Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την εν λόγω σχολή ; είμαι τρίτεκνος και δεν ξέρω έαν ανήκω σε κάποια ειδική κατηγορία, έψαξα στο διαδύκτιο αλλά δεν βρήκα κάτι, όποιος ξέρει κάτι επίσημο παρακαλώ ας βοηθήσει.

Δημοσ.

Όταν λες το τι γίνεται, σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;! Στον τρόπο εισαγωγής, τι έχει η σχολή ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

Για το θέμα των κατηγοριών ρίξε μια ματιά εδώ.

Δημοσ.

Tι τι γίνεται?? Μπαίνεις με πανελλήνιες, δίνεις αθλήματα, δεν πρέπει να χεις πρόβλημα με τα μάτια ούτε να χεις κάνει λειζερ και πρέπει να σαι κάτω από 1.90. Επίσης ισχύουν οι ειδικές κατηγορίες.

Δημοσ.

Ορίστε το πιο νέο ΦΕΚ που βρήκα. Ρίξε μια ματιά.

ΥΓ: Αλήθεια λες οτι έψαξες αλλά αμφιβάλλω... Με μια απλά αναζήτηση βρήκα κατευθείαν ότι χρειάζεται...

Δημοσ.

Ορίστε το πιο νέο ΦΕΚ που βρήκα. Ρίξε μια ματιά.

ΥΓ: Αλήθεια λες οτι έψαξες αλλά αμφιβάλλω... Με μια απλά αναζήτηση βρήκα κατευθείαν ότι χρειάζεται...

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έψαξα αλλά δεν έψαχνα σωστά, την προκύρηξη θα την ξαναδιαβάσω με τον καθηγητή μου διότι ακόμη δεν κατάλαβα εάν ανήκω στην α ή στην β κατηγορία των ιπτάμενων...

Δημοσ.

Χλαπάτσα, τα απαραίτητα χαρτιά για τις στρατιωτικές σχολές τα έκανες; Η εγκύκλιος είχε ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και η προθεσμία ήταν μέχρι τα τέλη.

Αν τα έκανες τότε, θα έπρεπε να είχες υποβάλει και τα δικαιολογητικά για τη τριτεκνία.

β. Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά

(1) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι οι γονείς του υποψηφίου ή ο γονέας από τον οποίο αντλεί το δικαίωμα ένταξης στην ειδική κατηγορία.

(2) Σε περίπτωση που υπάρχει τριτεκνία λόγω δευτέρου ή και περισσοτέρων γάμων, θα πρέπει να προσκομίζονται δικαιολογητικά (π.χ. Δικαστική απόφαση) που να φαίνεται ποιος ασκεί την επιμέλεια των παιδιών.

http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/mhxanografiko/stratiotikes-astynomia/743-eidikes-kathgories-stratiwtikwn-scholwn.html ή ολόκληρη η εγκύκλιος όπως είχε ανακοινωθεί στο ΓΕΕΘΑ http://www.geetha.mil.gr/media/DEKP/edyetha2012.pdf

Η εγκύκλιος που ανακοινώθηκε τώρα είναι του Υπουργείου Παιδείας, για όλες τις άλλες σχολές (ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ-ΑΣΤΕ κτλ) και δεν έχει καμία σχέση με τις στρατιωτικές. Για τις στρατιωτικές κοιτάς μόνο στο ΓΕΕΘΑ.

Αν δεν είχες κάνει τα χαρτιά τον Μάρτιο, τώρα δεν μπορείς να δηλώσεις στο μηχανογραφικό για στρατιωτικές σχολές. Αν ωστόσο τα είχες κάνει αλλά δεν είχες δώσει δικαιολογητικά για τη τριτεκνία ίσως να μπορείς τώρα(πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού). Λέω ίσως γιατί υπάρχει σχετική δυνατότητα για τα δικαιολογητικά των ειδικών κατηγοριών των υποψηφίων των μη στρατιωτικών σχολών. Καλό θα ήταν να διαβάσεις μόνος τις αντίστοιχες εγκυκλίους(δύο τελευταία λινκ). Σε κάθε απορία(αφού διαβάσεις τις εγκυκλίους) ρώτα είτε στα ΚΕΣΥΠ/ΓΡΑΣΕΠ είτε απευθείας στα υπουργεία(τηλεφωνικά καλύτερα-σε δικό μου e-mail μου απάντησαν με macro(; ) «Απευθύνσου στο Σχολείο σου»).

Ξανασκέψου το όμως για Στρατιωτικές και ειδικά για Ιπτάμενος

Δημοσ.

Χλαπάτσα, τα απαραίτητα χαρτιά για τις στρατιωτικές σχολές τα έκανες; Η εγκύκλιος είχε ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και η προθεσμία ήταν μέχρι τα τέλη.

Αν τα έκανες τότε, θα έπρεπε να είχες υποβάλει και τα δικαιολογητικά για τη τριτεκνία.

Η εγκύκλιος που ανακοινώθηκε τώρα είναι του Υπουργείου Παιδείας, για όλες τις άλλες σχολές (ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ-ΑΣΤΕ κτλ) και δεν έχει καμία σχέση με τις στρατιωτικές. Για τις στρατιωτικές κοιτάς μόνο στο ΓΕΕΘΑ.

Αν δεν είχες κάνει τα χαρτιά τον Μάρτιο, τώρα δεν μπορείς να δηλώσεις στο μηχανογραφικό για στρατιωτικές σχολές. Αν ωστόσο τα είχες κάνει αλλά δεν είχες δώσει δικαιολογητικά για τη τριτεκνία ίσως να μπορείς τώρα(πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού). Λέω ίσως γιατί υπάρχει σχετική δυνατότητα για τα δικαιολογητικά των ειδικών κατηγοριών των υποψηφίων των μη στρατιωτικών σχολών. Καλό θα ήταν να διαβάσεις μόνος τις αντίστοιχες εγκυκλίους(δύο τελευταία λινκ). Σε κάθε απορία(αφού διαβάσεις τις εγκυκλίους) ρώτα είτε στα ΚΕΣΥΠ/ΓΡΑΣΕΠ είτε απευθείας στα υπουργεία(τηλεφωνικά καλύτερα-σε δικό μου e-mail μου απάντησαν με macro(; ) «Απευθύνσου στο Σχολείο σου»).

Ξανασκέψου το όμως για Στρατιωτικές και ειδικά για Ιπτάμενος

σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, τώρα θα πάω τρίτη λυκείου έχω χρόνο δηλαδή.Το σκέφτηκα πολύ καλά και εκτός το ότι μου αρέσει πραγματικά κάτι τέτοιο, είναι και από τις λίγες επιλογές που υπάρχουν ώς προς την αποκατάσταση οπότε συνδυάζονται πολύ καλά !

Δημοσ.

πολυ φιλοδοξη η επιλογη σου αλλα σιγουρα θα πρεπει να σκεφτεις πολλα πριν μπεις. ειδικες κατηγοριες νομιζω μετρουν οπως σε ολες τι στρ. σχολες.

Δε θα πρεπει να εχεις κανενα προβλημα με τα ματια σου και να ξερεις οτι οι ιατρικοι ελεγχοι που θα σου γινουν ειναι ιδιαιτερα εξονυχιστικοι οποτε μπορει να σου βρουν και προβλημα που δενν ηξερες οτι υπηρχε.

επισης να ξερεις οτι ο βαθμος εισαγωγης ακομα και σε ειδικες κατηγοριες παραμενει πολυ ψηλος.

επισης να μην θεωρεις δεδομενο οτι αν μπεις στη σχολη ικαρων και αποφοιτησεις επιτυχως θα μπεις και σε μαχητικο μετα. Μονο ενα ποσοστο κρινονται ικανοι για πιλοτοι και γινονται ιπταμενοι με το χαρακτηριστικο Ι. (ιπταμενοι) μετα το βαθμο τους. οι υπολοιποι μετα την αποφοιτηση περνουν το χαρακτηριστικο Ε.Α (ελεγκτης αεραμυνας) μετα το βαθμο και δεν πετουν αλλα λαμβανουν κυριως διοικητικα ποστα.

Δημοσ.

θα τα γραψω περιληπτικα ,δεν ξερω αν εχεις απο καποιον γνωστο καποια πιο κοντινη εικονα του επαγγελματος αλλα δεν ειναι οσο ευχαριστα και ωραια τα πραγματα οπως φανταζεσαι

περιληπτικα κοβεσαι ευκολα αν εχεις προβλημα μυωπιας,προβλημα υγειας,προβλημα αγχους,προβληματα συγκεντρωσης,επαναλαμβανω προβλημα αγχους γιατι ειναι πολυ πιο μεγαλο απο ολα τα αλλα που ανεφερα,προβληματα προσανατολισμου κλπ...Υπαρχουν καποια αθληματα ,δεν ειναι τιποτε το φοβερο αλλα παλι χρειαζονται καποια σχετικα καλη φυσικη κατασταση

Απο κει και περα αν οσο εισαι στο 1ο ετος εμφανισεις καποιο προβλημα ειτε δεν μπορεις να ανταποκριθεις στην εκπαιδευση εχεις φυγει απτην σχολη

οι ΕΑ που αναφερει ο προηγουμενος ειναι πιο λιγοι,και μαλλον εννοει τους ΑΕ(αξιωματικοι εδαφους) οι οποιοι ειναι πιο λιγοι απτους ιπταμενους(συνηθως προερχονται απο ικαρους που κοπηκαν στα πτητικα μετα το 2ο ετος και εγιναν εδαφους) , τα διοικητικα ποστα στην πλειοψηφια τους Ιπταμενοι τα εχουν(προφανως για παραδειγμα σε μοιρες αντιαεροπορικων ειναι πιθανο ο διοικητης να ειναι αξιωματικος εδαφους)

τελος σκεψου οτι η επιλογη σου αυτη θα επηρρεασει την οικογενεια σου σε απιστευτο βαθμο στο μελλον(μεταθεσεις-μεταθεσεις-μεταθεσεις ,λογω της φυσης της δουλειας μερικες φορες απιστευτο ωραριο κλπ) και οτι οσο περνανε τα χρονια οι ευθυνες θα αυξανονται ,ζωες και εξοπλισμοι εκατομυριων/δις στα χερια σου.. (το αγχος και το καθαρο μυαλο που λεγαμε.. )

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, τώρα θα πάω τρίτη λυκείου έχω χρόνο δηλαδή.Το σκέφτηκα πολύ καλά και εκτός το ότι μου αρέσει πραγματικά κάτι τέτοιο, είναι και από τις λίγες επιλογές που υπάρχουν ώς προς την αποκατάσταση οπότε συνδυάζονται πολύ καλά !

Πραγματικά πες μου. Ποιο είναι το πρώτο κίνητρο, η αποκατάσταση ή το ότι νομίζεις πως σου αρέσει(κάτι το οποίο δεν ξέρεις ουσιαστικά);

Δημοσ.

ο θείος μου είναι πιλότος στην πολεμική αεροπορία, και συζητήσαμε όλες τις παραμέτρους, και τα καλά και τα άσχημα του επαγγέλματος, έχω κάνει τις εξετάσεις που μπορώ μόνος μου (όπως για τα μάτια και είμαι καλά).Το θεωρώ μια ριψοκίνδυνη επιλογή διότι γνωρίζω πολύ κάλα πόσο δύσκολο είναι όχι να μπείς αλλά να βγείς από την σχολή.Πάντως είναι η μοναδική σχολή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον....

Δημοσ.

Καλά δεν πάει κάποιος πιλότος μόνο και μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση, αυτές τις βλακείες τις κάνουν στην ΕΛ.ΑΣ. Για να πας εκεί πρέπει να το καραγουστάρεις το ''άθλημα'' μιας και τόσο η είσοδος στη σχολή είναι αρκετά δύσκολη όσο και η έξοδος από αυτήν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...