haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Θα συμφωνήσω ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές, αλλά το μοντέλο που παραθέτεις δεν είναι το base model. Το βασικό μοντέλο λογικά θα είναι 550-600 ευρώ φτηνότερο. Πραγματι 2250€ εχει το base model macbook pro 15 retina στην Γερμανια.
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Πραγματι 2250€ εχει το base model macbook pro 15 retina στην Γερμανια. Προσωπικά αποφάσισα να μην προχωρήσω σε αγορά ακόμη...θα παραμείνω στα μοντέλα του 2011. To σίγουρο επίσης είναι ότι θα γίνει καποια αναπροσαρμογή των τιμών σε λίγο καιρό. Δεν είναι δυνατόν να έχει μόνο 400 δολλάρια διαφορά το base model MBP 15" με το αντίστοιχο MBP 15" RETINA, όταν το δεύτερο σου προσφέρει ΟΘΟΝΑΡΑ, 256GB SSD, διπλάσια RAM, καλύτερο κάσωμα, καλύτερα ηχεία κτλ Η λογική λέει ότι θα ρίξουν τις τιμές στο παλιό form factor.
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Προσωπικά αποφάσισα να μην προχωρήσω σε αγορά ακόμη...θα παραμείνω στα μοντέλα του 2011. To σίγουρο επίσης είναι ότι θα γίνει καποια αναπροσαρμογή των τιμών σε λίγο καιρό. Δεν είναι δυνατόν να έχει μόνο 400 δολλάρια διαφορά το base model MBP 15" με το αντίστοιχο MBP 15" RETINA, όταν το δεύτερο σου προσφέρει ΟΘΟΝΑΡΑ, 256GB SSD, διπλάσια RAM, καλύτερο κάσωμα, καλύτερα ηχεία κτλ Η λογική λέει ότι θα ρίξουν τις τιμές στο παλιό form factor. Εμενα με βλεπω να πηγαινω ή στο air ή σε καποιο ultrabook pc με καλη ips/pls οθονη και μεγαλη αναλυση. Γιατι οπως ειχαμε πει και προηγουμενως, οι οθονες των macbook air και των απλων macbook pro υστερουν σε σχεση με τις καλες ips του ανταγωνισμου. Θα ηθελα να παω σε apple με ips οθονη, αλλα τα 2500€+350€ για 3ετη εγγυηση ειναι παρα πολλα, πολυ περισσοτερα απο αυτα που ζηταει το air ή τα pc ultrabook με ips οθονη. Πχ το samsung series 9 13" ειναι αισθητα ελαφρυτερο και λεπτοτερο και εχει μικροτερο πλατος και μηκος απο το macbook air , ενω φοραει οθονη με μεγαλυτερη αναλυση, μακραν καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης και αντιθεση: http://www.notebookcheck.net/Samsung-900X3B-A01-Series-9-Laptop-Review.74151.0.html samsung series 9 13": macbook air 13":
Tablet Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Εμενα με βλεπω να πηγαινω ή στο air ή σε καποιο ultrabook pc με καλη ips/pls οθονη και μεγαλη αναλυση. Δηλαδη τον υπολογιστη που θα εχεις τον καθοριζει η εμφάνιση περισσοτερο απο το λειτουργικο συστημα;; Οποτε να εχουε να λεμε δηλαδη οχι οτι εχουμε καποια συγκεκριμενη αναγκη για αναβαθμιση...
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δηλαδη τον υπολογιστη που θα εχεις τον καθοριζει η εμφάνιση περισσοτερο απο το λειτουργικο συστημα;; Οποτε να εχουε να λεμε δηλαδη οχι οτι εχουμε καποια συγκεκριμενη αναγκη για αναβαθμιση... Εχεις καποιο προβλημα στην αναγνωση και ειδες πουθενα να γραφω περι εμφανισης που ανεφερες εσυ?? Το φορητο που θα εχω τον καθοριζει περισσοτερο το να ειναι φορητος(κ οχι πχ 2,5kg) , να εχει καλη οθονη και να μην κοστιζει οσο ενα μεταχειρισμενο αμαξι. Το λειτουργικο δεν ειναι για εμενα καθοριστικος παραγοντας, ειμαι ευελικτος σε αυτο. Μαλιστα, δεν θα μου αρεσε καθολου να ειμαι δεσμιος ενος λειτουργικου(απορω με μερικους που ειναι), ειδικα αν αυτο δεν ειναι το πιο δημοφιλες σε επαγγελματικο περιβαλλον.. Ετσι κι αλλιως για εργαλειο δουλειας(στον σταθερο υπολογιστη μου κ στον υπολογιστη στο γραφειο) προτιμω τα windows, οπως αλλωστε και οι περισσοτεροι.
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Γιατι οπως ειχαμε πει και προηγουμενως, οι οθονες των macbook air και των απλων macbook pro υστερουν σε σχεση με τις καλες ips του ανταγωνισμου. Πχ το samsung series 9 13" ειναι αισθητα ελαφρυτερο και λεπτοτερο απο το macbook air και φοραει οθονη με μεγαλυτερη αναλυση, μακραν καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης και αντιθεση: Και μόνο το μαγικό trackpad του Air αρκεί για να με αποθαρρύνει από οποιαδήποτε σκέψη μετάβασης σε windows ultabook
Tablet Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μαλιστα, δεν θα μου αρεσε καθολου να ειμαι δεσμιος ενος λειτουργικου..ειδικα αν αυτο δεν ειναι το πιο δημοφιλες σε επαγγελματικο περιβαλλον..Ετσι κι αλλιως για εργαλειο δουλειας προτιμω τα windows, οπως αλλωστε και οι περισσοτεροι. Διαφωνω καθετα σε αυτα που γραφεις αλλα δεν θα σχολιασω... Εαν μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με τα δυο τοτε μπορεις να σκεφτεσαι το πρακτικο-φορητο κομματι σαν πρωτο συγκριτικο..Οποτε καλα το λες.
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Και μόνο το μαγικό trackpad του Air αρκεί για να με αποθαρρύνει από οποιαδήποτε σκέψη μετάβασης σε windows ultabook Και εγω θελω να το δοκιμασω απο κοντα το touchpad του samsung, αλλα το notebookcheck.net γραφει εξαιρετικα λογια για το touchpad του(που συνηθως για αλλα ultrabook σημειωνει οτι δεν εχουν καλο touchpad): http://www.notebookcheck.net/Samsung-900X3B-A01-Series-9-Laptop-Review.74151.0.html The smooth, extra-large chrome-lined touchpad (10cmx6.9cm) makes the notebook a breeze to use and is one of the most responsive touchpads found on an ultrathin. Both single- and multi-touch actions work extremely well with minimal misreads partly due to the ample space. The Elan software detects up to four fingers and each gesture is user-customizable. Similar to all Ultrabooks released thus far, left clicks and right clicks have been integrated into the touchpad itself. Most of the available surface area, however, registers a left click while a comparatively smaller portion of the bottom right corner is reserved for right clicks. Such a disparity seems logical as left clicks are much more common during everyday use. Overall, we found that the touchpad provides a frustration-free experience with adequate depth and excellent tactile feedback. Αν παντως δεν εχει το touchpad του προβληματα και ειναι πολυ ευκολο,ευχρηστο στη χρηση του (ακομα και αν δεν φθανει το touchpad του air) , θα το προτιμησω γιατι εχει οθονη κλασεις ανωτερη απο αυτην του air ή του απλου macbook pro. Ειναι μαλιστα και matte και δουλευεται ανετα και στον ηλιο, με φωτα κλπ. Usable under direct sunlight:
NiCk_ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Προσωπικά αποφάσισα να μην προχωρήσω σε αγορά ακόμη...θα παραμείνω στα μοντέλα του 2011. To σίγουρο επίσης είναι ότι θα γίνει καποια αναπροσαρμογή των τιμών σε λίγο καιρό. Δεν είναι δυνατόν να έχει μόνο 400 δολλάρια διαφορά το base model MBP 15" με το αντίστοιχο MBP 15" RETINA, όταν το δεύτερο σου προσφέρει ΟΘΟΝΑΡΑ, 256GB SSD, διπλάσια RAM, καλύτερο κάσωμα, καλύτερα ηχεία κτλ Η λογική λέει ότι θα ρίξουν τις τιμές στο παλιό form factor. Είμαι με MBP του 2006 και έτσι θα κάνω την αναβάθμιση φέτος .. Αν είχα ένα μοντέλο του 2011, θα περίμενα σίγουρα μέχρι του χρόνου για να αγοράσω ένα Retina .. Το Rev. B μοντέλο σίγουρα θα διορθώσει όλα τα λάθη που θα έχει το Rev. A και αφού σχεδόν σίγουρα θα έχει Haswell processors, θα έχει πολυυυυυυυυ καλύτερα integrated graphics ( σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε πάντα ) τα οποία θα μπορούν να χειρίζονται καλύτερα το υψηλό resolution της οθόνης .. Σε ότι αφορά τις τιμές, θεωρώ και εγώ ότι πλέον είναι λάθος να αγοράσει κάποιος ένα non-retina 15'' MBP, αφού με λίγα λεφτά περισσότερα μπορεί να πάρει κάτι πολύ καλύτερο .. Δεν νομίζω ότι θα ρίξουν τις τιμές όμως, αλλά πιστεύω ότι θα αποσύρουν τα non-retina του χρόνου και θα μειώσουν τις τιμές στα Retina .. Και κάτι τελευταίο .. Είχα διαβάσει αυτό το άρθρο πρόσφατα και νομίζω μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον για όσους σκέφτονται για εναλλακτικές λύσεις του Macbook Air .. http://gizmodo.com/5918043/7-ways-ultrabooks-beat-the-new-macbook-air
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Σε ότι αφορά τις τιμές, θεωρώ και εγώ ότι πλέον είναι λάθος να αγοράσει κάποιος ένα non-retina 15'' MBP, αφού με λίγα λεφτά περισσότερα μπορεί να πάρει κάτι πολύ καλύτερο .. Δεν νομίζω ότι θα ρίξουν τις τιμές όμως, αλλά πιστεύω ότι θα αποσύρουν τα non-retina του χρόνου και θα μειώσουν τις τιμές στα Retina .. Και εγω αυτο ακριβως πιστευω. Και κάτι τελευταίο .. Είχα διαβάσει αυτό το άρθρο πρόσφατα και νομίζω μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον για όσους σκέφτονται για εναλλακτικές λύσεις του Macbook Air .. http://gizmodo.com/5918043/7-ways-ultrabooks-beat-the-new-macbook-air Μονο και μονο η τεραστια διαφορα ποιοτητας της οθονης που εχουν μερικα ultrabook αρκει. Oi ips/pls οθονες υψηλης αναλυσης μερικων ultrabook ειναι πολυ πιο κοντα σε ποιοτητα στο retina macbook pro απο οτι στο απλο macbook pro ή το macbook air. Σε αυτο ας προσθεσουμε οτι αρκετα ultrabook ειναι πιο ελαφρια και πιο λεπτα. Yπαρχουν 13" ultrabook που εχουν το βαρος του 11" macbook air. Επισης οι διαστασεις μερικων ultrabook 13" λογω μικροτερου πλαισιου γυρω απο την οθονη ειναι αναμεσα στο air 11" και air 13". Με λιγα λογια παιρνεις ultrabook 13" με σχεδον την φορητοτητα(πιο λεπτα, παρομοιο βαρος, ελαχιστα μεγαλυτερο μηκος κ πλατος) που εχει το air 11", αλλα με οθονη διαστασεων σαν του air 13", επιδοσεις σαν του air 13" και ποιοτητα οθονης που πλησιαζει του retina macbook pro, οντας πολυ ανωτερη απο του air 13". Αν τωρα εχουν και σωστο touchpad κ δεν εχουν προβληματα, θεωρω πως ειναι πολυ καλες αγορες.
ektor7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Και μόνο το μαγικό trackpad του Air αρκεί για να με αποθαρρύνει από οποιαδήποτε σκέψη μετάβασης σε windows ultabook Απο την αλλη,προτιμω να μη ταλεπορουμαι γενικα με τα touchpad /trackpads και να κανω πιο ευκολα και γρηγορα την δουλεια μου,μεσο της χρησης της οθονης αφης! Οποταν για αλλους,τελικα μονοδρομος ειναι τα windows ultrabooks!
Palp Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Η λογική λέει ότι θα ρίξουν τις τιμές στο παλιό form factor. Η apple δεν μειώνει ποτέ τις τιμές σε υπολογιστές, τουλάχιστον έως τώρα. Αφού δεν ανακοίνωσε κάτι στο event δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση τιμών σε μοντέλα του 2011 πχ, που τα ακυρώνει και τα αντικαθιστά με αυτά του 2012.
panos2000gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Και εγω θελω να το δοκιμασω απο κοντα το touchpad του samsung, αλλα το notebookcheck.net γραφει εξαιρετικα λογια για το touchpad του(που συνηθως για αλλα ultrabook σημειωνει οτι δεν εχουν καλο touchpad): http://www.notebookcheck.net/Samsung-900X3B-A01-Series-9-Laptop-Review.74151.0.html Φαίνεται αξιόλογη πρόταση, αλλά αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Έχω την εντύπωση ότι το έχω τεστάρει λίγα λεπτά σε κάποιο mediamarkt,αλλά με την συμβατική οθόνη 1366χ768. Δεν θυμάμαι να να είχα κόψει φλέβες, αλλά όπως είπα δεν αφιέρωσα ιδιαίτερο χρόνο. Αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η φορητότητα είναι το κάτι άλλο..ακόμη και ο φορτιστής του είναι εντελώς minimal (0,17kg) Όπως και να έχει όμως περίμενε λίγες εβδομάδες, καθώς λογικά θα κυκλοφορήσει κάποιο το update του συγκεκριμένου μοντέλου με ivybridge και το κυριότερο intel 4000. Αν παντως δεν εχει το touchpad του προβληματα και ειναι πολυ ευκολο,ευχρηστο στη χρηση του (ακομα και αν δεν φθανει το touchpad του air) , θα το προτιμησω γιατι εχει οθονη κλασεις ανωτερη απο αυτην του air ή του απλου macbook pro. Ειναι μαλιστα και matte και δουλευεται ανετα και στον ηλιο, με φωτα κλπ. Αν το δουλεύεις πολύ συχνά σε εξωτερικούς χώρους με ηλιοφάνεια τότε ψάξτο με την οθόνη. Σε διαφορετική περίπτωση η οθόνη του Air είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αρκετά ξεκούραστη θα έλεγα. Εγώ το δουλεύω στο μπαλκόνι για παράδειγμα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορεί να είναι glare αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει τις αντανακλάσεις του Pro. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες οθόνες, αλλά και η οθόνη του Air είναι μια χαρά....δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Επίσης σαν συνολική απόδοση, εμπειρία χρήσης και ποιότητα το Air είναι απλά απίστευτο και απόλυτα ερωτεύσιμο. Σε ότι αφορά τις τιμές, θεωρώ και εγώ ότι πλέον είναι λάθος να αγοράσει κάποιος ένα non-retina 15'' MBP, αφού με λίγα λεφτά περισσότερα μπορεί να πάρει κάτι πολύ καλύτερο .. Δεν νομίζω ότι θα ρίξουν τις τιμές όμως, αλλά πιστεύω ότι θα αποσύρουν τα non-retina του χρόνου και θα μειώσουν τις τιμές στα Retina .. Όταν σταματήσουν την παραγωγή των non-retina MBP 15" (που θα γίνει σύντομα) θα πέσουν αρκετά οι τιμές τους. Από πρόσφατα παραδείγματα θυμάμαι το update του MBP 13" MC700GR με το MD313GR (στην ουσία μόνο ο δίσκος άλλαζε) το οποίο κατέβασαν 150 ευρώ περίπου μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα του παλαιότερου μοντέλου.
themis_81 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Για macbook pro 17'' δηλαδη αν θελει καποιος να αγορασει τι κανει ?
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Φαίνεται αξιόλογη πρόταση, αλλά αν δεν το δοκιμάσω δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Έχω την εντύπωση ότι το έχω τεστάρει λίγα λεπτά σε κάποιο mediamarkt,αλλά με την συμβατική οθόνη 1366χ768. Δεν θυμάμαι να να είχα κόψει φλέβες, αλλά όπως είπα δεν αφιέρωσα ιδιαίτερο χρόνο. Αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η φορητότητα είναι το κάτι άλλο..ακόμη και ο φορτιστής του είναι εντελώς minimal (0,17kg) Όπως και να έχει όμως περίμενε λίγες εβδομάδες, καθώς λογικά θα κυκλοφορήσει κάποιο το update του συγκεκριμένου μοντέλου με ivybridge και το κυριότερο intel 4000. Καλα εννοειται οτι θα περιμενω για το ivy bridge, μιας και μονο η intel hd4000 ειναι πολυ καλυτερη απο την hd3000. Αμερικη ουσιαστικα εχει βγει: http://www.amazon.com/Samsung-Series-NP900X3C-A01US-Ultrabook-13-3-Inch/dp/B0082PZ17C Το περιμενουμε σιγα-σιγα και στην Ευρωπη. -------------------------------------------- Το πρωτο μοντελο με την οθονη 1366x768 που ειχες δοκιμασει δεν ελεγε κ πολλα. Ηταν πιο χοντρο κ πιο βαρυ, δεν ειχε τοσο καλη οθονη και νομιζω υστερουσε και στο touchpad. Το δευτερο που κυκλοφορει τωρα διορθωσε το touchpad, εβαλε κορυφαια οθονη και λεπτυνε/ελαφρυνε. Σε αναμονη για το τριτο που θα ερθει με ivy bridge. Αν το δουλεύεις πολύ συχνά σε εξωτερικούς χώρους με ηλιοφάνεια τότε ψάξτο με την οθόνη. Σε διαφορετική περίπτωση η οθόνη του Air είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αρκετά ξεκούραστη θα έλεγα. Εγώ το δουλεύω στο μπαλκόνι για παράδειγμα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Μπορεί να είναι glare αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει τις αντανακλάσεις του Pro. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες οθόνες, αλλά και η οθόνη του Air είναι μια χαρά....δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Επίσης σαν συνολική απόδοση, εμπειρία χρήσης και ποιότητα το Air είναι απλά απίστευτο και απόλυτα ερωτεύσιμο. Δεν ειναι μονο οτι ειναι matte και ειναι πολυ καλυτερη στον ηλιο. Εχει επισης 50% (!!!!) μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο το ηδη φωτεινο macbook air, αλλα οπως ειχα πει και προηγουμενως το βασικοτερο ειναι οτι το panel που φοραει δεν ειναι tn panel οπως του air, αλλα pls panel, με πολυ καλυτερα χρωματα, μεγαλυτερη αντιθεση και τελειες γωνιες θεασης. Με λιγα λογια η μεγαλη φωτεινοτητα και η δυνατοτητα να το δουλευεις στον ηλιο ειναι το κερασακι στην τουρτα, το βασικο ειναι οτι δεν εχει tn panel. Αυτο ειναι που κανει την διαφορα(δηλαδη πολυ καλυτερα χρωματα,γωνιες θεασης,αντιθεση, βαθυτερο μαυρο χρωμα) και αυτο ουσιαστικα ειναι που κανει την διαφορα και στο καινουριο macbook pro retina. Οπως βλεπεις και σε αυτες τις φωτογραφιες, η τεραστια διαφορα στις οθονες δεν εχει να κανει με φωτεινοτητα και οτι ειναι matte και βλεπεται καλυτερα στον ηλιο, αλλα η διαφορα εγκειται στο οτι το air φοραει tn panel: samsung series 9 13": macbook air 13": Αν εβγαινε και το air με ips οθονη , δεν θα το συζητουσα καν και θα επαιρνα το air, ακομα και αν δεν ηταν matte η οθονη του. Αλλα η διαφορα στο να δουλευεις σε μια οθονη ips/pls(macboook pro retina/samsung series 9) με μια με οθονη με tn panel(macbook air, παλιο macbook pro) ειναι απλα χαωδης. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2012 από haHa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα