Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα μιλήσω σαν πληροφορικός και "εκπαιδευτικός"..

την μ..κια της ελλαδας πριν 3 χρόνια με τα netbook κάνουνε..

Τοτε (2009) το κράτος επιδότησε (πλήρωσε) ένα netbook, για ΚΑΘΕ μαθητή Α Γυμνασίου. οι μαθητές έδωσαν 480€ για netbooks που έκαναν 250€ και την μίζα την πήραν τα καταστήματα λιανικής. Δεν λέω ότι είναι άχριστα, λέω ότι δεν είναι ο καλύτερο τρόπος να επενδύσεις. Σε σχολείο με 100 μαθητές στην πρώτη γυμνασίου έδωσαν 100 netbook, οταν τα εργαστήρια του σχολείου (2 τον αριθμό) έχουν 12 Η/Υ από 1998 το ένα και 12Η/Υ από το 2001 το άλλο.. Γιατί 100 netbook και όχι 12 + 12 σύγχρονα PC για τα εργαστήρια? Η καλύτερα γιατί όχι άλλο ενα εργαστήριο ή/και κανα projectora κτλ. Έστω σχολικά netbook που χρεώνονται στους μαθητές και επιστρέφονται ή ανήκουν την τάξη..

Τι λέει η Ιστορία..

Τι έγινε με τα netbook που δόθηκαν τότε? Εντάξει καποιες κοινωνικές ομάδες που δεν αγοράζουν ευκολα στα παιδιά τους PC/laptop/netbook (οικονομικοκοινονικοι λογοι) επωφελήθηκαν ενδεχομένως καθώς έμαθαν χειρισμό τα ψηφιακά αναλφάβητα παιδιά τους (που αλλιώς δεν θα μάθαιναν). Καποιοι ακόμα (να μην πούμε κοινωνικές ομάδες) γράφτηκαν γυμνάσιο (ενώ δεν πάταγαν ή είχαν μίνει ή δεν είχαν πάει ποτέ δλδ Β.Ε.) μονο και μονο για να παρουν το netbook και να το πουλήσουν (!) αμέσως μετά στο παζάρι για 150-180€. Ολα αυτά 10-15% των μαθητών.

Για τα υπόλοιπα 80% παιδιά? Το netbook έγινε απλά το παιχνιδάκι να μπαίνουν τα μικρά στο FB.. KAMIA σχεση με κπαιδευση!! Ούτε (σχεδόν) μια εργασία σε OPEN Office δεν έχουν κάνει από τότε.. Επικαλούνται άλλους ασχετους και σχετικούς λόγους πχ δεν εχω ιντερνετ σπίτι (αν και έχει).. Επιπλέον τα βιβλία και μαθηματα ΔΕΝ ξανασχεδιάστηκαν για χρήση με netbook. Επιπλέον 2! Μολις πέσει από τα χέρια του παιδιύ το netbook, σπάει (οθόνη ή/και δίσκος) και μετά ΣΠΑΝΙΩΣ επισκευάζεται (είναι ΠΟΕ). Αρα ξαναγυρνάμε την ερώτηση.. Γιατί 100 netbook και όχι 12 + 12 PC για 2-3 εργαστήρια?

Τωρα με τα tablets είναι διπλή η βλακία της Τουρκίας (με το ίδιο κόστος παίρνεις έναν πιο χρηστικό netbook, άσε που τα ταμπλετσ δεν είναι ακόμα όριμα). Δεν έχει η τουρκία εκπαιδευτικό σύστημα για τετοια πράγματα, ας δεί πρώτα τα βασικά..

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως την κοροϊδία με τα νέτμπουκς που έδωσαν εδώ για μια χρονιά

Και τα οποία τα παιδιά δεν ήξεραν να τα λειτουργήσουν. Θυμάμαι μάλιστα και στιγμή που πήγα σε σπίτι φίλου και ο μικρός του αδερφός είχε κάνει κομμάτια "για να δει πώς είναι μέσα" το netbook και μου πέταξε τη φράση "Μπορείς να μου το φτιάξεις;". Φυσικά όμως το είχε καταστρέψει και η μάνα του του πήρε άλλο.

Θα συμφωνήσω με τον keysmith.

Δημοσ.

Υπάρχουν tablet και tablet. Το συγκεκριμένο δεν το κόβω για πάνω από 150 ευρώ . Πάντως σε βάθος χρόνου το tablet θα κάνει απόσβεση το κόστους του σε σχέση με τα συμβατικά βιβλία. Ο ισλαμιστής Ερντογάν δεν το έχει σε τίποτα να βάλει τα μαθητούδια να μελετούν το κοράνι σε tablet.

Και ο Ολάν της Γαλλίας είχε δηλώσει προεκλογικά ένα iPad σε κάθε μαθητή. Ο Σαρκοζί τον κορόιδευε και καλά το iPad δεν κατασκευάζεται στην Γαλλία και είναι επιζήμιο για την οικονομία της χώρας. Οι ψηφοφόροι είχαν άλλη γνώμη. Η διείσδυση της apple στην Γαλλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Τα tablet είναι πιο πρακτική και οικονομική λύση από τα netbook. Δεν πιστεύω πως θα αντικαταστήσουν τα βιβλία ολοκληρωτικά. Πάντως είναι σίγουρο πως είναι μια εξαιρετική λύση για επιπλέον δωρεάν μαθησιακό υλικό.

Σιγά σιγά θα υπάρχει ένα tablet για κάθε μαθητή. Η apple κάνει ειδικές τιμές σε hardware και λογισμικό για εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής. Βασικός λόγος ήταν η ανώτερη τεχνική υποστήριξη και η ευκολία και αξιοπιστία του λογισμικού της. Δεν είναι τυχαίο πως η apple κυριαρχούσε στα πανεπιστήμια πριν ακόμα την επιστροφή του Jobs.

Το 1992 που τελείωσα το Λύκειο υπήρχε ένας υπολογιστής και αυτός είχε μοναδικό σκοπό να εκτυπώνει τις βαθμολογίες των τριμήνων ώστε να μη ταλαιπωρούν τα χέρια τους οι καθηγητές. Ακόμα και για το χαρτί της βαθμολογίας μας ζητούσαν ένα δεκάρικο από τον καθένα.

Οι επιδοτήσεις του Καραμανλή για συμβατικούς υπολογιστές κράτησαν λίγο και ωφέλησαν ελάχιστους. Έχω την γνώμη πως τα tablet λόγω της λιτής σχεδίασης του λειτουργικού τους θα μπορούν να εξυπηρετούν του μαθητές για περισσότερο χρόνο από τους κοινούς υπολογιστές.

Video Video: ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσ.

Άμα δεν είναι ipad δεν κάνουν για εκπαίδευση... ξέρω τι λέω, έχω δει όλες τις διαφημίσεις της apple.

Δημοσ.

Α δηλαδη σε μια συμφωνια (κατω απο το τραπεζι) ενος υπουργου με μεγαλη εταιρια εξωτερικου, φταιει ο Ελληνας που μετα απο εμφυλιους, κατοχες και πολεμους του λεγανε "παρε αμαξι, παρε δανειο, παιξε χρηματιστηριο"

Ενταξει δικιο εχεις.

Από τη στιγμή που η αντίδραση του Έλληνα στο «πάρε αμάξι, πάρε δάνειο, παίξε χρηματιστήριο", ήταν να «πάρει αμάξι, να πάρει δάνειο και να παίξει χρηματιστήριο», με τη συλλογιστική ότι «έτσι του είπαν», σαφώς και φταίει. Όσο ισοπεδωτικό κι αν ακούγεται, δε διαφέρει ούτε στο ελάχιστο, από τα να σου λένε «πέσε στο γκρεμό» κι εσύ να πέφτεις.

Σαφώς και ήταν επιλήψιμη η προσπάθεια των πολιτικών να εκμεταλλευθούν την ηλιθιότητα κάποιων, οι οποίοι θεώρησαν έστω και πιθανό, ότι θα γίνουν πλούσιοι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει από την ευθύνη τους ίδιους τους ηλίθιους.

Εγώ δηλαδή, που ούτε αμάξι έσπευσα να πάρω, ούτε δάνειο, ούτε έπαιξα χρηματιστήριο, είμαι ... μεγαλοφυΐα, έτσι; Αν κάποιος θέλει να με τιμά πιστεύοντας κάτι τέτοιο, τον ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή του προς το πρόσωπό μου. Εγώ όμως θεωρώ ότι είμαι απλώς «λογικά σκεπτόμενος».

Δημοσ.

Θα μιλήσω σαν πληροφορικός και "εκπαιδευτικός"..

την μ..κια της ελλαδας πριν 3 χρόνια με τα netbook κάνουνε..

Τοτε (2009) το κράτος επιδότησε (πλήρωσε) ένα netbook, για ΚΑΘΕ μαθητή Α Γυμνασίου. οι μαθητές έδωσαν 480€ για netbooks που έκαναν 250€ και την μίζα την πήραν τα καταστήματα λιανικής. Δεν λέω ότι είναι άχριστα, λέω ότι δεν είναι ο καλύτερο τρόπος να επενδύσεις. Σε σχολείο με 100 μαθητές στην πρώτη γυμνασίου έδωσαν 100 netbook, οταν τα εργαστήρια του σχολείου (2 τον αριθμό) έχουν 12 Η/Υ από 1998 το ένα και 12Η/Υ από το 2001 το άλλο.. Γιατί 100 netbook και όχι 12 + 12 σύγχρονα PC για τα εργαστήρια? Η καλύτερα γιατί όχι άλλο ενα εργαστήριο ή/και κανα projectora κτλ. Έστω σχολικά netbook που χρεώνονται στους μαθητές και επιστρέφονται ή ανήκουν την τάξη..

η μλκια που εκαναν τοτε ηταν που δεν εδωσαν το δικαιωμα σε οποιο παιδι ηθελε να δωσει πιο πολλα χρηματα κ να παρει ενα κανονικο λαπτοπ,οχι εκεινα τα netbook που η οθονη ειναι πιο μικρη απο το κινητο,αλλα ολα τα μαγαζια εδιναν πολλα δωρα μαζι οποτε η τιμη συγκαλυβετε.

Δημοσ.

καλά εδώ δεν είχαν βιβλία να δώσουν στους μαθητές τις ελλάδος θα δώσουν tablets? και pc σε εργαστήρια?

καλά λέγανε στο ραδιο αρβυλα πιάσανε μαθητή που είχε στην κατοχιτου σχολικά βιβλία και κρατείται μέχρι διαλεύκανσης τις υπόθεσις :P

ααα ρε ελλάδα!!!

Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι γιατι να δωσουν tablet ή netbook και οχι Kindle που ειναι πιο βολικο για διαβασμα και πιο φθηνο.

Δημοσ.

Άμα δεν είναι ipad δεν κάνουν για εκπαίδευση... ξέρω τι λέω, έχω δει όλες τις διαφημίσεις της apple.

Σωστή η λογική σου , δεν κολλάνε , δεν χαλάνε οπότε γίνεται πιο απροβλημάτιστα το μάθημα :-D

Δημοσ.

Η ερωτηση ειναι γιατι να δωσουν tablet ή netbook και οχι Kindle που ειναι πιο βολικο για διαβασμα και πιο φθηνο.

Αν και υποστηρίζω απόλυτα την χρήση Kindle για διάβασμα (έχω dx/3rd/4th gen), το tablet/netbook έχουν σαφώς ανώτερη ικανότητα αλληλεπίδρασης. Δηλαδή οι μαθητές δεν καταναλώνουν απλά βιβλία (όπως ένας αναγνώστης) αλλά λύνουν και ασκήσεις κλπ. Η apple προχώρησε το θέμα με τα interactive books, το ίδιο και μερικές εφαρμογές στο android. Για εμένα το ιδανικό για έναν μαθητή είναι ένα windows 8 tablet με 9+ώρες αυτονομία, ips 8.9 οθόνη και active digitizer για χρήση με onenote. To θέμα είναι ότι αυτό κοστίζει.

To OLPC είναι αρκετά καλό για εφαρμογή σε ολόκληρες χώρες, το παραπάνω αποτελεί απλά ένα ιδανικό ανεπίτευκτο με τις παρούσες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.

Δημοσ.

Κατάλογος χωρών ανά ΑΕΠ (ονομαστικό) 2011

35d3pk5.png

305.415 με βάση αυτά που δηλώσαμε δήθεν .... τα λαμόγια μας .... όπως και κάθε χρόνο τα ίδια.

Υπολογίστε ένα 30% κάτω.

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...