Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως κάπως περίεργος τίτλος για thread απλά δεν ήξερα πως μπορώ να το περιγράψω...

Έπεσε στα χέρια μου ένα sony vaio (PCG-7182m) το οποίο είχε τρομερά χαμηλή φωτεινότητα στην οθόνη. Φορούσε windows 7 και τόσο μέσα από τα windows όσο και από το πλάνο ενέργειας η φωτεινότητα είναι ρυθμισμένη στο τέρμα.

Ακόμη και με τη χρήση των hot keys, φαίνεται ότι η φωτεινότητα αυξομειώνεται (έτσι φαίνεται στην μπάρα που εμφανίζεται με τη χρήση του Fn και του αντίστοιχου F button), παρόλα αυτά καμία διαφορά δεν υπάρχει.

Να φανταστείτε ότι για να καταφέρω ίσα ίσα να δω την επιφάνεια εργασίας χρησιμοποίησα προβολάκι που βαρούσε κατευθείαν πάνω στην οθόνη.

Ως τώρα έχω δοκιμάσει:

-system restore

-update στους drivers της GPU

-εισαγωγή σε safe mode

-restore τα default settings του BIOS

Τίποτα από αυτά δεν δούλεψε και δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα όσο το είχα στα χέρια μου να δοκιμάσω να συνδέσω εξωτερικό Monitor για να δω πως συμπεριφέρεται.

Να σημειώσω ότι η μειωμένη φωτεινότητα ξεκινάει από τότε που θα ανοίξεις τον υπολογιστή και θα postάρει έως να μπει στα windows, καθώς και ότι (όπως μου ανέφερε) του συνέβη ξαφνικά χθες μετά από 4 χρόνια άριστης λειτουργίας στα καλά καθούμενα και αφού είχε λείψει για 5 λεπτά από το δωμάτιο που έχει το laptop (aka αποκλείεται και η πιθανότητα να έγινε κάποια μαλακία από τον ίδιο).

Το μόνο που σκέφτηκα είναι να τα έφτυσε η LCD οθόνη, ή κάποιου είδους conflict στην GPU, αλλά μου μοιάζουν κάπως απίθανα γιατί δεν έχω ξαναδεί τέτοια υποσυστήματα να υπολειτουργούν...

Συνήθως σε αφήνουν μια κι έξω... am i right ?!

Οποιαδήποτε βοήθεια λοιπόν θα ήτανε ευπρόσδεκτη! ^_^

Δημοσ.

Κλασσικα συμπτωματα καμενου inverter οθονης... μπορεις να ψαξεις να βρεις κανενα στο ebay αλλα δεν ξερω αν αξιζει σε τοσο παλιο laptop.

Δημοσ.

Εφόσον αυτό παρατηρείται απ τη στιγμή που ανοίγει το laptop, δεν είναι θέμα software, μην το ψάχνεις με system restore κλπ

Δημοσ.

Εφόσον αυτό παρατηρείται απ τη στιγμή που ανοίγει το laptop, δεν είναι θέμα software, μην το ψάχνεις με system restore κλπ

Μου το παρέδωσε ανοιχτό, γι αυτό και δοκίμασα στην αρχή drivers update και μετά το restore..όταν είδα ότι δεν έχει φωτεινότητα από την αρχή δοκίμασα και ένα απλό bios reset.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...