Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην ανοιγω καινουργιο θεμα,θελω και γω να κανω το ιδιο με τον clouder με την διαφορα οτι εγω εχω ηδη ενα router\modem thomson...το συνδεσα αρχικα με το καλωδιο που έρχεται απο τον τοιχο και στην ειχα ιντερνετ και στο σταθερο(ethernet) και στο λαπτοπ (wifi) μετα απο λιγο δν ειχα στο λαπτοπ και τν επομενη μερα ειχα στο λαπτοπ και δν ειχα στο σταθερο.καποια στιγμη δεν ειχα σε κανενα βεβαια...τι πρεπει να πειραξω στις ρυθμισεις του ρουτερ για να μην εχω προβλημα? ευχαριστω!

α και βασικο.κλεισε τον dhcp απο τον Thomson.δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξει γιατι δεν μπορω να ξερω αν σου δινουν απλα μια ip και για αυτο δεν παιζεις η αμα σου δινουν παραπανω.ισως να χρειαστει να παρεις router αντι για modem router για να παιξει σωστα.απλα αυτο υποθετω οτι ειναι επειδη μου λες οτι ειχες για λιγο.επισης πριν βαλεις το Thomson συνδεσε το ethernet πανω και γραψε απο command prompt την εντολη Ipconfig και πες μου τι σου βγαζει.και αφου κλεισεις τον dhcp στο thomson και ξανασυνδεσεις παλι το Thomson με τον τοιχο και το Pc με το Thomson κανε παλι το ιδιο και πες μου.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε Modem Router θα πρέπει να κάνεις και τα εξής στο δεύτερο router:

1. γύρνα την σύνδεση σε static και βάλε τυχαίο IP. Αυτό θα εμποδίζει το router να προσπαθεί να βάλει ρυθμίσεις.

2. Κλείσε το DHCP. To κεντρικό router θα κάνει αυτή την δουλεία.

3. Βάλε στη ρύθμιση LAN IP και Subnet σαν το δεύτερο router να έχει static ip στο δίκτυο του πρώτου π.χ αν το router είναι 192.168.1.1 βάλε το στο 1.254

4. Σύνδεσε τα δύο router καλώδιο από μια θύρα LAN του ενός στην θύρα LAN του άλλου. Ακόμα και με απλό router με WAN πορτα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το ΝΑΤ.

Δημοσ.

Σε Modem Router θα πρέπει να κάνεις και τα εξής στο δεύτερο router:

1. γύρνα την σύνδεση σε static και βάλε τυχαίο IP. Αυτό θα εμποδίζει το router να προσπαθεί να βάλει ρυθμίσεις.

2. Κλείσε το DHCP. To κεντρικό router θα κάνει αυτή την δουλεία.

3. Βάλε στη ρύθμιση LAN IP και Subnet σαν το δεύτερο router να έχει static ip στο δίκτυο του πρώτου π.χ αν το router είναι 192.168.1.1 βάλε το στο 1.254

4. Σύνδεσε τα δύο router καλώδιο από μια θύρα LAN του ενός στην θύρα LAN του άλλου. Ακόμα και με απλό router με WAN πορτα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το ΝΑΤ.

το ρουτερ ειναι ηδη static απλα πρεπει να βαλει ip διαφορετικη μεν αλλα στο ιδιο δικτυο με το adsl router.στο adsl router δεν πειραζει τιποτα.

για το 4.στο adsl router το nat ειναι πανω στο modem>οταν χρησιμοποιησει την lan δεν υπαρχει nat.αν ομως εχει router με wan εκει αμα χρησιμοποιησει την Lan δεν θα υπαρχει Nat ενω αμα χρησιμοποιησει την Wan εκει θα μπορει να ρυθμισει αν θα υπαρχει η οχι.συνηθως επειδη υπαρχει εκει καλο ειναι το router να στελνει αυτο τα στοιχεια στο adsl router το οποιο θα το εχει γυρισει καποιος σε bridged mode.

Δημοσ.

χαζη ερωτηση αλλα ο εψαξα λιγο και δεν το βρηκα..πως απενεργοποιω αυτα που ειπατε? και πως αλλαζω τν ip? εψαξα στο interface του router αλλα δεν βρηκα κατι ...ευχαριστω

Δημοσ.

α.δες τι Ip παιρνεις οταν συνδεεσαι με το καλωδιο.το βλεπεις απο command prompt me ipconfig.αφου δεις οτι πχ παιρνεις Ip 192.168.0.2 λεμε τωρα στο thomson θα δωσεις 192.168.0.254 και ουτο καθεξης.και θα κλεισεις και τον dhcp>.Nat κτλ δεν πειραζεις κατι και γενικοτερα περα απο την ip τον dhcp και το wireless δεν συνδεεις κατι αλλο και εισαι ετοιμος.εκτος αν αυτος που σου δινει ιντερνετ εχει κατι τιποτε αλλες παραξενιες οποτε εκει ισως χρειαστεις router και οχι adsl router.για να αλλαξεις Ip στο ρουτερ σου τοτε πας 192.168.1.254 μετα home network

interfaces,local network

πανω δεξια configure

σβηνεις το 10.0.0.0 που εχει και μετα σε βγαζει στην οθονη με το 192.168.1.254.εκει κανεις τις αλλαγες που θες κλεινεις και τον dhcp και εισαι οκ.οταν αλλαξεις ip θα χασεις την προσβαση στο Thomson.

οποτε μετα το Thomson lan to lan με τον τοιχο σου και εκτος απροοπτου εισαι οκ.αν δεν πετυχει πρεπει για να ξαναμπεις στο Thomson να δωσεις καρφωτα ip στο tcp/ip της καρτας δικτυου σου μια που θα εχεις κλεισει τον dhcp.αν πετυχει τοτε ολα θα παιξουν μια χαρα και χτυπωντας την Ip που εδωσες στο Thomson θα συνδεεσε σε αυτο και θα μπορεις να φτιαχνεις το wireless.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

ξανανοιγω το θεμα γιατι προεκυψε παλι προβλημα..εγινε αλλαγη του κεντρικου ρουτερ και το thomson router που ειχα ρυθμισει για access point δεν δουλευει!του εκανα reset , αλλαξα παλι την ip του thomson , κλεινοντας το dhcp αλλα και παλι δεν ειχα αποτελεσμα! ενω φαινεται να συνδεεται στο ρουτερ μου βγαζει ενα κιτρινο τριγωνακι γιατι δεν εχει προσβαση στο ιντερνετ ...τι μπορει να εγινε? μηπως πρεπει να ρυθμισω και τιποτα αλλο? ευχαριστω

Δημοσ.

το πρωτο ρουτερ τι Ip εχει?αν δεν ειναι 192.168.1.1 και ειναι πχ 192.168.2.1 τοτε πρεπει να βαλεις στο thomson 192.168.2.254 αν και θα πρεπε να σου παιζει και ετσι.επισης σιγουρεψου οτι εχεις κλεισει τον dhcp στο thomson και οχι στο πρωτο ρουτερ.

Δημοσ.

στο κυριο ρουτερ εχει 192.168.1.1 και στο δευτερο εχει 192.168.1.254 οποτε λογικα δεν θα επρεπε να το αλλαξω αλλα να απενεργοποιησω μονο το dhcp ετσι? επειδη δεν μου δουλευε ετσι ομως αλλαξα στο δευτερο ρουτερ οπως μου ειχες πει παραπανω (σβηνεις το 10.0.0.0 που εχει και μετα σε βγαζει στην οθονη με το 192.168.1.254.εκει κανεις τις αλλαγες που θες κλεινεις και τον dhcp και εισαι οκ.) και του εδωσα μια φορα ip 192.168.1.10 και την αλλη 192.168.1.20 αλλα και παλι τιποτα...

Δημοσ.

σβηνεις την 10 αρα και αφηνεις την αλλη οπως ειναι με 192.168.1.254 και απλα κλεινεις τον dhcp.πρεπει να σου παιξει εκτος αν υπαρχει καποιο θεμα με το wireless οποτε στην αρχη δοκιμασε με καλωδιο πανω στο Thomson.αν παιξει κατι γινεται με το wireless.αν δεν παιξει ουτε με καλωδιο κατι φταιει μεταξυ των 2 ρουτερ.πχ το καλωδιο το ethernet.

Δημοσ.

γενικα δεν εχω κοιταξει το wireless γιατι προσπαθουσα μονο με ethernet αρχικα ...υπαρχει περιπτωση να φταει το κυριο ρουτερ?

Δημοσ.

στην αρχη πηγα να σου πω δοκιμασε με καλωδιο για να αποκλεισεις οτι φταιει το wireless κατι.και με καλωδιο θα πρεπε να παιζεις κανονικα εκτος αν εχεις δωσει καρφωτα λαθος ip η εχει προβλημα καποιο καλωδιο ή καποια ethernet η να γινεται κατι με τους dhcp.πχ ανοιχτος σστο thomson η να ειναι και οι 2 κλειστοι.

Δημοσ.

τελικα μπηκα μεσω wifi και ολα καλα! στο σταθερο συνεχιζει να μην εχει ιντερνετ μεσω ethernet , δεν ξερω τι φταιει ! θα δοκιμασω αυριο αλλο καλωδιο μπας και εχει προβλημα αυτο! ευχαριστω παντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν μπηκες με λαπτοπ wifi τοτε δοκιμασε και το λαπτοπ με ethernet.αμα παιξει κανονικα που λογικα θα παιξει τοτε κατι γινεται με το σταθερο Pc.απο λαθος Ip μεχρι λαθος dns καποιος proxy Κτλ.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

δοκιμασα να συνδεσω το ρουτερ με το λαπτοπ μεσω ethernet και παλι δεν μπορουσα να συνδεθω ...αλλαξα και καλωδιο ethernet αλλα τιποτα!μπηκα και απο ubuntu μπας και ειναι κολλημα των windows αλλα τσιφος!

Δημοσ.

δοκιμασα να συνδεσω το ρουτερ με το λαπτοπ μεσω ethernet και παλι δεν μπορουσα να συνδεθω ...αλλαξα και καλωδιο ethernet αλλα τιποτα!μπηκα και απο ubuntu μπας και ειναι κολλημα των windows αλλα τσιφος!

ας τα παρουμε απο την αρχη.adsl router 192.168.1.1.με καλωδιο ethernet Πας πανω στο Thomson σε μια απο τις 4 Lan σωστα?

στο Thomson 192.168.1.254 kai κλεινεις dhcp.σωστα?συνδεσου με καλωδιο πανω στο Thomson και γραψε απο command prompt

ping 192.168.1.254

ping 192.168.1.1

ping 194.219.227.2

ping www.insomnia.gr

Καθε φορα απο μια και πες τι βγαζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...