Nahock Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Χαίρεται, προσπαθώ να εγκαταστήσω windows 7 ή xp στο pc μου με μητρική p5gd1 και δεν μπορώ να τα καταφέρω. Όταν δοκιμάζω τα xp λίγο μετά τα άσπρα γράμματα στο μαύρο φόντο που φορτώνει εμφανίζει μπλε οθόνη με κινέζικα. Όταν δοκιμάζω τα 7 τότε μου εμφανίζει το εξής μήνυμα που φαίνεται στην εικόνα. Στον υπολογιστή υπάρχουν δύο σκληροί, ο ένας άδειος και ο άλλος με windows 7 χαλασμένα(δεν δέχονται ούτε επιδιόρθωση). Το ubuntu το εγκατέστησα με επιτυχία. Πιστεύω πως είναι θέμα μητρικής. Προσπάθησα να κάνω update το bios με usb stick αλλά δεν τα κατάφερα. Στο pc δεν είναι συνδεδεμένο κάτι άλλο. Την μητρική την έχω μερικούς μήνες και δούλευε με τα 7 μια χαρά. Κάτι συμβαίνει και δεν συνεργάζονται τα windows με τους σκληρούς. Μια ψιλορύθμιση στο bios πρέπει να είναι. -Τα dvd των windows λειτουργούν κανονικά. Τα dvd rom που έχω όμως είναι προβληματικά και τα δύο. Υπάρχει περίπτωση το dvd rom να μην διαβάζει κάποια αρχεία από τα dvd? Δοκίμασα εγκατάσταση με usb stick, αλλά δεν το δέχεται η μητρική (δεν bootari) εκτός κι αν είναι ubuntu που δοκίμασα.
terry308 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 -Τα dvd των windows λειτουργούν κανονικά. Τα dvd rom που έχω όμως είναι προβληματικά και τα δύο. Υπάρχει περίπτωση το dvd rom να μην διαβάζει κάποια αρχεία από τα dvd? Δοκίμασα εγκατάσταση με usb stick, αλλά δεν το δέχεται η μητρική (δεν bootari) εκτός κι αν είναι ubuntu που δοκίμασα. Το γράφεις και μόνος σου , δανείσου κανένα άλλο για να σιγουρευτείς 1000%
Nahock Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Απλώς είναι προβληματικά εδώ και πολλά χρόνια και έχω κάνει τόσα format με αυτά και δε μου πέρασε από το μυαλό. Για να δούμε...
TheELF Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δοκίμασα εγκατάσταση με usb stick, αλλά δεν το δέχεται η μητρική (δεν bootari) εκτός κι αν είναι ubuntu που δοκίμασα. Αυτό δεν γίνεται,ή ξεκινάει ή όχι από το usb,πολύ πιθανό να θέλει driver για το chipset ή το sata controller για να περαστούν τα windows.
Nahock Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αυτό δεν γίνεται,ή ξεκινάει ή όχι από το usb,πολύ πιθανό να θέλει driver για το chipset ή το sata controller για να περαστούν τα windows. Όταν βάζω δοκιμασμένο usb με windows 7 για εγκατάσταση μου λέει "missing boot system" κάτι τέτοιο δε θυμάμαι ακριβώς, και αναβοσβήνει η παύλα. Αυτό στην αρχή αρχή μετά την φόρτωση του bios. Ενώ με ubuntu προχωράει κανονικά στην εγκατάσταση. Αυτό που λες πως το κάνω, δεν υποτίθεται πως αυτά τα πράγματα είναι εγκατεστημένα εξαρχής στην μητρική;
TheELF Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Όταν βάζω δοκιμασμένο usb με windows 7 για εγκατάσταση μου λέει "missing boot system" κάτι τέτοιο δε θυμάμαι ακριβώς, και αναβοσβήνει η παύλα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μπερδευτεί τα διαμερίσματα των windows με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει από που πρέπει να ξεκινήσει,αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά που έχεις στον δίσκο θα σου πρότεινα να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα με το MiniTool Partition Wizard Home Edition 7 κατέβασε και κάψε το iso κάνε delete σε όλα τα διαμερίσματα και μετά δοκίμασε αν περνάνε τα windows. Αυτό που λες πως το κάνω, δεν υποτίθεται πως αυτά τα πράγματα είναι εγκατεστημένα εξαρχής στην μητρική; Τα driver όχι δεν είναι περασμένα στην μητρική είναι στα δισκάκια των windows αν είσαι τυχερός αλλά στα παλιά υλικά πρέπει να τα περνάς την ώρα που τρέχει η εγκατάσταση,στα xp με δισκέτα στα 7 με usb.
Nahock Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μα έχω ξανακάνει εγκατάσταση σε αυτό το pc χωρίς τέτοια προβλήματα, δε μπορεί να χάνονται τα drivers έτσι. Καταρχήν δεν διευκρινίζει καν τι drivers θέλει. Και ο δίσκος που δοκιμάζω να κάνω την εγκατάσταση είναι ήδη άδειος. Έκαψα και το iso που λες και δε το αναγνωρίζει η μητρική, βγάζει το μήνυμα "Missing operating system"
TheELF Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Και εγώ σου είπα διέγραψε τα διαμερίσματα και ξανά δοκίμασε μπορεί να είναι μόνο αυτό το πρόβλημα και να μην θέλει driver.
Nahock Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Και εγώ σου είπα διέγραψε τα διαμερίσματα και ξανά δοκίμασε μπορεί να είναι μόνο αυτό το πρόβλημα και να μην θέλει driver. Έκαψα και το iso που λες και δε το αναγνωρίζει η μητρική, βγάζει το μήνυμα "Missing operating system" Όπως και με το usb.
Nahock Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Το πρόβλημα λύθηκε αντικαθιστώντας το dvd rom με καινούριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα