Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ.

Ακολουθω το wiki του Parsifal πάνω στο Ripbot264 για να κάνω κάποιες ταινίες απο DVD σε mp4 ή mkv όμως και στη μια και στην άλλη περίπτωση (mp4/mkv) οι επιλογές που μου βγάζει το Ripbot όσον αφορά το bitrate του ήχου είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με τα screenshot του parsifal. Δηλ το maximum bitrate για aac και ogg είναι 128kbps cbr και όχι 320 ή 256 έστω.

Μήπως κάτι στις ρυθμίσεις δεν κάνω καλά;

Ο Η/Υ μου μπορεί να μην είναι καινούριος όμως πιστευω πως υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις κωδικοποίησης ήχου δεδομένου ότι έχει cpu=i7 920 2,67GHz, ram= 8gb, mobo=asus P6T, η κάρτα ήχου που είναι on-board ειναι μια realtek HD audio 7.1channel με 24-bit 192000Hz με dts. Μήπως φταίει ότι την έχω ρυθμίσει να παίζει σε στερεο απλό και ποιότητα 24-bit 48000Hz;

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το hardware του PC σου σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις δυνατές τιμές bitrate που βλέπεις στο RipBot264.

Τώρα, γιατί βλέπεις λιγότερες επιλογές; Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα και ο δημιουργός του γενικώς «έπαιζε» και «παίζει» από έκδοση σε έκδοση με τις δυνατές ρυθμίσεις και επιλογές. Υποπτεύομαι όμως κάτι: Μήπως το video-πηγή δεν έχει εξακάναλο track ήχου, αλλά μόνο 2κάναλο; Γιατί αν παρατηρήσεις και στα screenshots του HOWTO, τα πολύ μεγάλα bitrates τόσο για AAC όσο και για AC3 παρέχονται μόνο για 6κάναλο τελικό αποτέλεσμα (πρόσεξε το "5.1" τέρμα αριστερά στον τίτλο του κάθε audio profile). Ενώ στα μικρά bitrates, υπονοείται ότι θα γίνει downmix της 6κάναλης πηγής σε 2κάναλο τελικό αποτέλεσμα (όπως μαρτυρά και η ένδειξη "2.0" τέρμα αριστερά στον τίτλο των σχετικών audio profiles).

Το σκεπτικό του δημιουργού του προγράμματος είναι απλό: για 2κάναλο αποτέλεσμα, προκειμένου να επιτύχεις ικανοποιητική ποιότητα ήχου δεν χρειάζεσαι υπερβολικά μεγάλα bitrates. Αντίθετα, για 6κάναλο αποτέλεσμα, χρειάζεται περισσότερο bitrate, οπότε εκεί σου «ξεκλειδώνει» τις μεγαλύτερες τιμές bitrate κι επίσης δε σου επιτρέπει να επιλέξεις κάποιο «ανάρμοστα» μικρό bitrate (π.χ. 5.1 κανάλια και 64Kbps).

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση θα το ψάξω παραπανω με τα κανάλια του ήχου τι συμβαίνει. Θα δοκιμασω και το Free Make απλά ο οδηγός του parsifal ήταν πλήρης και στα Ελληνικά οπότε ήταν κάπως σαν την χλωρίνη Κλινέξ... Αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύστε!!

ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Καλημέρα!

Για μια φορά ακόμα Parsifal είχες δίκιο!! Σε DVD με εξακάναλο ήχο το Ripbot ξεκλειδώνει και εμφανίζονται και οι επιπλέον επιλογές απλά το DVD μου που είχε δικάναλο ήχο περιλάμβανε μουσικά video clip και ήθελα την βέλτιστη ποιότητα όμως δεν πειράζει και τα 128kbps καλά είναι.

TheElf το δοκίμασα το Freemake video converter. Έχει όντως πολύ ευχάριστο και απλό interface. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα παραμετροποίησης έστω στα βασικά που ενδιαφέρουν εμένα. Θα τα τεστάρω και τα δυο για να δω τι με βολεύει καλύτερα.

Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...