Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!!

Το recovery τι aκριβώς κάνει? Κάνει κανονικό format στον υπολογιστή και μετά εγκατάσταση των windows? Ή απλά επαναφέρει τον υπολογιστή στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις?

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω εγκαταστήσει σε έναν υπολογιστή μου αυθεντικά windows xp, τα έχω δηλώσει στην microsoft με το product key(αυτό το έκανα πριν κανένα μήνα, αλλά τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιώ τώρα). Μπορώ να τα εγκαταστήσω και σε ένα netbook που έχω και να βάλω το ίδιο product key? Θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την δήλωση στην microsoft?

Δημοσ.

Recovery κάνουν προγράμματα (Acronis True Image, Norton Ghost κλπ) που προηγουμένως έχουν δημιουργήσει αντίγραφο (image) του partition ή του δίσκου σε άλλο δίσκο ή dvd.

Για το product key/XP σε δεύτερη εγκατάσταση, δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο recovery, απλά θέλω να κάνω format σε netbook msi u100. Επειδή το dvd(που μου το έστειλαν όταν αγόρασα το netbook και έχει μέσα τα windows xp) δεν δουλεύει, είπα να κάνω την διαδικασία με το recovery. Έκανα επανεκκίνηση τον υπολογιστή, πάτησα το F3, μπήκα στο recovery manager και αφού πάτησα μόνο ένα OK, δεν επέλεξα τίποτα άλλο, ούτε να με ρωτάει για ρυθμίσεις(όπως το κλασικό format που κάνουμε και μας έχει διάφορες επιλογές σε μπλε οθόνη), ούτε τίποτα. Η διαδικασία αυτή κράτησε 5 λεπτάκια, εκανε επανεκκίνηση, και ξεκίνησε τα windows. Έγινε άραγε format ή όχι? Έχει κάνει κάποιος αυτή τη διαδικασία??

Δημοσ.

Ο υπολογιστης ειναι στην αρχικη του κατασταση σα να εκανες φορματ και εγκατασταση με τον τροπο που θυμασαι παλια. Εκτος αν δεν εκανες recovery και εκανες restore σε ενα προηγουμενο σημειο. Αν τα προγραμματα που ειχες και τα δεδομενα σου υπαρχουν ακομα τοτε εκανες restore και οχι recovery

Δημοσ.

Είμαι 100% σίγουρη ότι έκανα recovery. Όλα τα προγραμμα και τα δεδομένα που είχα σβήστηκαν. Απλά δεν ήξερα αν αυτό είναι φορματ γιατί έγινε πολύ γρήγορα. Σε ένα desktop που έχω, όταν κάνω φορματ και εγκατάσταση των windows xp, πέρνει περίπου 1 ώρα....!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Αν ξέρετε και για το άλλο που ρώτησα? Για το product key???

Δημοσ.

Λογικά κάνει ενα quick format και επαναφερει καποιο Image της αρχικης καταστασης. Τωρα για το desktop σου αν κανει 1 ωρα να μπουν τα windows XP προκειται μαλλον για desktop εποχης 2000

Δημοσ.

Όντως το desktop είναι λίγο παλιό, από το 2005.

Οπότε, disualified θες να μου πεις ότι το recovery κάνει quick format? Επειδή δεν έχω πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση ακόμα.

Δημοσ.

Οπότε, disualified θες να μου πεις ότι το recovery κάνει quick format? Επειδή δεν έχω πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση ακόμα.

Δεν είναι πάντα το ίδιο,το δικό σου όπως το περιγράφεις έκανε απλά «αντιγραφή» έτοιμης εικόνας δεν έκανε format ούτε καν quick,και εσύ μπορείς στο desktop να κάνεις μια φορά format και να πάρεις εικόνα με το ghost/acronis και να κάνεις και εκεί το ίδιο, επαναφορά δηλαδή μέσα σε 5'.

Κάποια μηχανήματα έχουν και recovery που είναι κάπου ενδιάμεσα, είναι εικόνα δηλαδή αλλά όχι από ολοκληρωμένο format έτσι έχεις κάποιες επιλογές που μπορείς να αλλάζεις κάθε φορά.

Δημοσ.

Μην το ψαχνεις και παααρα πολυ σημασια εχει πως το αποτελεσμα είναι σαν να εχεις κάνει format και ξαναεγκατασταση των windows. Τωρα αν έκανε ένα quick format ή απλα επανέφερε την εικόνα αυτο με σιγουρια δε μπορω να σου το πω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...