dj dados Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Ήρθε στα χέρια μου ένας σχετικά παλιός υπολογιστής, ο οποίος δεν έχει μητρική με ενσωματωμένη θύρα ethernet, αντίθετα διαθέτει μια PCI κάρτα με υποδοχή για ethernet της Realtek. Δοκίμασα να του κάνω νέα εγκατάσταση και σύνδεση internet, αλλά δεν μπορεί να δει καθόλου το router. Αρχικά να πω ότι όλα τα leds ανάβουν κανονικά πράσινα, τόσο στο router όσο και πίσω από το μηχάνημα στην PCI κάρτα. Στο device manager φαίνεται να λειτουργεί ομαλά η κάρτα και επίσης της εγκατέστησα τους τελευταίους drivers από το site της Realtek για να είμαι σίγουρος. Εξακολουθώ να μη βλέπω το router ούτε αν κάνω ping, ούτε από τον browser. Ακόμα κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο "Συνδέσεις Δικτύου" δεν βλέπει καν τοπική σύνδεση για να κάνω και άλλες δοκιμές. Όταν πάω να πατήσω ανανέωση μου λέει ότι η επιλογή "συνδέσεις δικτύου" δεν είναι ενεργοποιημένη και γι' αυτό δεν μπορεί να προβάλλει τα δίκτυα. Τέλος σιγούρεψα ότι το router δουλεύει δοκιμάζοντάς το στο δικό μου υπολογιστή. Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του θα του είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!
washcloud Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Από Safe Mode και "σύνδεση με δίκτυο", μπαίνεις μήπως; Αν δεν το δοκίμασες ήδη, για γκιβ ιτ ε τράι...
geioannou Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 θα σου ελεγα μεταξυ των αλλων που θα κανεις, να δοκιμασεις και μια αλλη καρτα δικτυου PCI μιας και υπαρχει περιπτωση να ειναι χαλασμενη αυτη, αλλα με τα συμπτωματα που εχει θα παιδευεσε χωρις να μπορεις να βγαλεις ακρη ΠΟΤΕ και εαν παιξει φυλαξε την για καποιο αλλο μηχανημα.
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 κανονικα στο Control panel πρεπει να βλεπεις τοπικη συνδεση.αμα δεν την βλεπεις δεν νομιζω να φταιει η καρτα αλλα παει το μυαλο μου μπας και δεν ξεκιναει κανενα service.
washcloud Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ε ναι μάλλον του λειτουργικού είναι το θέμα...Γι' αυτό του είπα κι εγώ να δοκιμάσει να μπει από "Safe Mode with network"...(αν δουλεύει εκεί, τότε δεν φταίει το hardware)
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 ναι το safe mode ειναι μια καλη λυση αρκει να μην τα εχει τιναξει το λειτουργικο.ας θελει ας ξαναδοκιμασει να περασει παλι την καρτα .κανονικα η καρτα περα οτι θα πρεπει να βγει στο device manager σαν network adapter θα πρεπει να βγαλει και εικονιδιο τοπικη συνδεση στον πινακα ελεγχου.(αναλογα τι λειτουργικο εχει).αν εχει vista xp τοτε θα εμφανιστει στο network and sharing center.
dj dados Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ήταν κινήσεις τις οποίες πάνω κάτω είχα ήδη κάνει, εκτός του να δοκιμάσω νέα PCI κάρτα το οποίο και δοκίμασα σήμερα. Τελικά δεν παίρνω ένδειξη ούτε στο safe mode, ούτε με νέα κάρτα. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα που είδα στο παρακάτω thread: Xp Πρόβλημα Επομένως καταλήγω κι εγώ ότι μάλλον είναι θέμα Windows οπότε και με βλέπω για format. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο προηγούμενος κάτοχος του υπολογιστή πριν τον δώσει στο φίλο μου με διαβεβαίωσε ότι έμπαινε ίντερνετ και ήταν όλα κομπλέ. Όπως και να 'χει ένα γρήγορο format θα μας σώσει αν και θα ζοριστώ λίγο με drivers λόγω παλαιότητας. Τι να κάνεις.... Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις προτάσεις σας.
washcloud Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Υπάρχουν προγράμματα που κάνουν extract τους drivers για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μπορείς να τους ξαναπεράσεις χωρίς fuss και muss μετά από φορμάτ. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανέναν όμως, και συγκεκριμένα ονόματα δεν ξέρω. Ψάχ' το πάντως, και υποθέτω θα βρεις εύκολα κάποιο.
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ήταν κινήσεις τις οποίες πάνω κάτω είχα ήδη κάνει, εκτός του να δοκιμάσω νέα PCI κάρτα το οποίο και δοκίμασα σήμερα. Τελικά δεν παίρνω ένδειξη ούτε στο safe mode, ούτε με νέα κάρτα. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα που είδα στο παρακάτω thread: Xp Πρόβλημα Επομένως καταλήγω κι εγώ ότι μάλλον είναι θέμα Windows οπότε και με βλέπω για format. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο προηγούμενος κάτοχος του υπολογιστή πριν τον δώσει στο φίλο μου με διαβεβαίωσε ότι έμπαινε ίντερνετ και ήταν όλα κομπλέ. Όπως και να 'χει ένα γρήγορο format θα μας σώσει αν και θα ζοριστώ λίγο με drivers λόγω παλαιότητας. Τι να κάνεις.... Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις προτάσεις σας. αν εβλεπες το εικονιδιο θα ελεγα οτι ειναι κλειστος κανας dhcp αλλα μπα.μπορει πραγματι ο αλλος να εμπαινε ιντερνετ κανονικα αλλα ισως να εμπαινε με κανα modem οχι με ρουτερ η ισως να ειχε και καμια ασυρματη καρτα δικτυου.anyway.για μενα οπως σωστα ειπες ριξε ενα format περνα το λειτουργικο που θες περνα τα service packs Του και τις ενημερωσεις του και μην σκας με παραπανω δοκιμες.ελπιζω να μην την αγορασες την καρτα και να την δανειστηκες διοτι αν ηταν να αγορασεις καλυτερα θα ηταν να ειχες κανει το format.μπα αν κατι ειναι παλιο θα περαστει μονο του αλλιως σιγουρα θα βρεις drivers για xp.αν βαλεις τιποτα 7αρια εκει θα τα βρει ολα μονο του αλλα μην σε αγχωνουν οι drivers.
dj dados Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Έκανα format, drivers όλα κομπλέ, εμφανίστηκε το εικονίδιο τοπικής σύνδεσης, αλλά μετά μου προέκυψε κάτι εντελώς κουλό. Δεν έπαιρνε διεύθυνση ip ο υπολογιστής με τίποτα, πήρα τον οτέ (η σύνδεση ήταν conn-x), μου έδωσαν τους DNS που έπρεπε να βάλω και ακόμα τίποτα. Τελικά έβαλα την παλιά κάρτα ethernet πάλι μέσα και συνδέθηκε κανονικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι με την καινούρια κάρτα στο σπίτι μου που έχω HOL έμπαινε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ όταν πήγα στο σπίτι του φίλου μου έπαιξε τελικά με την παλιά κάρτα. Τέλος πάντων όλα καλά τελικά. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι λόγω παλαιότητας ο υπολογιστής αρχίζει να μας χαιρετάει σιγά σιγά και πότε αναγνωρίζει πότε αγνοεί εντελώς το hardware του (ο σκληρός κάνει και κάτι σταματήματα περίεργα). Ας κρατήσει όσο γίνεται και μάλλον προβλέπω αγορά νέου! Όπως και να χει ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τη βοήθεια.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Έκανα format, drivers όλα κομπλέ, εμφανίστηκε το εικονίδιο τοπικής σύνδεσης, αλλά μετά μου προέκυψε κάτι εντελώς κουλό. Δεν έπαιρνε διεύθυνση ip ο υπολογιστής με τίποτα, πήρα τον οτέ (η σύνδεση ήταν conn-x), μου έδωσαν τους DNS που έπρεπε να βάλω και ακόμα τίποτα. Τελικά έβαλα την παλιά κάρτα ethernet πάλι μέσα και συνδέθηκε κανονικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι με την καινούρια κάρτα στο σπίτι μου που έχω HOL έμπαινε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ όταν πήγα στο σπίτι του φίλου μου έπαιξε τελικά με την παλιά κάρτα. Τέλος πάντων όλα καλά τελικά. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι λόγω παλαιότητας ο υπολογιστής αρχίζει να μας χαιρετάει σιγά σιγά και πότε αναγνωρίζει πότε αγνοεί εντελώς το hardware του (ο σκληρός κάνει και κάτι σταματήματα περίεργα). Ας κρατήσει όσο γίνεται και μάλλον προβλέπω αγορά νέου! Όπως και να χει ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τη βοήθεια. ενα format λυνει πολλα προβληματα.τωρα για την καρτα που στο δικο σου Pc επαιξε αλλα στο αλλο Pc δεν επαιξε το μονο που θα μπορουσα να σκεφτω θα ηταν να εχει διαφορετικους drivers το δικο σου pc απο αυτο που εκανες format.θα μπορουσες ειτε να κανεις windows update και να δεις αν παιζουν αλλοι drivers η να εμπαινες ακομα καλυτερα στο site Της εταιρειας της καρτας να κατεβαζες πιο καινουριους.το λεω γιατι πιο παλια σε vista με μια asus mobo τα windows με τους drivers που περασαν ειχα μεν ιντερνετ αλλα πχ msn δεν εμπαινε με τιποτα.και οταν περναγα τους official drivers απο το site Τις asus επαιζαν ολα μια χαρα.και στις δυο περιπτωσεις οι σελιδες ανοιγαν και η καρτα ειχε αναγνωριστει απλα στην περιπτωση των windows drivers που ηταν και παλιοι μου εκανε διαφορα θεματα.anyway αφου την αλλαξες μαλλον δεν εχει νοημα να μπεις στον κοπο να κανεις αλλες δοκιμες.οσο για τον δισκο καντον κανα τεστ με τιπτοα diagnostics tools να δεις αν εχει τιποτα bad sectors κτλ.μπορεις να κατεβασεις τα diagnostics Tools της εταιρειας που ειναι ο δισκος για να γινει το καλυτερο τεστ παρα καποιο generic προγραμμα ελεγχου του δισκου.η καθε εταιρεια εχει τα δικα της Tools στο site Της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα