Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το κόστος είναι μόνο για την οθόνη,το ερώτημα που παραμένει όμως είναι η HD 3000 k 4000 την καλύπτουν ??

Η Intel 4000 θα είναι πολύ δυνατή κάρτα, 40% ισχυρότερη από την Intel 3000 η οποία σημειωτέον έκανε αξιοπρεπέστατα την δουλειά της σχεδόν σε όλους τους τομείς (πλην gaming).

Ενα πολύ ενδιαφέρον review-συγκριτικό από το γνωστό notebookcheck:

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000-Benchmarked.73567.0.html

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Intel 4000 θα είναι πολύ δυνατή κάρτα, 40% ισχυρότερη από την Intel 3000 η οποία σημειωτέον έκανε αξιοπρεπέστατα την δουλειά της σχεδόν σε όλους τους τομείς (πλην gaming).

Ενα πολύ ενδιαφέρον review-συγκριτικό από το γνωστό notebookcheck:

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000-Benchmarked.73567.0.html

Πάνω από 40% είναι συμφωνώ και το έχω διαβάσει αλλά δεν την φοράνε όλοι οι επεξεργαστές όπως την 3000 τουλάχιστον στους desktop επεξεργαστές. Μετά το κάθε ένα ξεχωριστά στέκει.. όλα μαζί όμως ? για την Apple μιλάμε πάντα..

Δημοσ.

η HD 3000 k 4000 την καλύπτουν ??

Ποια 3000;

Αφου την 4000 θα έχουν πάνω οι οποία είναι σαφώς ανώτερη...

Δημοσ.

Ποια 3000;

Αφου την 4000 θα έχουν πάνω οι οποία είναι σαφώς ανώτερη...

Aπλά δεν ξέρω αν όλοι οι ivy mobile θα την έχουν ενσωματωμένη.. π.χ στους desktop μόνο ο 3570k την έχει στους i5.

Δημοσ.

Aπλά δεν ξέρω αν όλοι οι ivy mobile θα την έχουν ενσωματωμένη.. π.χ στους desktop μόνο ο 3570k την έχει στους i5.

Αυτο ηθελα να σου απαντησω πιο πανω,αλλα δεν ημουν σιγουρος για την απορια σου!

Ολοι οι mobile ivy bridge,οπως και με τους mobile sb με την hd3000,θα εχουν μονο την hd4000!

Στα desktop μονο γινεται αυτη η επιλογη μεταξυ hd2000&hd3000 για sb και hd2500&hd4000 για ib!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι αλλαγες περιμενω οτι θα εχουν τα νεα macbook pro:

Α) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να βαλει ποιοτικες οθονες(οπως βαζουν αρκετοι στα premium laptop). Υπαρχουν λαπτοπ 15" που οχι μονο εχουν μεγαλες αναλυσεις (1080p), αλλα πολυ πιο σημαντικο απο την αναλυση ειναι οτι υπαρχουν λαπτοπ 11", 13" και 15" με IPS οθονες και ως εκ τουτου εχουν κορυφαια χρωματα, γωνιες θεασης, αντιθεση. Tα macbook φορανε tn panels μεχρι στιγμης.

Ενα ποιοτικο IPS panel ειναι πολυ πιο σημαντικο απο οτι μια οθονη με απλα μεγαλη αναλυση (retina και λοιπα μαρκετινστικα), αλλα με φθηνιαρικο TN panel, που σημαινει μεγαλες υποχωρησεις σε γωνιες θεασης, πιστοτητα χρωματων και αντιθεση.

Β) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να αφαιρεσει το dvd drive και απο τα 13-15" macbook pro.

Γ) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να προσθεσει USB 3.0 θυρα στα λαπτοπ της. Εδω εχουν κατι netbook των 400€ και η apple στα μεσα του 2012 θα αποφασισει να το βαλει.

Δ) Να αυξησει την αυτονομια των λαπτοπ της , γιατι ενω καποτε ηταν κορυφη , τωρα ειναι μια μεση κατασταση σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν λαπτοπ αλλων κατασκευαστων που εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια.

Τι ελπιζω να εχουν τα νεα macbook pro:

Α) Να εχουν ssd σκληρο ικανης χωρητικοτητας για λειτουργικο, εφαρμογες κλπ(60gb και πανω) καθως και θεση για κανονικο σκληρο 2.5"(εστω και χαμηλου παχους 7mm) για τα δεδομενα του χρηστη που απαιτουν συνηθως μεγαλες χωρητικοτητες.

Β) Να γινει πιο εξυπνο και πιο efficient το αυτοματο συστημα εναλλαγης καρτων γραφικων στα macbook pro 15" μεταξυ της ενσωματωμενης intel και της ξεχωριστης ati ή nvidia. Να φθασει σε επιπεδο λειτουργικοτητας σε αυτο το θεμα τα windows, που δεν ενεργοποιουν για το παραμικρο την ξεχωριστη καρτα γραφικων.

Το mac os x ακομα και chrome ή itunes ή skype να ανοιξεις , ενεργοποιει την ενεργοβορα ξεχωριστη καρτα γραφικων με αρνητικο αντικτυπο σε θερμοκρασιες και αυτονομια.

Δημοσ.

συμφωνω οτι το panel ειναι σημαντικοτερο...

για την αυτονομια ποια laptop εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια;;

Δημοσ.

συμφωνω οτι το panel ειναι σημαντικοτερο...

για την αυτονομια ποια laptop εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια;;

Macbook pro 15":

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Pro-15-Late-2011-2-4-GHz-6770M-glare.66918.0.html

post-62876-0-49681500-1338818221_thumb.jpg

Αλλα λαπτοπ 15":

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-7-700Z5A-Notebook.65554.0.html

post-62876-0-54064200-1338818234_thumb.jpg

Macbook pro 13":

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Pro-13-Early-2011-2-3-GHz-dual-core-glare-type-screen.51409.0.html

post-62876-0-98985000-1338818215_thumb.jpg

Αλλα λαπτοπ 13":

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-TravelMate-TimelineX-8481TG-Notebook.68381.0.html

post-62876-0-58084100-1338818191_thumb.jpg

macbook air 11":

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Air-11-Mid-2011-1-6-GHz-128-GB-SSD-Subnotebook.61216.0.html

post-62876-0-68527700-1338818204_thumb.jpg

Αλλο λαπτοπ 12":

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-X230-2306-2AU-Laptop-Review.75317.0.html

post-62876-0-56350300-1338818198_thumb.jpg

macbook air 13":

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Air-13-Mid-2011-1-7-GHz-256-GB-SSD-Subnotebook.60011.0.html

post-62876-0-66753100-1338818210_thumb.jpg

Αλλο λαπτοπ 13":

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-530U3B-A01DE-Notebook.71720.0.html

post-62876-0-52280200-1338818402_thumb.jpg

----------------------

Η διαφορα στην αυτονομια σε wifi browsing με αυτα τα λαπτοπ παιζει απο 20-60%.

Σε load υπαρχουν περιπτωσεις οπως θα δεις που η διαφορα ξεπερναει το 100%.

Δημοσ.

wow thx...

αν δεν πεσουν στο τρυπακι με τις retina, με τους ivy θα εχουν σιγουρα μεγαλυτερη αυτονομια.

αν και το μεγαλυτερο καλο που θα μπορουσαν να κανουν στα macbook ειναι η επομενη εκδοση του OS X που θα βγει να διορθωνει τα χαλια των 2 προηγουμενων

Επισκέπτης
Δημοσ.
αν και το μεγαλυτερο καλο που θα μπορουσαν να κανουν στα macbook ειναι η επομενη εκδοση του OS X που θα βγει να διορθωνει τα χαλια των 2 προηγουμενων

Ε, πράγματι, αυτά είναι που καίνε τους περισσότερους Mac users. Αν και από το Snow Leopard δεν έχω κανένα παράπονο. Απλά σκάω που δεν μπορώ να πάω στο Lion, γιατί υπάρχουν features που με "καίνε" που δεν τα έχω.

Εμένα αυτό που με τρομάζει, είναι να ξεφύγουν τελείως τα μηχανήματα από την επαγγελματική τους χρήση, γιατί όσο πάει μοιάζουν τα λειτουργικά OSX με iOS. Αυτό είναι και το πρόβλημα μου με το Mountain Lion που παρουσιάζεται. Επίσης, έχουμε καιρό να δούμε σοβαρές αλλαγές στο iWork. Δεν ξέρω, με ανησυχούν αυτές οι εξελίξεις.

Για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσουν οι διάφορες ευκολίες και ιδέες της Apple, όπως σε όλους και είμαι ο πρώτος που λέει πώς βρίσκω σημαντικό, για παράδειγμα, το μαγνητικό καλώδιο φόρτισης, ένα τηλεκοντρόλ που είχα πάρει μαζί με τον iMac ή το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι ένα μεγάλο (θέλω να ελπίζω) μέρος των ανθρώπων που αγοράζουν Mac, το κάνουν για να δουλεύουν, όχι για να κοιτάνε το email τους, το Twitter, το Youtube και το Facebook. Πολύ καλά και χρήσιμα κι αυτά και μακάρι να υπάρχουν, αλλά έχουν πολύ καιρό να ασχοληθούν και μαζί μας.

Το καλοκαίρι του 2013 είμαι για να πάρω καινούργιο υπολογιστή και η παρουσίαση αυτή, έχω την εντύπωση ότι θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό αν θα είναι και πάλι Mac (και κατ' επέκταση αν θα πρόκειται για iMac ή MacBook Pro) ή PC.

Δημοσ.

Παιδιά μην ξεχνάμε και το βάρος. 2012 έχουμε. Ας μας δώσουν και κάτι ελαφρύτερο.

Δε λέω για επαγγελματική χρήση φτιάχνονται αλλά κάποιοι τα κουβαλανε κ όλη μέρα τα ρημάδια.

+1. κυρίως στο lion είναι το πρόβλημα. δεν μπορείς ρε apple να ξεφτυλίζεις 4GB ram για την πλάκα σου.

Δημοσ.

+1. κυρίως στο lion είναι το πρόβλημα. δεν μπορείς ρε apple να ξεφτυλίζεις 4GB ram για την πλάκα σου.

ακριβώς...το memory managment απλά δεν υπάρχει,οι τύποι έχουν χάσει την μπάλα

Link

Δημοσ.

Ενα ποιοτικο IPS panel ειναι πολυ πιο σημαντικο απο οτι μια οθονη με απλα μεγαλη αναλυση (retina και λοιπα μαρκετινστικα), αλλα με φθηνιαρικο TN panel, που σημαινει μεγαλες υποχωρησεις σε γωνιες θεασης, πιστοτητα χρωματων και αντιθεση.

Τα panel των MACBOOK όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των κατασκευαστών laptop σε πιστότητα χρωμάτων, contrast κτλ. Το πρόβλημα τους είχε να κάνει κυρίως με τις αναλύσεις και λιγότερο με τους λοιπούς ποιοτικούς παράγοντες. Αναβάθμιση σε Retina σημαίνει αυτόματα και τοποθετηση IPS. Είμαι αισιόδοξος ότι η Apple στο θέμα της οθόνης θα μας εντυπωσιάσει. (δεν ξέρω βέβαια αν θα έχουμε retina στα πρώτα μοντέλα).

Β) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να αφαιρεσει το dvd drive και απο τα 13-15" macbook pro.

Αυτό το έχει κάνει από την εποχή ακόμη των πρώτων Air 13". Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό πλέον. Τα Pro είχαν άλλο προσανατολισμό και γι'αυτό διατηρήθηκε το drive όλα αυτά τα χρόνια. Με το DVD να μας αποχαιρετά οριστικά ως μέσο αποθήκευσης στα επόμενο 2-3 χρόνια δεν υπάρχει πλέον λόγος για να μην αφαιρεθεί.

Γ) Να αντιγραψει τους υπολοιπους κατασκευαστες και να προσθεσει USB 3.0 θυρα στα λαπτοπ της. Εδω εχουν κατι netbook των 400€ και η apple στα μεσα του 2012 θα αποφασισει να το βαλει.

Δεν είναι θέμα αντιγραφής, αλλά πολιτικής και υποστήριξης της thunderbolt. Και να θέλει όμως πλεόν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς καθώς το επιβάλουν οι motherboard των intel ivy bridge. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η thunderbolt έχει να προσφέρει πολλά στο κοντινό μέλλον, αλλά όπως και να έχει η USB 3.0 είναι πιο διαδεδομένη και με φτηνότερα περιφερειακά.

Δ) Να αυξησει την αυτονομια των λαπτοπ της , γιατί ενω καποτε ηταν κορυφη , τωρα ειναι μια μεση κατασταση σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν λαπτοπ αλλων κατασκευαστών που εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια.

Αυτό με την αυτονομία είναι πολύ σχετικό και πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη. Αφενός το πολύ λεπτό σχήμα που έχουν τα MACBOOK και αφετέρου η ποιότητα των μπαταριών τους. Μην ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα MACBOOK φοράνε μπαταρίες 1000 φορτίσεων που για τους υπόλοιπους κατασκευαστές είναι όνειρο απατηλό. Φαντάζομαι επίσης ότι στην σύγκριση με τα άλλα laptop, δεν αναφέρεσαι σε 6-9cell batteries που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού.

Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011.

Τι ελπιζω να εχουν τα νεα macbook pro:

Α) Να εχουν ssd σκληρο ικανης χωρητικοτητας για λειτουργικο, εφαρμογες κλπ(60gb και πανω) καθως και θεση για κανονικο σκληρο 2.5"(εστω και χαμηλου παχους 7mm) για τα δεδομενα του χρηστη που απαιτουν συνηθως μεγαλες χωρητικοτητες.

Μου φαίνεται λίγο "ξένο" όλο αυτό προς την πολιτική της Apple. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε δυνατότητα για πολλές προσθαφαιρέσεις στα καινούργια μοντέλα.

Β)[/b] Να γινει πιο εξυπνο και πιο efficient το αυτοματο συστημα εναλλαγης καρτων γραφικων στα macbook pro 15" μεταξυ της ενσωματωμενης intel και της ξεχωριστης ati ή nvidia. Να φθασει σε επιπεδο λειτουργικοτητας σε αυτο το θεμα τα windows, που δεν ενεργοποιουν για το παραμικρο την ξεχωριστη καρτα γραφικων.

Το mac os x ακομα και chrome ή itunes ή skype να ανοιξεις , ενεργοποιει την ενεργοβορα ξεχωριστη καρτα γραφικων με αρνητικο αντικτυπο σε θερμοκρασιες και αυτονομια.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δουλέψουν αρκετά σε αυτό το κομμάτι και ειδικότερα στο bootcamp όπου η intergrated κάρτα είναι εντελώς απενεργοποιημένη. Για το MACOS να είναι καλά το GFX που μας λύνει τα χέρια τόσα χρόνια.

Στο MACBOOK PRO 15" 2011 είχα αυτονομία ακόμη και πάνω από 6 ώρες.

Παιδιά μην ξεχνάμε και το βάρος. 2012 έχουμε. Ας μας δώσουν και κάτι ελαφρύτερο.

Τα Air του 2011 μια χαρά δεν είναι? Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν.

Δημοσ.

Τα panel των MACBOOK όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των κατασκευαστών laptop σε πιστότητα χρωμάτων, contrast κτλ. Το πρόβλημα τους είχε να κάνει κυρίως με τις αναλύσεις και λιγότερο με τους λοιπούς ποιοτικούς παράγοντες. Αναβάθμιση σε Retina σημαίνει αυτόματα και τοποθετηση IPS. Είμαι αισιόδοξος ότι η Apple στο θέμα της οθόνης θα μας εντυπωσιάσει. (δεν ξέρω βέβαια αν θα έχουμε retina στα πρώτα μοντέλα).

Αυτό το έχει κάνει από την εποχή ακόμη των πρώτων Air 13". Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό πλέον. Τα Pro είχαν άλλο προσανατολισμό και γι'αυτό διατηρήθηκε το drive όλα αυτά τα χρόνια. Με το DVD να μας αποχαιρετά οριστικά ως μέσο αποθήκευσης στα επόμενο 2-3 χρόνια δεν υπάρχει πλέον λόγος για να μην αφαιρεθεί.

Δεν είναι θέμα αντιγραφής, αλλά πολιτικής και υποστήριξης της thunderbolt. Και να θέλει όμως πλεόν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς καθώς το επιβάλουν οι motherboard των intel ivy bridge. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η thunderbolt έχει να προσφέρει πολλά στο κοντινό μέλλον, αλλά όπως και να έχει η USB 3.0 είναι πιο διαδεδομένη και με φτηνότερα περιφερειακά.

Αυτό με την αυτονομία είναι πολύ σχετικό και πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη. Αφενός το πολύ λεπτό σχήμα που έχουν τα MACBOOK και αφετέρου η ποιότητα των μπαταριών τους. Μην ξεχνάμε ότι τα σύγχρονα MACBOOK φοράνε μπαταρίες 1000 φορτίσεων που για τους υπόλοιπους κατασκευαστές είναι όνειρο απατηλό. Φαντάζομαι επίσης ότι στην σύγκριση με τα άλλα laptop, δεν αναφέρεσαι σε 6-9cell batteries που παραμορφώνουν το σχήμα του φορητού.

Προσωπικά στην πράξη δεν έχω συναντήσει σε κανένα non-ultra voltage Laptop καλύτερη μπαταρία από αυτή που έχουν τα MACBOOK PRO 13" - 15" 2011.

Μου φαίνεται λίγο "ξένο" όλο αυτό προς την πολιτική της Apple. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε δυνατότητα για πολλές προσθαφαιρέσεις στα καινούργια μοντέλα.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δουλέψουν αρκετά σε αυτό το κομμάτι και ειδικότερα στο bootcamp όπου η intergrated κάρτα είναι εντελώς απενεργοποιημένη. Για το MACOS να είναι καλά το GFX που μας λύνει τα χέρια τόσα χρόνια.

Στο MACBOOK PRO 15" 2011 είχα αυτονομία ακόμη και πάνω από 6 ώρες.

Τα Air του 2011 μια χαρά δεν είναι? Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...