panos2000gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δ) Να αυξησει την αυτονομια των λαπτοπ της , γιατι ενω καποτε ηταν κορυφη , τωρα ειναι μια μεση κατασταση σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν λαπτοπ αλλων κατασκευαστων που εχουν 30-40% μεγαλυτερη αυτονομια. Απο αυτα που περιμεναμε, το Α), το Β) και το Γ) υλοποιηθηκαν. Το Δ) μαλλον οχι, αλλα λεπτυνε πολυ τα λαπτοπ και τα ελαφρυνε, οποτε τωρα πια ειναι σχεδον σιγουρα το πιο δυνατο ,ελαφρυ,τετραπυρηνο λαπτοπ με την μεγαλυτερη αυτονομία. Πάντως σχεδόν σε όλα τα review που διαβάζω αναφέρουν αυτονομία που ξεπερνά ακόμη και τα specs της Apple (γύρω στις 8-8.30 ώρες με wifi, 50% brightness, safari).
kfoynt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ρε παδιά, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: Μacbook air: 2.0GHz Intel Dual-Core Core i7, Turbo Boost up to 3.2GHz 8GB 1600MHz DDR3L SDRAM 256GB Flash Storage Macbook pro 13: 2.9GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.6GHz 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM — 2x4GB 128GB Solid State Drive SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) Θα έπαιρνα το macbook air λόγο φορητότητας αλλά πρόσφατα είδα το παρακάτω βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=0BT9kaZyUWM&feature=relmfu και βλέπω ότι άνετα χτυπάει τα 100 σε θερμοκρασία. Γενικά δουλεύω πολύ βαριά προγράμματα σε MATLAB και σκέφτομαι μην το ζορίσω πολύ και καεί . Ξέρετε τι παίζει με τις θερμοκρασίες? Αυτή τη στιγμή έχω ένα macbook άσπρο 2007 και ποτέ δεν έπιασε πάνω από 88, παρόλο που έτρεχαν και οι 2 πυρήνες στο 100% για πολλές ώρες. Οπότε έλεγα μήπως είναι καλύτερη επιλογή το 13ρι... Τι λέτε?
atheatos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Ρε παδιά, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: Μacbook air: 2.0GHz Intel Dual-Core Core i7, Turbo Boost up to 3.2GHz 8GB 1600MHz DDR3L SDRAM 256GB Flash Storage Macbook pro 13: 2.9GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.6GHz 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM — 2x4GB 128GB Solid State Drive SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) Θα έπαιρνα το macbook air λόγο φορητότητας αλλά πρόσφατα είδα το παρακάτω βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=0BT9kaZyUWM&feature=relmfu Pro ανετα.Αλλα μην νομίζεις οτι και εκει δεν θα δεις τις ίδιες θερμοκρασίες...εχω mbp 2009 και το εχω δουλεψει αρκετες φορες συνεχόμενα 2 μερες με 104 βαθμους την cpu λογω convert ταινιων ,και δουλευει ακομα ...(απο αυτο σου γραφω).Δεν ξέρω για air να σου πω αλλα για τουλαχιστον mbp 2009 (core2duo) οι θερμοκρασίες του βιντεο μου φάνηκαν normal... και βλέπω ότι άνετα χτυπάει τα 100 σε θερμοκρασία. Γενικά δουλεύω πολύ βαριά προγράμματα σε MATLAB και σκέφτομαι μην το ζορίσω πολύ και καεί . Ξέρετε τι παίζει με τις θερμοκρασίες? Αυτή τη στιγμή έχω ένα macbook άσπρο 2007 και ποτέ δεν έπιασε πάνω από 88, παρόλο που έτρεχαν και οι 2 πυρήνες στο 100% για πολλές ώρες. Οπότε έλεγα μήπως είναι καλύτερη επιλογή το 13ρι... Τι λέτε? Eγω ίδιες θερμκρασίες τις έχω με mbp 2009 οταν κάνει convert ταινείες.Οποτε τις βλέπω normal τις θερμοκρασίες ....Για air δεν ξέρω.... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2012 από atheatos
haHa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Πάντως σχεδόν σε όλα τα review που διαβάζω αναφέρουν αυτονομία που ξεπερνά ακόμη και τα specs της Apple (γύρω στις 8-8.30 ώρες με wifi, 50% brightness, safari). Α, μια χαρα!!
panos2000gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Ρε παδιά, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: και σκέφτομαι μην το ζορίσω πολύ και καεί . Ξέρετε τι παίζει με τις θερμοκρασίες? Εφόσον δουλεύεις τόσο απαιτητικά προγράμματα, είναι απολύτως λογικό ότι το MBP 13" θα συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα από άποψη θερμοκρασιών λόγω του πιο ευρύχωρου case. Το Air έχει διαφορετικό προσανατολισμό, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ησυχία. Γι' αυτό το λόγo και ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τις αντίστοιχες του Pro. Ένα tip είναι να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα όπως το smcfancontrol με το οποίο ελέγχεις μόνος σου την ταχύτητα των ανεμιστήρων. Α, μια χαρα!! Πάρα πολύ καλά, αν συνυπολογίσουμε πόσο λεπτό και πόσο ισχυρό είναι. Το πρόβλημα είναι ότι θα μας τρέχουν τα σάλια για αρκετό καιρό μέχρι να μπορέσουμε να το πάρουμε σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Aκόμη και καλύτερα να ήταν τα πράγματα στην οικονομία, αντικειμενικά είναι υπερβολή να διαθέσει κάποιος 2500 ευρώ για έναν φορητό υπολογιστή.
kfoynt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 ΟΚ, Ευχαριστώ. Με βλέπω σήμερα να παίρνω το Air. Το έψαξα σε διάφορα φόρουμ και κανείς δεν φαίνεται να αναφέρει προβλήματα στο hardware λόγο θερμοκρασίας.
panos2000gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 ΟΚ, Ευχαριστώ. Με βλέπω σήμερα να παίρνω το Air. Το έψαξα σε διάφορα φόρουμ και κανείς δεν φαίνεται να αναφέρει προβλήματα στο hardware λόγο θερμοκρασίας. Τα υπέρ και τα κατά του MBA 13" έναντι του MBP 13" είναι λίγο πολύ γνωστά. Συνοπτικά: + Φορητότητα + SSD + Καλύτερη εργονομία + Οθόνη (καλύτερη ανάλυση, λιγότερες αντανακλάσεις αν και μικρότερη πιστότητα χρωμάτων) + Μικρότερα επίπεδα θορύβου από το ήδη αθόρυβο MBP 13" - Επιδόσεις CPU και ελαφρώς GPU - Ποιότητα κατασκευής (Τα PRO είναι πιο στιβαρά και συμπαγή μηχανήματα) - Συνδεσιμότητα ( Ethernet, Firewire, Optical audio κτλ) - Αδυναμία αναβάθμισης - Ελαφρώς μικρότερη αυτονομία έναντι του MBP 13". - Μικρoελλείψεις (δυνατότητα τηλεχειρισμού, led status, dvdrw, thunderbolt "light edition") Διαλέγεις και πέρνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Προσωπικά θεωρώ ότι για το 80-85% των user το Macbook Air είναι σοφότερη επιλογή.
haHa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) thunderbolt "light edition") .... Στο καινουριο macbook air μπορεις να συνδεσεις πια 2 apple cinema displays: http://support.apple.com/kb/HT5219?viewlocale=en_US#dispnum Πολυ σημαντικο αυτο για οποιον το θελει και για σταθερη χρηση σε ενα γραφειο. Στο παλιοτερο macbook air μπορουσες να συνδεσεις μονο μια εξωτερικη οθονη. Τωρα μπορεις 2 , αν και δεν νομιζω πως υπαρχουν πολλοι με 2 apple cinema displays. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2012 από haHa
PaZaRiOTiS Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 - Συνδεσιμότητα ( Ethernet, Firewire, Optical audio κτλ) Αλήθεια δεν έχει optical out?? Καλά έχει το macbook white 2007 που έχω και δεν έχει το air του 2012? Τς Τς Τς.
GnG Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Επίσης air και retina έχω την εντύπωση οτι δεν έχουν IR με αποτέλεσμα να μην είναι συμβατό και το remote της apple Sent from my iPhone using Insomnia
panos2000gr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Αλήθεια δεν έχει optical out?? Καλά έχει το macbook white 2007 που έχω και δεν έχει το air του 2012? Τς Τς Τς. Σύμφωνα με το everymac παραμένει αναλογική και στα μοντέλα του 2012. Εντάξει μικρό το κακό, αλλά καμιά φορά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Επίσης air και retina έχω την εντύπωση οτι δεν έχουν IR με αποτέλεσμα να μην είναι συμβατό και το remote της apple Ισχύει.
NiCk_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Παιδιά ξέρουμε πόσο καλά είναι ακριβώς τα Intel HD 4000 ??? Είμαι σε σκέψεις για το αν θα αγοράσω Air ή Retina, και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορώ για παράδειγμα να συνδέω ένα Air με την 46'' τηλεόραση μου για προβολή HD ταινιών .. Πόσο καλή θα είναι πραγματικά η αναπαραγωγή της ταινίας ?? Frames, ποιότητα εικόνας etc.
haHa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Παιδιά ξέρουμε πόσο καλά είναι ακριβώς τα Intel HD 4000 ??? Είμαι σε σκέψεις για το αν θα αγοράσω Air ή Retina, και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορώ για παράδειγμα να συνδέω ένα Air με την 46'' τηλεόραση μου για προβολή HD ταινιών .. Πόσο καλή θα είναι πραγματικά η αναπαραγωγή της ταινίας ?? Frames, ποιότητα εικόνας etc. Πολυ ανετα!!! Η intel hd 4000 ειναι αρκετα δυνατη καρτα , πολυ πιο δυνατη απο την προηγουμενη hd 3000. Σκεψου οτι ειναι πιο δυνατη απο μια nvidia 9600m gt, radeon 6470m κλπ. Τα 1080p hd video θα ειναι παιχνιδακι για αυτην.
NiCk_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Πολυ ανετα!!! Η intel hd 4000 ειναι αρκετα δυνατη καρτα , πολυ πιο δυνατη απο την προηγουμενη hd 3000. Σκεψου οτι ειναι πιο δυνατη απο μια nvidia 9600m gt, radeon 6470m κλπ. Τα 1080p hd video θα ειναι παιχνιδακι για αυτην. Wow ! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πλέον η ζυγαριά ίσως και να γέρνει προς την πλευρά του Air .. Το Retina μου αρέσει πολύ αλλά το κόστος του και το form factor του Air με έχουν βάλει σε σκέψεις .. Οψόμεθα !
mentoras99 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Ρε παιδια, για να καταλαβω, τελος οι matte οθονες? Η retina σημαινει πλεον μονο glossy?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα