GOAKIAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Πρώτα από όλα καλησπέρα. Επειδή έφτασε και το καλοκαίρι θέλω να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες αλλά και γενικότερα το σύστημα αν δεν είναι καλό κατά την γνώμη σας κάτι σε αυτό.Γενικότερα τον υπολογιστή τον έχω για τα πάντα. Δηλαδή μπορεί να έχω ένα παιχνίδι ανοιχτό και ταυτόχρονα να έχω ανοιχτά και αλλά προγράμματα γιατί μου αρέσει να κάνω πολλά με τον υπολογιστή. Επιπλέον θέλω να ρωτήσω αν παίζει ρολό ότι τον υπολογιστή δεν τον κλείνω γιατί κατεβάζω πράγματα διαφορά και κυρίως ταινίες HD και σκέφτομαι για αλλαγή κουτιού σε ένα πολύ καλύτερο για να έχει καλύτερες θερμοκρασίες ο υπολογιστής. Επίσης γίνετε κάτι με τον ήχο, δηλαδή να μην κάνει τόσο θόρυβο. Το σύστημα του υπολογιστή και οι θερμοκρασίες(οι θερμοκρασίες είναι και πιο υψηλές από αυτές)
baskon Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Καταρχάς θα πρεπει να μας πεις για τι θερμοκρασιες μιλάς.Αν μιλάμε για 50-55 σε επεξεργαστη και κανα 70αρι για Vga σε maximum τότε μια χαρα ειναι.. Απο κει και περα αν θες να εισαι αθορυβος και με καλυτερες θερμοκρασιες θα πρεπει να αλλαξεις ανεμιστηρακι σε επεξεργαστη και vga..Εχεις τοποθετησει ποτε cooler σε αυτα τα δυο? Το κουτακι σου δε ξερω κατα ποσο παιζει ρολο..Πρεπει να μας πεις τι κουτακι ειναι.. Αν εισαι προχωρημενος χρηστης με λιγο undervolting μπορεις να δεις αρκετα χαμηλοτερες θερμοκρασιες..
GOAKIAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Για εμένα είναι μεγάλες θερμοκρασίες αυτές, μερικές φορές έχει τύχη να σβήσει κιόλας λόγο θερμοκρασίας. Άλλα γενικά πιστεύω χρειάζεται coolers ειδικά στον επεξεργαστή γιατί αυτός που έχει είναι από την μαμά του και είναι μικρά και δεν κάνουν δουλειά.Για αυτό ρωτάω να μου πείτε ιδέες τι χρειάζεται να αλλάξω και τι να μου πείτε για κουτί τι να πάρω.Το κουτί είναι τo Thermaltake Mambo αλλά δεν μπορώ να βρω το μοντέλο του. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2012 από GOAKIAS
whocares Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 GOAKIAS έχεις κάνει Overclock; Το κουτί μέσα το έχεις ξεσκονίσει; Εχει έστω και ένα υποτυπώδες cable management;
GOAKIAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ναι το ξεσκονίζω.οσο για τα αλλα δεν καταλαβα.
terry308 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Εχει έστω και ένα υποτυπώδες cable management; Συμμάζεμα καλωδίων για καλύτερη/άνετη ροή/κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό του κουτιού
GOAKIAS Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ναι απλά γενικά δεν είναι λογικό να έχει τέτοιες θερμοκρασίες. Πιστεύω λόγο κουτιού και λόγο ότι δεν έχει cooler στον επεξεργαστή τώρα εντάξει εσείς ξέρετε ποιο πολλά για αυτό ρώτησα κιόλας.
terry308 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ναι απλά γενικά δεν είναι λογικό να έχει τέτοιες θερμοκρασίες. Πιστεύω λόγο κουτιού και λόγο ότι δεν έχει cooler στον επεξεργαστή τώρα εντάξει εσείς ξέρετε ποιο πολλά για αυτό ρώτησα κιόλας. Τι εννοείς ; Λογικές είναι οι θερμοκρασίες ....
GOAKIAS Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δηλαδή είναι εντάξει οι θερμοκρασίες? Γιατί όμως μερικές φορές κολάει στο άκυρο όταν είμαι μονό με firefox ενώ κανονικά δεν πρέπει.Το κουτί θελω να το αντικαταστήσω γιατί έχει χαλάσει και μπροστά στο power botton το καπάκι του και ειναι λίγο χάλια, έχετε να μου προτείνετε κάτι καλό και για καλές θερμοκρασίες? Αυτό είναι καλό? πιστεύω είναι ένα σταθερό κουτί και δυνατό. Corsair Carbide Series 500R
jimys_salonica Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ναι απλά γενικά δεν είναι λογικό να έχει τέτοιες θερμοκρασίες. Πιστεύω λόγο κουτιού και λόγο ότι δεν έχει cooler στον επεξεργαστή τώρα εντάξει εσείς ξέρετε ποιο πολλά για αυτό ρώτησα κιόλας. εάν εννοείς οτι δεν έχεις βάλει στον επεξεργαστή ουτε καν τη stock ψύχτρα του και τον έχεις "γυμνό" τότε με απλά λόγια καταστρέφεις τον επεξεργαστή πριν την ώρα του, γιατί δεν μπορεί να αποβάλει την θερμότητα που έχει. Γιαυτό κολλάει ακόμα και στις πιο απλές εργασίες...
GOAKIAS Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Όχι το είπα και πιο επάνω έχω βάλει την δικιά του ψήκτρα αλλα μήπως χρειάζεται καλύτερη. Όπως εσείς βλέπετε το σύστημα μου χρειάζεται αναβαθμίσει γενικότερα για να μην κολλάει? To κουτι τελικα το βρηκα ειναι το Thermaltake mambo
Δεινόσαυρος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 O υπολογιστής σου δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση και οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά. Γράψε λίγο αν θες ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό σου.
whocares Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 εάν εννοείς οτι δεν έχεις βάλει στον επεξεργαστή ουτε καν τη stock ψύχτρα του και τον έχεις "γυμνό" τότε με απλά λόγια καταστρέφεις τον επεξεργαστή πριν την ώρα του, γιατί δεν μπορεί να αποβάλει την θερμότητα που έχει. Γιαυτό κολλάει ακόμα και στις πιο απλές εργασίες... Αν τον είχε χωρίς καθόλου ψύχτρα, δεν θα έμπαινε καν στο λειτουργικό για να του κολλήσει στις απλές εργασίες όπως αναφέρεις. GOAKIAS Το να αλλάξεις ψύχτρα θα είναι μια καλή επιλογή και για την ησυχία σου αλλά και για να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή σου. Κάτι που δεν ειπώθηκε πιο πάνω είναι το εξής: Κατέβασε το cpu-z ή το HW monitor και τρέξε ένα πρόγραμμα σαν το Intel burn test ¨η το occt και πες μας πόσο vcore δίνει κατά το load. Αν έχεις την επιλογή στο auto, συνήθως δίνει η μητρική παραπάνω ρεύμα από όσο πρέπει. Οπότε βάζοντας μία τιμή στο vcore εσύ, θα έχεις μια διαφορά ακόμα και με την εργοστασιακή ψύχτρα.
GOAKIAS Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αν τον είχε χωρίς καθόλου ψύχτρα, δεν θα έμπαινε καν στο λειτουργικό για να του κολλήσει στις απλές εργασίες όπως αναφέρεις. GOAKIAS Το να αλλάξεις ψύχτρα θα είναι μια καλή επιλογή και για την ησυχία σου αλλά και για να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή σου. Κάτι που δεν ειπώθηκε πιο πάνω είναι το εξής: Κατέβασε το cpu-z ή το HW monitor και τρέξε ένα πρόγραμμα σαν το Intel burn test ¨η το occt και πες μας πόσο vcore δίνει κατά το load. Αν έχεις την επιλογή στο auto, συνήθως δίνει η μητρική παραπάνω ρεύμα από όσο πρέπει. Οπότε βάζοντας μία τιμή στο vcore εσύ, θα έχεις μια διαφορά ακόμα και με την εργοστασιακή ψύχτρα. κατεβασα το occt και το cpu-z που το ειχα ειδη. θελεις να σου πω ποσο το Voltage Core? O υπολογιστής σου δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση και οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά. Γράψε λίγο αν θες ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό σου. To τροφοδοτικό είναι το Real Power M520 Επίσης είδα αυτά τα δύο κουτιά.Corsair Obsidian 550D Corsair Obsidian 650D Είναι αξιόπιστα για τα λεφτά τους?
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Θα παρεις κουτι 190 ευρω και ειδικα το Corsair και θα του βαλεις μεσα intel C2D?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα