Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαχνα το αυτό σε 6850->6870 αλλά δεν το έκανα τελικά γιατι δεν ξεκλείδωνε shaders έπεζε μόνο με τιμές που μπορείς να αλλάξεις μεσα απο ενα OC Util. Στην περίπτωση σου όμως αξίζει, στην ουσία flashareis την καρτούλα με BIOS 6970 και έτσι ενεργοποιείς τα κλειδωμένα shaders. Απο εδώ το BIOS .

Αναλυτικότατο How To Εδώ

Με προσοχή μη τη brickareis.

Δημοσ.

Να κατεβασω αυτο που εχει στο λινκ ο οδηγος που μου ειπες που λεει οτι ειναι της saphire αλλα δουλευει για ολα τα μοντελα??

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Κατέβασε καλύτερα της ASUS τα ελαφρώς υπερχρονισμένα (ναι δουλεύουν για όλα τα μοντέλα, γιαυτό και λέμε reference ;)). Αν θυμάμαι καλά το 3ο μου έχει κάτσει καλύτερα σε αρκετές περιπτώσεις. Αν δεν σου κάτσει κάποιο πας στο επόμενο μέχρι να κάνεις όλα τα TEST και να παίζει μια χαρά. Οι reference GB έχουν πολύ καλό ratio ξεκλειδώματος, οπότε έχεις πολύ καλές πιθανότητες.

Να brickarei η κάρτα δεν γίνεται αφού έχει και 2ο BIOS που δεν μπορείς να το πειράξεις. Οπότε Go For it!

Υ.Γ Αν δεν πάει κάτι καλά με το πρώτο BIOS μην φρικάρεις. Παρακάτω στον οδηγό εκεί που λέει: "What if something goes wrong?" λέει τι να κάνεις για να επαναφέρεις το αρχικό BIOS και μετά δοκιμή με το επόμενο

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Το How-To είναι γενικό, απλά χρησιμοποιούν Sapphire BIOS γιατί υποτίθεται οτι δουλεύει σε όλα τα reference design. Εσύ προσπάθησε να βρείς την δικιά σου, μάλλον αυτο εδώ θες (Gigabyte 6970/2GB).

EDIT: Τώρα είδα την απάντηση του συμφορουμίστα,δε το ξερα για το backup bios, οπότε Go For It

Δημοσ.

Αφου βαλω το bios μετα πως τσεκαρω αν ειναι stable??

Καταρχάς ελέγχεις τους shaders με το GPU-z όπως δείχνουν οι εικόνες στο How-to.

Μετά τρέχεις 2-3 μετροπρογράμμτα/παίζεις κανα βαρύ παιχνίδι να δεις αν σου βγάζει artifacts/screen lockups/BSODs/restarts πχ 3dMark, Furmark, Heaven Benchmark και φυσικά ότι έχεις πρόχειρο σε FPS game με max graphics :)

Καλύτερα να τα κάνεις αυτά και ΠΡΟΤΟΥ κάνεις το flash, για να είσαι σίγουρος ότι το PC σου είναι Stable όπως είναι τώρα

Δημοσ.

Αυτα τα εχω τρεξει ηδη με τ pc μου ετσι οπως ειναι τωρα και τα αποτελεσματα ειναι normal πιστευω...σε περιπτωση που εχω τετοια προβληματα οπως λεσ μετα τι ξανω δοκιμαμαζω κανα αλλο bios ή αλλαζω τον διακοπτη και μενω με το μανισιο??

Δημοσ.

Αντιγράφω από το προηγούμενο post μου:

...

Αν δεν σου κάτσει κάποιο πας στο επόμενο μέχρι να κάνεις όλα τα TEST και να παίζει μια χαρά.

...

Υ.Γ Αν δεν πάει κάτι καλά με το πρώτο BIOS μην φρικάρεις. Παρακάτω στον οδηγό εκεί που λέει: "What if something goes wrong?" λέει τι να κάνεις για να επαναφέρεις το αρχικό BIOS και μετά δοκιμή με το επόμενο

Μην φοβάσαι κάτι. ΔΕΝ γίνεται να πάει κάτι στραβά με μια reference κάρτα. Το χειρότερο είναι να μην καταφέρει να ξεκλειδώσει, αλλά εν δεις τα στατιστικά που κρατάνε είναι ελάχιστες αυτές. Και ειδικά οι GB 28/28 ξεκλείδωσαν

Δημοσ.

πανω κατω οποιο bios και να βαλω ιδια δεν θα παιζει??

λες να βαλω αυτο της sapphire για αρχη που λεει και ο techpowerup στο guide??

Με τα volt τι παιζει?

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι δεν διαβάζεις καλά αυτά που σου προτείνω/ουμε στο ίδιο το θέμα σου. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το post #5 εδώ πέρα.

Κανονικά μετά από εκείνο δεν θα έπρεπε να ξαναποστάρεις. Ή για την ακρίβεια το επόμενο post σου θα έπρεπε να είναι "το έκανα και να τα νούμερα" ή "αυτό δεν μου πήγε καλα" κλπ

Δημοσ.

καπου διαβασα οτι ειναι καλυτερα να ειμαι με το bios και της 6950 και απλα να ξεκλειδωσω τους shaders και να κανω οverclock manualy στα ρολογια της 6970 απ' οτι να βαλω bios της 6970,ισχυει κατι τετοιο?? Αυτο το λεει ενας τυπος στο newegg:

My best advise, after reading about unlocking this card by flashing a 6970 bios is NOT TO DO IT. the ram is different and too high of a percentage of these cards die for it to be a prudent choice. Heres the best course: keep the 6950 bios but unlock the shaders. then bump the CCC settings to 840 and 1325 (maxed). this is exactly half way between the 6950 and 6970 clocks, but with all the shaders.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα ηταν πιο ευκολο απ' οτι νομιζα, εβαλα τον διακοπτη στην θεση "1", κατεβασα το bios της sapphire 6970 και με το winflash την φλασαρα, εδω εχω να πω οτι δεν εδωσα +20% στο CCC Overdrive γιατι καπου διαβασα οτι πανω απο 10-12% δεν συνισταται αλλα θα δειξει το ποσο ισχυει αυτο....ετρεξα Furmark για 25 λεπτα με fps max:14 avg:11 και min:8 με θερμοκρασιες max 65 βαθμους κελσιου και το ανεμιστηρι της καρτας στο 69%....

Εδω ειναι το GPU-Z μετα το φλασαρισμα:

gpuz6970unlocked.th.jpg

Ετρεξα Unigine Heaven, δειτε εδω:

unigineheavenresultstem.th.jpg

Και 3DMark 11:

3dmarkresultstempsunloc.th.jpg

Επαιξα λιγο Kingdom of Amalur και παρατηρησα οτι το περιβαλλον καθως παω προς αυτο αλλαζει δεν ειχα παρατηρησει αν γινοταν αυτο και οταν ημουν stock, τι λετε??Παιζει επειδη δεν ανεβασα το power contol στο +20% ??

Επεξ/σία από pavlos0160

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...