Προς το περιεχόμενο

295 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θεωρείτε πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να επανέλθει στη δραχμή;

• Να παραμείνει στο ευρώ.
    • Να επιστρέψει στη δραχμή.
    • Το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα λ.χ έχουμε ένα ποσό στην τράπεζα οικονομίες μιας ζωής , σε περίπτωση χρεοκοπίας του κράτους και όχι των τραπεζών και με την προϋπόθεση ότι επιστρέφούμε στο Κολοκοτρώνη , τότε αν έχουμε 10.000 εύρο με το την άξια που θα χάσει το νόμισμα α’σπουμε ότι η ισοτιμία θα είναι 1 ευρώ προς 600 δραχμές ,δηλαδή θα έχουμε 600 000 δραχμές , το θέμα είναι ότι η ισστιμια δεν θα είναι φιξ όπως τώρα στα 340,75 και με το χάλι που θα έχει η οικονομία μας είναι πιθανόν το 600 να σκαρφαλώσει στο 700 και στο 1000 θα ήθελα να ρωτήσω πρακτικά πράγματα καθώς δεν είμαι οικονομολόγος , αυτό το πράγμα ευνοεί κατά κάποιο τρόπο την Ε.Ε γιατί θα πάρει αξία του ευρω απέναντι του δολαρίου αν αναγκάσουν τις μικρές χώρες να γυρίσουν στο τοπικό τους νόμισμα?,

μήπως όλα τελικά είναι ένα οργανωμένο παιχνίδι της μερκελ και του σοιμπλε κτλ?

Και ερωτώ άντε και γυρίσαμε στην δραχμή πως θα εισάγουμε αφού δεν παράγουμε?

Που θα πάνε οι τιμές πχ σε σίδερα τούβλα κτλ τιμές να αγοράσεις ένα διαμέρισμα η να χτίσεις ένα σπίτι ?

Οι τιμες των αυτοκίνητων ?

Το πετρέλαιο?

Θα υπάρχουν κάποια ισοζύγια μεταξύ των χωρών ή θα γυρισουμε σε εποχες του Νωε?

Εάν δηλαδή έχεις τα λεφτά σου στο σπίτι που είναι και επικίνδυνο εδώ που τα λεμε αλλα αρκετοί τα τραβάνε από την τράπεζα γιατι φοβόνται σε περίπτωση δραχμης εχεις απόδοση ½ στην καλυτερη περιπτωση είναι σαν να πηγαίνεις με ευρώ στην Βουλγαρία , με την λογική αυτή ειμαστε 100 % χαμένοι από χέρι γιατι ολοι θα σπεύσουν στις τραπεζες να κάνουν ανάληψη

Τι γνώμη έχετε γυρω από το θέμα?

• Απαντ. 696
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Aν πάμε στη δραχμή η ισοτιμία θα είναι εναντίων μας, τα 10000€ που λες το κόβω να γίνονται στην καλύτερη 600.000δρχ και όχι 6 μύρια. Το ευρώ θα υποχωρήσει έναντι του δολλαρίου γι αυτό και μας κρατάνε. Επιπλέον αν βγούμε εμείς θα βγουν και άλλοι όπως Ισπανία, Ιταλία κλπ οπότε το ευρώ θα καταρεύσει. Εμείς θα είμαστε στη χειρότερη θέση γιατί δεν παράγουμε οπότε θα πρέπει να εισάγουμε οπότε και εκεί θα παίξει το θέμα με τις ισοτιμίες. Πολύ απλά αν πάμε στη δραχμή την π....σαμε!!!

Δημοσ.

Εάν δηλαδή έχεις τα λεφτά σου στο σπίτι που είναι και επικίνδυνο εδώ που τα λεμε αλλα αρκετοί τα τραβάνε από την τράπεζα γιατι φοβόνται σε περίπτωση δραχμης εχεις απόδοση ½ στην καλυτερη περιπτωση είναι σαν να πηγαίνεις με ευρώ στην Βουλγαρία , με την λογική αυτή ειμαστε 100 % χαμένοι από χέρι γιατι ολοι θα σπεύσουν στις τραπεζες να κάνουν ανάληψη

Τι γνώμη έχετε γυρω από το θέμα?

με την διαφορα οτι η ισοτιμια ευρω-λεβα ειναι κλειδωμενη εδω και 6-7 χρονια στο 1.95 ,ενω εαν γινει καμια μανουρα με δραχμη η ισοτιμια οχι μονο δεν θα ειναι σταθερη αλλα τον πρωτο καιρο(~μηνες) θα υπαρχει συνεχης υποτιμηση και καθολου παραξενο τραπεζες του εξωτερικου να μην δεχονται καν δραχμες μεχρι να σταθεροποιηθει η ισοτιμια

Δημοσ.
γιατι ολοι θα σπεύσουν στις τραπεζες να κάνουν ανάληψη

οι οποιες θα ειναι με στεγνα ΑΤΜ αν οχι απ τη 1η αλλα απο τη 2η και 3η μερα και φυσικα θα δινουν μικροποσα ως αναληψη.

Που θα πάνε οι τιμές πχ σε σίδερα τούβλα κτλ τιμές να αγοράσεις ένα διαμέρισμα η να χτίσεις ένα σπίτι ?

Οι τιμες των αυτοκίνητων ?

ειτε θα πανε στα υψη ειτε θα ειναι οπως στην εποχη των παππουδων μας ή ακομα και πατεραδων μας δλδ εποχες 1950-1960 που αμαξι ειχαν λιγοι κλπ ή οπως στις ελληνικες ταινιες που ελεγε ο αλλος οτι με 150k δραχμες αγοραζε διαμερισμα.

μήπως όλα τελικά είναι ένα οργανωμένο παιχνίδι της μερκελ και του σοιμπλε κτλ?

Δεν φταινε μονο αυτοι αλλα και οι δικοι μας που -συμφωνα με οτι λεγεται αυτα τα χρονια- μαγειρεψαν ισολογισμους και λοιπα οικονομικα στοιχεια ωστε να μπουμε στην ΟΝΕ ή στο ευρώ . Οποτε το ποιος ή ποιοι πραγματικα φταιει δε μπορουμε να το προσδιορισουμε επακριβως εμεις οι «κοινοί θνητοί»

Δημοσ.

Το ευρώ θα υποχωρήσει έναντι του δολλαρίου γι αυτό και μας κρατάνε.

Για τον αντίθετο ακριβώς λόγο μας κρατάνε.

Για να κρατάμε το ευρώ χαμηλά και ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν βγούμε απο το ευρώ εμείς και οι άλλες σκουπιδοχώρες σε 1-2 χρόνια το ευρώ θα είναι ασύμφορα ακριβό.

Δημοσ.

πο πο πόσα θέματα έχουν ανοίξει σχετικά με τη χρεωκοπία κάθε φορά που αγριεύουν τα πράγματα

δεν υποστηρίζω το να πάμε στη δραχμή αλλά νομίζεις αν παραμείνουμε στο € θα μπορείς να αγοράζεις πετρέλαιο, αυτοκίνητα...

κάτσε να πάει όπως λένε 1,40€ το πετρέλαιο από χειμώνα και θα δούμε πόσοι θα αγοράζουν.

κάτσε να πέσουν κι άλλο οι μισθοί (άμεσα και έμμεσα) και θα δούμε πως θα αγοράζεις και αυτοκίνητα.

ήδη τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικά δε περιμένουν τι δραχμή.

δε νομίζω να γυρισουμε σε εποχές του Νώε.

θα μας έχουν κόψει το νερό :mrgreen:

συμπέρασμα:

Πολύ απλά αν πάμε στη δραχμή την π....σαμε!!!

γενικώς την π....σαμε, ασχέτως νομίσματος.

Δημοσ.

τα ατομα που εχουν πχ ενα στεγαστικο λ.χ 100.000 / 180+ 000 με τους τοκους ευρώ τι θα απογινουν πως θα πληρωθουν αυτα τα δανεια εσεις εχετε τα χρηματα σας στις τραπεζες η σε κανα σεντουκι? P:)

Δημοσ.

Σενάρια μπορούμε να κάνουμε πολλά, εγώ λέω άμα πάμε πήγαμε και τέλος. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να μας οδηγήσουν ή και να μην μας οδηγήσουν στην δραχμή, θα έλεγα περισσότερο οτι οι παράγοντες είναι πολιτικοί. Ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν τι θα συμβεί στην τελική.

Δημοσ.

εγω θα πω κάτι άλλο. Οκ , δυο διαφορετικά σενάρια υπάρχουν τα οποία ειναι ακριβώς αντίθετα, η θα πατώσουμε η θα σωθούμε (το 2ρο το υποστηρίζουν αρκετοί , όπως και το πρώτο σενάριο).

τι θα γίνει αν μείνουμε στο euro όμως? ξεχνάτε οτι απο Ιούνιο ο βασικός μισθος θα πάει κάπου στα 250-280 euro ? και δεν είναι αερολογίες/τρομοσενάρια κλπ , έχει συμφωνηθεί ήδη με το ΔΝΤ.

οπότε αν παίρνω 250-280 euro τον μήνα , τι συνέπειες έχει στην αγοραστική μου ικανότητα ακόμα και αν μείνω στο euro και εισάγω με τις τιμές που εισάγω και σήμερα ? :mellow:

απλά αναρωτιέμαι ποιο πιθανό σενάριο απο όλα δεν μας πατώνει κανονικά.

Δημοσ.

τι θα γίνει αν μείνουμε στο euro όμως? ξεχνάτε οτι απο Ιούνιο ο βασικός μισθος θα πάει κάπου στα 250-280 euro ? και δεν είναι αερολογίες/τρομοσενάρια κλπ , έχει συμφωνηθεί ήδη με το ΔΝΤ.

επειδή το ακούω αυτό.

που το βασίζετε όσοι το λέτε;

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

[...]

Μπορείς να μας πεις πού ακριβώς συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Σενάρια μπορούμε να κάνουμε πολλά, εγώ λέω άμα πάμε πήγαμε και τέλος. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να μας οδηγήσουν ή και να μην μας οδηγήσουν στην δραχμή, θα έλεγα περισσότερο οτι οι παράγοντες είναι πολιτικοί. Ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν τι θα συμβεί στην τελική.

κοιτα αν δεν εχεις καποιο σοβαρο κεφαλαιο στις τραπεζες τους κοπους μιας ζωης ενταξει το παιρνεις καπως χαλαρα το θεμα δεν χρειαζεται να ανχωνεσε και ιδιαιτερα σκεψου αν ειχες 20 50 100 150 χιλιαρικα θα σκεφτοσουν το ιδιο ομως?

Δημοσ.

Μπορείς να μας πεις πού ακριβώς συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο;

Το έχω ακούσει και γω να το λένε, λογικά καμιά πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ.

Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει πάντως τη Λαγκάρντ να λέει ότι οι μισθοί πρέπει να πέσουν σε επίπεδα Κροατίας, γιατί αυτές οι χώρες είναι οι άμεσες ανταγωνίστριες μας :rolleyes:

Επίσης έχω ακούσει εκπροσώπους της τρόικας να λένε ότι η πρώτη μείωση κατά 22% στον βασικό δεν είναι αρκετή και ότι είμαστε στα μισά του δρόμου, για να εξορθολογιστούν οι μισθοί στην Ελλάδα.

Τα μισά, τα μισά, τα μισά...

Δηλαδή δεν μας έφτασε το 22% μείωση (πήγε από 751, στα 570 περίπου) και το 32% σε νέους κάτω των 25 (τουτέστιν ένα πεντακοσάρικο και όλα αυτά μεικτά) αλλά είμαστε στα μισά.

Εγώ από αυτή τη δήλωση καταλαβαίνω -44% και -64% αντίστοιχα.

Το -44 σημαίνει επίδομα ανεργίας για βασικό μισθό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...