Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα υπολοιπα high end laptop(win) της αγορας, εχουν ips panels?

Υπαρχουν λαπτοπ των 1000-1500€(οσο δηλαδη κανουν τα απλα macbook pro) που εχουν ips panel αναλυσης 1080p.

Φυσικα αυτες οι οθονες δεν εχουν καμμια σχεση με τις οθονες των macbook pro ,που ειναι αισθητα χαμηλοτερης αναλυσης κ ειναι με tn panel.

Εχει γινει καμια νυξη, για μελλοντικη ενσωματωση στα macbook pro?

Προσωπικα πιστευω πως σε 1-2 γενιες-αναβαθμισεις τα απλα macbook pro θα καταργηθουν και θα μεινουν μονο τα macbook pro με retina, ssd και χωρις dvd drive.

Αυτο δεν μπορεσε να γινει απο τωρα λογω κοστους των ssd και των οθονων.

Σε μισο ή ενα χρονο που θα εχουν πεσει κι αλλο οι ssd ωστε να μπορουν να μπουν σαν στανταρ και στο macbook pro 13" των 1000€ και αντιστοιχα θα εχει μειωθει το κοστος παρασκευης των retina οθονων , τοτε θα καταργηθουν τα απλα macbook pro.

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εν τελει ομως, η apple θα βαλει ips panels ή οχι?

Γιατι γενικως εχει καποιες κατευθυνσεις-κολληματα, απο τα οποια δεν παρεκλινει.

Πχ. ειναι δηλωμενο εδω και χρονια, οτι blue-ray δεν μπαινει. Και τωρα διωχνει και τα dvd.

Γι αυτο ρωτω: εχει νοημα να προσδοκα καποιος οτι καποια στιγμη κι η apple θα βαλει ips panels, ή δεν βαζει απο επιλογη της? Πχ δεν βαζει τωρα λογω κοστους, γιατι επελεξε πχ. να βαλει retina και ssd και ανεβηκε το κοστος, ή δεν προκειται ποτε να παει σε λυση ips panels? Αυτο ρωτω.

Δημοσ.

Εν τελει ομως, η apple θα βαλει ips panels ή οχι?

Γιατι γενικως εχει καποιες κατευθυνσεις-κολληματα, απο τα οποια δεν παρεκλινει.

Πχ. ειναι δηλωμενο εδω και χρονια, οτι blue-ray δεν μπαινει. Και τωρα διωχνει και τα dvd.

Γι αυτο ρωτω: εχει νοημα να προσδοκα καποιος οτι καποια στιγμη κι η apple θα βαλει ips panels, ή δεν βαζει απο επιλογη της? Πχ δεν βαζει τωρα λογω κοστους, γιατι επελεξε πχ. να βαλει retina και ssd και ανεβηκε το κοστος, ή δεν προκειται ποτε να παει σε λυση ips panels? Αυτο ρωτω.

Τα macbook pro με retina των 2500€ εχουν οθονη με ips panel. Τα απλα macbook pro και τα air εχουν οθονη με tn panel.

Οταν το επιτρεψει το κοστος θα βαλει και στα macbook air και στα απλα macbook pro των 1000€ οθονες με ips panel.

----------------------------------------------------------------------

Το προβλημα ειναι κυριως θεμα panels και ποιοτικων παραγοντων οπως λες και μετα θεμα αναλυσης. Δες για παραδειγμα τους iMac ή γενικοτερα τις ποιοτικες οθονες που εχουν οι γραφιστες κλπ. Πρωτος και σημαντικοτερος παραγοντας ειναι να εχουν ποιοτικο πανελ(δεν νοειται να παρουν οθονη με tn panel), παρολο που οι οθονες τους εχουν χαμηλοτερη αναλυση ακομα και απο το ipad 3!

Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση , αν εχω λαπτοπ με tn panel, που οταν ειμαι στο αεροπλανο, τα χρωματα της οθονης φαινονται χαλια λογω των πολυ μετριων γωνιων θεασης(ελεω economy class που δεν μπορεις να ανοιξεις ανετα την οθονη).

Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση, αν οταν κατσουν 2-3 ατομα να δουν μια ταινια(ή απλα μερικες φωτογραφιες), αυτοι που ειναι πλαγια δεν θα δουν σωστα χρωματα, αλλα ξεβαμμενα/ξεθωριασμενα.

Για αυτο το θεμα panel ειναι το πιο σημαντικο. Ας βαλουν IPS οθονες οπως εδειξαν τον δρομο αλλοι κατασκευαστες(κ οπως εχουν ηδη τα iphone,ipad,imac,apple cinema display) και μετα σαν κερασακι στην τουρτα ας βαλουν κ μεγαλυτερη αναλυση.

Βλεπουμε οτι και ο Anand απο το Anandtech θεωρει πως ειναι πολυ σημαντικο οτι οι οθονες των καινουριων macbook pro με retina αναβαθμιστηκαν σε ips panel(εναντι tn panel στο παλιο μοντελο), εκτος βεβαια απο την αναβαθμιση στην αναλυση.

...As always, Apple chose to deal with the issues of glare and reflections by integrating an extremely bright panel with great black levels. The MacBook Pro's Retina Display is the first IPS based panel Apple has ever used in a MacBook. Viewing angles are much improved, as are black levels

...

When I'm back in the office I'll take some good shots of the wide viewing angles afforded by the new IPS Retina Display.The old MacBook Pro had a really good display but this just takes it to the next level. The improvement in contrast ratio is the most tangible for me however, aside from the increase in resolution of course.

Δημοσ.

Σαν μεσος χρηστης, θελω να εχω και το dvd drive μου, και μια θυρα ethernet.

Με σπαζει η λογικη της apple, oτι κανω το laptop πιο λεπτο, αλλα πρεπει να αγορασω τον ανταπτορα για ethernet, το εξωτερικο superdrive, ενα εξωτερικο pstn modem κλπ.

Δηλαδη, σου μικραινω/λεπταινω το βασικο αντικειμενο, και σε βαζω να αγορασεις, κι οχι μονο αυτο αλλα και να 'σερνεις' μαζι σου, χιλια δυο εξωτερικα εξαρτηματακια.

Δεν θα αναβαθμιστω σε αυτη τη φαση, αλλα γκρινιαζω επειδη ειναι οντως το καλυτερο laptop και οταν αντικαταστησω το υπαρχον mbp μου εκτος απροοπτου παλι σε mbp θα παω, αλλα δεν χωνευω την συγκεκριμενη λογικη της apple. Με σπαζει αυτη η τακτικη.

Σαν να λεμε οτι θα σου κανω ενα μικρο αυτοκινητακι, θα ειναι βολικο, θα ειναι τελειο, θα το παρκαρεις παντου κλπ, αλλα στην πραξη θες και ενα κοτσαδορο και τρειλερ για να εχεις μαζι και ολα τα εξτρα, που 'θυσιαστηκαν' για να εχεις το μικρο-και κατα τα αλλα βολικο-αυτοκινητακι σου.

Οταν αλλοι προσθετουν features στα laptops τους, η apple αφαιρει.

Anyway....η apple εχει τα καλα και τα ασχημα της, το ξερουμε αυτο...αλλα δεν μπορω να συμβιβαστω με τετοιες τακτικες.

Δημοσ.

Καταλαβετε οτι η apple ακολουθει εναν δρομο ποιο φουτουριστικο στηνει απλα το αυριο στους προσωπικους υπολογιστες...

Και σαφως δεν θα κατσει μια εταιρια να μετραει τον καθενα με τα γουστα του και τις αναγκες του...

Η πλειονοτητα των χρηστων καλως η κακως δεν χρειαζεται ethernet και δεν χρειαζεται drive...

Εκτος εαν ζω σε αλλο κοσμο εγω που ολοι γυρω μου pc-mac users χρησιμοποιουνε drive μια φορα τον χρονο και αν...

Επισης δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ...

Εγω χαιρομαι για το δρομο που εχει ανοιξει η apple για τους χρηστες αλλα και για τα υπολοιπα brands..

Προσωπικα ξενερωσα που δεν εχει firewire που την χρειαζομαι αλλα χαιρομαι διοτι ολες η Εταιριες καρτων ηχου θα στραφουν σε thunderbold που σημαινει νεοι οριζοντες στην επεξεργασια του ηχου συγκεκριμενα..

Τα πραγματα εξελισονται ας το παραδεχτουμε και ας το απολασουμε..

Σε πεντε χρονακια απο τωρα δεν θα μιλαμε για ethernet και dvd θα ειναι απλα απαρχαιωμενα και ολοι

οι επαγγελματιες θα εχουν βρει την λυση στις αναγκες τους..τοσο απλα...

Δημοσ.

Καταρχήν να πω ότι είναι όντως πανέμορφα τα νέα macbook. Αλλά σοβαρά τώρα, οι περισσοτεροι από σας ξέρετε πολύ περισσότερα για τα δίκτυα από μενα. Υπάρχει, όμως, άνθρωπος ο οποίος έχει να επιλέξει σε ασύρματο και καλώδιο (δεν μιλάμε για ανάγκη) και θα επιλέξει ασύρματο?

Είναι δυνατόν?

Δημοσ.

To "Air" για την Apple έχει άλλη οντότητα.. Οπότε το 99,9 ούτε σκέφτονται το κσλωδιο. Εξάλλου μην ξεχνάς τα χαρακτηριστικά ενός Apple user που δεν έχουν να κάνουν με τίποτα με την "μαστοράντζα"του user Pc.. το πιο "hard core" που μαθαίνουν είναι το multitouch.

Δημοσ.

Εγω βλεπω οτι καθε φορα που γινεται μια αλλαγη παντα υπαρχει κοσμος που του αρεσουν και κοσμος που δεν του αρεσει . Απο την στιγμη που υπαρχει η εναλλακτικη με τους adapter ποιος ο λογος της γκρινιας ?

Αφου παλι οποιος ειναι σε περιοδο αγορας ή αναβαθμισης αν του ειναι τοσο απαραιτητο το ethernet ή το drive μπορει παντα να παρει το προηγουμενο μοντελο .

Αλλα οπως και να εχει σε κανα χρονο αυτη η συζητηση δεν θα γινεται γιατι ολοι θα εχουμε συζητησει .

Και σαν προσωπικη γνωμη , το ethernet δεν θα με χαλαγε να υπηρχε ακομα αλλα προτιμω να ειναι λεπτοτερο και να εχω μαζι ενα antapter για οταν χρειαστω να το συνδεσω με καλωδιο .

Το Drive δεν μου ειναι απαραιτητο εδω και 2-3 χρονια οποτε στην τελικη σαν χρηστη προτιμω τις αλλαγες που εγιναν .

Δημοσ.

Καλή η ρέτινα και ο νέος σχεδιασμός αλλά 2900 ευρώ για το βασικό μοντέλο (στη γερμανία) είναι τρελά λεφτά.... Πόσοι θα δώσουν 2x χρήματα για την οθόνη;

Δημοσ.

Καλή η ρέτινα και ο νέος σχεδιασμός αλλά 2900 ευρώ για το βασικό μοντέλο (στη γερμανία) είναι τρελά λεφτά.... Πόσοι θα δώσουν 2x χρήματα για την οθόνη;

Εγώ .. Σκοπεύω να αγοράσω το 2.3Ghz μοντέλο με 16GB ram .. Μαζί με την φοιτητική έκπτωση από την Αγγλία, έρχεται κάπου στα 2070 ευρώ .. Αν αφαιρέσει κανείς και το δωροκουπόνι των 70 στερλίνων που δίνουν, τότε η τιμή έρχεται λίγο πιο κάτω από τα 1970 ευρώ .. Τσιμπάει λίγο, αλλά είμαι διατεθιμένος να τα δώσω .. Θα περιμένω ως τον Αύγουστο/Σεπτέμβρη όμως, για να τα πάρω και με τα Mountain Lion pre-installed και για να μην περάσω την φάση των early adopters που από ότι έχω ακούσει έχουν κάποια προβληματάκια ( π.χ. laggy scrolling .. )

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές, αλλά το μοντέλο που παραθέτεις δεν είναι το base model. Το βασικό μοντέλο λογικά θα είναι 550-600 ευρώ φτηνότερο.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές, αλλά το μοντέλο που παραθέτεις δεν είναι το base model. Το βασικό μοντέλο λογικά θα είναι 550-600 ευρώ φτηνότερο.

MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.3GHz/8GB/256GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – €2449

MacBook Pro 15″ Retina quad-core i7 2.6GHz/8GB/512GB flash/HD Graphics 4000/GeForce GT 650M 1GB – €3099

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...