orfeas71995 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Γειά σας παιδιά. Είμαι ένα καινούργιο μέλος και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με ένα θεμα που έχω με το Pc. Άρχισα να παίζω ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο και μέχρι 12/4 δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Έφυγα διακοπές για το Πάσχα και όταν γύρισα 4 μέρες αργότερα όταν πήγα να παίξω αυτό το παιχνίδι τότε ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και νέκρωσε ο υπολογιστής, αλλά δεν έκλεισε. Ο μόνος τρόπος για να τον σβήσω είναι να τον βγάλω απο την πρίζα ή να τον σβήσω απο το start button. Επίσης το ίδιο ακριβώς γίνεται όταν πάω να κάνω αξιολόγηση του συστήματος του υπολογιστή. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό την αιτία αυτου του προβλήματος αλλά δεν έχω βρει κάτι. Όποιος μπορεί και θέλει ας βοηθήσει. Με εκτίμηση, orfeas71995
stm00192 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Πες μας ακριβως απο τι αποτελειται ο υπολογιστης σου πρωτα απο ολα... συμπεριλαμβανομένου μαρκας και μοντελο τροφοδοτικου!
orfeas71995 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Να πω κατι πριν αρχισω οτι δεν εχω και πολλες γνωσεις απο υπολογιστες. Το PC είναι laptop. HP Pavilion dv6 notebook pc. Επεξεργαστης: AMD Athlon II Dual-Core M320, Καρτα γραφικων: AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4200, τροφοδοτικο αυτο που έχει απο μόνος του ο υπολογιστής. Δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται να σας πω. Ο,τι χρειαστείτε πείτε μου.
hawkpilot Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μάλλον υπερθερμαίνεται. Για αρχή αγόρασε σπρέι αέρα και "φύσηξε" τις γρίλιες εξαερισμού. Κατέβασε το coretemp και πες μας θερμοκρασίες σε idle και σε full load (πχ στο τεστ αξιολόγησης).
orfeas71995 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Αυτη τη στιγμη το laptop δουλεύει εδω και δυο ώρες έχοντας και cooler. Χρησιμοποιώ για θερμοκρασίες το CPUID HWMonitor. Η κάρτα γραφικών δουλεύει αυτή τη στιγμή σε 53 βαθμους Κελσίου και ο υπολογιστής σε 52 βαθμούς Κελσίου.
hawkpilot Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Αυτη τη στιγμη το laptop δουλεύει εδω και δυο ώρες έχοντας και cooler. Χρησιμοποιώ για θερμοκρασίες το CPUID HWMonitor. Η κάρτα γραφικών δουλεύει αυτή τη στιγμή σε 53 βαθμους Κελσίου και ο υπολογιστής σε 52 βαθμούς Κελσίου. Δε γνωρίζω τα χούγια των amd - υποθέτοντας ότι οι θερμοκρασίες που δίνεις είναι σε idle, μάλλον είναι λογικές (σε δικό μου laptop με i7 sandy bridge είμαι 46-50). Στην αξιολόγιση που φτάνουν οι θερμοκρασίες?
orfeas71995 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δεν ξερω πως να μετρησω τις θερμοκρασιες οοταν κανω αξιολογηση. Ξεχασα ομως να ανφερω οτι οταν παω να κανω αξιολογηση των Windows συμβαινει το ιδιο πραγμα οπως και στο παιχνιδι.
sargio01 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Eφόσον πριν φύγεις δούλευε κανονικά, τότε: α) Το παιχνίδι, είναι κατεβασμένο απο το internet; β) Είναι dvd απο τον "θείο"; Αν ισχύει το δεύτερο, ας επικοινωνήσουμε μέσω πμ γιατί απαγορεύονται απο τον κανονισμό του site οι αναφορές σε τέτοια... Ως πρώτη βοήθεια και για τις δυο περιπτώσεις, scanαρε το σύστημά σου με το antivirus που έχεις, όπως επίσης και με το malwarebytes antimalware free σε safe mode.
orfeas71995 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Συγκεκριμενα το παιχνιδι ειναι το League Of Legends αρα ειναι κατεβασμενο απο το internet. Θα κανω τα scans και βλεπουμε.
orfeas71995 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Πραγματοποιησα τα scans. Απο ιους δεν βρηκε κατι. Το malwarebytes antimalware free βρηκε 3 downloads που ειχα κανει οτι ειναι προβληματικα και τα διεγραψα.
orfeas71995 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Παιδια παρατηρησα και κατι αλλο τωρα. Αφου μειωσα την αναλυση σε 1024x768 και ενω επαιζα με την μπαταρια του laptop το παιχνιδι επαιξε κανονικοτατα. Αφου τον εκλεισα τον ξανανοιξα με το καλωδιο και οταν πηγα να παιξω ξαναεγινε το ιδιο προβλημα. Λετε να φταιει το τροφοδοτικο για αυτο???
sargio01 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Επανέλαβε δυο-τρείς φορές ακόμα την εναλλαγή αυτή και βάση στατιστικής, θα βρείς και την απάντηση...
orfeas71995 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Το κανω συνεχεια και γινεται παντα το ιδιο πραγμα. Δηλαδη να ειμαι σιγουρος οτι φταιει το τροφοδοτικο; Επισης αν οντως φταιει το τροφοδοτικο μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως γινεται με το τροφοδοτικο που εμποδιζει τη σωστη λειτουργια του υπολογιστη;
sargio01 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ναι, έτσι δείχνει. Τώρα για το τί συμβαίνει, υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορεί να ισχύουν. Μπορεί ας πούμε να μην κάνει καλή επαφή, οπότε να μη αρκεί η ενέργεια που χορηγείται στο μηχάνημα για να λειτουργήσουν όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά (πχ κάρτα γραφικών και υπ' όψιν πως τα παιχνίδια είναι απο τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες που μπορείς να βάλεις σε ένα laptop). Μπορεί αντίθετα, να χορηγεί στο μηχάνημα περισσότερη ενέργεια απ' ό,τι χρειάζεται, οπότε και να κλείνουν ορισμένα μέρη του hardware για να μην γίνει βραχυκύκλωμα... Μου περνάει απο το μυαλό, μήπως το τροφοδοτικό σου δεν είναι το εργοστασιακό αλλά το είχες αλλάξει (είτε επειδή χάλασε το προηγούμενο, είτε επειδή το είχες πάει κάποτε για service και το αντικαταστήσανε με ένα παρεμφερές)...
orfeas71995 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Οχι το τροφοδοτικο ειναι αυτο που ειχα απο τοτε που αγορασα το laptop. Τωρα σκεφτομαι να το αλλαξω. Που μπορω να βρω τροφοδοτικα για μια συγκεκριμενη μαρκα υπολογιστη??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα