Προς το περιεχόμενο

RC - Μοντελισμος

Giorgos241

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΩΩΩΩ μοντελισταί?! Είμαι και εγώ του σπορ, εδώ και 18 χρόνια περίπου, αλλά προτιμώ τα αεροπλάνα. Παρ'όλα αυτά, αν κάποιος φίλος θέλει τεχνική υποστήριξη, μπορεί να στείλει ένα PM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

39 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε

ΩΩΩΩ μοντελισταί?! Είμαι και εγώ του σπορ, εδώ και 18 χρόνια περίπου, αλλά προτιμώ τα αεροπλάνα. Παρ'όλα αυτά, αν κάποιος φίλος θέλει τεχνική υποστήριξη, μπορεί να στείλει ένα PM.

Ο καθένας στον τομέα του!

Εγώ πάντα είχα nitro, buggies! 1/10, 1/8, 1/16.

Και μου ήρθε στο μυαλό ενα μοντέλο no brand που είχα 1/16 nitro που εκανα τρελη βλακεια που το πουλησα.

HSP Meteor 1/16 Nitro buggy.

Πολύ πιο βολικό απο το mini inferno που έχω ακόμα, καθώς είχε κορδονιέρα και δεν ήθελε να κουβαλάς και μίζα για να το ξεκινήσεις.

Αν γνωρίζει κανέις που μπορώ να βρώ μοντέλα HSP στην Ευρώπη, ας με ενημερώσει.

• 10 μήνες μετά...

Γειά σε όλους,

τα τελευταία 2 χρόνια, ασχολούμαι με το σχεδιασμό, κοπή, τρύπημα, custom επιγραφές carbon εξαρτημάτων, σασί κτλ για διάφορα rc.

Δεδομένου ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον hobby, το έχω εξελίξει αρκετά ώστε να μπορώ να βοηθήσω και κάποιον άλλο τρελαμένο με αυτό το απίστευτο υλικό.

Όποιος αναζητούσε κάτι τέτοιο ας με ενημερώσει.

Καλή και δημιουργική  συνέχεια

• Like 1

• 4 μήνες μετά...
Στις 21/1/2019 στις 11:28 ΜΜ, Giorgos241 είπε

Αν γνωρίζει κανέις που μπορώ να βρώ μοντέλα HSP στην Ευρώπη, ας με ενημερώσει.

http://www.rchobbyestore.co.uk/search/hsp-car#:page1:c11

https://www.ebay.co.uk/b/HSP-RC-Model-Vehicles-Kits/182181/bn_18064879

• Like 1

• 6 μήνες μετά...
Στις 23/11/2019 στις 11:59 ΜΜ, CBill είπε

Γειά σε όλους,

τα τελευταία 2 χρόνια, ασχολούμαι με το σχεδιασμό, κοπή, τρύπημα, custom επιγραφές carbon εξαρτημάτων, σασί κτλ για διάφορα rc.

Δεδομένου ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον hobby, το έχω εξελίξει αρκετά ώστε να μπορώ να βοηθήσω και κάποιον άλλο τρελαμένο με αυτό το απίστευτο υλικό.

Όποιος αναζητούσε κάτι τέτοιο ας με ενημερώσει.

Καλή και δημιουργική  συνέχεια

Δεν ξέρω αν μπορείς αλλά με CAD μπορείς να σχεδιάσεις κομμάτια ανταλλακτικών για το μοντέλο σου. 

εγω προσπάθησα να σκανάρω μερικά κομμάτια από το xray 808 και προσπαθώ να βρω χρόνο για να τα δοκιμάσω. Σίγουρα, δεν θα έχουν την αντοχή του ανθρακονήματος αλλά θα έχουν το 1/4 του κόστους 

[πηγη] [πηγη2]

Αναφορά σε κείμενο

Μια θλιβερή είδηση, λίγο καθυστερημένη: Απεβίωσε ο παλιός μοντελιστής και καταστηματάρχης Κώστας Καλφάκης!

Ψάχνοντας να βρω την ιστοσελίδα του, διαπίστωσα -αρκετά καθυστερημένα ομολογώ- ότι ο προσφιλής μοντελιστής και καταστηματάρχης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Απεβίωσε τον Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020.

Εγω το εμαθα επειδη ειπα να περασω απο το μαγαζι. Ολα φαινονται να ειναι στην θεση τους, αλλα οταν πηγα και ρωτησα σε ενα αλλο μαγαζι μου ειπαν οτι η εταιρια λογικα ειναι πλεον (καποιας) τραπεζας.

Τελος για αυτο το τεραστιο καταστημα. Κριμα γιατι ειχε τοσα πολλα μοντελα.

• Sad 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στους μοντελίστες και καλή χρονιά!

Μπορεί να είναι και λίγο άσχετο με την συζήτηση αλλά θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει που μπορώ να φτιάξω το μοτέρ από ένα Kyosho που έχω παροπλισμένο εδώ και 10 χρόνια;
Το πρόβλημα είναι ότι έχει σπάσει η βίδα της καμπάνας πάνω στο εκκεντροφόρο και έχει μείνει μέσα χωρίς κεφάλι. Το μοτέρ είναι το GX21 από το Inferno MP7.5 sports 4.

Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; και αν ναι τι κάνατε;

Επεξ/σία από Vanlyda

1 ώρα πριν, Vanlyda είπε

Καλησπέρα στους μοντελίστες και καλή χρονιά!

Μπορεί να είναι και λίγο άσχετο με την συζήτηση αλλά θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει που μπορώ να φτιάξω το μοτέρ από ένα Kyosho που έχω παροπλισμένο εδώ και 10 χρόνια;
Το πρόβλημα είναι ότι έχει σπάσει η βίδα της καμπάνας πάνω στο εκκεντροφόρο και έχει μείνει μέσα χωρίς κεφάλι. Το μοτέρ είναι το GX21 από το Inferno MP7.5 sports 4.

Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; και αν ναι τι κάνατε;

Ψάξε το μαγαζί velocity models στο fb και στειλε ένα μήνυμα. Κάνει τέτοιες δουλειές και θα ξέρει σίγουρα να σε κατατοπίσει σχετικά με τη συγκεκριμένη εργασία.

• Like 1

• 3 μήνες μετά...

Γεια σε όλους τους μοντελιστές!

Έχω το Mini-z buggy MB010 VE 2.0 που διαθέτει πρωτόκολλο FHSS και θέλω να ρωτήσω αν γίνεται και πως ακριβώς βήμα βήμα, να κάνω binding με την τηλεκατεύθυνση Flysky Noble Nb4 η οποία έχει το module FS-RM005. Υπάρχει κάποιος, ακόμα και μαγαζί που μπορεί να βοηθήσει;

Επίσης υπάρχει ενεργό ελληνικό φόρουμ για Mini-z;

Ευχαριστώ και καλή μοντελιστική ασχολία

• 9 μήνες μετά...
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Πάνε αρκετά χρόνια που σταμάτησα να ασχολούμαι αλλά τώρα που ο γιος μεγαλώνει και βλέπω ότι του αρέσουν αρκετά τα τηλεκατευθυνόμενα σκέφτομαι αν είναι καλύτερα να προσπαθήσω να συμμαζέψω τα δικά μου παλιά ηλεκτρικά αμαξάκια (δεκαετία 90) ή να πάω σε κανένα κάπως κάλο κινεζικό που είδα που τα έχουν όλα στο πακέτο συν αρκετή δύναμη!

Για τα δικά μου δεν έχω τηλεκατεύθυνση, μπαταρία και φορτιστή και οκ για τηλεκατεύθυνση βγάζω κάποια άκρη, οι μπαταρίες και οι φορτιστές έχουν αλλάξει όμως και δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να πάρω.

Επίσης, στα λάστιχα βλέπω σίγουρα φθορές, τι άλλο θα ήθελε ένα τ/κ τόσων χρόνων για να μπει ξανά σε λειτουργία; Για να δω αν αξίζει ή να πάω απευθειας σε κάτι νεώτερο.

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...