Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω intel.Για αυτό σκέφτομαι καινούριο κουτί και καινούρια μητρική επεξεργαστή μνήμη αλλά να είναι καλώ σύστημα σε καλές θερμοκρασίες γιατί έχω δεύτερο υπολογιστή οπότε αυτά που έχω σε αυτόν θα τα βάλω εκεί.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1,056V κανονικά και 1,467V όταν κάνει load.

Hθελα να ρωτήσω και κ;aτi άλλο επεξεργαστές είναι καλύτεροί οι AMD ή οι Intel?

Επεξ/σία από GOAKIAS
Δημοσ.

GOAKIAS θα υποθέσω ότι γράφει 1,467V και όχι 1467V :)

Το ρεύμα αυτό από την στιγμή που αναρωτήθηκες τι είναι το o/c (άρα δεν έχεις κάνει) είναι υπερβολικό για stock επεξεργαστή. Δεν έχω τον επεξεργαστή σου, αλλά νομίζω κάτι σε 1.25 θα είναι οκ. Δεν σου λέω να βάλεις 1.25V απλά περίμενε κάποιον που έχει τον επεξεργαστή να σου πει με σιγουριά.

Ομως ακόμα και αν βρεθεί κάποιος με τον ίδιο επεξεργαστή και σου πει για παράδειγμα ότι σου είπα, καλό είναι να κάνεις ένα stress αμέσως μετά, για να δεις ότι όντως είναι stable. Επεξεργαστές απο επεξεργαστές διαφέρουν.

Για το τελευταίο σου ερώτημα Intel vs AMD δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη απάντηση. Ανάλογα τα βαλάντια και ανάλογα την τρέλα είναι μια απάντηση στο περίπου που μπορώ να σου δώσω

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τη θέλεις να κάνω. μπορείς να μου το εξηγήσεις πιο απλά :)

Δημοσ.

Αυτό που σου είπα είναι ότι θέλω να μπεις στo bios και στο cpu voltage ή vcore ή όπως το αναφέρει τελος πάντων να βάλεις manual την τιμή 1.25V που καλό είναι πριν την βάλεις να την επιβεβαιώσεις από κάποιον με ίδιο επεξεργαστή.

Δημοσ.

GOAKIAS,κατεβασε CPU-Z,Core Temp και IntelBurnTest, απο εδω :

http://www.insomnia.gr/files/category/4-benchmark-overclocking-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

Ανοιξε τα και τα 3 και στο IntelBurnTest εκει που λεει Times to run, βαλτο στο 15 και πατα Start.

Παρακολουθησε θερμοκρασιες απο το Core Temp και CoreVoltage απο το CPU-Z και ποσταρε αποτελεσματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά ειναι τα αποτελέσματα.

post-195554-0-15326900-1337465847_thumb.jpg

post-195554-0-04546100-1337464980_thumb.jpg

post-195554-0-26460900-1337465812_thumb.jpg

Tα διορθωσα!

Επεξ/σία από GOAKIAS
Δημοσ.

Κατ`αρχην να ποσταρεις αφου τελειωσει το IntelBurnTest,για να εχουμε τις θερμοκρασιες σωστα.(αν θες βαλε και τις φωτο,ποιο μεγαλες,γιατι μου βγηκαν τα ματια).

Μετα μπες στο bios και κανε αυτο που σου λεει ο whocares.Πηγενε στο cpu voltage ή vcore και απο manual που ειναι βαλτο στο 1,25 ή 1,3 καπου εκει κοντα.

Ξανατρεξτα ολα και ξαναποσταρε.

Δημοσ.

Tα διορθωσα!

βασικά αν βαριέσαι να κάνεις stress test(δοκιμές με προγάμματα για να δεις αν είσαι σταθερός με αυτό το ρεύμα ) βάλε vcore 1,35 !

χωρίς stress test δεν μπορείς να ξέρεις αν είσαι οκ ή όχι!

Δημοσ.

βασικά αν βαριέσαι να κάνεις stress test(δοκιμές με προγάμματα για να δεις αν είσαι σταθερός με αυτό το ρεύμα ) βάλε vcore 1,35 !

χωρίς stress test δεν μπορείς να ξέρεις αν είσαι οκ ή όχι!

Με καταλαβες που το πηγενα...

GOAKIA,επειδη εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη (εγω τον εχω κανει ενα κλικ στο multi και τρεχει στα 3,6Ghz)θυμαμαι οτι ημουν σταθερος στις στοκ συχνοτητες,με 1,25 vcore.

Αυτος ειναι και ο λογος που προσπαθουμε να δουμε,αν και ο δικος σου ειναι σταθερος με το ρευμα του στο 1,25.Αυτο σημαινει οτι αν ειναι,θα ριξουμε και την θερμοκρασια (οσο το δυνατο χαμηλοτερα).

Λοιπον,οπως σου ειπα και πριν,πρεπει να πας στο bios και να στην επιλογη που βρισκεται στο cpu voltage ή vcore, να το βαλεις απο το auto, που μαλλον ειναι, στο 1,25.

Οταν το κανεις αυτο.Ξανατρεξε τα προηγουμενα που σου ειπα,αλλα τις φωτογραφιες να τις ποσταρεις οταν θα εχει τελειωσει το IntelBurnTest(με επιτυχια).

Δημοσ.

Tο εβαλα 1.25 ο υπολογιστης δεν μπορουσε να μπει στα windows δηλαδη σαν να κανει συνεχως ρεσταρτ μετα το εβαλα 1.35 και μπηκα ανοιγω τα προγραμματα για να δω τις στατιστικες και να τα βαλω εδω..μπλε οθονη και ρεσταρτ!

Δημοσ.

Tο εβαλα 1.25 ο υπολογιστης δεν μπορουσε να μπει στα windows δηλαδη σαν να κανει συνεχως ρεσταρτ μετα το εβαλα 1.35 και μπηκα ανοιγω τα προγραμματα για να δω τις στατιστικες και να τα βαλω εδω..μπλε οθονη και ρεσταρτ!

Παίζει να έχεις το χειρότερο κομμάτι του Χ4 965 ...:confused: Για δώσε 1.37 και αν κάνει τα ίδια 1.40.

Δημοσ.

Για αυτό λέω ότι έτσι και αλλιώς θέλω να αλλάξω το σύστημα (δηλαδή μητρική, επεξεργαστή,ραμ,ssd) και βλέπω ότι οι ιντελ ειναι καλύτεροι η μου φαίνεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...