Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ας πουμε οτι εχω μια κλαση MyClass(QString,int,QString).

Επισης εχω φτιαγμενα αντικειμενα και αποθηκευμενα σε ενα Vector<MyClass>.

Αυτο που θελω ειναι να παρουσιασω τα δεδομενα σε ενα QTableWidget με το πρωτοQString ως parent

και το int μαζι με το 2ο QString σαν παιδια, μαζι με καποια Buttons για Add,Edit,Delete

(Το παραπανω Widget το εχω ηδη δημιουργησει)

και αλλαζονταςτα δεδομενα στο QTableWidget να ενημερωνεται το Vector με τα αντικειμενα.

Δηλαδη κανοντας διπλο κλικ στο 1ο QString (το parent) να ανοιγει ενα dialog για Edit

και αντιστοιχα για Add ενα dialog για να προσθετω αντικειμενα MyClass, και Delete να

σβηνει το αντικειμενο απο το Vector και το TableWidget.

(Τα dialogs τα εχω και αυτα ετοιμα το μονο που μου λειπει ειναι οι συνδεσεις του

QTableWidget με το Vector )

Οριστε πως περιπου ειναι το 1ο Widget

post-170893-0-03318600-1337277908_thumb.jpg

και το 2ο dialog (Δεν ειναι αυτα που εφτιαξα εγω ειναι απλα παρομοια με αυτα που θελω)

post-170893-0-41476700-1337278056_thumb.jpg

Δημοσ.

Χμμ...

Aν κατάλαβα σωστά, αυτό που ρωτάς αφορά το model/view architecture της Qt (item view classes).

Είναι από τα πιο δυνατά σημεία της Qt και κατά τη γνώμη μου και το πιο δύσκολο !

Όποιος εξοικοιωθεί με αυτό, ξέρει ουσιωδώς να κάνει παραθυρικές εφαρμογές απαιτήσεων.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω διότι ήταν το σημείο που παράτησα την Qt επειδή έκρινα ότι

εκεί ξεφεύγει από τα προγραμματιστικά μου ενδιαφέροντα.

Αλλά μπορώ να σου συστήσω το (κλασσικό πλέον) βιβλίο του Summerfield το οποίο έχει

πολλά παραδείγματα επί του θέματος (κεφ. 10).

Μιαν άλλη ιδέα είναι να ρωτήσεις στο ειδικό forum της Qt (έχει και ελληνικό παράρτημα).

-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...