Atapia Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Γεια χαρα, Έχω ένα macbook 13 λευκό core2duo 2.4. Έκανα format και έβαλα SL αλλα δεν μπορω να ενεργοποιήσω το 64bit kernel.. Στο system profiler μου λεει 64 bit :no Εκανα και επανεκκινηση κρατώντας το 6+4 τιποτα.. Εκανα edit το boot.plst τίποτα.. Κάνω κάτι λάθος; καμια ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris M Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δοκίμασε αυτό: http://www.macupdate.com/app/mac/32252/32--or-64-bit-kernel-startup-mode-selector Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Πρεπει να έχω μόνιμα το προγραμματάκι; η μπορω να το κάνω μια φορα και μετα να το σβήσω; Γίνεται ένα κουλο..Στο Αctivity monitor μου λεει 64 bit ολες τις εφαρμογες αλλα στο system profiler μου λεει 64bit - no.. Τι γινεται ρε παιδια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Κανείς;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris M Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 To 64bit του Activity Monitor αναφέρεται στο είδος της εφαρμογής. Αν δεις πάνω πάνω λέει Kind. Οι πληροφορίες του System Profiler αναφέρονται στην αρχιτεκτονική του υλικού στις προδιαγραφές δηλαδή. Για το προγραμματάκι δεν θυμάμαι γιατί είμαι σε Lion. Θα το δοκιμάσω αργότερα στο παλιό μου μηχάνημα και θα σου στείλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ρίξε μια ματια στα παρακάτω λινκς που σου δίνω! Πιστευω ότι θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι παίζεται με τα 32 και 64 bit Kernel extensions! Αν πάραυτα έχεις ακόμα κάποια ερώτηση, κάνε πάλι ένα ποστ εδώ μεσα, και αν γνωρίζω, θα χαρώ να σου απαντήσω! ;-) : Checking 32 or 64-bit Kernel Boot Mode in Snow Leopard : How to tell if your Intel-based Mac has a 32-bit or 64-bit processor : OS X: Starting up with the 32-bit or 64-bit kernel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 1. εχω τσεκαρει το efi απο το terminal και μου λεει efi 64 2.εχω bootari με πατημενο το 6&4 3.Εχω βαλει στο terminal >sudo systemsetup -setkernelbootarchitecture x86_64 Tιποτα δεν δουλευει απο τα παραπάνω στο system profiler μου λεει 64 bit kernel - No HEEELLP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Φιλε μου δεν ξέρω αν διάβασες με προσοχή το πρώτο λινκ που σου δίνω! ''...By default, even on fully 64-bit Macs, Snow Leopard boots into a 32-bit kernel. This is because not all kernel extensions are 64-bit ready.'' Με απλα λογια δηλαδή, δεν είναι όλες οι εφαρμογές έτοιμες να τρέξουν σε 64bits έστω και αν αυτές υποστηρίζονται από τον υπολογιστή σου! Για να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα τι θέλω να πω, πήγαινε στο μηλαράκι πάνω αριστερά, about this mac, more informations, αναφορά συστήματος, και εκεί που λέει λογισμικό (και εσένα σου βγαζει 64 Bit NO) πήγαινε λίγο ποιο κάτω στις εφαρμογές. Χτυπα μια στην τύχη μέχρι να σου βγάλει 32 Bit! Και μετά χτυπα App Store και θα δεις ότι σου γραφει 64 bit!! Εμενα π.χ το Adobe Help λέει όχι στα 64bit, και το App Store λέει ναι! (...δες screenshot) Αμα λέει Core 2 Duo, τότε είναι 64bit Αγνόησε τι σου γράφει! ( το 32bit kernel issue), Θα τρέχει μια χαρά στα 64bit αν η εφαρμογή το επιτρέπει! Τα kernel's mode δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν σε userland. OS X μπορεί να τρέξει μια χαρά σε 64-bit processes κάτω από a 32-bit kernel η vice versa!! OS X δεν έχει ένα overall 32/64-bit mode. Απλως τρέχει κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, κάτω από τις καλύτερα δυνατές προϋποθέσεις! (best available mode) βασιζόμενη στις δυνατότητες του CPU, και του τι υποστηρίζει το ίδιο το πρόγραμμα! Με απλά λόγια, ξέχνα τι γράφει ο υπολογιστής σου, και απλώς απόλαυσε τον! ;-) ps: .... αν τρέχεις και Lion, ακόμα ένας λόγος για να δεις ότι εισαι σε 64 bit, μιας που το ίδιο το λογισμικό δεν υποστηρίζει 32bit... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2012 από iLuxus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δηλαδη πρόκειται απλα για κόλλημα; Τα snow σε τι τρεχουν τωρα; 64 ή 32 bit Nα τι βλεπω στο system profiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Δηλαδη πρόκειται απλα για κόλλημα; Πες το και έτσι! Το Snow από default τρέχει σε 32 bit kernel! Αλλα αυτό όπως σου εξήγησα, δεν παίζει κάποιο ρόλο. Μπορει να τρέξει μια χαρά και σε 64 αν η εφαρμογή του το επιτρέπει. Δες παράδειγμα το δεύτερο screenchot που ανέβασες. Κατω κάτω λέει Activity Monitor 64 bit (intel)- Yes. Αυτή την εφαρμογή θα την τρέξει σε 64, χωρίς να χρειαστεί εσύ να κανεις κάποια περαιτέρω διαδικασία! Απο μονο του το OS X θα κάνει optimisation ως προς την καλύτερη απόδοση της εφαρμογής. (αυτόματα) Διαβασε λίγο παραπάνω ποιο προσεκτικά τι σου έγραψα, και θα καταλάβεις ότι δεν θα έπρεπε να αγχώνεσαι (ασχολείσαι) με το kernel extension! ;-) Επεξ/σία 18 Μαΐου 2012 από iLuxus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Atapia Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δηλαδή το λειτουργικό μπορεί να αλλάζει απο 32 σε 64 εαν του ζητηθεί; Με κανα format παιζει να ξεκολλήσει; Το εχει κάνεις αλλο το ιδιο θέμα; και θα καταλάβεις ότι δεν θα έπρεπε να αγχώνεσαι (ασχολείσαι) με το kernel extension! ;-) Καλά δεν τρελαίνομαι το laptop πάει σφαίρα και του έχω μόνο 2gb ram να φανταστείς.. Απλά αναρωτιέμαι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μη σε απασχολεί. Δες και εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iLuxus Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δηλαδή το λειτουργικό μπορεί να αλλάζει απο 32 σε 64 εαν του ζητηθεί; Nαι! Με κανα format παιζει να ξεκολλήσει; Δεν νομίζω! Αλλα μην σε απασχολεί. Καλά δεν τρελαίνομαι το laptop πάει σφαίρα και του έχω μόνο 2gb ram να φανταστείς.. Απλά αναρωτιέμαι.. Μείνε στο Snow λοιπόν, γιατί με δυο Gb ram στον Lion, δεν θα πας μακριά!! (....θα στον γονατίσει από ram) ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα