Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...

Θα μπορώ να αναπαράγω απροβλημάτιστα hd υλικό με onboard κάρτα? O επεξεργαστής είναι ένας διπύρηνος pentium G620...To σύστημα θα έχει 2gb ddr3 ram. H onboard κάρτα είναι σε μια μητρικη της asus..

asus

p.s Η αναπαραγωγή θα γίνεται με mpc classic homecinema, οπότε για να κάνει την αποκωδικοποίηση ο επεξεργαστής, τι θα πρέπει να επιλέξω στις ρυθμίσεις?

Δημοσ.

κατ' αρχην, η καρτα γραφικων δεν ειναι στη μητρικη, αλλα ενσωματωμενη στον επεξεργαστη σου!!!!!

δευτερον, κανονικα, πρεπει να αναπαραγει οχι μονο 720p, αλλα ΚΑΙ 1080p...!!

και ειδικα με τον MPC που εκμεταλλευεται τις καρτες γραφικων αριστα!!!

αν και με τα γραφικα της INTEL δεν ξερω τι γινεται τελευταια, αλλα θεωρω οτι σημερα δεν θα πρεπει να υπαρχει καρτα γραφικων που να μην κανει αποκωδικοποιηση 1080p..!!!

Δημοσ.

κι εγω που νομιζα οτι πρεπει να τον ταιριαξεις με συγκεκριμενη μητρικη για να ενεργοποιηθει η καρτα γραφικων, οπως με καποιους amd...

Οποτε το δοκιμαζω ετσι το συστημα,και αν δω προβλημα τοτε μονο θα παραγγειλω και καρτα...thanx για τις πληροφοριες...

Δημοσ.

Για να ενεργοποιηθεί το DXVA στον MPC πρέπει να έχεις κάποια από τις παρακάτω κάρτες γραφικών

- nVidia series 8(9)xxx for H.264 only

- ATI Radeon HD series for H.264 and VC-1 decoding

Ο mpc δεν μπορεί να κάνει utilize τα chip της intel, οπότε no hardware acceleration για hd video.

Ότι κάνει θα γίνεται από τον επεξεργαστή. Με την cpu στα 2.6 μάλλον θα τα καταφέρεις να δεις έως 1080p αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβαρύνεις τον επεξεργαστή την ώρα που θα βλέπεις ταινίες.

To VLC υποστηρίζει intel GMA (http://wiki.videolan.org/VLC_GPU_Decoding) αλλά είναι λίγο experimental. Έχει ένα tool (DXVA Checker) για να δεις αν θα μπορέσεις να το ενεργοποιήσεις στο σύστημα σου.

Δημοσ.

[...]

Ο mpc δεν μπορεί να κάνει utilize τα chip της intel, οπότε no hardware acceleration για hd video.

[...]

Δεν ξέρω αν μιλάς αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή αλλά αυτό που λες δεν ισχύει γενικά, πχ το GMA500 του netbook, μια χαρά παίζει 1080p με τον MPC-HC σε Win7, με cpu (ένα ψοφίμι atom) usage < 30%.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μιλάς αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή αλλά αυτό που λες δεν ισχύει γενικά, πχ το GMA500 του netbook, μια χαρά παίζει 1080p με τον MPC-HC σε Win7, με cpu (ένα ψοφίμι atom) usage < 30%.

Δεν το λέω εγώ αλλά στο επίσημο site του mpc-hc (http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html) και δεν έχω κάποιο μηχάνημα με intel κάρτα γραφικών για να το δοκιμάσω.

Επίσης δεν μιλάμε για την ανάλυση αυτή καθεαυτή (1080p) όσο για το encoding (h264/x264/vc1) γιατί υπάρχουν και 1080p αρχεία σε μορφή avi και κωδικοποίηση xvid.

Αυτό το αρχείο που λες σε τι κωδικοποίηση είναι; Αν δεν το ξέρεις δες το στον mpc στο μενού File->Properties, καρτέλα MediaInfo στην κατηγορία Video->Format.

Δημοσ.

thanx...στο αλλο pc τον εχω ακολουθησει ηδη...απλα ηθελα να δω αν σε onboard θα κανω την δουλεια μου.....

Δημοσ.

κι εγω που νομιζα οτι πρεπει να τον ταιριαξεις με συγκεκριμενη μητρικη για να ενεργοποιηθει η καρτα γραφικων, οπως με καποιους amd...

Οποτε το δοκιμαζω ετσι το συστημα,και αν δω προβλημα τοτε μονο θα παραγγειλω και καρτα...thanx για τις πληροφοριες...

σαφως και χρειαζεται συγκεκριμενα chipset μητρικης για να λειτουργησει η ενσωματωμενη!! δεν παει με ολα!!

δοκιμασε το παντως, δεν εχεις να χασεις τιποτα....!!!! πιστευω οτι θα δουλεψει!

Δημοσ.

Δεν το λέω εγώ αλλά στο επίσημο site του mpc-hc (http://mpc-hc.sourceforge.net/DXVASupport.html) και δεν έχω κάποιο μηχάνημα με intel κάρτα γραφικών για να το δοκιμάσω.

Επίσης δεν μιλάμε για την ανάλυση αυτή καθεαυτή (1080p) όσο για το encoding (h264/x264/vc1) γιατί υπάρχουν και 1080p αρχεία σε μορφή avi και κωδικοποίηση xvid.

Αυτό το αρχείο που λες σε τι κωδικοποίηση είναι; Αν δεν το ξέρεις δες το στον mpc στο μενού File->Properties, καρτέλα MediaInfo στην κατηγορία Video->Format.

Δεν το χω εύκαιρο το netbook αλλά ήταν ένα mkv 1080p ~20+GB. Έπαιζε με DXVA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...