makisg133 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλημέρα,έχω έναν εξωτερικό δίσκο 320 gb της WD τον οποίον πήρα στην Αθήνα το περασμένο σαβ/κο αλλα έτυχε να μην τον χρησιμοποιήσω καθόλου κ τον είχα συνέχεια στην βαλίτσα!Όταν επέστρεψα κ τον έβαλα στο PC-δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία,τροφοδοτρίται απο το USB- άρχισε να κάνει "εγκατάσταση υλικού" στα Windows 7 Ultimate (κατι ασχετο αφου ο δίσκος ηταν ήδη εγκατεστημενοσ,αλλα είπα δεν αστο να δουμε τι θα γίνει αφου πριν φυγω είχα κατεβασει τις τελευταιες ενημερωσεις των Windows),μολις τελειωσε ομως η εγκατασταση δεν ανοιξε τον δισκο με την αυτοματη εκτελεση -οπως εκανε παντα- απλα εμεινε εκει,μου εδειχνε κατω δεξια οτι συνδεθηκε καποια εξωτερικη συσκευη την οποια για να βγαλω επρεπε να κανω "Ασφαλης καταργηση¨για να την βγαλω....., οπως επισης μου τον εδειχνε στην Διαχειρηση συσκευων αλλα οχι στον "Υπολογιστη μου¨" για να μπω μεσα στον δισκο!Υποψιν οτι το λαμπακι που δειχνει οτι ο δισκος λειτουγει είναι αναμμένος... Μήπως ξέρει καποιος τι κανω...? Στην τελική δεν με νοιάζει ο δισκος αν δεν υπαρχει αλλη λυση αλλλα -λογω συχνων format- όλα τα αρχεία μου όλα αυτα τα χρόνια είναι εκει μέσα!!!!!!
terry308 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Στη διαχείριση συσκευών έχει πουθενά θαυμαστικό ; Αν ναι , λείπουν drivers ... πιθανών από τα usb / μητρική ... Κάνε δεξί κλικ και ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης
άδικος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Έλεγξε στη διαχείριση δίσκων να δεις αν τον βλέπεις. Βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου: Εργαλεία διαχείρισης -> Διαχείριση υπολογιστή -> Διαχείριση δίσκων.
TheELF Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μεταφορά δίσκου=καταπόνηση του δίσκου,μπορεί και να χάλασε. Τρέξε το Hard Disk Sentinel και δες τι θα πει για τον δίσκο.
skoulas Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Προσπαθησε και με διαφορετικο καλωδιο...εχω εναν 'νεκρο' (91 κατεστραμενοι τομεις!!!!!!!!!) WD My Passport 320Gb -συμφωνα με το Hard Disk Sentinl- ο οποιος ομως συνεχιζει να λειτουργει...Με το κανονικο καλωδιο μου τον εμφανιζε μονο για ασφαλη καταργηση αλλαζοντας το καλωδιο 'ξαναζωντανεψε' αν και περιμενω απο μερα σε μερα τον θανατο του...Η μονη χρηση ειναι για 2ο backup αρχειων και για δεδομενα που δεν με ενδιφερει αν χαθουν....
washcloud Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 εχω εναν 'νεκρο' (91 κατεστραμενοι τομεις!!!!!!!!!) Nταξ, δεν είναι και ρεκόρ Guiness... : Μ' άλλα λόγια, το HDS (και το κάθε S.M.A.R.T. reader πρόγραμμα, απλά αναφέρουν ενδείξεις, κι από 'κει και πέρα ο μέσος χρήστης οφείλει να παίρνει μέτρα. Μέτρα που θα έπρεπε να είχε ήδη πάρει δηλαδή, δηλαδή αντίγραφα των ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ αρχείων του. Το πότε (διότι νάθινγκ λιβς φορέβερ, πόσο μάλλον ένας σκληρός) θα κλατάρει ο δίσκος, είναι ενίοτε κάτι πολύ σχετικό, όσο "χάλια" και να δείχνει.... Κατά τ' άλλα, σωστή η πρακτική, όταν ένας δίσκος αρχίζει να "βρωμάει", να αλλάζει σε πρώτη φάση ρόλο, όπως πχ αυτόν του backup του backup που είπες (ή για "σωρηδόν κατεβάσματα" ή δίσκου για πειραματισμούς με λειτουργικά κλπκλπ). Πάντως, όσον αφορά τους εξωτερικούς WD, έχουν μια κακή φήμη ότι όταν αντικαταστήσεις το καλώδιό τους με άλλο από το μανίσιο, παίζει να έχεις προβλήματα (εκτός κι αν είναι πανομοιότυπο εργοστασιακό της WD κι αυτό). Τώρα στη δική σου περίπτωση τί παίχτηκε........ Προς Μάκη : Αν δεν έχεις ήδη δοκιμάσει σε άλλη USB θύρα, δοκίμασε οπωσδήποτε. Το ίδιο και για άλλο υπολογιστή (σου προτάθηκαν ήδη αμφότερα). Αν κάνει τα ίδια, βρες είτε οποιοδήποτε USB καλώδιο (νομίζω mini-B USB είναι. Σιγουρέψου ότι θα πάρεις το ίδιο, γιατί υπάρχουν διάφοροι τύποι βύσματος που πάει στον δίσκο), είτε (ακόμη καλύτερα πανομοιότυπο - έστω ιδίου ΜΗΚΟΥΣ. Λογικά έχεις κάποιο σχετικά κοντό). Αν και με άλλο καλώδιο δεν, τότε έλα να τα ξαναπούμε (αλλά περιορίζονται οι επιλογές, και για την ακρίβεια φοβάμαι πως κλάταρε ο εν λόγω σκληρός και τ' αρχεία μόνο εξειδικευμένη εταιρία μπορεί να τα ανακτήσει, με ΠΟΛΛΑ κατοστάρικα...). Ξαναέλα, πες μας τί έκανες από όσα προτάθηκαν, και βλέπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα