haHa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Τα panel των MACBOOK όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των κατασκευαστών laptop σε πιστότητα χρωμάτων, contrast κτλ. Το ιδιο και η τιμη τους, ειναι πολυ πανω απο το μεσο ορο!! Δεν τα συγκρινω με φθηνα λαπτοπ με μετριες οθονες, αλλα οταν βλεπεις λαπτοπ 15" των 1000€ να εχουν 1080p IPS οθονες, καταλαβαινεις οτι ειναι λιγο οξυμωρο λαπτοπ των 2000€ να εχουν οθονες με τα αισθητα υποδεεστερα tn panels. Πιστευω πως εδω η apple θα ακολουθησει/αντιγραψει το παραδειγμα των αλλων κατασκευαστων που στα premium laptop βαζουν πια συχνα οθονες με IPS panels και υψηλες αναλυσεις. Το πρόβλημα τους είχε να κάνει κυρίως με τις αναλύσεις και λιγότερο με τους λοιπούς ποιοτικούς παράγοντες. Αναβάθμιση σε Retina σημαίνει αυτόματα και τοποθετηση IPS. Κανεις λαθως φιλε panos2000gr. Το προβλημα ειναι κυριως θεμα panels και ποιοτικων παραγοντων οπως λες και μετα θεμα αναλυσης. Δες για παραδειγμα τους iMac ή γενικοτερα τις ποιοτικες οθονες που εχουν οι γραφιστες κλπ. Πρωτος και σημαντικοτερος παραγοντας ειναι να εχουν ποιοτικο πανελ(δεν νοειται να παρουν οθονη με tn panel), παρολο που οι οθονες τους εχουν χαμηλοτερη αναλυση ακομα και απο το ipad 3! Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση , αν εχω λαπτοπ με tn panel, που οταν ειμαι στο αεροπλανο, τα χρωματα της οθονης φαινονται χαλια λογω των πολυ μετριων γωνιων θεασης(ελεω economy class που δεν μπορεις να ανοιξεις ανετα την οθονη). Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση, αν οταν κατσουν 2-3 ατομα να δουν μια ταινια(ή απλα μερικες φωτογραφιες), αυτοι που ειναι πλαγια δεν θα δουν σωστα χρωματα, αλλα ξεβαμμενα/ξεθωριασμενα. Για αυτο το θεμα panel ειναι το πιο σημαντικο. Ας βαλουν IPS οθονες οπως εδειξαν τον δρομο αλλοι κατασκευαστες(κ οπως εχουν ηδη τα iphone,ipad,imac,apple cinema display) και μετα σαν κερασακι στην τουρτα ας βαλουν κ μεγαλυτερη αναλυση. Αυτό το έχει κάνει από την εποχή ακόμη των πρώτων Air 13". Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό πλέον. Τα Pro είχαν άλλο προσανατολισμό και γι'αυτό διατηρήθηκε το drive όλα αυτά τα χρόνια. Με το DVD να μας αποχαιρετά οριστικά ως μέσο αποθήκευσης στα επόμενο 2-3 χρόνια δεν υπάρχει πλέον λόγος για να μην αφαιρεθεί. Δεν λεω οτι ειναι κατι συγκλονιστικο, απλα εγραψα τι περιμενω σχεδον σιγουρα οτι θα γινει.. Πιστευω πως η apple θα αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες που εχουν βγαλει το dvd drive κ απο αρκετα δυνατα 15αρια λαπτοπ. Αυτό με την αυτονομία είναι πολύ σχετικό και πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη. Αφενός το πολύ λεπτό σχήμα που έχουν τα MACBOOK και αφετέρου η ποιότητα των μπαταριών τους. Μην ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα MACBOOK φοράνε μπαταρίες 1000 φορτίσεων που για τους υπόλοιπους κατασκευαστές είναι όνειρο απατηλό. Φαντάζομαι επίσης ότι στην σύγκριση με τα άλλα laptop, δεν αναφέρεσαι σε 6-9cell batteries που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού. Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011. Προφανως ομως δεν εχω/εχεις δει ΟΛΑ τα λαπτοπ της αγορας. Σε site που κανουν review στην πλειονοτητα των λαπτοπ, θα δεις οτι αρκετα λαπτοπ με ανεβασμενη ποιοτητα και τιμη (και οχι των 600-800€ που ειναι τα περισσοτερα λαπτοπ που πωλουνται) εχουν μεγαλυτερη αυτονομια, παρολο μαλιστα που μπορει να ειναι ελαφρυτερα πχ απο το mbp 13". Και ειδικα σε full load , η διαφορα ειναι μεγαλη και εκει υστερουν αρκετα τα mbp. Πχ, αυτο το 13" εχει ιδιο επεξεργαστη με το mbp 13", ειναι λεπτοτερο και ελαφρυτερο απο το mbp 13", αλλα εχει αισθητα μεγαλυτερη αυτονομια: Γυρω στο 25% μεγαλυτερη αυτονομια σε wifi browsing(7:45 vs 6:12) και γυρω στο 65% σε full load(2:17 vs 1:24). Διολου ευκαταφρονητες διαφορες.. Αυτο που θελω να πω κ ειπα εξαρχης, ειναι οτι παλιοτερα η apple ειχα χαλαρα τις μεγαλυτερες αυτονομιες. Αυτο δεν ισχυει πια, μιας και οπως ειδαμε υπαρχουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια απο αλλους κατασκευαστες. Πιστευω πως η apple θα κανει κατι για αυτο και θα ακολουθησει το παραδειγμα των αλλων κατασκευαστων.
panos2000gr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Το ιδιο και η τιμη τους, ειναι πολυ πανω απο το μεσο ορο!! Δεν τα συγκρινω με φθηνα λαπτοπ με μετριες οθονες, αλλα οταν βλεπεις λαπτοπ 15" των 1000€ να εχουν 1080p IPS οθονες, καταλαβαινεις οτι ειναι λιγο οξυμωρο λαπτοπ των Κανεις λαθως φιλε panos2000gr. Το προβλημα ειναι κυριως θεμα panels και ποιοτικων παραγοντων οπως λες και μετα θεμα αναλυσης. Δες για παραδειγμα τους iMac ή Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση , αν εχω λαπτοπ με tn panel, που οταν ειμαι στο αεροπλανο, τα χρωματα της οθονης φαινονται χαλια λογω των πολυ μετριων γωνιων θεασης(ελεω economy class που δεν μπορεις να ανοιξεις ανετα την οθονη). Τι να την κανω την κορυφαια αναλυση, αν οταν κατσουν 2-3 ατομα να δουν μια ταινια(ή απλα μερικες φωτογραφιες), αυτοι που ειναι πλαγια δεν θα δουν σωστα χρωματα, αλλα ξεβαμμενα/ξεθωριασμενα. Πιστευω πως η apple θα αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες που εχουν βγαλει το dvd drive κ απο αρκετα δυνατα 15αρια λαπτοπ. Προφανως ομως δεν εχω/εχεις δει ΟΛΑ τα λαπτοπ της αγορας. Σε site που κανουν review στην πλειονοτητα των λαπτοπ, θα δεις οτι αρκετα λαπτοπ με ανεβασμενη ποιοτητα και τιμη (και οχι των 600-800€ που ειναι τα περισσοτερα λαπτοπ που πωλουνται) εχουν μεγαλυτερη αυτονομια, παρολο μαλιστα που μπορει να ειναι ελαφρυτερα πχ απο το mbp 13". Και ειδικα σε full load , η διαφορα ειναι μεγαλη και εκει υστερουν αρκετα τα mbp. Γυρω στο 25% μεγαλυτερη αυτονομια σε wifi browsing(7:45 vs 6:12) και γυρω στο 65% σε full load(2:17 vs 1:24). Διολου ευκαταφρονητες διαφορες.. Αυτο που θελω να πω κ ειπα εξαρχης, ειναι οτι παλιοτερα η apple ειχα χαλαρα τις μεγαλυτερες αυτονομιες. Αυτο δεν ισχυει πια, μιας και οπως ειδαμε υπαρχουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια απο αλλους κατασκευαστες. Πιστευω πως η apple θα κανει κατι για αυτο και θα ακολουθησει το παραδειγμα των αλλων κατασκευαστων. Ξέρεις την μούρλα που είχα με τα φορητά και πόσες εκατοντάδες έχουν περάσει από τα χέρια μου (...το πάνω από 100 δεν είναι υπερβολή). Φυσικά και δεν έχω δοκιμάσει όλα τα laptop και ούτε θα μπορούσα, αλλά υπήρξα κάτοχος αρκετών premium μοντέλων Thinkad, DELL, Elitebook, Sony Vaio οπότε έχω διαμορφώσει κάποια γενική άποψη. Σε όλη αυτή την "σύγκριση" που κάνεις παραπάνω παραβλέπεις κάτι βασικό: Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια laptop με καλύτερη οθόνη, κάποια άλλα με μεγαλύτερη ίσως αυτονομία, άλλα ελαφρύτερα, άλλα με μεγαλύτερη συνδεσιμότητα κ.ο.κ. Κανένα όμως δεν συγκεντρώνει ΜΑΖΙ όλα τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά σε τέτοιο βαθμό που να μας κάνει να το προτιμήσουμε. Η Apple με τα MACBOOK κατάφερε να δημιουργήσει ένα φορητό υπολογιστή που έχει ένα τέλειο κάσωμα με ποιότητα υπεράνω κάθε κριτικής, ασυναγώνιστο trackpad-πληκτρολόγιο, πολύ καλή οθόνη (ειδικά η 1680χ1050), σχεδόν μηδενικά επίπεδα θορύβου, εξαιρετική αυτονομία και ένα πολύ compact και βολικό σχήμα. Και φυσικά όλα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για ένα form factor που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008, συνεχίζει να παράγεται μέχρι και σήμερα και να αποτελεί σημείο αναφοράς στις διάφορες συγκρίσεις. Θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει ήδη αρκετές προσθήκες που θα το έκαναν ακόμη καλύτερο (π.χ. USB 3.0), αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Ότι ακόμη και σήμερα παραμένει ο καλύτερος ίσως φορητός υπολογιστής σε ότι αφορά την συνολική εμπειρία χρήσης. Γι'αυτό αλλωστε τον έχεις επιλέξει και εσύ για προσωπικό σου υπολογιστή. Τέλος για το θέμα της αντιγραφής στο οποίο επιμένεις είναι ένα κομμάτι που δεν με ενοχλεί καθόλου. Μακάρι να αντιγράφουν οτιδήποτε καλό είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Η Samsung αντέγραψε σε πολλά το iphone και το αποτέλεσμα ήταν να κατασκευάσει ένα εξαιρετικό τηλέφωνο με το GALAXY S2. Η καλή αντιγράφη (βλέπε τι έκαναν τόσα χρόνια οι Ιάπωνες) δημιουργεί ακόμη καλύτερα προϊόντα και φυσικά λειτουργεί προς όφελός μας. Για δείτε κ αυτό.. Tαιριάζει απόλυτα με αυτό που έχω στο μυαλό μου καθώς δεν περιμένω retina στα πρώτα μοντέλο ivy bridge. Η Apple είναι αρκτετά skroutz ως εταιρεία για να τα πασάρει όλα μαζί. Αν η φωτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το καινούργιο form factor πάει για το μεθεπόμενο μοντέλο παρέα με την retina display.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 ακριβώς...το memory managment απλά δεν υπάρχει,οι τύποι έχουν χάσει την μπάλα Link Είμαι με snow leopard (κ 4GB ram) και μετά από προτροπή φίλου από το φόρουμ απενεργοποίησα το paging. Είμαι χωρίς paging δυο βδομάδες τώρα. Μια φορά είχα μόνο ένα δυνατό crashαρισμα. Κατά τα άλλα είναι σαν να γύρισε το σύστημα μου 1-2 χρόνια πίσω σε responsiveness. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Είναι μια ανάσα και αυτή για μας με παλιά μηχανήματα. ps. μόλις είδα τo tag από το macrumours. ντροπη ρε apple. dvd κ 1280χ800 ανάλυση το 2012? τς τς τς..
haHa Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 .... Σε όλη αυτή την "σύγκριση" που κάνεις παραπάνω παραβλέπεις κάτι βασικό: Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια laptop με καλύτερη οθόνη, κάποια άλλα με μεγαλύτερη ίσως αυτονομία, άλλα ελαφρύτερα, άλλα με μεγαλύτερη συνδεσιμότητα κ.ο.κ. Κανένα όμως δεν συγκεντρώνει ΜΑΖΙ όλα τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά σε τέτοιο βαθμό που να μας κάνει να το προτιμήσουμε.... Φιλε panos2000gr, δεν ειπα το αντιθετο. Δεν μπηκα στην διαδικασια της συνολικης συγκρισης που αναφερεις εσυ τωρα. Απλα εγραψα τι πιστευω οτι θα εχουν τα νεα μοντελο. Δεν ειπα οτι η ταδε μαρκα ή το ταδε μοντελο κλπ ειναι συνολικα καλυτερο. Επισημανα τι θεωρω οτι θα εχει το καινουριο μοντελο , που ειναι πραγματα που εχει ηδη ο ανταγωνισμος. Μπορει οχι συνολικα ,αλλα μεμονωμενα . Πχ το 13" που παρεθεσα με την αισθητα μεγαλυτερη αυτονομια (ειδες που υπαρχουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια παρολο που ειναι λεπτοτερα και ελαφρυτερα?), εχει αισθητα υποδεεστερη οθονη απο το mbp 13". Και επειδη θεωρω οτι η apple θα βελτιωθει στα περισσοτερα απο αυτα τα σημεια που ο ανταγωνισμος την εχει ξεπερασει, θα προσφερει ενα ολοκληρωμενο πακετο που θα υπερτερει σχεδον παντου. Γιατι οπως ειπες τωρα εχει αρκετα καλη αυτονομια(υπαρχουν ομως καποιοι που την ξεπερνανε), αρκετα καλες οθονες (υπαρχουν καποιοι αλλοι που δινου ips οθονες υψηλων αναλυσεων), εχει πολυ λεπτο και ελαφρυ σασι(υπαρχουν καποιοι τριτοι με ακομα ελαφρυτερο) κλπ. Με τα νεα μοντελα πιστευω οτι θα υπερτερει ξανα σε ολους σχεδον τους τομεις και οχι μονο συνολικα οπως πιθανως να ισχυει τωρα. Θα εχει δηλαδη την καλυτερη αυτονομια, την καλυτερη οθονη και απο τα λεπτοτερα και πιο ελαφρια σασι.
panos2000gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 μεμονωμενα . Πχ το 13" που παρεθεσα με την αισθητα μεγαλυτερη αυτονομια (ειδες που υπαρχουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια παρολο που ειναι λεπτοτερα και ελαφρυτερα?), εχει αισθητα υποδεεστερη οθονη απο το mbp 13". Ίσως έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά η μπαταρία που φοράει παραμορφώνει αισθητά το σχήμα του laptop όπως φαίνεται και από την φωτογραφία παρακάτω.: Επίσης αμφιβάλλω πάρα πολύ για την ποιότητα που έχουν οι μπαταρίες αυτές σε σχέση με τις αντίστοιχες που φοράνε τα σύγχρονα MACBOOK PRO (1000 φορτίσεις). Για την οθόνη του όπως αναφέρεις και εσύ με Black value 1.5 cd/m² και Contrast: 149:1 , δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο.
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 5 Ημέρες έμειναν για να τα μάθουμε όλα κ από .. πρώτο χέρι. Ακούγεται ότι όλη η σειρά θα έχει αλλαγές και Upgrades ακόμα κ τα Mac_Pro,ίσως μείνουν έξω τα mini. P.s Ετοιμαστείτε κ για τα κατάλληλα UpDates στα λειτουργικά.
panos2000gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γιατι οπως ειπες τωρα εχει αρκετα καλη αυτονομια(υπαρχουν ομως καποιοι που την ξεπερνανε), αρκετα καλες οθονες (υπαρχουν καποιοι αλλοι που δινου ips οθονες υψηλων αναλυσεων), εχει πολυ λεπτο και ελαφρυ σασι(υπαρχουν καποιοι τριτοι με ακομα ελαφρυτερο) κλπ. Με τα νεα μοντελα πιστευω οτι θα υπερτερει ξανα σε ολους σχεδον τους τομεις και οχι μονο συνολικα οπως πιθανως να ισχυει τωρα. Θα εχει δηλαδη την καλυτερη αυτονομια, την καλυτερη οθονη και απο τα λεπτοτερα και πιο ελαφρια σασι. Λίγο δύσκολο να είναι καλύτερη παντού, χωρίς βέβαια να με χαλάει καθόλου αν γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές. Πιθανότερο σενάριο όμως βλέπω να είναι πραγματική η φωτογραφία με τα specks που αναρτήθηκε παραπάνω.
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ίσως έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά η μπαταρία που φοράει παραμορφώνει αισθητά το σχήμα του laptop όπως φαίνεται και από την φωτογραφία παρακάτω.: 25-65% δεν ειναι ελαφρως μεγαλυτερη αυτονομια, αλλα αισθητα μεγαλυτερη. Και ολα αυτα ενω το mbp 13" ειναι 22% βαρυτερο(αυτο δεν το ελαβες υποψην). Κ μπορει να εχει μια μπαταρια που προεξεχει ελαχιστα, αλλα συνολικα ειναι λεπτοτερο. Και φυσικα υπαρχουν κ αλλα λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια ενω ειναι ελαφρυτερα, δεν ειναι το μονο, ειναι απλα ενα παραδειγμα. Πχ, μπορεις να βρεις λαπτοπ που να εχουν παρομοιο επεξεργαστη με αυτου του mbp 13", αλλα να ειναι αισθητα ελαφρυτερα, να εχουν μακραν καλυτερη οθονη(ips) και να εχουν παρομοια ή και καλυτερη αυτονομια. Παραδειγμα: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-X230-2306-2AU-Laptop-Review.75317.0.html 12.5" ips οθονη, 2.6GHz cpu, μεγαλυτερη αυτονομια απο το mbp 13" με τον 2.7Ghz επεξεργαστη και φυσικα το mbp 13" ειναι 50% βαρυτερο(!!), για μολις 6% μεγαλυτερη οθονη. Και οπως λες και εσυ δεν αξιζει τον κόπο να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο για την ποιοτητα των 2 οθονων. (ips vs tn panel και με 60% παραπανω contrast η οθονη του ibm) mbp ibm Αναλογα μπορεις να βρεις αλλα λαπτοπ που να εχουν παρομοια αυτονομια, αλλα να ειναι αισθητα λεπτοτερα και πιο ελαφρια και φυσικα με μακραν καλυτερη οθονη. Πχ το samsung series 9 13" εχει μακραν καλυτερη οθονη απο αυτην που εχει το air 13", εχει παρομοια αυτονομια, αλλα ειναι αισθητα λεπτοτερο και ελαφρυτερο. Η συγκριση των οθονων ειναι πραγματικα αστεια: air: samsung: ------------------------------------------------------------------------------------- Τελος, εγω οπως ειπα μιλησα για μεμονωμενα χαρακτηριστικα που υπαρχουν σε αλλα λαπτοπ καλυτερα, πχ αυτονομια, κατι που εσυ αρνηθηκες.("Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011.") Οπως ειδαμε δεν ισχυει, υπαρχουν λαπτοπ με αισθητα καλυτερη αυτονομια. Σκεψου οτι υπαρχουν λαπτοπ 14", που ομως εχουν ιδιες διαστασεις με το mbp 13"(γιατι εχουν λεπτο πλαισιο γυρω απο την οθονη), εχουν ιδιο βαρος, μεγαλυτερη οθονη, πολυ δυνατοτερη καρτα γραφικων, αλλα παρολα αυτα εχουν μεγαλυτερη αυτονομια. Επαναλαμβανω: μεγαλυτερη αυτονομια με μεγαλυτερη οθονη, παρολο τις ιδιες διαστασεις,βαρος και την πολυ καλυτερη καρτα γραφικων. Απορω γιατι να εθελοτυφλουμε. Υπαρχουν λαπτοπ με πολυ καλυτερη αυτονομια. Τωρα στην συνολικη συγκριση που θελεις να κανεις, δεν νομιζω οτι ειναι το καταλληλο thread. Εγω απλα εγραψα τι περιμενω οτι θα εχουν/βαλουν στα επομενα macbook pro και που πιστευω οτι θα βελτιωθουν και θα αντιγραψουν τον ανταγωνισμο που τους εχει ξεπερασει.
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Aυτο το 4 usb ports μου φαινεται εξαιρετικα απιθανο! Παντως αν ισχυουν οι διαστασεις, ειναι πολυ σημαντικο οτι εκτος απο το παχος μειωθηκε και το μηκος και το πλατος , παρολο που η οθονη εχει ιδια διασταση. Αρα μειωσαν το πλαισιο γυρω απο την οθονη!
panos2000gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Και ολα αυτα ενω το mbp 13" ειναι 22% βαρυτερο(αυτο δεν το ελαβες υποψην). Κ μπορει να εχει μια μπαταρια που προεξεχει ελαχιστα, αλλα συνολικα ειναι λεπτοτερο. Προτιμώ το συμπαγές, ποιοτικό και βαρύτερο σχήμα του MBP, από τo ατσούμπαλο, γεμάτο προεξοχές, πλαστικό, κινέζικο και παλιομοδίτικο σχήμα του συγκεκριμένου ASUS που θυμίζει ACER του 2000. Πχ, μπορεις να βρεις λαπτοπ που να εχουν παρομοιο επεξεργαστη με αυτου του mbp 13", αλλα να ειναι αισθητα ελαφρυτερα, να εχουν μακραν καλυτερη οθονη(ips) και να εχουν παρομοια ή και καλυτερη αυτονομια. Παραδειγμα: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-X230-2306-2AU-Laptop-Review.75317.0.html Μου δείχνεις ένα laptop που βγήκε πριν από κάποιες μέρες, για να το συγκρίνεις με το display που φοράει η APPLE από το 2008 ! Αλλά πάλι μπαίνεις στο τριπάκι να μου αποδείξεις τι ακριβώς? Ότι υπάρχουν laptop που σε μεμονομένους τομείς είναι καλύτερα από το MACBOOK? Αυτό είναι ανυπόφορα αυτονόητo !!! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνεις στον κόπο και την διαδικασία να ανακαλύπτεις φορητούς που έχουν κάτι καλύτερο από το MACBOOK. Είπε κανείς ότι το MACBOOK είναι καλύτερο παντού.??? Εγώ μιλάω για συνολική εμπειρία χρήσης και συνολική αξιολόγηση ενός laptop που είναι ο παράγοντας που μας κάνει να επιλέγουμε τελικά τον φορητό μας. Αν υπάρχει κάποια τέτοια πρόταση ευχαρίστως να την παραθέσεις. Τελος, εγω οπως ειπα μιλησα για μεμονωμενα χαρακτηριστικα που υπαρχουν λαπτοπ καλυτερα, πχ αυτονομια, κατι που εσυ αρνηθηκες.("Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011.") Οπως ειδαμε δεν ισχυει, υπαρχουν λαπτοπ με αισθητα καλυτερη αυτονομια. Τα ελληνικά μου θέλω να πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο. Ξαναδιάβασε όσα έγραψα (με προσοχή αυτή τη φορά) και θα καταλάβεις ότι αναφέρομαι στα μοντέλα που υπήρξα κάτοχος ή έχω δουλέψει. Επίσης αναφέρθηκα σε μοντέλα που δεν φοράνε μπαταρίες που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού. Δεν αποκλείω ότι υπάρχουν φορητοί με μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά έχω στην πράξη δεν τα έχω συναντήσει, ούτε τα έχω δουλέψει. Από αυτά που θυμάμαι μόνο το Acer 3810T με ULV CPU είχε αξιοπρεπή αυτονομία, καθώς και κάποια premium μοντέλα με ογκώδεις 9cell batteries. Εγω απλα εγραψα τι περιμενω οτι θα εχουν/βαλουν στα επομενα macbook pro και που πιστευω οτι θα βελτιωθουν και θα αντιγραψουν τον ανταγωνισμο που τους εχει ξεπερασει. Εγώ βλέπω ότι παρόλο που προσπαθείς να αποδείξεις κάτι (αδύνατο βέβαια να καταλάβω τι ακριβώς).... πάλι MACBOOK είχες και πάλι MACBOOK θέλεις να πάρεις.
haHa Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Τα ελληνικά μου θέλω να πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο. Ξαναδιάβασε όσα έγραψα (με προσοχή αυτή τη φορά) και θα καταλάβεις ότι αναφέρομαι στα μοντέλα που υπήρξα κάτοχος ή έχω δουλέψει. Επίσης αναφέρθηκα σε μοντέλα που δεν φοράνε μπαταρίες που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού. Δεν αποκλείω ότι υπάρχουν φορητοί με μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά έχω στην πράξη δεν τα έχω συναντήσει, ούτε τα έχω δουλέψει. Φιλε panos, εγραψες αυτο σαν απαντηση για τα λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια που ειδαμε: Αυτό με την αυτονομία είναι πολύ σχετικό και πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη. Αφενός το πολύ λεπτό σχήμα που έχουν τα MACBOOK και αφετέρου η ποιότητα των μπαταριών τους. Μην ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα MACBOOK φοράνε μπαταρίες 1000 φορτίσεων που για τους υπόλοιπους κατασκευαστές είναι όνειρο απατηλό. Φαντάζομαι επίσης ότι στην σύγκριση με τα άλλα laptop, δεν αναφέρεσαι σε 6-9cell batteries που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού. Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011. Και απλα παρεθεσα λαπτοπ που πληρουν τα κριτηρια που εσυ εθεσες.. Και το εκανα για να δουμε οτι υπαρχουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια και μαλιστα οχι απλα λιγο μεγαλυτερη, αλλα πολυ μεγαλυτερη. Το αρχικο μου ποστ δεν εκανε καμμια τετοια συγκριση, απλα εκανε αναφορα οτι αναμενω να αυξηθει η αυτονομια για να πιασει ξανα κορυφη, μιας και τωρα αλλοι κατασκευαστες προσφερουν λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια. Αλλά πάλι μπαίνεις στο τριπάκι να μου αποδείξεις τι ακριβώς? Ότι υπάρχουν laptop που σε μεμονομένους τομείς είναι καλύτερα από το MACBOOK? Κακως με εβαλες στο τρυπακι. Οπως σου ειπα , εγω ανεφερα που αναμενω να βελτιωθει η apple και να πιασει τους υπολοιπους που μεμονωμενα εχουν φυγει μπροστα. Η συγκριση ηρθε μετα το δικο σου ποστ που εκανες αναφορα για το οτι δεν εχεις δει λαπτοπ με μεγαλυτερη αυτονομια κλπ κλπ. Δεν ηθελα να φυγω offtopic και να αρχισουμε τις "συγκρισεις", το πιο εχει "καλυτερη εμπειρια χρησης" κλπ. Εγώ μιλάω για συνολική εμπειρία χρήσης και συνολική αξιολόγηση ενός laptop που είναι ο παράγοντας που μας κάνει να επιλέγουμε τελικά τον φορητό μας. Φιλε panos2000gr, εγω απλα εγραψα τι περιμενω οτι θα βαλουν στα νεα macbook pro. Εσυ οδηγησες την συζητηση offtopic και σε συγκριση "συνολικης εμπειριας χρησης" κλπ κλπ. Εγώ βλέπω ότι παρόλο που προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω, πάλι MACBOOK είχες και πάλι MACBOOK θα πάρεις. Δεν μπροσπαθω να αποδειξω τιποτα. Ξαναδιαβασε το πρωτο μου μηνυμα και απλα θα δεις οτι γραφω τι περιμενω οτι θα εχουν τα νεα macbook pro , που εχει ηδη ο ανταγωνισμος. Τι αλλαγες περιμενω οτι θα εχουν τα νεα macbook pro: Α) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να βαλει ποιοτικες οθονες(οπως βαζουν αρκετοι στα premium laptop). Υπαρχουν λαπτοπ 15" που οχι μονο εχουν μεγαλες αναλυσεις (1080p), αλλα πολυ πιο σημαντικο απο την αναλυση ειναι οτι υπαρχουν λαπτοπ 11", 13" και 15" με IPS οθονες και ως εκ τουτου εχουν κορυφαια χρωματα, γωνιες θεασης, αντιθεση. Tα macbook φορανε tn panels μεχρι στιγμης. Ενα ποιοτικο IPS panel ειναι πολυ πιο σημαντικο απο οτι μια οθονη με απλα μεγαλη αναλυση (retina και λοιπα μαρκετινστικα), αλλα με φθηνιαρικο TN panel, που σημαινει μεγαλες υποχωρησεις σε γωνιες θεασης, πιστοτητα χρωματων και αντιθεση. Β) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να αφαιρεσει το dvd drive και απο τα 13-15" macbook pro. Γ) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να προσθεσει USB 3.0 θυρα στα λαπτοπ της. Εδω εχουν κατι netbook των 400€ και η apple στα μεσα του 2012 θα αποφασισει να το βαλει. Δ) Να αυξησει την αυτονομια των λαπτοπ της , γιατι ενω καποτε ηταν κορυφη , τωρα ειναι μια μεση κατασταση σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν λαπτοπ αλλων κατασκευαστων που εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια. Αν ισχυει αυτο που παρεθεσε ο tr3quart1sta, τοτε επιβεβαιωνονται το Α,Β,Γ και υπαρχει ερωτηματικο για το Δ και αν τα macbook pro θα φθασουν την αυτονομια αλλων λαπτοπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα