dimitris2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Η Τουρκία φαίνεται να θέλει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό της σύστημα, αν κρίνουμε από την τελευταία απόφαση του υπουργείου παιδείας να τρέξει πρόγραμμα προσθήκης tablets και άλλων LCD συσκευών στις περισσότερες σχολικές βαθμίδες της. Πρόκειται για το FATIH Project μέσα από το οποίο θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια διαμοιρασμού προϊόντων τεχνολογίας σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και επιμόρφωσης των δασκάλων πάνω σε θέματα πληροφορικής.Όπως αναφέρει το επίσημο δημοσίευμα, ένας από τους στόχους του εγχειρήματος είναι η προσέγγιση της δια βίου εκπαίδευσης στην πληροφορική, με βασική προϋπόθεση τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής που θα μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Αρχικά πρόκειται να διαμοιραστούνε συσκευές tablets αλλά και διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας όσον αφορά το επίπεδο του εκπαιδευτικού της συστήματος, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε ένας στους τρεις έφηβους που αποφοιτούν από το σχολείο να είναι αρκετά εξοικειωμένος με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και με τη χρήση του Internet. Το FATIH Project συνοδεύεται από ένα πενταετές πλάνο υλοποίησης των στόχων του, και έχει να αντιμετωπίσει αρκετά σημαντικές προκλήσεις όπως για παράδειγμα η χαμηλού επιπέδου υποδομή όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό σε θέματα νέων τεχνολογιών. Site: fatihprojesi.meb.gov.tr
Swimmer21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 1% της μίζας να ειχαν αξιοποιησει για την παιδεια, σημερα ολοι οι φοιτητες-μαθητες, θα ειχαν και απο ενα tablet.. αλλα γινονται αυτα στην Ελλαδα?
Voodooman Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αυτό μου αρέσει σε τέτοιες ειδήσεις, οι συγκρίσεις με την "ελλαδίτσα" και η αντίστοιχη γκρίνια!
sam sam Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 ή ... η καποιος υπουργούς της Τουρκιας θα παρει μιζα...
LLLEFTERIS Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Και λενε οτι η Τουρκια ειναι ποιο φτωχη χωρα απο μας. Αλλα ειπαμε εμεις θελουμε να περνουμε σουπερ ντουπερ υπολογιστη με 300 ευρω ασχετα αν το ψωμι θα εχει 2 ευρω το κιλο και για να γεμισεις ενα καροτσι στο σουπερ δεν θα σου φτανουν 150 ευρω.
theomalegan Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Και εμένα μου αρέσει η γκρίνια για την Ελλάδα και περισσότερο όταν φταίνε εκείνοι οι πολιτικοί (οχι οτι δεν φταίνε) και όχι ο δόλιος ο Ρωμιός που ήταν τα τελευταία χρόνια αμμέτοχος(οχι ότι δεν υπάρχει και ένα 20% τίμιων Ελλήνων).
isay Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ρε μπας και πήραν τον Τζέφρυ για σύμβουλο; Γιατί όμως tablets και οχι netbooks;
Human Soul Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Holy shit.Πρώτη φορά είμαι τόσο ενθουσιασμένος για είδηση της Τουρκίας
masteripper Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αγοράστε Μετοχές APPLE Μιλάμε για τρελλά κέρδη....
TheAccountant Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αγοράστε Μετοχές APPLE Μιλάμε για τρελλά κέρδη.... μπααα... χλωμο. Πονταρω σε μετοχες γκουγκλ με αρκετη ασφαλεια.
Pa0ki Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Όπως την κοροϊδία με τα νέτμπουκς που έδωσαν εδώ για μια χρονιά
alextrela172 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Παω να γραφτω σε κανα σχολειο στη γειτονα χωρα να παρω τζαμπα το asus transformer 700,μια χαρα ιδεα μου φαινεται :lol:
eko13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Καλα καντε ονειρα Τιποτα ταμπλετ των 30 ευρω θα ειναι οπως αυτα που σχεδιαζει να δωσει η Ινδια...
Swimmer21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αυτό μου αρέσει σε τέτοιες ειδήσεις, οι συγκρίσεις με την "ελλαδίτσα" και η αντίστοιχη γκρίνια! Α δηλαδη σε μια συμφωνια (κατω απο το τραπεζι) ενος υπουργου με μεγαλη εταιρια εξωτερικου, φταιει ο Ελληνας που μετα απο εμφυλιους, κατοχες και πολεμους του λεγανε "παρε αμαξι, παρε δανειο, παιξε χρηματιστηριο" Ενταξει δικιο εχεις.
doutsos13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Όπως την κοροϊδία με τα νέτμπουκς που έδωσαν εδώ για μια χρονιά true that. Τα αξιοποίησαν δεόντως ξέρω σχολεία που οι διευθυντές είπαν στα παιδιά να μην τα φέρνουν για να μην τους τα κλέψουν ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται ούτε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Ένα δώρο 500ευρώ από το κράτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα