Clouder Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλησπέρα, Επιθυμώ να κάνω την εξής συνδεσμολογία: Θέλω να χρησιμοποιήσω έναν stand-alone ADSL router (χωρίς μόνιμη παρουσία pc δηλαδή) για παροχή ίντερνετ από ένα δίκτυο LAN.Δηλαδή το καλώδιο που βγαίνει από τον τοίχο είναι LAN και θέλω ο router να κάνει διανομή με το wi-fi στον χώρο. Μια προσπάθεια που έκανα να ρυθμίσω τον router απέτυχε. Δεν έχω εκτεταμένες γνώσεις στην λειτουργία των routers και γι'αυτό απευθύνομαι στο insomnia . Να ξανατονίσω ότι: -έχω μόνο καλώδιο lan(μέρος δικτύου lan που παρέχει internet) αλλά δεν έχω πρόσβαση στον κεντρικό διανεμητή(δεν είναι για κακό σκοπό trust me ) -θέλω να είναι stand-alone hotspot και να μην χρειάζεται κάποιον υπολογιστή για να εκπέμπεται το σήμα με το ίντερνετ. ps: υπάρχει wi-fi διανεμητής για lan δίκτυα; Μήπως χάνω τον χρόνο μου με τον ADSL router;
isay Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Εσύ χρειάζεσαι ενα wireless router και οχι ενα wireless modem router. To wireless router εχει εισοδο Ethernet Port και για εξόδους Ethernet Ports και wifi. To wireless modem router εχει εισοδο adsl/phone και για εξόδους Ethernet Ports και wifi. Ενδεικτικά ένα wireless router ειναι το παρακάτω http://www.youtube.com/watch?v=P5QbAOdsklU Καποια wireless modem router μπορούν να λειτουργήσουν ΚΑΙ ως σκέτα wireless router Edit: Υπάρχουν και σκέτα wifi-hotspots που εχουν είσοδο ethernet και εξοδο μονο wifi. Είναι ελάχιστα πιο φθηνά. Τέλος αν εχεις windows 7 και υπολογιστή με κάρτα wifi, μπορεις να κανεις αυτό τον υπολογιστή wifi hotspot.
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 α.μην παρεις belkin υπαρχουν access point Πολυ καλυτερα η σκετα ρουτερ να το πω. πχ Linksys,tp link για κατι φτηνο,vigor για κατι καλο αλλα ακριβο.netgear πολυ καλο νορμαλ τιμες. επισης δεν ξερω αν μπορεις να κανεις το παρακατω.εξαρτατε απο το πως εχει στηθει το δικτυο. α.αν υπαρχει ελεγχος σε mac address απο αυτον που εχει το δικτυο και μπορεις να συνδεεις μονο το λαπτοπ σου τοτε πολυ απλα πρεπει ναπαρεις το router και να του πεις να σου μηδενισει την Mac address ωστε να δει την Mac μετα του access point σου και μετα παιζεις οκ. β.αν σου δινει μονο μια Ip τοτε παλι πρεπει να παρεις access point/router και να μοιρασεις μετα Ip στα pc απο τον dhcp του ρουτερ σου. γ.αν τωρα σου δινει οσες lan ip θες τοτε μπορεις να παρεις ενα adsl router και να το κανεις access point.πως γινεται αυτο.ας πουμε οτι συνδεεις το pc σου και σου δινει Ip 192.168.1.33 subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1. εσυ μετα μπορεις να παρεις τον adsl router σου και να του δωσεις lan ip 192.168.1.33 και ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ DHCP. αν σου δινει αυτος και αλλες Lan ip τοτε οταν μπεις wifi θα πρεπει να παιξει κανονικα και να σου δωσει lan ip ο κεντρικος ρουτερ οχι ο δικος σου( στον δικο σου θα ειναι κλειστος ο dhcp).απλα το τελευταιο συνηθως δεν πετυχαινει επειδη οι admin των δικτυων αφηνουν μονο μια Ip ανα πορτα του switch.οπτοε εκει θες καθε αυτου ρουτερ.απλα το λεω μηπως δεν ισχυει σε σενα και ετσι γλυτωσεις τα 20-30 ευρω που θα δινες για router. αν δεν παιξει τοτε θα το καταλαβεις απευθειας και θα εχεις χασει 10 λεπτα απο το χρονο σου.απλα πρεπει την Ip που παιρνεις εσυ να την δωσεις στοn adsl router σου να συνδεσεις το καλωδιο απο τον τοιχο σε μια Lan toy router και να κλεισεις τον dhcp.αν συνδεθεις με καλωδιο ethernet εσυ για γρηγορα ευκολη δοκιμη πανω στο adsl router σου και εχεις νετ εισαι οκ .αν οχι τοτε failed
Nikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Εγώ πήρα το παρακάτω από την tplink http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=239&model=TL-WA901ND Τίμιο για τα λεφτά του και με δυνατότητα Vlan και Poe. Το σήμα είναι αρκετά καλό και δεν είδα προβλήματα σταθερότητας. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχει 100Mbit θύρα και θεωρητικά είναι 300Mbit wireless οπότε δεν θα δίνει την μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορώ να πώ ότι είδα πρόβλημα ταχύτητας.
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Εγώ πήρα το παρακάτω από την tplink http://www.tp-link.c...odel=TL-WA901ND Τίμιο για τα λεφτά του και με δυνατότητα Vlan και Poe. Το σήμα είναι αρκετά καλό και δεν είδα προβλήματα σταθερότητας. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχει 100Mbit θύρα και θεωρητικά είναι 300Mbit wireless οπότε δεν θα δίνει την μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορώ να πώ ότι είδα πρόβλημα ταχύτητας. τι 701 τι 801 τι 901.παραπλησια μοντελα απλα το καθενα εχει λιγο παραπανω απο τα αλλα. πχ το 701 ειναι 150mbps n το 801 ειναι 300mbps n κτλ. ναι ειναι καλοκαι φτηνο.καντο και firmware update. επισης γιατι θα βαλω τις φωνες και 100 Mbit που ειναι η Ethernet δεν θα εχεις θεμα διοτι πολυ απλα δεν υπαρχει περιπτωση να σου δινουν παραπανω απο 10-20 mbit στο καλωδιο το Lan οποτε και gigabit να ηταν δεν θα αλλαζε κατι.ειναι σαν να εχεις εσυ ενα κουβα και εγω να σου φερνω νερο με το ποτηρι και εσυ να μου λες μπας και ο κουβας ειναι μικρος και θελω μεγαλυτερο?αφου με ποτηρι στον γεμιζω. το ιδιο και εκει και στο σπιτι και παντου.εφοσον το ιντερνετ στο adsl ειναι μεχρι 24 και το ethernet ειναι 100mbps δεν υπαρχει θεμα.θα εβλεπες διαφορα με gigabit η αν σου εδιναν εκειπου εισαι παραπανω απο 100mbit Που χλωμο το κοβω η αν εκανες μεταφορα αρχειων που επισης δεν νομιζω οτι σας το αφηνουν.εκτος αν μετα μεταφερεις αρχεια μεταξυ wireless και καλωδιου οποτε ναι εκει θα σε περιορισει λιγο.μην περιμενεις πολυ μια που το wireless ειναι θεωρητικα 300 αλλα γενικα τα wireless σπανια πιανουν αυτα που λενε αντιθετα με το καλωδιο .αυτο λογω αποστασης ασυρματης συσκευης λογω παρεμβολων κτλ.οποτε no worries.
Nikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τι να πω, εγώ χρειάζομαι το Gb στο εσωτερικό δίκτυο για μεταφορά αρχείων, οπότε με χαλάει όταν δεν έχει. Ναι απλά για internet δεν έχει καμία διαφορά.
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 οκ βαλε τοτε πανω στο access point 1 gigabit switch.τουλαχιστον αυτα που ειναι με καλωδια να παιζουν πιο γρηγορα.εμ γιατι δνε κοιταγες και καποιο που να εχει gigabit?
Nikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 έχω και wireless με gigabit to 1043D, απλά το 901 είναι λίγο φθηνότερο και υποστηρίζει τα παραπάνω πράγματα, που δεν τα έχω βρει σε άλλο μηχάνημα ακόμα (δεν έχω και δει όμως και πάρα πολλα).
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 έχω και wireless με gigabit to 1043D, απλά το 901 είναι λίγο φθηνότερο και υποστηρίζει τα παραπάνω πράγματα, που δεν τα έχω βρει σε άλλο μηχάνημα ακόμα (δεν έχω και δει όμως και πάρα πολλα). και γιατι αγορασες το 901 αφου εχεις αλλο???τα Tp link γενικα ειναι φτηνα.δυστυχως δεν ξερω αλλα λογικα θα πρεπε να υπηρχε και καποιο αλλο μοντελο με gigabit απλα θα εκανε λιγο παραπανω.η μαλλον υπαρχει το 1043nd που λες.αλλα γενικα για αυτα που δινουν και για αυτο που ειναι ειναι φτηνα/
Nikos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Το πήρα για να στείλω wireless στον 2ο όροφο, το 1043D δεν μπορεί να στείλει παντού σήμα.
poulinos Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 εννοεις οτι του ενος η εμβελεια δεν φτανει εκει που θες η θα βαλεις το Tp link σαν Repeater για να φτασει το σημα εκει που θες?γιατι και τα 2 access poind n ειναι. απλα το 901 κανει και Repeating Που δεν το θες αμα καταλαβα καλα.
Nikos Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 To 1043D είναι στο ισόγειο και στέλνει άνετα σε 2ο σπίτια στο ίδιο επίπεδο (μέιγιστο που περνά είναι 4 τοιχοι) και στο μισό σπίτι του 1ου ορόφου. Τα πίσω δομάτια έχουν 1 γραμμή σήμα μονο παρά το Ν και τις τρεις κεραίες. Το 901 θα το βάλω στον φωταγωγό του σπιτού μεταξύ του 1ου και 2ου ορόφου και θα καλύπτει τους χώρους που δεν έχουν σήμα. Θα συνδεθεί ενσύρματα με το switch και θα δουλεύει σαν access point. βασικά έχω έναν file server και θα ήθελα να κάνω streaming από αυτόμ. Στον ίδιο όροφο όλα καλά, όσο απομακρύνομαι αρχίζουν να χαλάνε τα πράγματα.
poulinos Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 To 1043D είναι στο ισόγειο και στέλνει άνετα σε 2ο σπίτια στο ίδιο επίπεδο (μέιγιστο που περνά είναι 4 τοιχοι) και στο μισό σπίτι του 1ου ορόφου. Τα πίσω δομάτια έχουν 1 γραμμή σήμα μονο παρά το Ν και τις τρεις κεραίες. Το 901 θα το βάλω στον φωταγωγό του σπιτού μεταξύ του 1ου και 2ου ορόφου και θα καλύπτει τους χώρους που δεν έχουν σήμα. Θα συνδεθεί ενσύρματα με το switch και θα δουλεύει σαν access point. βασικά έχω έναν file server και θα ήθελα να κάνω streaming από αυτόμ. Στον ίδιο όροφο όλα καλά, όσο απομακρύνομαι αρχίζουν να χαλάνε τα πράγματα. καλα λογικο ειναι οσο απομακρυνεσαι απο το access point Να πεφτει η εμβελεια /ταχυτητα κτλ.οτι εχει 3 κεραιες δεν σημαινει κατι.εκει θες και παραπανω mw για να περασεις παραπανω τοιχους.πχ 300 Mw access point αντι για 100 που ειναι τα απλα.αν το 1043d παιζει πιο καλα απο το 901 θα μπορουσες να ειχες παρει και ενα δευτερο 1043d.αρκει να υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα αν και η διαφορα τιμης δεν ειναι τεραστια.παντως για streaming παντα το καλυτερο ειναι το καλωδιο.gigabti και τερμα.καποιες φορες και τα Powerlines.
kousman Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 μην ανοιγω καινουργιο θεμα,θελω και γω να κανω το ιδιο με τον clouder με την διαφορα οτι εγω εχω ηδη ενα router\modem thomson...το συνδεσα αρχικα με το καλωδιο που έρχεται απο τον τοιχο και στην ειχα ιντερνετ και στο σταθερο(ethernet) και στο λαπτοπ (wifi) μετα απο λιγο δν ειχα στο λαπτοπ και τν επομενη μερα ειχα στο λαπτοπ και δν ειχα στο σταθερο.καποια στιγμη δεν ειχα σε κανενα βεβαια...τι πρεπει να πειραξω στις ρυθμισεις του ρουτερ για να μην εχω προβλημα? ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα