Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ μου έστειλε e-mail η OCZ για το θέμα και μου λέει να στείλω το δίσκο στην Ολλανδία μέσα σε 30 ημέρες. Από 'βδομάδα θα επικοινωνήσω με το ΠΛΑΙΣΙΟ στο Ηράκλειο (από αυτούς τον πήρα) και θα δω τι θα μου πουν και αυτοί. Αν δε μου αρχίσουν τα σούξου-μούξου αναλαμβάνουν, μπας και είμαι τυχερός και τσιμπήσω κάναν Vertex 3. Αλλιώς έφυγε συστημένο για Ολλανδία.

:P

Φιλε το στελνεις με συστημενο δεμα με ελτα και βαζεις εξοδα αποστολης στον παραληπτη? και εσυ δν πληρωνεις τιποτα?

Δημοσ.

Φιλε το στελνεις με συστημενο δεμα με ελτα και βαζεις εξοδα αποστολης στον παραληπτη? και εσυ δν πληρωνεις τιποτα?

ξεχασε το αυτο.σε ολες τις εταιρειες που ξερω εσυ πληρωνεις τα εξοδα αποστολης για να το στελεις εξω και απλα αυτοι πληρωνουν τα εξοδα αποστολης για να στον στειλουν.δεν θα πληρωσουν και αυτοι τα δικα σου.εκτος αν μια εταιρεια ειναι στην ελλαδα που στελνει courrier για παραλαβη local pick up δηλαδη.και wd και corsair ή ocz που ειχα στειλει ετσι ειχε γινει.και Toshiba και creative.

Δημοσ.

Και εμένα στο πλαίσιο που είχα πάει το veloci με bad sector στη βδομάδα, δεν είχε άλλον και μου δώσανε πιστωτικό και πήρα SSD και έδωσα τη διαφορά. Τώρα ο Corsair P64 που έχω δείχνει στο hdsentinel 25% health (περίπου 85 μέρες ζωής), λέτε να τα τινάξει σύντομα ή με κανα secure erase να στρώσει πάλι;

Δημοσ.

Για προγράμματα τύπου HD Sentinel θα συμφωνήσω κι εγώ ότι βγάζουν ό,τι να 'ναι αποτελέσματα μερικές φορές. Η Seagate πάντως λέει να ελέγχουμε τους δίσκους της με το δικό της εργαλείο, το SeaTools, όχι με το HD Sentinel (ή άλλα παρόμοια).

Και agility 3 να σου δωσει θα εισαι κερδισμενος.

Για ποιο λόγο; Έχει σημαντικά μικρότερο access time ή περισσότερα IOPS; Ή απλά λόγω "νεότερης γενιάς - καλύτερου controller";

Δημοσ.

καλα ναι για αυτο η καθε εταιρεια βγαζει τα tool Της.το hd sentinel οσο και καλο να ειναι ενταξει εχει καποια γενικα standards για να παιζει με ολους τους δισκους αντιθετα με τα diagnostics τις καθε εταιρειας.

Δημοσ.

Τον επέστρεψα εχθές στο ΠΛΑΣΙΟ. Με πήραν σήμερα το απόγευμα τηλέφωνο για επιβεβαίωση ότι ναι, όντως είναι νεκρός και θα αντικατασταθεί. Μου είπαν πράγματι ότι δεν υπάρχει Vertex 2 60GB οπότε και μπορούν να μου δώσουν Agility 3 60GB. Τους είπε «θα δω τι δίσκος είναι και θα μιλήσουμε». Μετά από καμιά ώρα πήγα στο μαγαζί και τους είπα ότι δε μου κάνει... τέλος πάντων δε με ταλαιπώρησαν, συμφωνήσαμε χωρίς πολλά-πολλά να γίνει αντικατάσταση με Vertex 3 60GB.

:)

Εγώ τώρα σκέφτομαι το άλλο. Καλύτερα να κρατήσω τον Vertex 3 τον 60άρη, ή να τον πουλήσω μόλις έρθει και να παραγγείλω από Amazon.co.uk έναν Vertex 4 128GB πληρώνοντας τη διαφορά;

Δημοσ.

Σε θέμα που ρώτησα θα τον παίρναν για περίπου 70€. Στο Amazon.co.uk βρίσκω με 145€ Vertex 4 120GB. Kαι με 100€ Agility 3 120GB. Δεδομένου ότι τα 60GB είναι κάπως λίγα νομίζω αξίζει να δώσω 30 με 70 ευρώ παραπάνω για να πάρω έναν στα 120GB.

Δημοσ.

Μ' αρέσει η αποφασιστικότητά μου. :P

Βρήκα εύκολα να τον δώσω με 70€ εχθές. Αλλά τελικά είπα ότι δε γίνεται να μείνω πόσο καιρό ακόμα χωρίς laptop (μέχρι να τον δώσω, μέχρι να έρθει ο άλλος, κλπ). Οπότε τον κράτησα για μένα. Ίσως να πάρω μεγαλύτερο δίσκο με τη νέα σαιζόν, όπου τότε βέβαια θα σκοτώσω αυτόν.

Με το νέο δίσκο το μηχάνημα είναι αισθητά πιο γρήγορο. Με benchmarks δεν καταπιάνομαι, αλλά το νιώθω. Και στην εκκίνηση και παντού. Ίσως φταίει ότι είναι SATA3 ο νέος.

Και τώρα η συλλογή μου με SSDs έχει: OCZ Vertex 30GB, Intel X25-M 80GB, OCZ Vertex 3 60GB.

Δημοσ.

αν ειχες κανα παλιο δισκο sata μηχανικο θα μπορουσες να τον εβαζες πανω προσωρινα μεχρι να ερθει ο καινουριος.και ναι 70 ευρω δεν ειναι η τρελη διαφορα.

Δημοσ.

Το έκανα κι αυτό που λες αλλά δε παλεύεται με μηχανικό η κατάσταση. Άμα έχεις μάθει 2-3 χρόνια αποκλειστικά με SSDs μετά σου φαίνεται ότι κολλάνε τα πάντα.

:fear:

Λέω να πάρω άλλον SSD μετά τον Αύγουστο.

Τότε θα έχουν πέσει ακόμα πιο πολύ οι τιμές, ίσως να μπορέσω να βρω 256GB με κάτι πιο πάνω από 150€. Ή να βρω τον Vertex 4 128GB με <100€. Τόσο καιρό στο laptop την έχω βγάλει μέχρι και με 30GB SSD, τώρα στον 60άρη για 3-4 μήνες θα κολλήσω;

[OFFTOPIC]

Πραγματικά δε παίζει να υπάρχει laptop με πιο χαζό σημείο για το σκληρό δίσκο από το Dell Inspiron N5110. Πρέπει να ξηλώσεις τα πάντα για να αλλάξεις δίσκο, κυριολεκτικά τα πάντα. Πολύ θα 'θελα να μάθω ότι αυτός που το σκέφτηκε βρέθηκε στον ΟΑΕΔ (ή σε κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ). :P

[/OFFTOPIC]

Δημοσ.

Το έκανα κι αυτό που λες αλλά δε παλεύεται με μηχανικό η κατάσταση. Άμα έχεις μάθει 2-3 χρόνια αποκλειστικά με SSDs μετά σου φαίνεται ότι κολλάνε τα πάντα.

Λέω να πάρω άλλον SSD μετά τον Αύγουστο.

Τότε θα έχουν πέσει ακόμα πιο πολύ οι τιμές, ίσως να μπορέσω να βρω 256GB με κάτι πιο πάνω από 150€. Ή να βρω τον Vertex 4 128GB με <100€. Τόσο καιρό στο laptop την έχω βγάλει μέχρι και με 30GB SSD, τώρα στον 60άρη για 3-4 μήνες θα κολλήσω;

[OFFTOPIC]

]Πραγματικά δε παίζει να υπάρχει laptop με πιο χαζό σημείο για το σκληρό δίσκο από το Dell Inspiron N5110. Πρέπει να ξηλώσεις τα πάντα για να αλλάξεις δίσκο, κυριολεκτικά τα πάντα. Πολύ θα 'θελα να μάθω ότι αυτός που το σκέφτηκε βρέθηκε στον ΟΑΕΔ (ή σε κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ). :P

οκ αν περιμενεις απλα υπολογισε οτι τον αυγουστο και αυτος που εχεις θα πιασει λιγοτερα λογω μεταχειρισμενου αλλα και λογω οτι θα ειναι πιο παλιο μοντελο.

οσο για το οτι πρεπει να ξηλωσεις τα παντα ναι δυστυχως το εχω δει και σε Hp το εχω δει και σε sony που τα παντα εβγαλα για να φτασω στον δισκο.κανονικα οπως στα περισσοτερα λαπτοπ ο δισκος και οι μνημες πρεπει να ειναι αμεσα προσπελασιμες οσο γινεται.συνηθως σε Ultrabooks κτλ κανουν τετοιες βλακειες να ξηλωνεις τα παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...