Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτοί που τα συγκρίνουν είναι αυτοί που θέλουν να υποβαθμίσουν το παιχνίδι της Μπάρτσα. Έχουμε εξηγήσει τους λόγους, φέρτε Panadol, φέρτε Ponstan, φέρτε μου Mesulid να απαλύνω τον πόνο! :mrgreen:

• Απαντ. 858
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Eπειδη εχετε πεσει σε μια λουπα ανευ λογου και κυριως το να συγκρινετε το παιχνιδι της Μπαρτσελονα με αυτο της Ισπανιας, λιγα πραγματα:

1. Η Ισπανια ειναι στατικη, η Μπαρτσελονα τρεχει, ενιοτε βγαζει και φωτιες με εναν Μεσι να σου περναει τη μιση αντιπαλη ομαδα με ατομικη ενεργεια-σπριντ η εναν Ντανι Αλβες να σου κατεβαινει ολη τη δεξια πτερυγα.

2. Η Ισπανια παιζει μονο με πασες. Η Μπαρτσελονα περα απτις μπουκες του Μεσι, σεντραρει που και που με κανεναν Ντανι Αλβες ας πουμε. Δεν ειναι τοσο μονοτονη, ασχετα αν καποιες στιγμες γινεται.

3. Η Ισπανια παιζει παιχνιδι κατοχης με την κακη ενοια, δηλαδη παιχνιδι χωρις ρισκα. Ακομα κι αν εχει καλες προυποθεσεις για αντεπιθεση, η μπαλα θα γυρισει στον Τσαβι η πιο πισω ακομα και μετα θα ξεκινησουν κοντρολ επιθεση. Η Μπαρτσελονα παιζει παιχνιδι κατοχης μεν αλλα με πολλα παραπανω ρισκα δε (και της στοιχησε πρωταθλημα εφετος). Και ανοιγεται και πρεσαρει και αντεπιτιθεται και ρουφαει και κανα γκολ επειδη δοκιμαζει να ρισκαρει.

Αυτο που εκνευρισε απο τη συγκεκριμενη Ισπανια ειναι οτι δεν παιξανε με @@, δεν κανανε απροβλεπτο παιχνιδι, δεν προσφεραν ενεργειες για τον λαο, δεν ρισκαρανε, δεν δοκιμασανε, δεν, δεν, δεν, παροτι ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, αλλα παιξανε σαν εργοστασιο παραγωγης νικης με αποτελεσμα ο κοσμος να βαριεται να βλεπει αυτο που εχει δει απτην Μπαρτσελονα σε 10 level ποιοτητας και θεαματος πιο πανω.

Ακομα και το κατενατσιο σαν τακτικη παραπανω ενδιαφερον ειχε και ο λογος ειναι πως εβλεπες επαφες, εβλεπες δυναμισμο, εβλεπες ομηρικες μαχες γιγαντων και εβλεπες και υπερπροσπαθειες του Καναβαρο και του Νεστα καταληγοντας να τους θαυμαζεις που ηταν "βραχοι". Απο αυτην την Ισπανια ετσι οπως επαιξε, μπορει να μου πει καποιος τι πρεπει να θαυμασω περα απο το στειρο passing game των 3 μετρων?

Θα μου πειτε οτι η ουσια ειναι οτι αυτη η ομαδα κατεβηκε να σηκωσει το γιουρο και το σηκωσε και δε μπορουμε να πουμε τιποτα. Ε κλαινμαιν εχω να απαντησω. Η Ιταλια επαιξε πιο ομορφο ποδοσφαιρο και αυτην θα θυμαμαι απτο συγκεκριμενο Γιουρο χωρις να ειμαι καν υποστηρικτης της. Ολλανδια ημουν εγω :-D

Συμφωνω με το παραπανω αν και ενταξει δεν εκανε μονο πασες 3μετρων, ειχε καποια διαστηματα που η μπαλα κρυβεται..Στον τελικο βεβαια επαιξε πολυ καλη μπαλα

Ειδικοτερα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτο που λες οτι δεν ρισκαραν παρ οτι μπορουσαν! Ετσι ειναι, σιγουρα μπορουσαν απλα εχουν χεστη προπονητη. Εχουν τοσους παικταραδες που θα μπορουσαν να παιξουν μπαλαρα σε ολα τα ματς και οχι μονο στον τελικο. Απλα το αμυντικογενες ουσιαστικα συστημα κατοχης που εφαρμοσε ο ντελ μποσκε εδειξε οτι κατεβαινε για το τροπαιο και μονο...

Δημοσ.

Μόνο και μόνο απο αυτά που είδα στον τελικό ξέχασα αμέσως την εικόνα της Ισπανίας στα προηγούμενα μάτς, που στο κάτω-κάτω πήρε όλα τα ματς στο ρελαντί γιατί μπορούσε, και όχι γιατί ήταν ανίκανη να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο.

θέλω να σου πω ότι το θέαμα μετράει(φυσικά και οι νίκες), το ξαναλέω η Ισπανία δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο.

Χθές ειδικά, όχι καθόλου.

Σχετικά με το 1ο γκολ επιμένω (δείτε το βίντεο) γιατί ο παίχτης της Ισπανίας παραλίγο να βγει έξω, με υπερένταση κατάφερε και την έδωσε στον Silva.

Εσύ πάς για προπονητής, τι κάνεις εδώ μέσα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γραψω τι ειδα σε αυτο το Ευρο:

1. Απο ομαδες:

Η Ισπανια ξανααπεδειξε πως ειναι η, με τεραστια διαφορα, πιο ταλαντουχα ομαδα της Ευρωπης.

Η Ιταλια ηταν η πιο σκληροτραχηλη και τιμια ομαδα του Ευρο (επαιξε σε ολα τα παιχνιδια το 100% που μπορουσε).

Η Ελλαδα ξεπερασε τις προσδοκιες μου. Νικησε τη Ρωσια και παλεψε με την ανωτερη Γερμανια.

Κατα τα αλλα, υπεβαρετη Γαλλια, "λιγη" Πορτογαλια και φιλοτιμες Σουηδια και Κροατια!

2. Απο θεαμα:

Καμια ομαδα δεν ξεχωρισε. Κανενας αστερας δεν ελαμψε και κανενας πιο αγνωστος παικτης δεν εκανε "το μπαμ".

Συνολικα, μου φανηκε κατω του μετριου το επιπεδο. Νομιζω πως ακομα και στους τροπαιουχους, Ισπανους, εβγαζε ματι η κουραση των παικτων.

Επεξ/σία από donpaganistis
Δημοσ.

Η καλυτερη εθνικη ολων των εποχων με διαφορα, μια ισπανια που ειναι πολυ τυχερη που ολοι αυτοι οι παικτες συνεπεσαν μαζι..

Yep that was wrong!

Οχι απλως λαθος. Τελειως λαθος.

Η Βραζιλια ειχε 3 εθνικες(σε διαφορετικες χρονικες περιοδους) που ηταν κλασεις ανωτερη απο την τωρινη Ισπανια.

Η μεγαλη Ουγγαρια των Πουσκας, Κοτσιτς, Τσιμπορ, κλπ, κλπ, των 50ς. Κλασεις ανωτερη απο την τωρινη Ισπανια και ισως μια απο τις 2 καλυτερες εθνικες ομαδες ολων των εποχων.

Η Ολλανδια του 1974 επισης ηταν πολυ ανωτερη απο την τωρινη Ισπανια.

Δημοσ.

Και γιατι ηταν κλασεις ανωτερες οι παραπανω εθνικες μου εξηγεις?

Εχεις δει πχ ματς τους και εκρινες ή απλα ετσι το λες γιατι μοιαζουν σαν θρυλοι στα αυτια σου απο τις αφηγησεις παλαιοτερων?

Εγω επειδη ειδα πιστευω οτι εχει αλλαξει πολυ το ποδοσφαιρο απο τοτε και ειναι πολυ καλυτερες οι ομαδες πλεον. Οι ομαδες που λες ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ τους ηταν καταπληκτικες και πρωτοπορες.. Οπως ειναι και η ισπανια για την τωρινη εποχη

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ ομάδων που τις χωρίζει μισός αιώνας και πλέον. Ούτε σε θέμα φυσικής κατάστασης δε θα άντεχαν καν ο Πούσκας και οι συμπαίκτες του, άλογα θα τους έκαναν οι τωρινοί. Τι δύναμη σουτ, τι τρεξίματα, τι πρεσάρισμα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της, αναμφισβήτητα η τωρινή εθνική Ισπανίας έχει πετύχει κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει. Συγκρίνεται, όμως, με την ομάδα της Δυτικής Γερμανίας που κατήγαγε το "Θαύμα της Βέρνης" το 1954;

Δε μπορούν να συγκριθούν αυτά τα πράγματα και δεν έχει νόημα να συγκριθούν.

Δημοσ.

Αυτο λεω κ εγω.. Αν δειτε αγωνες παλιους θα δειτε τοσο αργο ρυθμο και τοσο πισω το πρεσινγκ που βλεποντας μετα σημερινο αγωνα θα σου μοιαζει με fast forward με τους παικτες να μην περπατανε ποτε αλλα μονο να τρεχουν...

Οποτε το να μην συγκρινουμε ειναι μια καλη λυση καθως αλλα τα δεδομενα τοτε και τωρα

Οι παραπανω ομαδες ειναι θρυλοι γιατι για την εποχη τους ηταν πολυ μπροστα, οπως ειναι και η ισπανια για την σημερινη

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...