jimbakl Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 καλησπέρα σας... έχω ένα πρόβλημα... έχω ένα αρχείο με αριθμούς. > 0 5 2 7 9 2 4 5 6 7 8 9 1 8 3 4 5 6 9 0 1 3 5 1 3 0 6 9 1 6 7 2 6 μερικές σειρές έχουν 7 νούμερα και άλλες 6, το θέμα είναι πως θέλω ανα στήλη να τα αποθηκεύω σε πίνακες... αν το κάνω με fscanf μεχρι να τελειωσει το αρχείο όταν πετυχαίνω μια σειρά με 6 αριθμους και βαζω fscanf για το 7ο (που δεν υπαρχει) θα γίνεται conflict.... Ο πινακας που θα περιεχει τα στοιχεια της τελευταιας στηλης θα ναι μηδενικός, εκτος απο τις σειρες που υπάρχει νούμερο στις 7η σειρά... Την περιπτωση να τους βαλω μηδενικα με το χερι δεν γινεται γιατι ο πινακας έχει τολαχιστον 100 γραμμες.... μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε στο πως να τα διαβάσω;;;;
nilosgr Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 χρησημοποιησε fgets(), και μετα κανε τους parse αριθμους μονος σου
jimbakl Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 δηλαδή;;; κανω το fgets(buffer,200,fp); αλλά παίρνω σε όλα το fgets την σειρά με τα λίγα νούμερα... τα πολλά (+1) ποτέ δεν το παίρνει, και μετά από αυτό πως θα τα βαλω κάθε στοιχείο ξεχωριστά στους πίνακες που θέλω... κα βασικά πως σκανάρω τον πίνακα buffer και να βάζω κάθε αριθμό εκεί που θέλω...;;;;;; σορρυ αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την fgets..
migf1 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Πιθανότατα κάτι κάνεις λάθος αν με την fgets() δεν παίρνεις όλες τις γραμμές. Για την κάθε γραμμή, χρησιμοποίησε την strtok() για να μετρήσεις και να διαβάσεις τα 6 ή 7 νούμερα που περιέχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα