Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ για την 670, ότι είναι η καλύτερη λύση. Άλλο ένα πλεονέκτημα της nvidia είναι ότι καίει 250W ενώ η 7970 καίει γύρω στα 550Watt.

Πηγή για αυτο? H απλα πετάμε κατι το οποίο έτυχε να ακούσουμε και δεν έχουμε ιδεα αν είναι σωστό ή λάθος με τεράστιο κίνδυνο να είμαστε εντελώς ακυροι!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από το http://www.mindfactory.de/ έχει παραγγείλει κανείς? Εάν ναι, έχει να μας πει προσωπικές εμπειρίες / γενικά τι λένε σαν εξυπηρέτηση , ταχύτητα, τρόπο πληρωμής και αποστολή. Σε περίπτωση ελαττωματικού, το δέχονται για επιστροφή. Μιας και οι διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες με τα κλασικά μαγαζιά όπως το Π και της τάξης του 5-10% ακόμα και με τους ποιο φθηνούς στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Συμφωνώ για την 670, ότι είναι η καλύτερη λύση. Άλλο ένα πλεονέκτημα της nvidia είναι ότι καίει 250W ενώ η 7970 καίει γύρω στα 550Watt.

Αυτο που γράφεις είναι εκτος πραγματικότητας !!!

Σε idle εχουν την ιδια κατανάλωση, σε load power η 7970 εχει αυξημένη κατανάλωση περίπου 75 watt

Δεν υπάρχει κάρτα που να εχει κατανάλωση 550watt ουτε καν οι 2πύρηνες gtx690,HD6990 !

*Πρόσεχε τι γράφεις.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο post...Ποια αξιζει να παρω?

Tην 670 direct CU 2 TOP? 480euro

Ή

Την 680 direct CU 2 TOP? 576euro

Θα ηθελα να πω στο φιλο VENUMIS ,καλυτερα να αποφευγει το πλαισιο για πολλους λογους...

Οποια υλοποιηση και να παρεις το τσιπακι ειναι ιδιο απλα μπορει σε μερικες να ειναι oc λιγο.

Εκει που θα δεις διαφορα ειναι στην ψυξη και στη κατασκευη!

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο post...Ποια αξιζει να παρω?

Tην 670 direct CU 2 TOP? 480euro

Ή

Την 680 direct CU 2 TOP? 576euro

Θα ηθελα να πω στο φιλο VENUMIS ,καλυτερα να αποφευγει το πλαισιο για πολλους λογους...

Οποια υλοποιηση και να παρεις το τσιπακι ειναι ιδιο απλα μπορει σε μερικες να ειναι oc λιγο.

Εκει που θα δεις διαφορα ειναι στην ψυξη και στη κατασκευη!

670 μην πετάς χρήματα!

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω οτι για τα 100 ευρω διαφορα και με τα benchmarks που διαβαζω πραγματικα ειναι να απορει κανεις ποσο χοντρη πατατα εκανε η nvidia .Eιναι σαν να κοροιδεψε τους πελατες της που πηγαν και αγορασαν την flagship 680 .Εγω για να ειμαι ειλικρινης παλι την 680 θα επαιρνα εστω και για αυτο το λιγο παραπανω που εχει ,γιατι δεν ξερω και με τι drivers μετρηθηκαν καποια benchmarks οπως και τι βελτιωσεις θα δουμε στην συνεχεια .Παντως ειναι να απορει κανεις...

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω οτι για τα 100 ευρω διαφορα και με τα benchmarks που διαβαζω πραγματικα ειναι να απορει κανεις ποσο χοντρη πατατα εκανε η nvidia .Eιναι σαν να κοροιδεψε τους πελατες της που πηγαν και αγορασαν την flagship 680 .Εγω για να ειμαι ειλικρινης παλι την 680 θα επαιρνα εστω και για αυτο το λιγο παραπανω που εχει ,γιατι δεν ξερω και με τι drivers μετρηθηκαν καποια benchmarks οπως και τι βελτιωσεις θα δουμε στην συνεχεια .Παντως ειναι να απορει κανεις...

Ψυχολογία πελάτη. Ναι μεν η 670 σε πραγματικό χρόνο είναι τι τον κρέμασες τι τον παλούκωσες με μια 680 (και όχι τον μέσο όρο <10% διαφορά δεν τον καταλαβαίνεις σε πραγματικό χρόνο) αλλά με μια 670 ο πελάτης δεν παίρνει την σημερινή μονοπύρηνη ναυαρχίδα της NV.

Το ζήτημα είναι απλό: της 680 της λείπει εύρος μνήμης και ελλείψη περισσοτέρου δεν μπορεί να απλώσουν οι επιπλέον μονάδες της έναντι της 670 τα πόδια τους για να κάνουν σημαντική διαφορά. Ακριβώς το σημείο όπου όταν και όποτε εμφανιστεί το GK110 desktop θα είναι περίπου κατά 50% γρηγορότερο από μια 680, γιατί θα έχει τόσο περισσότερο εύρος και γιατί η πλειοψηφία των σημερινών 3D bottlenecks είναι άμεσα συνυφασμένα με το εύρος μνήμης.

Με τις τιμές αυτές η NV θα μπορούσε άνετα να πουλάει τις 680 με 4 γίγα μνήμη. ΄Οχι ότι θα έκανε καμιά ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις (με εξαίρεση κάποιες εξαιρέσεις), αλλά τουλάχιστον θα είχε ένα ουσιαστικότερο λόγο (έστω και εικονικό) ο αγοραστής να πάρει μια 680 έναντι μιας 670.

Δημοσ.

Κοιταξ τε γερμανια...

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p798131_2048MB-Asus-GeForce-GTX-680-DirectCU-II-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p785783_3072MB-Asus-Radeon-HD-7970-DirectCU-II-T-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-.html

Στην ελλαδα στην χονδρικη εχει + 30 Ε η 680...

Εκει παρνεις την γαματη 7970 refer με 420 Ε...

Δημοσ.

Εγω πιστευω πως και οι 2 κανουν την ιδια δουλεια αν παιζεις σε αναλυσεις τυπου full hd(1920x1080) τωρα δεν κανεις δουλεια μαζευοντας γνωμες... Πολυ αξιολογες καρτες και οι 2 και αν ημουν στην θεση σου θα πηγαινα 670 για να γλιτωσω και τα 100 ευρω! Παντως κατα την γνωμη μου η 680 απευθυνεται σε παιχτες πιο υψυλων αναλυσεων! Αν συνεχισεις το τοπικ ολο ετσι θα πηγαινει το πραγμα ο ενας 670 ο αλλος 680 και δεν θα βγει ακρη! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Κοιταξ τε γερμανια...

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p798131_2048MB-Asus-GeForce-GTX-680-DirectCU-II-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p785783_3072MB-Asus-Radeon-HD-7970-DirectCU-II-T-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-.html

Στην ελλαδα στην χονδρικη εχει + 30 Ε η 680...

Εκει παρνεις την γαματη 7970 refer με 420 Ε...

Καλά δεν εχει και τις τρομερές τιμές !!

Αν είναι να δώσεις φίλε μου 500€ και αγοράζεις απο την άλλη άκρη του κόσμου για να γλυτώσεις 20€ πίστεψέ με οτι είσαι ο μεγάλος χαμένος.

Ελλάδα HD7970 375€ κούτα και άσε την Μέργκελ να ξυρίζεται !!

Δημοσ.

Καλά δεν εχει και τις τρομερές τιμές !!

Αν είναι να δώσεις φίλε μου 500€ και αγοράζεις απο την άλλη άκρη του κόσμου για να γλυτώσεις 20€ πίστεψέ με οτι είσαι ο μεγάλος χαμένος.

Ελλάδα HD7970 375€ κούτα και άσε την Μέργκελ να ξυρίζεται !!

ποιος έχει σε αυτή την τιμή την 7970;;;;;;

Δημοσ.

ποιος έχει σε αυτή την τιμή την 7970;;;;;;

Ως και πριν τρεις μέρες το mrsmith.gr, δεν ξέρω αν την εχει ακόμα.

Δημοσ.

Ψυχολογία πελάτη. Ναι μεν η 670 σε πραγματικό χρόνο είναι τι τον κρέμασες τι τον παλούκωσες με μια 680 (και όχι τον μέσο όρο <10% διαφορά δεν τον καταλαβαίνεις σε πραγματικό χρόνο) αλλά με μια 670 ο πελάτης δεν παίρνει την σημερινή μονοπύρηνη ναυαρχίδα της NV.

Το ζήτημα είναι απλό: της 680 της λείπει εύρος μνήμης και ελλείψη περισσοτέρου δεν μπορεί να απλώσουν οι επιπλέον μονάδες της έναντι της 670 τα πόδια τους για να κάνουν σημαντική διαφορά. Ακριβώς το σημείο όπου όταν και όποτε εμφανιστεί το GK110 desktop θα είναι περίπου κατά 50% γρηγορότερο από μια 680, γιατί θα έχει τόσο περισσότερο εύρος και γιατί η πλειοψηφία των σημερινών 3D bottlenecks είναι άμεσα συνυφασμένα με το εύρος μνήμης.

Με τις τιμές αυτές η NV θα μπορούσε άνετα να πουλάει τις 680 με 4 γίγα μνήμη. ΄Οχι ότι θα έκανε καμιά ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις (με εξαίρεση κάποιες εξαιρέσεις), αλλά τουλάχιστον θα είχε ένα ουσιαστικότερο λόγο (έστω και εικονικό) ο αγοραστής να πάρει μια 680 έναντι μιας 670.

Ναι σιγουρα συμφωνω με την επεξηγηση που δινεις ,απλα εγω αναφερομαι στο marketing του ολου θεματος .Ετσι και αλλιως καποιος λογος θα υπηρχε για να ηταν η 680 μια σπιθαμη μπροστα απο την 670 ή αν θες η 670 μια σταλα πισω απο την 680 ,δεν θα γινονταν με τροπο μαγικο.Περα απο αυτο ομως δεν γινεται να βγαζει πρωτα την 680 ,η οποια παρεπιπτοντως δεν ειναι και η high end της σειρας, και μετα να κοστολογει την 670 100 ευρω παρακατω με τα ιδια περιπου benchmarks.Ας τις εβγαζε μαζι να ξεραμε απο πριν τι γινοταν ,αλλα ειπαμε τον καταναλωτη τον εχουν γραμμενο εκει που δεν πιανει η μελανη...Τουλαχιστον βαλε να εχουν μια διαφορα 40-50 ευρω ,γιατι αυτο τωρα ειναι προκλητικο .Πραγματικα ειναι σαν λεει λαλακες η nvidia οσους αγορασαν την 680 και για μενα παιρνει ενα μεγαλο μειον στην αφετηρια της επομενης αγορας που θα κανω σε σχεση με την amd και δεν ειναι πολυ μακρυα γιατι θα στησω καινουργιο μηχανημα .Σκεψου κιολας ειμαι φανατικος πρασινος στις gpu ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...