Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ας τα παρουμε απο την αρχη.adsl router 192.168.1.1.με καλωδιο ethernet Πας πανω στο Thomson σε μια απο τις 4 Lan σωστα?

στο Thomson 192.168.1.254 kai κλεινεις dhcp.σωστα?

ναι σωστα!

ping_192_168_1_1.jpg

ping_192_168_1_254.jpg

ping_194_219_227_2.jpg

ping_www_insomnia_gr.jpg

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

192.168.1.6 τι ειναι το Pc σου η το adsl ρουτερ?εσυ τι Ip παιρνεις οταν συνδεεσαι πανω στο thomson/?τις εχεις τις ip στο αυτοματο???

γραψε Ipconfig απο command prompt να δουμε τι γινεται.

Δημοσ.

ειναι το pc Που παιζει wireless κανονικα αλλα οχι με καλωδιο γιατι εχουν περασει και λιγες μερες απο την τελευταια απαντηση.το Ipconfig το εκανες με καλωδιο η με ασυρματο?κανε και με καλωδιο και με ασυρματο για να δουμε.και για να σιγουρεψουμε με wireless Μπαινεις στο Thomson η στο αρχικο ρουτερ???το thomson με καλωδιο ethernet Πανω στο αλλο σωστα?

Δημοσ.

εν συντομια. παιρνω ιντερνετ απο ενα adsl router σε μια πολυκατοικία !εγω θελω να συνδεσω το καλωδιο ethernet που ερχεται απο τον τοιχο με ενα ρουτερ(thomson) ωστε να εχω ασυρματο ιντερνετ γιατι ειναι μακρυα το adsl router και δεν ποιανω ασυρματα!εφτιαξα το thomson κλεινοντας το dchp και πλεον εχω ασυρματο ιντερνετ αλλα οταν παω να συνδεθω με ethernet στο σταθερο μου δεν παιρνει ιντερνετ ενω συνδεεται κανονικα στο ρουτερ!

ipconfig με ethernet στο σταθερο ειναι η εικονα απο το προηγουμενο ποστ(δεν εχω ιντερνετ)

ipconfig με ασυρματη συνδεση απο το λαπτοπ ειναι αυτη εδω(εχω ιντερνετ):

image.png

online photo storage

Δημοσ.

επειδη θα ξεχασω αυτα που ξερω πηγαινε στην καρτα δικτυου και βαλτα ολα στο αυτοματο και Ip και dns και πες μου αν εχεις ιντερνετ.αν δεν εχεις κανε το παρακατω.πηγαινε command prompt και κανε

ping 192.168.1.1

μετα

Ping 194.219.227.2

meta ping www.forthnet.gr

και πες μου τι σου βγαλε

Δημοσ.

ηταν ηδη στο αυτοματο ! πραγματικα δεν ξερω γιατι δεν εχω με ethernet οταν το συνδεω μεσω του thomson. Αν το συνδεσω κατευθειαν μεσω του καλωδιου που έρχεται απο τον τοιχο εχω κανονικα !μηπως ειναι θεμα του thomson?

QDQWWD.jpg

upload

Δημοσ.

δοκιμασε μια σε αλλη υποδοχη στο Thomson και αν οχι δοκιμασε Hard reset και ξανασεταρε το.μην το βαλεις bridge η κατι αλλο μεσα στο μενου του Thomson.επισης ειναι με firmware otenet ,forthnet η generic?

Δημοσ.

επισης μηπως το συνδεεις καταλαθως σε καμια stb???δεν στεκει αυτο που γινεται και δεν νομιζω να εχει τετοιο Limitation το thomson και να θελει να του κανεις καμια εξτρα ρυθμιση.θα με κανεις να το δοκιμασω για να το δω στην πραξη:P..ουτε ειναι συνδεδεμενο το thomson σε καμια stb του αρχικου ρουτερ(βεβαια εκει δεν θα ειχες ουτε με ασυρματο).

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.μου λες οτι δεν εχεις καρφωτες Ip αλλα οταν συνδεεσαι με καλωδιο σου δινει την ip 192.168.1.12 ενω οταν εισαι με wireless σου δινει την 192.168.1.64.το thomson απο default εχει τον dhcp να μοιραζει ip απο την 192.168.1.64 και πανω πως γινεται εσυ να παιρνεις την 12.εισαι σιγουρος οτι ειναι στο αυτοματο και στο tcp version 4 αλλα και στο 6???κατι βρωμαει.

Δημοσ.

sorry που αργω να απαντησω απλα δεν εχω προσβαση συνεχεια στο modem για να τσεκαρω οτι μου προτείνεις .. το εχω σιγουρα στο αυτοματο το tcp ...μηπως στο adsl router εχουν κανει τιποτα ρυθμισεις και μπερδευει το θεμα με το thomson? αλλα ετσι θα ειχα ασυρματο?

Δημοσ.

δεν μπορω να φανταστω γιατι το κανει.τελευταια δοκιμη θα ηταν να αλλαζα το firmware εγω γιατι δεν στεκει να στο κανει αυτο.εκτος λεω και παλι αν συνδεεις το καλωδιο σε stb αλλα και εκει δεν θα πρεπε να παιζει ουτε το wireless.δεν ξερω τι αλλο να σου προτεινω.δεν μπορω να το δω κιολας για να σου πω κατι παραπανω.με αλλο λαπτοπ εχεις με καλωδιο?μηπως δηλαδη καμια ασυμβατοτητα που ειναι το Thomson ενδιαμεσα οπως ειχε τυχει σε εναν με ενα tp link νομιζω που δεν μπορουσε με τιποτα πανω στο Tp link να παρει Ip.

Δημοσ.

δοκιμασα και σε αλλο λαπτοπ με καλωδιο αλλα τιποτα! δεν πειραζει μπορει να επεσα στην περιπτωση και να ειναι θεμα ασυμβατοτητας. ευχαριστω παντως !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...