Προς το περιεχόμενο

H80 airflow

nickdent

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια σήμερα εγκατέστησα την Η80 και προβληματίζομαι λίγο με την ιδανική διάταξη των ανεμιστήρων της. Τους έχω βάλει και τους 2 να βγάζουν τον αέρα έξω.Στο κουτί μου όπως θα δείτε και στην εικόνα της ιστοσελιδάς που παραθέτω παρακάτω έχω και τους 2 ανεμιστήρες μπροστά και έναν στο πλάι οι οποιοι τραβάνε αέρα απο έξω και ο πάνω ο οποιος βγάζει. Η σύνθεσή μου είναι η εξής :

cpu : intel i7 930 2.80GHz

mobo : ASUS P6X58D Premium

psu : thermaltake 850 watt

vga : Gainward GeForce GTX 460 1024MB GS-GLH

ram : kingston DDR3 9GB 1333 (+ hyper fan kingston)

case : thermaltake element s vk6000 ( http://forum.lowyat.net/topic/887145 )

Τώρα κάνω τα πρώτα βήματά μου στο overclocking και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας παιδια σήμερα εγκατέστησα την Η80 και προβληματίζομαι λίγο με την ιδανική διάταξη των ανεμιστήρων της. Τους έχω βάλει και τους 2 να βγάζουν τον αέρα έξω.Στο κουτί μου όπως θα δείτε και στην εικόνα της ιστοσελιδάς που παραθέτω παρακάτω έχω και τους 2 ανεμιστήρες μπροστά και έναν στο πλάι οι οποιοι τραβάνε αέρα απο έξω και ο πάνω ο οποιος βγάζει. Η σύνθεσή μου είναι η εξής :

αν ψαξεις στο σαιτ της κορσερ θα δεις οτι πρεπει οι ανεμιστήρες να βαζουν αερα στο κουτι.

Διάβασε από εδώ κ κάτω θα βρεις ενδιαφέροντα πράγματα πιστεύω αν έχεις κάτι διαφορετικό εσύ μου λες και το κάνουμε defining. > http://www.insomnia.gr/topic/444729-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%8d/page__view__findpost__p__4730791

αν ψαξεις στο σαιτ της κορσερ θα δεις οτι πρεπει οι ανεμιστήρες να βαζουν αερα στο κουτι.

Νομιζω οτι δεν ισχυει απολυτα αυτο που λες.Και με τις 2 Η80 το δοκιμασα και με τους 2 τροπους.Και στις 2 περιπτωσεις οπου ειχα βαλει τους ανεμιστηρες να βαζουν αερα παρατηρησα αυξηση της θερμοκρασιας κατα 2-3 βαθμους.

Νομιζω οτι δεν ισχυει απολυτα αυτο που λες.Και με τις 2 Η80 το δοκιμασα και με τους 2 τροπους.Και στις 2 περιπτωσεις οπου ειχα βαλει τους ανεμιστηρες να βαζουν αερα παρατηρησα αυξηση της θερμοκρασιας κατα 2-3 βαθμους.

Και έτσι είναι κανονικά.Η διάταξη είναι Push Pull δηλαδή ο ένας σπρώχνει και ο άλλος τραβάει τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί φυσικά. Βγάλε αν θέλεις το κουτί σου εσωτερικά μια φώτο κ ανέβασε την για περαιτέρω παρατηρήσεις.. ;)

αν το σκεφτεις καλυτερα θα καταλαβης οτι αν βαλεις να τραβαει αερα απο μεσα θα ρίχνει πανω στο ψυγείο ζεστο αερα που θα εχει το κουτι μεσα.ενω αν τους βαλεις να βαζει αερα μεσα στο κουτι θα τραβαει δροσερο αερα οσο δροσερος ειναι αυτος τωρα το καλοκαιρι.

Μα γιατι να τραβαει ζεστο αερα?Κοιτα το κουτι εχει αλλους τοσους ανεμιστηρες?Αν δεν ειχε κανεναν αλλον να ελεγα οτι εχεις δικιο

Μα γιατι να τραβαει ζεστο αερα?Κοιτα το κουτι εχει αλλους τοσους ανεμιστηρες?Αν δεν ειχε κανεναν αλλον να ελεγα οτι εχεις δικιο

ο αερας μεσα στο κουτι εχει περαση απο σκληρους καρτες γραφηκων μνημες chipset θελεις να μου πεις οτι εχει την ιδια θερμοκρασια που θα εχει αν τραβαει αερα απο εξω που θα ειναι οπως και να το κανεις ποιο δροσερος?εχει ανοιξει ποτε το κουτι σου οταν παιζεις καποιο παιχνίδι να δεις ποσο ζεστο ειναι μεσα?

Μα αν ηταν ετσι ρε συ ολες οι ψυκτρες δεν θα ηταν ειδικα διαμορφωμενες να εισαγουν αερα απ'εξω? Ομως αφου υπαρχουν τα case fans γι'αυτη τη δουλεια ποιος ο λογος?

Αυτο που ρωτας στο τελος οχι δεν εχω ανοιξει την ωρα που παιζω,αλλα αν βαλω το χερι στον πανω ανεμιστηρα μονο ζεστο αερα δεν βγαζει.Σιγουρα μια μικρη διαφορα ισως υπαρχει αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο

Μα αν ηταν ετσι ρε συ ολες οι ψυκτρες δεν θα ηταν ειδικα διαμορφωμενες να εισαγουν αερα απ'εξω? Ομως αφου υπαρχουν τα case fans γι'αυτη τη δουλεια ποιος ο λογος?

Αυτο που ρωτας στο τελος οχι δεν εχω ανοιξει την ωρα που παιζω,αλλα αν βαλω το χερι στον πανω ανεμιστηρα μονο ζεστο αερα δεν βγαζει.Σιγουρα μια μικρη διαφορα ισως υπαρχει αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο

δεν μηλας για αεροψυχτρες.εχει δεν μπορεις να κανεις κατι.

το ψυγειο της H80 για να αποδοσει καλητερα δεν θελει να τραβαει ζεστο αερα απο μεσα του κουτιου.ο ανεμιστήρας ανακυκλωνη τον αερα,δεν παραγει αερα.οποτε αν σκεφτεις οτι το κουτι μεσα εχει το λιγοτερο 30 βαθμους απο επεξεργαστη 30 απο σκληρους την καρτα γραφηκων + το υπολοιπο συστημα σκεψου ποιο ειναι το ιδανικο για να μπορεσεις να εχεις την καλύτερη αποδωσει.δεν λεω οτι δεν κανει να την βαλεις να βγαζει αερα απλα λεω ποιο ειναι το ιδανικο setup ωστε να εχει την μέγιστη αποδωσει.

Οκ ομως σκεψου οτι ο αερας που μπαινει απο τον πλαινο 200αρη παει κατευθειαν στο ψυγειο.Συνεπως απο κει τον τραβαει τον αερα και οχι αυτον που μπαινει απο μπροστα και ναι οπως ειπες περναει απο δισκους κλπ.

Σε καθε περιπτωση παραθετω την γνωμη μου βαση οσων ειδα και με τις 2 Η80.

Τελος ισως να παιζει ρολο γενικοτερα το airflow που εχει κανει ο καθενας στο κουτι του.Απο περιεργεια ειχες δοκιμασει να βαλεις τα fans της H80 να βγαζουν τον αερα εξω?

Οκ ομως σκεψου οτι ο αερας που μπαινει απο τον πλαινο 200αρη παει κατευθειαν στο ψυγειο.Συνεπως απο κει τον τραβαει τον αερα και οχι αυτον που μπαινει απο μπροστα και ναι οπως ειπες περναει απο δισκους κλπ.

Τελος ισως να παιζει ρολο γενικοτερα το airflow που εχει κανει ο καθενας στο κουτι του.Απο περιεργεια ειχες δοκιμασει να βαλεις τα fans της H80 να βγαζουν τον αερα εξω?

ναι εχω δοκιμασει.εχει διαφορα στην θερμοκρασια 5 βαθμους.μπορει να μου πεις σιγα την διαφορα.αλλα οπως και να το κανεις λιγοτερο ειναι καλητερο σε αυτη την περηπτοση.

οπως και να το κανεις ο αερας που ρηχνει ο ανεμηστηρας απο εξω προς τα μεσα που πεφτει πανω στα φινς της H80 ( τα φινς ειναι που κανουν την ολοι δουλεια) ειναι δροσεροτερος απο το να φυσαει ο 20ρης.

Στην αρχη είχα βάλει τα fans να βγαζουν τον αέρα,χτες το άλλαξα και ειχα μια μείωση κατα 2 βαθμους περίπου.

ναι εχω δοκιμασει.εχει διαφορα στην θερμοκρασια 5 βαθμους.μπορει να μου πεις σιγα την διαφορα.αλλα οπως και να το κανεις λιγοτερο ειναι καλητερο σε αυτη την περηπτοση.

οπως και να το κανεις ο αερας που ρηχνει ο ανεμηστηρας απο εξω προς τα μεσα που πεφτει πανω στα φινς της H80 ( τα φινς ειναι που κανουν την ολοι δουλεια) ειναι δροσεροτερος απο το να φυσαει ο 20ρης.

Οχι μαλλον δεν με καταλαβες.Δεν εννοω οτι ψυχει ο 20αρης τα fins.Εννοουσα οτι ο αερας που μπαινει απο τον 20αρη απο το πλαι,πεφτει στον μπροστινο fan της h80 συνεπως αυτον ρουφαει(ειναι και κρυος αφου μολις μπηκε μεσα) και τον στελνει στο ψυγειο.

Στην αρχη είχα βάλει τα fans να βγαζουν τον αέρα,χτες το άλλαξα και ειχα μια μείωση κατα 2 βαθμους περίπου.

Αφου ειναι καλυτερο ετσι αστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...