Προς το περιεχόμενο

RC - Μοντελισμος

Giorgos241

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εεεεε ρε μικρος που ειναι ο κοσμος :P Τι κανετε ρε παιδια? ολοι εδω μαζεμενοι βλεπω ε? :P και πανω που εψαχνα να ανοιξω κανα topic για το μοντελισμο επεσα πανω σε αυτο B)

*** Οσοι δεν με καταλαβατε ΑΚΟΜΑ, ειμαι ο Driver Aris (to nick μου) απο τα αγαπημενα μας μοντελιστικα φορουμ :-D ****

Να και τα δικα μου μοντελαα!

Thunder Tiger Sparrowhawk TTR XB Burshless

και

Thunder Tiger EB4 s2 PRO (new facelift version)

scaled.php?server=819&filename=dsc00017zvz.jpg&res=landing

scaled.php?server=62&filename=dsc00901nk.jpg&res=landing

scaled.php?server=826&filename=p1000851jv.jpg&res=landing

scaled.php?server=27&filename=dsc00931si.jpg&res=landing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως περασαν τα χρονια.

Μαζι και το χομπυ.

Ετυχε να πεσω παλι πανω στο thread (παρολο που το ανοιξα εγω, το ειχα ξεχασει).

Πλεον εχω ενα Xray 808 και ενα Kyosho Mini Inferno Buggy+ST GP.

Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου ή ισχυει, αλλα πλεον τα θερμικα φαινεται να μην εχουν το ιδιο κοινο που ειχανε παλια.
Μαγαζια οπως:

• Ο Γιατρακος, δεν φερνει καν πλεον θερμικα μοντελα. Επισης τελος τα thunder tiger, καλως ορισαν τα Traxxas.
  • Το model-shop εχει κλεισει.
  • Ο RCHobbyAthens εχει τα ιδια μοντελα, αλλα αλλαξε διευθυνση.
  • Το Modellsport υπαρχει ακομα με τα Hobao, αλλα δεν ειδα καποια αλλη μαρκα που να γνωριζω.
  • Και μετα ειναι ο Fanatix που αν δεν κανω λαθος στην πιστα πλεον εχει μονο on-road και ηλεκτρικα μικρης κλιμακας 1/10 ηλεκτρικα.

Αν ενδιαφερει καποιον, μπορει να δει περισσοτερα για τον μοντελισμο στο reddit. https://www.reddit.com/r/rccars/

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 1

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και παλι!

Προσφατα επεσα πανω στην κουτα μου με τα παλια μου μοντελα και (ξανα) τα καθαρισα κλπ μιας που ειχα λιγακι παραπανω χρονο μεσα στις γιορτες.

Μπορω να πω βεβαια οτι πλεον, καθως εχουν περασει τα χρονια τα μοντελα που εχω ειναι σχετικα "αρχαια" (2011 μοντελα και πριν), μαλλον ειναι καιρος να δωσω καποιο και να παρω κατι αλλο.

Κοιταζα και μου αρεσε πολυ μια μαρκα που οταν ξεκινησα να βγαινω απο το hobby αν δεν κανω λαθος, εβγαλε το πρωτο της μοντελο.
Αναφερομαι στην JQ.

Το μοντελο μπορει να το βρει καποιος απο αυτο το καταστημα (αν υπαρχει και αλλου σε καλυτερη τιμη ενημερωστε με)

https://redmonkeyrc.com/collections/jq-racing-kit/products/jq-white-edition-kit

Τα 250 μου φαινονται βεβαια μια πολυ χαμηλη τιμη σε σχεση με το 808, MP9/MP10 και σχετικα αλλα μοντελα ΚΙΤ.

Επισης, καθως επρεπε να βρω καποια κομματια για το μοντελο που καθαρισα, μπηκα και στο car για να ψαξω για κομματια και βλεπω ολο και περισσοτερο κινεζικα και γενικα brand names που δεν ειχα δει παλια οπως WLTOYS, κλπ.
Κατι που επιπλεον μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν υπαρχουν τοσα πολλα Kyosho Inferno προς πωληση, αλλα παραλληλα βλεπω οτι τα GS μοντελα τυπου Storm εχουν αυξηθει.
Δεν ειδα σχεδον κανενα Kyosho Mini-Z, οπως και Losi 8ight/8ight-T, Kyosho DBX/DST/DRX προς πωληση στο car.

Της συγκεκριμενης μαρκας κιολας, μου εκανε εντυπωση αυτο το μοντελο:

Προς τα ατομα που ασχολουνται ακομα, θα ηθελα να κανω την εξης ερωτησεις:

• Υπαρχει καποιο μερος πλεον (forum, σελιδα) που μπορει να βρει καποιος περα απο θεματα μοντελισμου, μεταχειρισμενα μοντελα και γενικα ενα active community?
  • Υπαρχουν ακομα αγωνες για nitro 1/8 buggies στην Ελλαδα αλλα οχι σε ΕΛΜΕ "σοβαροι" αγωνες, κατι πιο χαλαρο για να παω να περασω απλα καλα.

Μια ενημερωμενη λιστα μαγαζιων για την ελλαδα (σιγουρα κατι θα λειπει):

Με στατικα μονο μοντελα:

Γνωστα καταστηματα εξωτερικου:

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 1

Σημερα κανονισα με παρεα και πηγα να δω το XRS onroad rd1 1/8GT στην FRT της Σταματας με φιλους.

Δεν καταλαβα ποτε περασαν τα 45 λεπτα, ειχε παρα πολυ ενδιαφερον ο αγωνας.

foto_no_exif.jpg

• Like 2

Πέρασαν τα καλά χρόνια του μοντελισμού. Είχα ξεκινήσει από το 1995 με Kyosho,HPI , μέχρι και Hobao από το modellsport. Πάντα θερμικά  είτε με το stock μοτέρ είτε με OS κινητήρες(30άρι σε truggy).Ίσως και λόγω κρίσης πολύ λίγοι ασχολούνται πλέον. Βέβαια και πρίν το  2000 ελάχιστοι είμασταν.Το pick του hobby αν θυμάμαι καλά ήταν κοντά στη δεκατία 2004 - 2014. Έχω ξεμείνει με το προαναφερθέν truggy αλλά εδώ και 2 χρόνια είναι παροπλυσμένο. 

• Like 2

2 ώρες πριν, gmts είπε

Πέρασαν τα καλά χρόνια του μοντελισμού. Είχα ξεκινήσει από το 1995 με Kyosho,HPI , μέχρι και Hobao από το modellsport. Πάντα θερμικά  είτε με το stock μοτέρ είτε με OS κινητήρες(30άρι σε truggy).Ίσως και λόγω κρίσης πολύ λίγοι ασχολούνται πλέον. Βέβαια και πρίν το  2000 ελάχιστοι είμασταν.Το pick του hobby αν θυμάμαι καλά ήταν κοντά στη δεκατία 2004 - 2014. Έχω ξεμείνει με το προαναφερθέν truggy αλλά εδώ και 2 χρόνια είναι παροπλυσμένο. 

Θεωρώ πως είναι ένα hobby / άθλημα που δεν είναι και πολύ γνωστό γιατί μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί σαν παιχνίδι.

Καθώς οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι μια μικρογραφία ενός οχήματος/ αεροπλάνου / βάρκας κλπ και πόση λεπτομέρεια και "τέχνη" χρειάζεται για να κατασκευαστεί και συντηρηθεί μια τέτοια μικρογραφία.

Τα Kyosho δεν τα βλέπω πλέον τόσο, όπως ανέφερα και παραπάνω ούτε καν ως μεταχειρισμένα στο car.

Καθώς έχει ένα HPi Throphy 3.5 εδώ και χρόνια χωρίς ζημιές, τα θεωρώ σταθερή αξία. Ιδίως το δικό του μοντέλο που είχε βγει και ως αγωνιστικό από την HB.

Hobao δεν έχω αγοράσει ποτέ αλλά το hyper 7 και 9 πάντα τα γλυκοκοίταζα.

• Like 2

Είχα και hot bodies buggy me .26άρη μοτέρ ,ανοδιομένο σασί κλπ. ΗPI πάντως κορυφή κατ εμέ.

Στο Hobao με το που το πήρα άλλαξα μοτέρ και του έβαλα το .30άρι μοτέρ που ανέφερα πιο πάνω.

Λίγοι μείναμε όντως. Πάλι καλα΄που υπάρχει και η frt πίστα.

To Kyosho το είχα πάρει απο το http://www.dsaw-hobbies.com/index.php   , το οποίο τότε ήταν στο εμπορικό στο μαρούσι που στεγάζεται και ο Αντ1.

4 λεπτά πριν, gmts είπε

Είχα και hot bodies buggy me .26άρη μοτέρ ,ανοδιομένο σασί κλπ. ΗPI πάντως κορυφή κατ εμέ.

Στο Hobao με το που το πήρα άλλαξα μοτέρ και του έβαλα το .30άρι μοτέρ που ανέφερα πιο πάνω.

Λίγοι μείναμε όντως. Πάλι καλα΄που υπάρχει και η frt πίστα.

Πόσα χρόνια έχεις το ίδιο μοντέλο;

Βρίσκεις ακόμα με την ίδια ευκολία ανταλλακτικά;

Εντάξει, όπως είπες πάντα λίγοι ήταν ενεργοί στο χόμπυ. Βέβαια πλέον με τα hobby grade drones, μπορεί να ανέβει πάλι το χόμπυ. Αν όχι γενικά, τουλάχιστον στον τομέα τον αεροπλάνων (ηλεκτρικών και μη)

Το έχω παρατηρήσει πλέον το sport.Απλά έχω κρατήσει το Hobao https://www.modellsport.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=5_18_27&products_id=39 με αλλαγμένο μοτέρ για συναισθηματικούς ρόλους. Πραγματικά οργώνει με το συγκεκριμένο μοτερ.

Στατικό πλέον μιας και δεν το χρησιμοποιώ.

Συμφωνώ. Σε RC πλέον ,οι πιο πολλοί πάνε σε drone.

Καμιά 5ετία το έχω.

Έχω δύο θερμικά παρατημένα εδώ και χρόνια, το ένα είναι η Alfa Romeo που κυκλοφόρησε η DeAgostini και το άλλο ένα Thunder Tiger TS4. Όταν τα παράτησα το πρώτο ήταν σε κακό χάλι, μέχρι και η κορδονιέρα δεν είχε επαναφορά όταν την τράβαγα, ενώ το δεύτερο έπαιρνε μπροστά και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα έσβηνε. 

Αξίζει να ρίξω χρήματα να τα κάνω πάλι λειτουργικά και αν ναι, σε ποιόν προτείνετε να τα πάω για επισκευή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2019 στις 6:45 ΜΜ, Narayan είπε

Έχω δύο θερμικά παρατημένα εδώ και χρόνια, το ένα είναι η Alfa Romeo που κυκλοφόρησε η DeAgostini και το άλλο ένα Thunder Tiger TS4. Όταν τα παράτησα το πρώτο ήταν σε κακό χάλι, μέχρι και η κορδονιέρα δεν είχε επαναφορά όταν την τράβαγα, ενώ το δεύτερο έπαιρνε μπροστά και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα έσβηνε. 

Αξίζει να ρίξω χρήματα να τα κάνω πάλι λειτουργικά και αν ναι, σε ποιόν προτείνετε να τα πάω για επισκευή;

Το alpha romeo ποιο μοντέλο ειναι;

Αν δεν κάνω λάθος η DeAgostini έδινε σε κομμάτια ένα pureten της kyosho αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Σε αυτή την περίπτωση αν θες  να το φτιάξεις, απλά μπορείς να βρεις ένα ακόμα να πάρεις κομμάτια από αυτό.

hqdefault.jpg

Το άλλο μοντέλο που αναφέρεις (TS4) μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα. Ορισμένα σύνθετα, ορισμένα απλά.

• Το δύσκολο της περίπτωσης (που προσωπικά πάντα με αγχώνει) μπορεί να είναι αν χρειαστεί να ανοίξεις το μοτέρ για να το καθαρίσεις κλπ.
  • Μπορεί να ειναι θέμα ρύθμισης του μοτέρ. Δηλαδή να πρέπει να ρυθμίσεις τις βίδες του μοτέρ έτσι ώστε να μην σβήνει.
  • Μπορεί να είναι όμως κάτι πιο απλό όπως η αλλαγή ενός μπουζί ή αν είναι συνδεδεμένο με ένα Σέρβο το μοτέρ, να χρειαστεί να το αποσυνδέσεις
  • Στην χειρότερη μπορεί απλά να θέλει αλλαγή το πιστόνι του μοτέρ.
Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει να το δείτε.

Παρόλο που έχω μονο buggy, η λεπτομέρεια και η βάση που έχουν δώσει σε αυτά τα μοντέλα είναι απίστευτη.

Αν κρίνω καλά, είναι TAMIYA. Απίστευτο lexan, ζαντολάστιχο, εξάτμιση και γενικά ωραίο βίντεο.

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...