Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά του Insomnia.gr ξέρω πως είναι βαρετές μερικές ιστορίες, αλλά πραγματικά σας παρακαλώ διαβάστε την δική μου και βοηθήστε γιατί αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα σχεδόν κάθε βράδυ που αποφασίζω να δω μια κ_λοταινία! Βάλτε ένα χεράκι να γίνει καλά...

Είχα ξανακάνει ένα τόπικ, το οποίο δεν το βρίσκω καν. Είχαν απαντήσει μερικά άτομα, αλλά δεν είχε βρεθεί επίλυση του προβλήματος. (Αν βρεθεί, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να συγχωνευθεί γιατί εδώ έχω άλλα δεδομένα.)

Σήμερα κατάλαβα πως δεν είναι πρόβλημα σκληρού δίσκου, αλλά Software γενικά! (εκτός και αν έχουν κλατάρει η RAM)

Για το Catch-up: Όταν έμπαινα στον Folder που έχω συλλογή όλες τις ταινίες μου (divx, 720, 1080 με .srt μέσα σε υποφακέλους) το PC σε Random στιγμές ξεκινάει και σέρνεται, η RAM φτάνει 98-100% use (στο Gadget των W7) και μένει εκεί μέχρι 3-4 λεπτά ενώ εγώ δεν μπορώ να κουνήσω τίποτα. Η μπάρα του παραθύρου που είναι η ταινία, πρασινίζει "διαβάζοντάς" και καλά ενώ στην παρούσα φάση της παίρνει λεπτά για να γεμίσει! Μετά πέφτει στο 18% (!) και συνεχίζει να σέρνεται λίγο ακόμα όλο το σύστημα μέχρι που περνάει..

Χθές έφερε έναν καινούριο εξωτερικό ένας φίλος μου για να του περάσω ταινίες. Το άφησα όλο το βράδυ (μετά από Format για μετατροπή σε NTFS file sys) και πέρασε 300GB ταινιών.

Σήμερα αυτό που παρατήρησα, όταν τις γυρνούσα για να βάζω Ελληνικά .srt γιατί δε ξέρει αγγλικά το παιδί, ήταν πως ΚΑΙ η προσπέλαση ταινιών (απλά άνοιγμα-κλείσιμο φακέλων - όχι αναπαραγωγή) μέσα στο ΞΕΝΟ δίσκο προκαλούσε αυτό το πρόβλημα!

ΔΕΝ μπορεί να είναι συγκεκριμένη ταινία, και ΔΕΝ είναι πρόβλημα σκληρού! Τι στο καλό είναι;! Εγώ μέχρι στιγμής νόμιζα πως ο HDD μου ήταν ελαττωματικός και έκανα τουμπεκί μέχρι τώρα!

Δημοσ.

Ένα workaround μπορεί να ναι να κάνεις disable τα movie thumbnails γι αυτούς του φακέλους. Δεξί click στον root folder, properties, customize, optimize this folder for: general items (+subfolders).

Δημοσ.

Ένα workaround μπορεί να ναι να κάνεις disable τα movie thumbnails γι αυτούς του φακέλους. Δεξί click στον root folder, properties, customize, optimize this folder for: general items (+subfolders).

Εδώ πάω να μεταφέρω ταινία/ταινίες σε έναν φάκελο (γιατί τα είχα πετάξει όλα χύμα) και κάνει "Moving" γράφοντας "discovering items" από πριν ξεκινήσω να σας απαντάω.. και δεν έχει κάνει καν Move.

Ρε μπας και φταίνε οι μεγάλες ταινίες που το γ__νε έτσι;!;

Έκανες γενικότερα stability tests μήπως και βρεις κάτι;

Μόνο τον σκληρό είχα checkάρει από το HDSentinel. (άψογος εννοείται)

Μάλλον κάτι άλλο θα λες δό..

Δημοσ.

Βασικά επειδή όντως το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα με τα thumbnails, κλείστα τελείως αρχικά (organize > folder and search options > view > advanced settings > always show icons, never thumbnails).

Αν φτιάξει, φταίει μάλλον κάποιο codec pack που έχει ορίσει να δημιουργούνται thumbnails για τα αρχεία βίντεο και ζορίζει για κάποιο λόγο το σύστημα (αν και δεν θα έπρεπε...)

Δημοσ.

Εδώ πάω να μεταφέρω ταινία/ταινίες σε έναν φάκελο (γιατί τα είχα πετάξει όλα χύμα) και κάνει "Moving" γράφοντας "discovering items" από πριν ξεκινήσω να σας απαντάω.. και δεν έχει κάνει καν Move.

Ρε μπας και φταίνε οι μεγάλες ταινίες που το γ__νε έτσι;!;

[...]

Το δοκίμασες αυτό που πα και δεν άλλαξε κάτι. Όχι, δε φταίει το μέγεθος των ταινιών.

εγω λεω οτι ειναι προβλημα codec

κατεβασε το K-Lite Codec Pack

http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm

Καλό θα ναι να κάνει uninstall ό,τι άλλο codec έχει πριν βάλει το k-lite.

Δημοσ.

Αν έχεις εγκατεστημένο το divx player & codecs απεγκατεστησε το και δες αν συνεχίζουν τα κολληματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

To VLC και το MPC Homecinema (μαζί με τα codecs του) χρησιμοποιώ. Το VLC είναι stand-alone, άρα δε νομίζω να ενοχλεί.

ΌΛΑ τα άλλα Codecs πως τα καθαρίζω από το σύστημα; Δεν υπάρχει κάνα prog σαν το Driver Sweeper ξέρωγω;

@antonl Ναι, συνεχίζει το θέμα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγνώμη για την καθυστέριση αγόρια, αλλά ήθελα να περάσει λίγος καιρός για να ξέρω ότι διορθώθηκε. Τώρα πια μετά από έναν ανενόχλητο μήνα surfing στους folders μου, ξέρω πως ο Candlemass τα σπάει.

Βασικά επειδή όντως το πιο πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα με τα thumbnails, κλείστα τελείως αρχικά (organize > folder and search options > view > advanced settings > always show icons, never thumbnails).

Αν φτιάξει, φταίει μάλλον κάποιο codec pack που έχει ορίσει να δημιουργούνται thumbnails για τα αρχεία βίντεο και ζορίζει για κάποιο λόγο το σύστημα (αν και δεν θα έπρεπε...)

Όχι μόνο μου έλυσε το πρόβλημα με το πρώτο post, αλλά ξέρει και τι το προκαλούσε (πράγμα που δεν μπαίνω στον κόπο να επαληθεύσω - να παν στο δ__λο τα thumbnails). ^_^

Χίλια ευχαριστώ τους πάντες, και απλά ξανά ρισπέκτ στον helper γιατί δεν την πάλευα να περιμένω μέχρι τα W8 σε τέτοιο χάλι. Έίμαι και νευρική και τα αργά PC, πόσο μάλλον αν ένα από αυτά είναι το "jet" μου, με τρελαίνουν και μπορεί να έκανα και καμιά ζημιά. :rolleyes:

Τρελό το Team!

Topic closed.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...