pontokeras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Γεια χαρά σε όλους..... Θα ήθελα να μας εξηγήσει κάποιος όσο πιο "μπακαλίστικα" γίνετε τι "παίζει" με αυτά τα αρχεία. Να γίνω συγκεκριμένος και να θέσω τις απορίες. Εχω μια βιντεοκάμερα panasonic SD-40 η οποία έχει επάνω το λογότυπο SD XC AVCHD και είναι FULL HD 1920x1080. Τα αρχεία που γράφει είναι Μ2TS video. Μέσα στη συσκευασία μαζί με την κάμερα υπήρχε και ένα πρόγραμμα το HD WRITER για να μπορείς να επεξεργαστείς τα βιντεάκια που τραβάς από την sd καρτούλα......Τα κόψε-ράψε δηλαδή,να προσθέσεις ήχο,κείμενα,να βάλεις εφέ κτλ.... Ως εδώ καλά....Εχω κάνει την επεξεργασία και έχω δημιουργήσει ένα βιντεάκι 26 λεπτών με μέγεθος 3,00 GB. ΕΡΩΤΗΣΗ 1.....αυτό το συγκεκριμένο βιντεάκι μπορώ να το γράψω σε ΑΠΛΟ dvd 4,7 GB και να το κάνω dvd με μενού κτλ το οποίο θα παίζει σε playstation 3 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του ? εννοώ .....ότι για να παραμείνει η ποιότητα τέλεια όπως είναι τώρα (1920x1080)θα πρέπει να γραφτεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε κάποιο blue ray dvd ?....ή αν το επιτρέπει το μέγεθος του μπορεί να γραφτεί και σε ένα απλό dvd των 4,7 GB ?Αυτομάτως δηλαδή όταν του πω γράψε σε dvd το nero θα του ρίξει την ποιότητα-ανάλυση ? ή θα το αφήσει όπως είναι εφόσον το αρχείο μου είναι 3,00 GB και συνεπώς ΧΩΡΑΕΙ σε ένα απλό dvd ? Aν ναι πως θα το γράψω?....τι θα πρέπει να επιλέξω στο nero ας πούμε ?Δημιουργεία iso?γιατί αλλιώς δεν μου τα βλέπει.... ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 2 ......με το free make video converter πήρα αυτό το αρχείο της ταινίας μου και το μετέτρεψα σε mp4. και από 3 GB , έγινε 820 MB ....Αυτο το MP4 που δημιουργήθηκε έχει την ίδια ποιότητα με το αρχικό?....η ανάλυση του παραμένει 1920χ1080 ?.....γιατί εγώ οπτικά στο playstation και στην tv ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΡΑΣΑΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.Μου φαίνετε ότι εχει την ίδια καθαρότητα και την ίδια ευκρίνεια όπως και το αρχικό.ΤΟ θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το αρχείο αυτό το MP4 το αναγνωρίζει και το παίζει ΚΑΙ το playstation ΚΑΙ η tv μου. Αν θελήσω όμως να το κάνω και αυτό dvd με μενού κτλ τότε θα πέσει η ανάλυση του όταν θα γίνει dvd ? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί νομίζω,έχω την εντύπωση,ότι όταν γράφω σε ένα ΑΠΛΟ dvd 4,7 GB ΤΌΤΕ το περιεχόμενο του συμπιέζετε οπότε στο τελικό αποτέλεσμα....οταν δηλαδη δημιουργηθει το dvd δεν θα είναι σε φουλ ανάλυση 1080 και θα γίνει για παράδειγμα 480....θα το υποβαθμίσει δηλαδή.......ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ?
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν το γράψεις μέσα από το nero τότε χάνεις ποιότητα επειδή το μετατρέπει αυτόματα σε dvd 720 × 576,αν το μετατρέψεις σε δομή blueray μέσα από το multiAVCHD τότε θα σου φτιάξει φακέλους που αν τους γράψεις σε δισκάκι σαν data θα είναι «κανονικό» blueray. Αν το γράψεις σαν αρχείο m2ts στο dvd τότε θα το παίξει και αυτό http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/current/video/filetypes.html Το μόνο κόλλημα είναι το μενού που θέλεις,το multiavchd που αναφέρω έχει τέτοια δυνατότητα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω μενού. Το Freemake σου έριξε το bitrate για αυτό έγινε τόσο ποιο μικρό,όταν μετατρέπεις κάτι μπορείς να πατάς στο γραναζάκι να βλέπεις τι ρυθμίσεις έχει,κατά κανόνα δεν αλλάζει την ανάλυση από μόνο του αλλά το bitrate το έχει σε κάποια επίπεδα αλλά μπορείς να το αλλάξεις όπως θέλεις,με λίγα λόγια έπεσε η ποιότητα (θεωρητικά) αλλά θα χρειαστεί να το δεις σε πολύ μεγάλη και καλή TV για να δεις την διαφορά.
pontokeras Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 φίλε theELF ευχαριστώ για την απάντηση..... Σε αυτό που λες βλέπω ότι το αρχικό βιντεάκι είναι....Η264 1920x1080 14546 kbps 50 fps ενώ το freemake θα το κάνει μετά το convert .......... 1920x1080 39000 kbps και 24 fps..... Οπότε η διαφορές που λες βλέπω ότι είναι στα kbps που αυξάνονται ( που δεν ξερω τι σημαίνει) και στο fps που νομίζω είναι τα καρέ?......αυτά από 50 γίνονται 24....είναι αυτό το απαλό χοροπηδηχτό που έχει μάλλον σε κάποιες γρήγορες κινήσεις τις κάμερας, ενώ στο αρχικό βίντεο το ίδιο πλάνο έχει πιο ομαλή ροή,έχει μια κάπως συνέχεια.... Οσο για το nero που λες........ Αν το γράψεις μέσα από το nero τότε χάνεις ποιότητα επειδή το μετατρέπει αυτόματα σε dvd 720 × 576 αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ σε εγγραφή dvd με το nero ? Γιατί υποτίθετε ότι μέσα στο μενού λέει για εγγραφή blu ray...Είναι δυνατόν να σου δίνει την δυνατότητα να εγγράψεις ένα dvd σε blu ray κατάσταση και να σου το κάνει 720 x 576 ? Τότε τι blu ray θα είναι ? Επίσης σχετικά με το πρόγραμμα που λες το multiAVCHD έριξα μέσα ένα βίντεο-πάτησα να γίνει blu ray αλλά είδα ότι το αρχείο που εξάγει είναι m2ts.ΙΔΙΟ δηλαδή με το αρχικό.Οπότε για πιο λόγο να περάσω τα αρχεία μου μέσα από το πρόγραμμα ? Αν κάνω εξ αρχής ένα data dvd με τα αρχικά αρχεία που έτσι και αλλιώς ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ m2ts ....δεν είναι το ίδιο ?
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Σε αυτό που λες βλέπω ότι το αρχικό βιντεάκι είναι....Η264 1920x1080 14546 kbps 50 fps ενώ το freemake θα το κάνει μετά το convert .......... 1920x1080 39000 kbps και 24 fps..... Από το γραναζάκι μπορείς να ρυθμίσεις και τα καρέ(frame rate) να είναι το ίδιο με τα αρχικά. Μήπως η κάμερα σου τραβάει σε 1080i θα ήταν ποιο λογικό για να τραβάει σε 50fps. To nero αν πατήσεις dvd και όχι data disk κάνει μετατροπή στην εικόνα και την κάνει συμβατή με dvd, αυτό με το bluray στο nero δεν το δοκίμασα αλλά φαντάζομαι ότι θα κάνει την ταινία συμβατή με bluray,άλλο το ένα άλλο το άλλο, διαφορετικές προδιαγραφές στην ποιότητα εικόνα έχουν αυτά τα δύο πρότυπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα