kfoynt Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Από Αγγλία, είμαι φοιτητής, 1250 λίρες + 3 χρόνια εγγύηση (λόγο UK) + 70 λίρες gift card.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Φίλε κανα virtual machine του τρεξες; Πως τα παει στο flash περιεχόμενο; Θερμοκρασίες; Sent from my iPhone using Insomnia
kfoynt Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Λοιπόν, σήμερα το έβαλα και έτρεξε ταυτόχρονα MATLAB + installation το fink και το FFTW. Όλοι οι πυρήνες πήγαν στο 100% για 1-1.5 ώρα. Το ανεμιστηράκι ανέβασε αρκετά όπως ειναι φυσικό. Θερμοκρασία ακριβώς δεν κοίταξα, αλλά το πάνω αριστερό μέρος του υπολογιστή (+ πολύ λίγα από τα πάνω αριστερά πλήκτρα) έκαιγε κάπως...
kfoynt Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Όντως, με ένα ανεμιστηράκι μόνο... Εδώ που είμαι βέβαια δεν έχει και τόσο υψηλές θερμοκρασίες :-p
PaZaRiOTiS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Πάντως το 13αρι air με τα 8gb ram ειναι καλό εργαλείο ακόμα και για απαιτητικούς χρήστες από ότι φαίνεται. Έχει αρκετή δύναμη να σου βγάλει 3-4 χρόνια χωρίς να παρατηρείς πτώση επιδόσεων. Δεν τα δίνει εύκολα κάποιος τα extra €€€ για το retina. (Τα υπόλοιπα pro για μένα δεν υπάρχουν). Όπως επισημάνθηκε και πριν, χάνει μόνο στην οθόνη από τους ανταγωνιστές.
NiCk_ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Πάντως το 13αρι air με τα 8gb ram ειναι καλό εργαλείο ακόμα και για απαιτητικούς χρήστες από ότι φαίνεται. Έχει αρκετή δύναμη να σου βγάλει 3-4 χρόνια χωρίς να παρατηρείς πτώση επιδόσεων. Δεν τα δίνει εύκολα κάποιος τα extra €€€ για το retina. (Τα υπόλοιπα pro για μένα δεν υπάρχουν). Όπως επισημάνθηκε και πριν, χάνει μόνο στην οθόνη από τους ανταγωνιστές. Μια πρόχειρη σύγκριση Retina και Air κυρίως από πλευράς κόστους .. Τα μοντέλα που επέλεξα να συγκρίνω είναι το 13'' Air με 256GB SSD και το Retina με 2.3Ghz i7 .. Οι πιο κάτω τιμές συμπεριλαμβάνουν την φοιτητική έκπτωση της Αγγλίας .. Macbook Air 13'' 1.8 Dual Core i5 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1415 Ευρώ Macbook Air 13'' 2.0 Dual Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1543 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1895 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 16GB Ram / 256GB SSD -> 2062 Ευρώ Θεωρώ ότι αν κάποιος επιλέξει να αγοράσει το Air, τότε το upgrade σε 8GB RAM είναι must .. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τότε η ελάχιστη διαφορά των δύο μοντέλων είναι στα 352 Ευρώ (i7 Air - 8GB ram Retina) και η μέγιστη 647 Ευρώ (i5 Air - 16GB Ram Retina) .. Προσωπικά είμαι μεταξύ του i5 Air και του Base Retina (διαφορά 480 Ευρώ) .. Το αν αξίζει να τα δώσω για το Retina ακόμα δεν το έχω αποφασίσει
PaZaRiOTiS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Θεωρώ ότι αν κάποιος επιλέξει να αγοράσει το Air, τότε το upgrade σε 8GB RAM είναι must .. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τότε η ελάχιστη διαφορά των δύο μοντέλων είναι στα 352 Ευρώ (i7 Air - 8GB ram Retina) και η μέγιστη 647 Ευρώ (i5 Air - 16GB Ram Retina) .. Προσωπικά είμαι μεταξύ του i5 Air και του Base Retina (διαφορά 480 Ευρώ) .. Το αν αξίζει να τα δώσω για το Retina ακόμα δεν το έχω αποφασίσει Τα 8gb είναι σίγουρα must με τα mountain lion on the way. πάντως 480ευρώ είναι τα 3/4 ενός high end smartphone (iphone 5?)...
andypolitis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μια πρόχειρη σύγκριση Retina και Air κυρίως από πλευράς κόστους .. Τα μοντέλα που επέλεξα να συγκρίνω είναι το 13'' Air με 256GB SSD και το Retina με 2.3Ghz i7 .. Οι πιο κάτω τιμές συμπεριλαμβάνουν την φοιτητική έκπτωση της Αγγλίας .. Macbook Air 13'' 1.8 Dual Core i5 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1415 Ευρώ Macbook Air 13'' 2.0 Dual Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1543 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1895 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 16GB Ram / 256GB SSD -> 2062 Ευρώ Θεωρώ ότι αν κάποιος επιλέξει να αγοράσει το Air, τότε το upgrade σε 8GB RAM είναι must .. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τότε η ελάχιστη διαφορά των δύο μοντέλων είναι στα 352 Ευρώ (i7 Air - 8GB ram Retina) και η μέγιστη 647 Ευρώ (i5 Air - 16GB Ram Retina) .. Προσωπικά είμαι μεταξύ του i5 Air και του Base Retina (διαφορά 480 Ευρώ) .. Το αν αξίζει να τα δώσω για το Retina ακόμα δεν το έχω αποφασίσει Σωστός ο προβληματισμός... Για μένα πάντως base retina,μην δώσεις ένα κάρο λεφτά και μετά το μετανιώσεις που δεν έδωσες λίγα παραπάνω για να πάρεις αυτό που ήθελες ακριβώς.Μην ξεχνάς και μόνο για την οθόνη αξίζει... Σύμφωνα πάντως με δίαφορα τεστ το retina έχει και μεγαλύτερη αυτονομία από το air.
ektor7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μια πρόχειρη σύγκριση Retina και Air κυρίως από πλευράς κόστους .. Τα μοντέλα που επέλεξα να συγκρίνω είναι το 13'' Air με 256GB SSD και το Retina με 2.3Ghz i7 .. Οι πιο κάτω τιμές συμπεριλαμβάνουν την φοιτητική έκπτωση της Αγγλίας .. Macbook Air 13'' 1.8 Dual Core i5 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1415 Ευρώ Macbook Air 13'' 2.0 Dual Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1543 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1895 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 16GB Ram / 256GB SSD -> 2062 Ευρώ Θεωρώ ότι αν κάποιος επιλέξει να αγοράσει το Air, τότε το upgrade σε 8GB RAM είναι must .. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τότε η ελάχιστη διαφορά των δύο μοντέλων είναι στα 352 Ευρώ (i7 Air - 8GB ram Retina) και η μέγιστη 647 Ευρώ (i5 Air - 16GB Ram Retina) .. Προσωπικά είμαι μεταξύ του i5 Air και του Base Retina (διαφορά 480 Ευρώ) .. Το αν αξίζει να τα δώσω για το Retina ακόμα δεν το έχω αποφασίσει 480 δεν ειναι τιποτα σε σχεση μ'αυτα που θα χασεις αν δε τα δωσεις! Δεν ειναι η ρετινα το θεμα! Εισαι φοιτητης και το μονο μηχανημα που θα εχεις προσβαση ειναι αυτο το λαπτοπ!Οποταν: 1.Θες μεγαλυτερη οθονη,για να κανεις την δουλεια σου και να βλεπεις τις ταινιες σου,σαν ανθρωπος! 2.Ο επεξεργαστης του air εκτος απο διπυρινος ειναι και ultra low voltage!Αυτο σημενει οτι θα εχει 50+% χαμηλοτερη αποδοση απο ενα αντιστοιχο i5&i7 διπυρινο μη ultra low voltage!Αυτο κανει ακομη πιο χαοτικη τη διαφορα του τετραπυρινου που σου προσφερει το ρετινα! 3.Η καρτες γραφικων εχουν διαφορα απο την γη ως τον ουρανο!(με το ρετινα μοντελο,θα μπορεις να παιζεις ολα τα συγχρονα παιχνιδια ειτε σε win ειτε σε osx)! 4.Και αν δεν εχουν ουτε μεγαλη διαφορα σε αυτονομια κ φορητοτιτα,τοτε για μενα,ειναι το χειροτερο deal τα 1543 για το air και παρα πολυ καλη αγορα για τα 1895 για το 15αρι ρετινα! 5.Aν σκεφτεσαι τα 128γιγα παραπανω.Σου εγγυουμαι οτι ειτε 128 ειτε 256,τον πορταπολ εξωτερικο δισκο δεν τον γλιτωνεις!Γι'αυτο μη θησιασεις τιποτα,απο τα υπολοιπα για λιγο περισσοτερο χωρο! 6.Το iphone μπορεις να αγορασεις κ πιο μετα.Να αναβαθμησεις το air προφανος οχι.Οτι πηρες πηρες,αυτο ειναι! Ασε που τα κινητα μπορεις να τα παρεις με καποιο συμβολαιο,πολυ πιο φτηνα! Αυτα απο την σκοπια ενως μη apple user ή fan!
panos2000gr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Macbook Air 13'' 1.8 Dual Core i5 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1415 Ευρώ Macbook Air 13'' 2.0 Dual Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1543 Ευρώ Macbook Pro 15'' Retina 2.3 Quad Core i7 / 8GB Ram / 256GB SSD -> 1895 Ευρώ Χωρίς δεύτερη σκέψη το base MBP με Retina. H διαφορά στην επεξεργαστική ισχύ και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με το MBP θα έχεις ένα μηχάνημα με: - ολοκαίνουργιο form factor (πιο στιβαρό από το Air) - μεγαλύτερη τεχνολογική αντοχή στο χρόνο λόγω εξαιρετικής CPU & GPU - οθόνη από το κοντινό μέλλον - μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία όταν και αν αποφασίζεις να το δώσεις - Μεγαλύτερη αυτονομία Νομίζω αξίζει τον κόπο να κουβαλάς στην τσάντα σου τα έξτρα 500-600γραμ. για όλα τα παραπάνω καλούδια.
NiCk_ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες σας τις απαντήσεις ! Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζομαι πολλά από τα πράγματα που προσφέρει το Retina και ότι το Air ίσως να είναι η πιο λογική επιλογή για μένα .. Όμως είναι επίσης αλήθεια ότι με το να δώσω κάτι παραπάνω, παίρνω κάτι πολύ καλύτερο .. Έτσι μάλλον θα πάω για το base Retina που ήταν αυτό που ήθελα εξάλλου από τότε που το είδα στο WWDC Θα σας ενημερώσω με περισσότερες πληροφορίες όταν το έχω στα χέρια μου .. Εν αναμονή για 3-4 βδομάδες
NiCk_ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Update Απλά να πώ ότι παράγγειλα τελικά το Base Retina με 16GB ram τελικά .. Σκέφτηκα ότι αφού δεν θα μπορώ να το αναβαθμίσω στο μέλλον θα ήταν καλύτερα να δώσω ακόμα 200 ευρώ για να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο "καλυμμένος" .. Γύρω στις 2-8 Αυγούστου σύμφωνα με το order status θα το έχω στα χέρια μου .. Can't wait !
andypolitis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Update Απλά να πώ ότι παράγγειλα τελικά το Base Retina με 16GB ram τελικά .. Σκέφτηκα ότι αφού δεν θα μπορώ να το αναβαθμίσω στο μέλλον θα ήταν καλύτερα να δώσω ακόμα 200 ευρώ για να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο "καλυμμένος" .. Γύρω στις 2-8 Αυγούστου σύμφωνα με το order status θα το έχω στα χέρια μου .. Can't wait ! Για μένα ιδανική επιλογή!Και με 16giga πάνω τι να λέμε τώρα elite. Περιμένουμε εντιπώσεις μόλις με το καλό σου έρθει,και γιατί όχι αν έχεις όρεξη και ένα καλό review!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα