Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο 2500k εχει ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη αρα καλυτερο και πιο ανετο o/c κατι το οποιο με ενδιαφερει.Και δευτερον το 99% αυτων που προτεινουν επεξεργαστη για games και δυνατα pc ειναι αυτος ο επεξεργαστης..κατι θα ξερουν...

Το πρώτο ναι. Το δεύτερο είναι άσχετο. Ίδιοι είναι στα games. Τεσπα, σου ξαναείπα. Μεγάλο fail να πάρεις μεταχειρισμένα κομμάτια.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδη δυνοσαυρε θελεις να μου πεις οτι ειτε ο i5 2500k τρεχει στα 3,30ghz που ειναι stock ειτε τον κανω o/c στα 4.5ghz ειναι το ιδιο πραγμα? Και δεν εχω να κερδισω τιποτα? Για εκτος benchs μιλαω.ουτε στα παιζνιδια θα κερδισω τιποτα ας πουμε δλδ ε? Ουτε σε καποια επεξεργασια εικονας photoshop και τετοια..Ειναι το ιδιο ειτε τρεχει σε stock ειτε σε o/c 4,5ghz ε?

Δημοσ.

Ναι, στην πραγματική χρήση δεν θα έχει καμία διαφορά. Γενικά δεν έχει νόημα το ο/c σ αυτούς τους επεξεργαστές εκτός άμα είσαι χομπίστας ή τρέχεις bench όλη μέρα.

Here we go again....

Δεν αντέχω αλλοοοο... βαρεθηκα να λέω τα ιδια και τα ίδια!!

Η χρήση ενος επεξεργαστή καλε μου φίλε βροντοσαυρε, δεν περιορίζεται μονο σε ταινιες, internet και παιχνιδια.

Σε πολλα cpu intensive προγραμματα παραδειγματα των οποίων σου έχω αναφερει παμπολες φορες αλλα εσύ συνεχιζεις να με γραφεις κανονικότατα αυτο τα 400 - 500 - 1000 mhz μπορούν να κανουν την διαφορά και να σου γλυτωσουν αρκετό και πολυτιμο χρόνο.

Δημοσ.

Δηλαδη δυνοσαυρε θελεις να μου πεις οτι ειτε ο i5 2500k τρεχει στα 3,30ghz που ειναι stock ειτε τον κανω o/c στα 4.5ghz ειναι το ιδιο πραγμα? Και δεν εχω να κερδισω τιποτα? Για εκτος benchs μιλαω.ουτε στα παιζνιδια θα κερδισω τιποτα ας πουμε δλδ ε? Ουτε σε καποια επεξεργασια εικονας photoshop και τετοια..Ειναι το ιδιο ειτε τρεχει σε stock ειτε σε o/c 4,5ghz ε?

Στα παιχνίδια δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα. Η κάρτα γραφικών κάνει την διαφορά και ο στοκ μπορεί να οδηγήσει οποιαδήποτε κάρτα μια χαρά. Αν αποκωδικοποιείς video όλη μέρα πιθανόν να γλυτώσεις μία ωρα στις 15. Χόμπι είναι και η χαρά του ότι κάνεις κάτι μόνος σου.

Δημοσ.

Θα σταματησω εδω την συζητηση γιατι προφανως δεν βγαινει πουθενα..Οταν κανεις o/c σε εναν επεξεργαστη κερδιζεις παντου..Ειτε αυτο ειναι επεξεργασια video,ειναι παιχνιδι ειτε οτιδηποτε.Μπορεις να κερδισεις απο 1% εως και εγω δεν ξερω ποσο 10%-15%-20%.

Αποδεδειγμενο σε παιχνιδια και photoshop.Αλλιως πουσαρει ενα sli απο 680 ενας stock 2500 και αλλιως ενας o/c 2500..

Δημοσ.

Στα παιχνίδια δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα. Η κάρτα γραφικών κάνει την διαφορά και ο στοκ μπορεί να οδηγήσει οποιαδήποτε κάρτα μια χαρά. Αν αποκωδικοποιείς video όλη μέρα πιθανόν να γλυτώσεις μία ωρα στις 15. Χόμπι είναι και η χαρά του ότι κάνεις κάτι μόνος σου.

Επιμένεις σε κάτι που έχεις ξεκάθαρα λάθος και το ξέρεις. Και απορώ γιατί.

OC σημαίνει πως αγοράζω ένα Hardware με Χ χρήματα και είναι σαν να έχω αγοράσει ένα άλλο πιο ακριβό που κάνει Χ+Υ. Η διαφορά δεν είναι μόνο για τα μετροπρογράμματα, αλλά για όλα τα βαριά applications Που τρέχουμε στον υπολογιστή μας. Και ένα από αυτό είναι φυσικά και τα games.

Και επειδή αναφέρεσαι στις VGA και στα games, το φαινόμενο bottleneck το γνωρίζεις? Είσαι σίγουρος πως ο 2400 μπορεί να τερματίσει μια 7850 (για αν μην αναφερθώ σε πιο δυνατές κάρτες) και αντίστοιχες NVidia φυσικά. Γιαυτό κλοκάρεις όσο πάει τον 2500k, για να τσιτώσεις και τις VGA σου

On-Topic

@TS εγώ σου είπα την γνώμη μου. Με εγγύηση και 250-260 ευρώ πάρτα. Αν μένει στα 290 φυσικά και όχι, αφού με 310-315 παίρνεις τα ίδια καινούρια

Δημοσ.

1) Το sli από 680 είναι περισσότερο άσκοπο και από το ίδιο το overclock. Σου μίλησα για μία κάρτα.

2) Πάρε και δες μετρήσεις. Υπάρχουν και εφαρμογές που δεν κερδίζεις τίποτα (=0%). Και μάντεψε: Είναι οι πιο διαδεδομένες.

3) Όταν κάνεις o/c έναν επεξεργαστή, τον βάζεις να δουλεύει έξω από τα σπεκς του κατασκευαστή. Μπορεί να φαντασιώνεσαι για λίγο ότι επειδή έπαιξες με τον πολλαπλασιαστή είσαι περίπου μηχανικός της intel, αλλά δεν είναι δυστυχώς έτσι τα πράγματα.

4) Με τα λεφτά που θα δώσεις για να δουλεύεις τον i5 2500K στα 4.5 24/7, πλησιάζεις τον i7 2600. Σόρυ, ξέχασα, είναι κλειδωμένος.

Σε κάθε περίπτωση κανενα απο τα δύο συστήματά σου δεν χρειάζεται αναβάθμιση mobo/cpu.

Και επειδή αναφέρεσαι στις VGA και στα games, το φαινόμενο bottleneck το γνωρίζεις? Είσαι σίγουρος πως ο 2400 μπορεί να τερματίσει μια 7850 (για αν μην αναφερθώ σε πιο δυνατές κάρτες) και αντίστοιχες NVidia φυσικά. Γιαυτό κλοκάρεις όσο πάει τον 2500k, για να τσιτώσεις και τις VGA σου

Και την 680.

Δημοσ.

Εεεε ενταξει δεν νομιζω να εχει θεμα η 7850 με εναν 2400...!!!!Απλα δεν υπαρχει μια ισσοροπια,οχι οτι θα τρωει και μπουκαλι,εδω βλεπεις κατι q6600 στα 3+Ghz και τραβανε αβερτα με 6970,λες να κολωσει ο 2400.???Για τα υπολοιπα συμφωνω.!!!

Δημοσ.

Φιλε αυτο που εδειξες ειναι ενα παραδειγμα το οποιο δινει προταιρεοτητα στους πυρηνες του επεξεργαστη.Εσυ λες οτι δεν εχει νοημα πουθενα αλλου το o/c.ουτε καν στα παιχνιδια..Οσο για τις προδιαγραφες περα του κατασκευαστη δεν εχει και τοσο νοημα οταν μιλαμε για πολλαπλασιαστη.Για τον λογο αυτο και η intel εβγαλε εκδοση με k..

Δημοσ.

Δεινοσαυρε δωσε μου ενα link με review που ενας o/c 2500k εχει διαφορα 0% με εναν 2500 stock εστω σε μια εφαρμογη..

Σου έδωσα μια εφαρμογή. Οπότε τέλος αυτό. Εσύ δεν επέμενες τόση ώρα για το photoshop? Είτε λοιπόν ήξερες από πριν ότι μετράνε οι πυρήνες είτε γενικά δεν ήξερες τίποτα και είπες "ε, δεν πετάω εκεί μια εφαρμογή"

Σου είπα ότι έχει ένα νόημα το o/c αν αποκωδικοποιείς βιντεο με τις ώρες. Εκεί γλυτώνεις όντως κάποιο χρόνο. Στα παιχνίδια βεβαιώς και έχει σε παλιότερους επεξεργαστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με βαρβάτες κάρτες. Εκεί μάλιστα το προτείνω κιόλας (ως αναγκαίο κακό).

Περιμένω να μου δώσεις λινκ με διαφορές στα παιχνίδια σε ανάλυση 1920 Χ 1080 (που κατά κοινή ομολογία παίζουν οι περισσότεροι).

ή μήπως κάποιος θα πάρει 680 για να παίζει σε 1024 Χ 768?

Όσο και να ψάξεις, θα δεις ότι δεν υπάρχουν διαφορές.

Δημοσ.

Ποιό λέγεται διαφορά? Τα 102 από το 100 frames? Πέρα από το ότι είναι γραφικό αυτό όπως καταλαβαίνεις, περιμένω το λινκ που το επιβεβαιωνει.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να χαλάει ο μύθος του o/c και του θαύματος που νομίζουν όλοι ότι συντελείται μόλις το κάνουν, αλλά χωρίς νούμερα απόψεις δεν δέχομαι.

Δημοσ.

Διαφορες υπαρχουν ακομα και της ταξεως του 2%.Διαφορα λεγεται και αυτο..

Παρε τον 2500Κ για να αισθανεσαι αρχοντας και να ευχαριστιεσαι το +2% και τα +3 frames / sec στα παιχνιδια . Δικα σου ειναι τα λεφτα αλλωστε.

Δεινοσαυρε μην ασχολησαι , το θεμα ανοιξε αποκλειστικα για τον 2500Κ B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...