bisbirikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Η ερωτηση ειναι γιατι να δωσουν tablet ή netbook και οχι Kindle που ειναι πιο βολικο για διαβασμα και πιο φθηνο. Αγόρασα ένα από τα πρώτα e-book που βγήκαν στην αγορά πριν τρία χρόνια. Πρόσφατα αγόρασα από την Αμερική το kindle τέταρτης γενιάς . Τα kindle είναι από τα πιο ποιοτικά . Πράγματι είναι πολύ ξεκούραστα στο διάβασμα από υπολογιστές ή κινητά. Έχουν όμως ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα η απεικόνιση γραφικών και ακόμα χειρότερα φωτογραφιών είναι χάλια. Με τά tablet τα πιτσιρίκια θα παίζουν παιχνίδια και θα τρέχουν για πρίζες να τα φορτίζουν συνεχώς. Τα e-book reader έχουν τεράστια αυτονομία. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μείνεις από μπαταρία. _Πάντως είναι φθηνότερα. Το kindle πωλείται μόνο από το αμερικάνικο amazon και έχει 130 ευρώ μαζί με τους δασμούς, μεταφορικά. Στην Αμερική πωλείται 110 δολάρια η ακριβή έκδοση χωρίς διαφημίσεις. Δηλαδή κοστίζει 80 ευρώ για μαζική παραγγελία στο ελληνικό κράτος. Ασύγκριτα φθηνότερο από οποιοδήποτε tablet. _Είναι μόλις 140 γραμμάρια και ανταγωνίζονται άνετα οποιοδήποτε tablet. Είναι μικρά και χωρούν παντού. Πιστεύω πως είναι ιδανικά για παροχή έξτρα δωρεάν μαθησιακού υλικού σε όσους το χρειάζονται ή το επιθυμούν. Αμφιβάλω αν θα καταφέρουν να αντικαταστήσουν τα βιβλία.
arianos16 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Γιατι συγκρινετε μερικοι την τουρκια με την ελλαδα? Επειδη οι δικοι μας ειναι λαμογια και τα τρωνε τα ιδια πρεπει να γινουν και εκει?
tolis_01 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Καλα καντε ονειρα Τιποτα ταμπλετ των 30 ευρω θα ειναι οπως αυτα που σχεδιαζει να δωσει η Ινδια... Βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία αν είμαι πιο ακριβά τα tablets;
forgotten Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 προσωπικα ως εκπαιδευτικος πρωτιστα και ως χομπιστας με ηλεκτρονικα εχω να παρατηρησω οτι τα tablet ειναι συνδεδεμενα με τον υπολογιστη ακομα δηλαση εφοσον εχουν μικρη χωρητικοτητα θελεις ενα υπολογιστη να μεταφερεις δεδομενα απο δω και απο κει .αρα επι της ουσιας τα tablet δεν προσφερουν χρηστικοτητα επειδη θα θελει φλασακι να μεταφερει ταινιες και ebooks και το πιο σημαντικο μια και διδασκω σε μαθητες σε φροντιστηριο καποιες ωρες παρατηρω οτι ειναι πολυ εξοικιωμενοι με τους υπολογιστες ενω αποφευγουν τα tablet.Μαλιστα ενας ηθελε να μου πουλησει το playbook του για 150 ευρω για να παρει ps3.εν τελει ας τους δωσει ενα netbook θα ναι πιο αποδοτικο και δεν θα το πουλησουν απο δω και απο κει για κονσολες.Ασε που αποκλειεται να διαβαζουν απο ετσι οθονες
Swimmer21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Από τη στιγμή που η αντίδραση του Έλληνα στο «πάρε αμάξι, πάρε δάνειο, παίξε χρηματιστήριο", ήταν να «πάρει αμάξι, να πάρει δάνειο και να παίξει χρηματιστήριο», με τη συλλογιστική ότι «έτσι του είπαν», σαφώς και φταίει. Όσο ισοπεδωτικό κι αν ακούγεται, δε διαφέρει ούτε στο ελάχιστο, από τα να σου λένε «πέσε στο γκρεμό» κι εσύ να πέφτεις. Σαφώς και ήταν επιλήψιμη η προσπάθεια των πολιτικών να εκμεταλλευθούν την ηλιθιότητα κάποιων, οι οποίοι θεώρησαν έστω και πιθανό, ότι θα γίνουν πλούσιοι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει από την ευθύνη τους ίδιους τους ηλίθιους. Εγώ δηλαδή, που ούτε αμάξι έσπευσα να πάρω, ούτε δάνειο, ούτε έπαιξα χρηματιστήριο, είμαι ... μεγαλοφυΐα, έτσι; Αν κάποιος θέλει να με τιμά πιστεύοντας κάτι τέτοιο, τον ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή του προς το πρόσωπό μου. Εγώ όμως θεωρώ ότι είμαι απλώς «λογικά σκεπτόμενος». Δηλαδη μου λες οτι οι ναρκωμανεις ειναι ηλίθιοι και η προσπαθεια των εμπορων να τους εκμεταλλευθουν ειναι επιληψιμη.. Και οι κοινωνια/κρατος αντι να χτυπησει το προβλημα στη ριζα του, στους εμπορους και τα συνορα, προσπαθει ειτε να βαλει φυλακη τους ναρκωμανεις είτε να φτιαξει κεντρα αποτοξινωσης.. Ετσι και στην περιπτωση μας, οταν ενας λαος ειναι κουρασμενος, φτωχος, και εχει περασει τοσα, σαφως ειναι και πιο ευαλωτος στις δελεαστικες προτασεις που θα του γινουν.. δεν ειναι ηλιθιος. Και οι προτασεις γινανε απο πολιτικους, οχι απο απλους πολιτες.. Οταν το ιδιο το κρατος παρανομει, παιρνει μιζες, σπαταλαει λεφτα, τους βαζει ολους στο δημοσιο, και βλεπουν ολοι μια γενικη ΑΤΥΜΩΡΗΣΙΑ, ολο το σκηνικο θα συνεχιστει.. αν απο την αρχη το ΚΡΑΤΟΣ δεν αφηνε αυτα τα παραθυρακια για να γινει ολο αυτο, τοτε τα πραγματα θα ηταν αλλιως.. Καποιος τυπος με ελιες κοντα στο 1999 ελεγε, "επενδυστε στο χρηματιστηριο", "θελουμε ο κοσμος να επενδυει το περισευμα του".. οταν το ιδιο το κρατος σου λεει, "καντο και ολα θα πανε καλα", και το κανω, επενδυσω τα χρηματα μου, παρω δανειο για το σπιτι μου, για τα παιδια μου.. ειμαι ηλιθιος? Και τωρα ολοι αυτοι βρισκονται σε ιδιωτικες παραλιες στα εξοχικα τους, και ο απλος κοσμακης την πληρωνει.. εγω και εσυ.. και πιασανε εναν και τον εχουν στο κορυδαλλο σε VIP κελι για ξεκαρφωμα.. (Συγνωμη για το offtopic, αλλα πιστευω πως θα επρεπε να υπαρχει ενα thread οπου θα μπορουμε να συζηταμε για πολιτικη.. απο την στιγμη που υπαρχουν threads για αδυνατισμα, συνταγες μαγειρικης, κλπ θεματα.. δεν βρισκω λογο να μην υπαρχει και ειδικα αυτη την περιοδο που οι πολιτικη καθοριζει σε αμεσο βαθμο την ζωη ολων μας.. δεν νομιζω οτι εδω μεσα ειμαστε ολοι πρασινοι, κοκκινοι, μπλε, αριστεροι, δεξιοι.. νομιζω πως αυτα τελειωσανε εδω και καιρο και μπορουμε να συζηταμε γι αυτα τα θεματα πολιτισμενα.. αλλωστε ο καθενας απο μας το μονο που θελει ειναι να μπορει να δει μια ασπρη μερα για τον ιδιο,την οικογενεια του, την δουλεια του, κλπ..)
deesnider Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 ] Δηλαδη μου λες οτι οι ναρκωμανεις ειναι ηλίθιοι και η προσπαθεια των εμπορων να τους εκμεταλλευθουν ειναι επιληψιμη.. Και οι κοινωνια/κρατος αντι να χτυπησει το προβλημα στη ριζα του, στους εμπορους και τα συνορα, προσπαθει ειτε να βαλει φυλακη τους ναρκωμανεις είτε να φτιαξει κεντρα αποτοξινωσης.. Ετσι και στην περιπτωση μας, οταν ενας λαος ειναι κουρασμενος, φτωχος, και εχει περασει τοσα, σαφως ειναι και πιο ευαλωτος στις δελεαστικες προτασεις που θα του γινουν.. δεν ειναι ηλιθιος.Και οι προτασεις γινανε απο πολιτικους, οχι απο απλους πολιτες.. Το φτωχό μου μυαλό αδυνατεί να συνδέσει τις δύο περιπτώσεις και να εντοπίσει τη σχέση του άρρωστου, εξαρτημένου τοξικομανή, με τον κάθε βλάκα που πάει και εκποιεί την περιουσία του για να τζογάρει και μετά διαμαρτύρεται επειδή η καινούργια μέρα δεν τον βρήκε χεσμένο στο τάληρο. Αν δηλαδή, αντί «παίξε στο χρηματιστήριο», του έλεγαν οι πολιτικοί «παίξε στο καζίνο», θα το έκανε και θα ήταν πάλι δικαιολογημένη η κίνησή του, επειδή του το είπαν πολιτικοί και όχι απλοί πολίτες; Συγνώμη δηλαδή, αλλά από πότε οι πολιτικοί θεωρούνται εξ ορισμού αξιόπιστοι; Μέχρι την ιστορία με το χρηματιστήριο, είχαν δώσει θετικά δείγματα γραφής, ήταν άσπιλοι, αθώοι και αμόλυντοι (!), οπότε δικαιολογημένα τους πίστεψαν; Ξέρεις, στον ίδιο «κουρασμένο και φτωχό λαό, ο οποίος έχει περάσει τόσα», συγκαταλέγεται και ο πατέρας μου. Την περίοδο εκείνη μάλιστα, αντιμετώπιζε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, σχεδόν σε επίπεδο επιβίωσης. Δεν πήγε όμως να πουλήσει το σπίτι του για να τζογάρει. Είπαμε όμως: Δε θεωρώ τον εαυτό μου μεγαλοφυΐα, ούτε και ο πατέρας μου τον εαυτό του. Οπότε δικαιολογημένα αναφέρομαι στο «φτωχό» μυαλό μου... Οταν το ιδιο το κρατος παρανομει, παιρνει μιζες, σπαταλαει λεφτα, τους βαζει ολους στο δημοσιο, και βλεπουν ολοι μια γενικη ΑΤΥΜΩΡΗΣΙΑ, ολο το σκηνικο θα συνεχιστει.. αν απο την αρχη το ΚΡΑΤΟΣ δεν αφηνε αυτα τα παραθυρακια για να γινει ολο αυτο, τοτε τα πραγματα θα ηταν αλλιως.. Στο δημόσιο διορίζονταν όσοι διορίζονταν, επειδή οι ίδιοι πήγαιναν και φιλούσαν κατουρημένες ποδιές, παρακαλώντας να διοριστούν. Πελατειακή σχέση ήταν - διόρισε το παιδί μου εσύ κι εγώ θα σε στηρίξω - την οποία πρώτοι οι ρουσφετοζήτουλες δημιούργησαν. Αλήθεια, αν δεν υπήρχε ατιμωρησία, φαντάζομαι ότι μαζί με τους πολιτικούς που διόριζαν, θα ήθελες να τιμωρηθούν και όσοι ζητούσαν πρόσληψη χωρίς να έχουν τα προσόντα, έτσι; edit: Την προσθήκη για την ιστορία του «τύπου με τις ελιές», την είδα αφού είχα ήδη ποστάρει. Στην ερώτησή σου λοιπόν, αν είναι ηλίθιος αυτός που παίζει ό,τι έχει και δεν έχει στο χρηματιστήριο, επειδή ένας πολιτικός του υποσχέθηκε ότι «όλα θα πάνε καλά», η απάντηση είναι θετική. Αυτός που δεν έχει μάθει μετά από τόσα χρόνια ότι οι υποσχέσεις των πολιτικών είναι χωρίς αντίκρυσμα και ρισκάρει τα πάντα βασιζόμενος σ' αυτές, ναι φίλε μου, είναι ηλίθιος και άξιος της μοίρας του. Αυτή βέβαια είναι απλώς η δική μου γνώμη... ...και ρωτώ ξανά: Εγώ, ο πατέρας μου και τόσοι άλλοι που γνωρίζω, γιατί δεν το έκαναν, όταν μάλιστα - όπως είπα πριν - είχαν κι εκείνοι τεράστια οικονομικά προβλήματα;
alphas Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Καλα καντε ονειρα Τιποτα ταμπλετ των 30 ευρω θα ειναι οπως αυτα που σχεδιαζει να δωσει η Ινδια... Έχουν μοιραστεί δοκιμαστικά tablets της Samsung (GT-P7500) και της General Electric . Στις προϋποθέσεις λέει ο επεξεργαστής πρέπει να είναι dual core και το tablet να έχει τουλάχιστον Android 3.0 Honeycomb. Παίζει να μοιράσει και iPads? Όχι γιατί πρέπει να έχει Android το tablet σύμφωνα με τις προϋποθέσεις.
DrLo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δεν έχει η τουρκία εκπαιδευτικό σύστημα για τετοια πράγματα, ας δεί πρώτα τα βασικά.. Από που γνωρίζεις την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Τουρκία.? Τι σε κάνει να πιστευεις ότι της Ελλάδας είναι καλύτερο ?
Swimmer21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 ] Συγνώμη δηλαδή, αλλά από πότε οι πολιτικοί θεωρούνται εξ ορισμού αξιόπιστοι; Μέχρι την ιστορία με το χρηματιστήριο, είχαν δώσει θετικά δείγματα γραφής, ήταν άσπιλοι, αθώοι και αμόλυντοι (!), οπότε δικαιολογημένα τους πίστεψαν; Ξέρεις, στον ίδιο «κουρασμένο και φτωχό λαό, ο οποίος έχει περάσει τόσα», συγκαταλέγεται και ο πατέρας μου. Την περίοδο εκείνη μάλιστα, αντιμετώπιζε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, σχεδόν σε επίπεδο επιβίωσης. Δεν πήγε όμως να πουλήσει το σπίτι του για να τζογάρει. Αλήθεια, αν δεν υπήρχε ατιμωρησία, φαντάζομαι ότι μαζί με τους πολιτικούς που διόριζαν, θα ήθελες να τιμωρηθούν και όσοι ζητούσαν πρόσληψη χωρίς να έχουν τα προσόντα, έτσι; Δεν εννοω μονο το χρηματιστηριο, αλλα και τα δανεια και γενικοτερα στον νεο τροπο ζωης που μας προσεφεραν απλοχερα.. Οταν ο κοσμακης επαιρνε δανεια για τον α' ή β' σοβαρο λογο, δεν ηξερε πως αυτη η φουσκα θα σκασει μετα απο καιρο.. ολο αυτο βασιζονταν στα ψεμματα των πολιτικων, εδωσαν μια ψευτικη εντυπωση πως "λεφτα υπαρχουν" Δεν αναφερομαι στις ακραιες περιπτωσεις, που καποιος πουλησε το σπιτι του για να τζογαρει. αυτο ειναι αρρωστια.. αναφερομαι στους ανθρωπους που χωρις να εχουν παρει καποιο πολυ μεγαλο δανειο βρηκαν την ευκαιρια να φτιαξουν λιγο την ζωη τους, να παντρευτουν, να κανουν σπιτι, να αγορασουν ενα αμαξι.. και πιστευω οτι ειναι η πλειοψηφια.. ποιος θα τους ελεγε οτι σημερα οι μισθοι θα πεσουν, αλλα οι φοροι, τα τροφιμα, η βενζινη, κλπ θα ανεβουν.. την πατησαν.. δεν ηταν χαζοι, τα εβαλαν κατω, και με βαση τον μισθο τους πηραν καποιο δανειο.. τα δεδομενα αλλαξαν ομως, κανεις δεν το ειχε προβλεψει.. καποιοι ηξεραν ομως και δεν προειδοποιησαν.. δες ολες τις ετησιες εκθεσεις της Τραπεζας της Ελλαδος απο το 1990 και μετα που λενε πως πρεπει να προσεξουμε το χρεος κλπ.. Ναι θα ηθελα να τιμωρηθουν και όσοι ζητούσαν πρόσληψη χωρίς να έχουν τα προσόντα, γιατι οχι? Εχουν ευθυνη και αυτοι.. απλα πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εμας την πληρωνουμε αδικα..
deesnider Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Με μια κουβέντα: Κακώς πίστεψαν και βασίστηκαν στις υποσχέσεις αυτές, τόσο για το χρηματιστήριο, όσο και για τα δάνεια (το λόγο πιστεύω ότι τον εξήγησα επαρκώς). Η ευθύνη βαρύνει πρώτα τους ίδιους. Το θέμα δεν είναι ότι «δεν ήξεραν ότι θα σκάσει η φούσκα», αλλά ότι θεωρούσαν δεδομένο πως δεν υφίσταται καν φούσκα, επειδή ...δεσμεύτηκαν(!) απέναντί τους οι ...πολιτικοί! Όχι απλώς ηλίθιοι, αλλά με περικεφαλαία κιόλας...
Magestic Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Όλοι πάνε μπροστά εκτός απο την Ελλάδα... εγω αυτό έχω καταλάβει.
caveneo Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Τι να μας πουν και οι Τούρκοι!!! Γατάκια!!! Σαν τις φωτοτυπίες που μοιράζουν στα σχολεία μας δεν έχει!!!
chris_ap Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δε ξέρω βέβαια αν αυτά τα tablets τα μοιράσουν σε όλα τα σχολεία ή μόνο "στα διαλεχτά"...
aiolos.01 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Ναι καλά εντάξει. Ψάξτε το μετά απο 2-3 χρόνια αν έχουν γίνει έστω και τα μισά απο αυτά και μετά τα ξαναλέμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα