Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα το συγκεκριμενο repeater και ειναι μεγαλη πατατα... το εχει δοκιμασει κανεις αλλος; υπαρχει δεν υπαρχει στο ευρος του router δεν βοηθαει καθολου. το δουλευω με το baudtec wifi και conn-x. μεχρι και μεγαλυτερες κεραιες που ειχα του εβαλα πανω και δεν βλεπω καμια διαφορα. ξερει καποιος να μου πει ενα adsl router που βαζοντας μεγαλυτερη κεραια πανω του να μεγαλωνει δραστικα η εμβελεια του; Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ;)

Δημοσ.

Αγορασα το συγκεκριμενο repeater και ειναι μεγαλη πατατα... το εχει δοκιμασει κανεις αλλος; υπαρχει δεν υπαρχει στο ευρος του router δεν βοηθαει καθολου. το δουλευω με το baudtec wifi και conn-x. μεχρι και μεγαλυτερες κεραιες που ειχα του εβαλα πανω και δεν βλεπω καμια διαφορα. ξερει καποιος να μου πει ενα adsl router που βαζοντας μεγαλυτερη κεραια πανω του να μεγαλωνει δραστικα η εμβελεια του; Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ;)

Το πηρα πριν καμια βδομαδα,ειχα καποια θεματακια αλλα μετα το firmware update που του εκανα μαλλων εστρωσε.

Οσο για την εμβελεια,προσωπικα με εντυπωσιασε.

Για μπες στο interface, εχει μια επιλογη singal strength μπας και ειναι το δικο σου σεταρισμενο στο low.

Δημοσ.

Καλημερα φιλε μου!

- Nαι ειναι full στο signal strength.

- Firmware ειναι το τελευταιο το τσεκαρα στο site της tplink.

- Εσυ το DHCP στο tplink το εχεις enable ή disable ?

Δημοσ.

Καλημερα φιλε μου!

- Nαι ειναι full στο signal strength.

- Firmware ειναι το τελευταιο το τσεκαρα στο site της tplink.

- Εσυ το DHCP στο tplink το εχεις enable ή disable ?

dissable και ξεκλειδωτο το δικτυο.

Δημοσ.

Aν βαλεις το tp-link σε λειτουργια AP-Repeater τοτε τα υπολοιπα τα αναλαμβανει αυτο να τα ρυθιμισει (οπως πχ το DHCP)

Εν παση περιπτωση:

1oν. Disable το DHCP απτο tp link.

2oν. Δοκιμασε με WEP encryption η χωρις encryption. Εννοειται πως πρεπει στο αρχικο ρουτερ να γινει η συγκεκριμενη αλλαγη πρωτα και μετα στο tp link

3oν. Βεβαιωσου οτι το tp-link το ρυθμισες να δουλευει στο ιδιο wifi καναλι με το router.

4oν. Bεβαιωσου στο interface του tp-link στην σελιδα status οτι υπαρχει signal απτο router. Αν ναι οτι τα db του ειναι επαρκη (ανω των 15).

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ:

1. ετσι το εχω

2. δουλευει με WPA το συγκεκριμενο extender.

3. ετσι το εχω

4. θα το κοιταξω δεν το παρατηρησα.

Αν και με το inssider βλεπω οτι ολα εκπεμπουν.

Το σεταρα απο την αρχη αλλα εχω παλι μια απορια...

Το ενα μου λαπτοπ το συνδεω στο baudtec ενσυρματα γιατι εχω rdc πανω του και θελω πληρη ταχυτητα.

Μολις ομως ενεργοποιησω το wifi στο λαπτοπ και κανω ολες τις ρυθμισεις με το tplink κτλ μου κοβει τη συνδεση την ενσυρματη και με αφηνει μονο wifi και με γονατιζει σε ταχυτητα.

Αν κλεισω το wifi στο λαπτοπ μετα μου κοβει και το ιντερνετ... δηλαδη δεν βλεπει οτι εξακολουθει να ειναι ενσυρματα συνδεδεμενο με το baudtec.

Τι κανω λαθος ?

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ:

1. ετσι το εχω

3. ετσι το εχω

Το ενα μου λαπτοπ το συνδεω στο baudtec ενσυρματα γιατι εχω rdc πανω του και θελω πληρη ταχυτητα.

Μολις ομως ενεργοποιησω το wifi στο λαπτοπ και κανω ολες τις ρυθμισεις με το tplink κτλ μου κοβει τη συνδεση την ενσυρματη και με αφηνει μονο wifi και με γονατιζει σε ταχυτητα.

Αν κλεισω το wifi στο λαπτοπ μετα μου κοβει και το ιντερνετ... δηλαδη δεν βλεπει οτι εξακολουθει να ειναι ενσυρματα συνδεδεμενο με το baudtec.

Τι κανω λαθος ?

Δοκιμασε το χωρις την αφσφαλεια,εμενα ετρωγε αντιστοιχα χαζοκολληματα τα οποια λυθηκαν μετα απο το firmware update και ξεκλειδωματος του δικτυου

-καποια στιγμη να δοκιμασω να του ξαναπερασω κλειδι να δω τελικα εαν εφταιγε αυτο-..

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ:

1. ετσι το εχω

3. ετσι το εχω

Στο 2, δεν λεω οτι δεν υποστηριζει WPA, λεω απλα να δοκιμασεις με WEP η ακομα καλυτερα χωρις encryption (και στο baudtec και στο tp link) για να δουμε μηπως αλλαξει κατι.

Στο 4, ειναι σημαντικο να βλεπεις τα db στο status. Αν ειναι κενο το πεδιο signal, τοτε οι 2 συσκευες δεν επικοινωνουν καθολου.

Αν βλεπεις db σημασια εχει ποσα ειναι. Αν ειναι καμποσα, και συνεχιζει να μη δουλευει το ιντερνετ τοτε πρεπει να δουμε που αλλου μπορει να ειναι προβλημα.

Ερωτηση κρισεως. Τι LAN IP εχει το baudtec και τι το tp-link ? Μη τυχον και εχουν την ιδια

Τι κανω λαθος ?

Παραπεμπει σε θεματακι με καποιο software στο εν λογω λαπτοπ. Που προφανως απενεργοποιει την θυρα rj45 οταν βλεπει wifi συνδεση προς αποφυγη διαφορων conflicts.

Θα πρεπει να τσεκαρεις τα utilities που τρεχουν στο λαπτοπ σου (συνηθως το υποποτο βρισκεται καπου κατω δεξια διπλα απτο ρολοι, ξεκινα απο εκεινα το ψαξιμο, απενεργοποιωντας οτι παρεμφερες βρισκεις και παρατηρα για αλλαγη συμπεριφορας).

Δημοσ.

μην περιμενεις οτι αλλαζοντας πχ μια Omni Των 3 db με μια Omni των 5 db οτι θα δεις διαφορα.διαφορα θα δεις η αμα αυξηθουν τα mw που δεν γινεται σε αυτο το ρουτερ η αμα βαλεις κατευθυντικη αμα θες να στοχευσεις καπου συγκεκριμενα.η μεγαλυτερη omni μονη της δινει μικρη διαφορα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξερει κανεις εαν η επιλογη tx-rate (απο 1mb->300mb)που εχει στο μενου αναφερετε στην συνολικη εκπομπη του repeater η ανα συνδεση?

Δημοσ.

Ξερει κανεις εαν η επιλογη tx-rate (απο 1mb->300mb)που εχει στο μενου αναφερετε στην συνολικη εκπομπη του repeater η ανα συνδεση?

τι επιλογη εχει απο default?το ρωταω διοτι σε ενα access point της Hp αν θυμαμαι καλα ενω ηταν σε g mode το Tx νομιζω το ειχε απο default 1 mbps.

Δημοσ.

τι επιλογη εχει απο default?το ρωταω διοτι σε ενα access point της Hp αν θυμαμαι καλα ενω ηταν σε g mode το Tx νομιζω το ειχε απο default 1 mbps.

300Mbs και εκπεμπει σε g/n.

Την ερωτηση την εκανα για να δω εαν μπορω σχετικα ευκολα να περιορισω το bandwith των χρηστων.

Εχει 24αρα συνδεση και ας πουμε πως ρυθμιζω το max σε 2mbs οποτε δεν θα γονατισει εαν καποιος κατεβαζει καποιο αρχειο και θα μπορουν και οι υπολοιποι χρηστες να κανουν την δουλεια τους απροσκοοπτα.

Μαλλων wishfull thinking..rolleyes.gif

Y.Γ Τι διαφορα εχει το wa830re απο το wa

801nd ?

Kαι τα δυο εχουν λειτουργια repeater..

Για ποιο λογο να προτιμησει καποιος το ενα εναντι του αλλου?

Δημοσ.

300Mbs και εκπεμπει σε g/n.

Την ερωτηση την εκανα για να δω εαν μπορω σχετικα ευκολα να περιορισω το bandwith των χρηστων.

Εχει 24αρα συνδεση και ας πουμε πως ρυθμιζω το max σε 2mbs οποτε δεν θα γονατισει εαν καποιος κατεβαζει καποιο αρχειο και θα μπορουν και οι υπολοιποι χρηστες να κανουν την δουλεια τους απροσκοοπτα.

Μαλλων wishfull thinking..rolleyes.gif

Y.Γ Τι διαφορα εχει το wa830re απο το wa

801nd ?

αν το tx ειναι 300mbps και το ριξεις σε 2 δεν κανεις και πολλα για ποιο λογο.οταν ο αλλος κατεβαζει πχ με 15 mbit μπορει το Tx του να μην ειναι ουτε 1 Mbps.το λεω γιατι φαντασου οτι εσυ εχεις ηδη 1mbps upload με τον Isp.αν μπορουσες να μειωσεις το download ναι εκει θα ηταν καπως καλυτερα.δεν ξερω αν θα σου κανει παρατραγουδα αλλα μπορεις να το δοκιμασεις.εκτος αν το ρουτερ μετα εχει επιλογες για bandwidth management qosκαι τετοια που δυσκολο.το tx ειναι το ανεβασμα του wifi και ειναι ανα συνδεση οχι συνολικα.

τωρα για τις διαφορες αν θυμαμαι σωστα το 801 Nd ειναι access point ειναι Repeater ειναι Universal repeater και μπορει να παιξει και με Poe ενω το 830 ειναι απλα Range extender κοινως repeater.

Kαι τα δυο εχουν λειτουργια repeater..

Για ποιο λογο να προτιμησει καποιος το ενα εναντι του αλλου?

Δημοσ.
αν το tx ειναι 300mbps και το ριξεις σε 2 δεν κανεις και πολλα για ποιο λογο.οταν ο αλλος κατεβαζει πχ με 15 mbit μπορει το Tx του να μην ειναι ουτε 1 Mbps.το λεω γιατι φαντασου οτι εσυ εχεις ηδη 1mbps upload με τον Isp.αν μπορουσες να μειωσεις το download ναι εκει θα ηταν καπως καλυτερα.δεν ξερω αν θα σου κανει παρατραγουδα αλλα μπορεις να το δοκιμασεις.εκτος αν το ρουτερ μετα εχει επιλογες για bandwidth management qosκαι τετοια που δυσκολο.το tx ειναι το ανεβασμα του wifi και ειναι ανα συνδεση οχι συνολικα.

Συγνωμη,αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως σε επιασα...Συμφωνα με την δικια σου δηλωση τελικα θα ειμαι καλυμμενος?

Πρακτικα η ερωτηση μου εχει να κανει με το εξης:

1)Εστω πως εχουμε μια 24αρα(θεωρητικα) συνδεση,εαν υπαρχουν 4 χρηστες στο δικτυο και εχω ορισει tx rate στα 4mb θα εχει ο καθενας 4mb(upload+download)?

2)Και εαν ειναι 10 ας πουμε θα εχουν 2.4mb με max ταχυτητα τα 4mb?

3)H θα δινει μονο 4mb συνολικα και οποιος προλαβει...?

Bandwith managment σαν επιλογη δεν εχει.Αλλα εχει QOS.

Ειχα την εντυπωση πως το Qos λειτουργει μονο για να αναπαραγει pin και δεν εχει σχεση με τις συνδεσεις.Ομολογω πως δεν εχω κατανοησει την λειτουργια του πληρως,απλως το θεωρησα ως αχρηστο feature-για την χρηση που του κανω- και το απενργοποιησα.

τωρα για τις διαφορες αν θυμαμαι σωστα το 801 Nd ειναι access point ειναι Repeater ειναι Universal repeater και μπορει να παιξει και με Poe ενω το 830 ειναι απλα Range extender κοινως repeater.

Οποτε δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να προτιμηθει το 830re απο το 801nd?Κανουν την ιδια ακριβως δουλεια απλως το 801nd εχει περισσοτερες δυνατοτητες?Σε τιμη ειναι πολυ κοντα.

Παντως οι επιλογες που σου δινει το 830re ειναι AP και Repeater.

Δημοσ.

Συγνωμη,αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως σε επιασα...Συμφωνα με την δικια σου δηλωση τελικα θα ειμαι καλυμμενος?

Πρακτικα η ερωτηση μου εχει να κανει με το εξης:

1)Εστω πως εχουμε μια 24αρα(θεωρητικα) συνδεση,εαν υπαρχουν 4 χρηστες στο δικτυο και εχω ορισει tx rate στα 4mb θα εχει ο καθενας 4mb(upload+download)?

2)Και εαν ειναι 10 ας πουμε θα εχουν 2.4mb με max ταχυτητα τα 4mb?

3)H θα δινει μονο 4mb συνολικα και οποιος προλαβει...?

Bandwith managment σαν επιλογη δεν εχει.Αλλα εχει QOS.

Ειχα την εντυπωση πως το Qos λειτουργει μονο για να αναπαραγει pin και δεν εχει σχεση με τις συνδεσεις.Ομολογω πως δεν εχω κατανοησει την λειτουργια του πληρως,απλως το θεωρησα ως αχρηστο feature-για την χρηση που του κανω- και το απενργοποιησα.

λογικα παντα οταν δωσεις tx 4 mbps σημαινει οτι ο αλλος εχει Limit μονο στο Tx Και οχι στο Rx.οποτε εσυ φαντασου οτι η adsl συνδεση σου ειναι 24 rx και 1 tx αφου εχεις 1 mbit upload.αρα αν δωσεις σε ενα ατομο 4 Mbit tx δεν θα καταφερεις και πολλα αφου τ;α 4 mbit ειναι μεγαλυτερα απο αυτο που εχεις εσυ.αυτο θα βοηθουσε μονο αν ειχες καμια συνδεση 24/24 η αν ειχες καποιο θεμα στο δικτυο πχ στο πιταρε καποιος οποτε ετσι θα τον περιοριζες λιγακι.

οπτοε για το ενα αμα το κανεις θα εχουν πχ 300 download και 4 upload αρα δεν σου κανει.ο καθενας θα εχει 4 Upload οχι ολοι συνολικα.

2.αν εχεις 10 ατομα με 4 τοτε αν η συνδεση σου ηταν 2.4 ναι σε ιδανικες συνθηκες ο καθενας θα παιρνε 2,4 ακομα και αν δεν τους ειχες ορισει οριο τα 4 mbit.

3.οχι δεν παει συνολικα αλλα ανα ατομο.

δυσκολο να βρεις bandwidth managment Σε τετοια ρουτερ.το qos απλα δινει priorities μην νομιζεις οτι κανει τιποτα το τρελλο.το qos δεν εχει να κανει με Pin>ειναι quality of service.με τα πιο απλα χαζα λογια να το πω οριζει μια υπηρεσια πχ ενα τορρεντ οτι θα εχει προτεραιοτητα Low ενω το sufing port 80 Θα εχει priority high ενω πχ το mail θυρα 25 και 110 θα ειναι Normal priority

απλα δεν κανει και πολλα πραγματα το qos

Οποτε δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να προτιμηθει το 830re απο το 801nd?Κανουν την ιδια ακριβως δουλεια απλως το 801nd εχει περισσοτερες δυνατοτητες?Σε τιμη ειναι πολυ κοντα.

Παντως οι επιλογες που σου δινει το 830re ειναι AP και Repeater.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...