Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από που γνωρίζεις την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Τουρκία.?

Τι σε κάνει να πιστευεις ότι της Ελλάδας είναι καλύτερο ?

Προσφατα συμμετείχα σε κοινό πανευρωπαϊκο πρόγραμμα όπου συμμετείχαν και Τουρκοι που μας παρουσίασαν σχετικά αναλυτικά το Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα που λιγο πολύ στηρίζεται στην αρχική "αναμόρφωση" του.. (μάντεψε!) Κεμάλ Ατατούρκ. Με συζητήσεις που είχα μαζί τους το κυρίως πρόβλημα είναι το "κοινωνικό" επίπεδο και κυρίως (αλλά όχι μονο) στα μέρη της βαθιάς Ανατολίας όπου συμβαίνουν τα κλασικά.. (δλδ γυναίκες δεν τελειώνουν κατι παραπάνω από τα βασικά πχ δημοτικό, αγόρια επίσης σταματάνε νωρίς ή οι γονείς δεν τα φέρνουν στο σχολείο τα στέλνουν στην δουλειά, στην ανωτάτη/ανώτερη εκπαίδευση προκρίνονται περί το 10% κτλ κτλ κτλ).

.. Αλλά φίλε μου το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι τα χρήματα πιάνουν καλύτερο τόπο αν επενδυθούν σε υποδομή! Ξαναλέω οτι τα πιο πολλά εργαστήρια στα οποία γίνεται μάθημα (όχι μονο πληροφορικής) είναι άθλια και αντί να πάρουν 20 PC μοίρασαν 100άδες netbook που δεν τα είδε ποτέ το σχολείο! Τι νομίζεις θα γίνει με τα tablets στην Τουρκία? Θα λέει το Τουρκάκι, "κύριε δεν έβρισκα το φωρτιστή και έτσι δεν διάβασα" ή "μου χάλασε και ο μπαμπάς μου δεν έχει λεφτά να το φριάξει, θα μου πάρετε εσείς άλλο?"... :rolleyes:

η μλκια που εκαναν τοτε ηταν που δεν εδωσαν το δικαιωμα σε οποιο παιδι ηθελε να δωσει πιο πολλα χρηματα κ να παρει ενα κανονικο λαπτοπ,οχι εκεινα τα netbook που η οθονη ειναι πιο μικρη απο το κινητο,αλλα ολα τα μαγαζια εδιναν πολλα δωρα μαζι οποτε η τιμη συγκαλυβετε.

Τα δώρα που έδιναν τα μαγαζιά ήταν των 50-100 ευρώ. Αυτοί (οι λιανέμποροι πχ eshop) είχαν πάρει τα netbook 180€ (τιμολόγιο με ΦΠΑ!) το ξέρω από καταστήματα. Οπότε συν το "δώρο" (πχ εκτυπωτής της πλάκας) άλλα 50-100€ τους πήγαινε βαριά 280€, μέχρι τα.. 450€ (αν θυμάμαι) ήταν ΚΕΡΔΟΣ του λιανεμπορίου (180€-250€ κέρδος στα 450€ το οποίο είναι εξωπραγματικό για Ηλεκτρονικά).

Εγώ αφού "έλιξε το θέμα" δλδ μετα τα χριστούγεννα αγόρασα από τα "υπόλοιπα" (τα netbook που δεν πουλήθηκαν) ένα με 200€ (ολοκαίνουργιο από μεγάλη αλυσίδα). Είχε μέσα ολα ότι τα μαθητικά (βιβλία, εγγύηση 3 έτη, φλασάκι κτλ). Από αυτό το netbook σου γράφω ;). Αν μου το πούλησαν εμενα (και άλλους δεν είχε ένα) με 200€ χωρίς να χάσουν αυτοί ποσο λες να το αγόρασαν? B)

Αλλα ξαναλέω δεν είπα πως τα παιδιά δεν το ευχαριστήθηκαν είπα πως η παιδεία δεν επωφελήθηκε ανάλογα. :fear:

Δημοσ.

Τις ίδιες μλκίες με τον Καραμαλή κάνει ο Εντρογκάν. (ο 1ος είχε δώσει netbooks)

Ελπίζω να μην εχουν την ίδια κατάληξη με μας. (ΔΝΤ)

Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου που λένε.

Δημοσ.

Ο keysmith και στα δυο ποστ του έχει καλύψει το 100% σε ότι αφορά τα ελληνικά σχολεία και pc...

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου, πόσο....!!!!!

Δημοσ.

Προσφατα συμμετείχα σε κοινό πανευρωπαϊκο πρόγραμμα όπου συμμετείχαν και Τουρκοι που μας παρουσίασαν σχετικά αναλυτικά το Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα που λιγο πολύ στηρίζεται στην αρχική "αναμόρφωση" του.. (μάντεψε!) Κεμάλ Ατατούρκ. Με συζητήσεις που είχα μαζί τους το κυρίως πρόβλημα είναι το "κοινωνικό" επίπεδο και κυρίως (αλλά όχι μονο) στα μέρη της βαθιάς Ανατολίας όπου συμβαίνουν τα κλασικά.. (δλδ γυναίκες δεν τελειώνουν κατι παραπάνω από τα βασικά πχ δημοτικό' date=' αγόρια επίσης σταματάνε νωρίς ή οι γονείς δεν τα φέρνουν στο σχολείο τα στέλνουν στην δουλειά, στην ανωτάτη/ανώτερη εκπαίδευση προκρίνονται περί το 10% κτλ κτλ κτλ).

.. Αλλά φίλε μου το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι τα χρήματα πιάνουν καλύτερο τόπο αν επενδυθούν σε υποδομή! Ξαναλέω οτι τα πιο πολλά εργαστήρια στα οποία γίνεται μάθημα (όχι μονο πληροφορικής) είναι άθλια και αντί να πάρουν 20 PC μοίρασαν 100άδες netbook που δεν τα είδε ποτέ το σχολείο! Τι νομίζεις θα γίνει με τα tablets στην Τουρκία? Θα λέει το Τουρκάκι, "κύριε δεν έβρισκα το φωρτιστή και έτσι δεν διάβασα" ή "μου χάλασε και ο μπαμπάς μου δεν έχει λεφτά να το φριάξει, θα μου πάρετε εσείς άλλο?"... :rolleyes:

Τα δώρα που έδιναν τα μαγαζιά ήταν των 50-100 ευρώ. Αυτοί (οι λιανέμποροι πχ eshop) είχαν πάρει τα netbook 180€ (τιμολόγιο με ΦΠΑ!) το ξέρω από καταστήματα. Οπότε συν το "δώρο" (πχ εκτυπωτής της πλάκας) άλλα 50-100€ τους πήγαινε βαριά 280€, μέχρι τα.. 450€ (αν θυμάμαι) ήταν ΚΕΡΔΟΣ του λιανεμπορίου (180€-250€ κέρδος στα 450€ το οποίο είναι εξωπραγματικό για Ηλεκτρονικά).

Εγώ αφού "έλιξε το θέμα" δλδ μετα τα χριστούγεννα αγόρασα από τα "υπόλοιπα" (τα netbook που δεν πουλήθηκαν) ένα με 200€ (ολοκαίνουργιο από μεγάλη αλυσίδα). Είχε μέσα ολα ότι τα μαθητικά (βιβλία, εγγύηση 3 έτη, φλασάκι κτλ). Από αυτό το netbook σου γράφω ;). Αν μου το πούλησαν εμενα (και άλλους δεν είχε ένα) με 200€ χωρίς να χάσουν αυτοί ποσο λες να το αγόρασαν? B)

Αλλα ξαναλέω δεν είπα πως τα παιδιά δεν το ευχαριστήθηκαν είπα πως η παιδεία δεν επωφελήθηκε ανάλογα. :fear:[/quote']

Αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο σε τι ακριβώς φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα; Νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το ελληνικό "εγώ" και να κρίνουμε πιο αντικειμενικά τα πράγματα.

Δημοσ.

Τις ίδιες μλκίες με τον Καραμαλή κάνει ο Εντρογκάν. (ο 1ος είχε δώσει netbooks)

Ελπίζω να μην εχουν την ίδια κατάληξη με μας. (ΔΝΤ)

Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου που λένε.

εχουν μπει και εχουν βγει ηδη...

Δημοσ.

δεν νομιζω να τα εισαγουν....μαλλον θα κατασκευαστουν μεσα στην χωρα τους.και μπορουν και θελουν....με αυτο σαν δεδομενο,κερδος θα εχουν ολοι.......και οι πολιτες και το κρατος.

Δημοσ.

όταν λέτε τουρκία καλό θα είναι να μην αναφέρετε τους ανθρώπους που ζούνε από την άγκυρα και παρακάτω.

από ότι ξέρω , από συναναστροφές μου με τούρκους , ούτε οι τούρκοι τους ξέρουν ούτε τους γνωρίζουν ούτε θέλουν να τους ξαναματαδούν ...

από την άγκυρα και δώθε το κράτος είναι τελείως διαφορετικό. έτσι λένε τουλάχιστον αυτοί που ξέρουν καλύτερα.

εγώ απλώς σε δυο τρεις πόλεις έχω πάει.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε μπας και πήραν τον Τζέφρυ για σύμβουλο;

Γιατί όμως tablets και οχι netbooks;

γιατί η μόδα πλέον είναι tablets..ππφφφ

Δημοσ.

Ρε μπας και πήραν τον Τζέφρυ για σύμβουλο;

Γιατί όμως tablets και οχι netbooks;

πλέον είναι η φορητότητα (βάρος και ευκολία μετακίνησης)και η άμεση ανταπόκριση /ευκολία που προσφέρουν τα touch screen ..είναι όσο να'ναι πιο προσβάσιμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...