Hamurabi Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Αυτο το split που λες πως το κανω; με τι; επισης δεν εχω ιδεα τι εννοεις τα + και τα -.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 H τηλεφωνικη γραμμη του ΟΤΕ εχει 2 μικρα καλωδια (οπως το cat5 εχει 8). Το ενα ειναι το + και το αλλο το -. Ρευμα (μικρης τασης) φερνει εξαλλου, οπως καθε καλωδιο. Αρα, τα ξεγυμνωνσεις 5-6-7 ποντους, τα ξεχωριζεις, κανεις το ιδιο και στα 3-4-5 τηλεφωνικα καλωδια του σπιτιου και τα ενωνεις. Για παραδειγμα, σε ενα cat5, θα παρεις το ζευγος του καφε. Ως καφε-ασπρο μπορεις να ορισεις το + και ως καφε το -. Ενωνεις ολα τα καφε-ασπρα μεταξυ τους και πας και τα βαζεις στο + της γραμμης του ΟΤΕ. Ομοιως και στο -. Τους βαζεις και λιγο καλαι με κολητηρι, τα ντυνεις με μια μονωτικη ταινια για να μην ακουμπησει το + στο - μελλοντικα και ετοιμο το σπλιτ της τηλεφωνικης γραμμης. Τα καλωδια που ενωσες, τα πας στο patch panel και πατσαρεις τα ζευγη του καφε στις εξοδους που επιθυμεις
Hamurabi Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Επειδη μου φαινεται πολυ μπερδεμα αυτο δεν υπαρχει πιο απλος τροπος με ταφ rj11 ή κατι τετοιο;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ρε ψηλε μου, χωρις παρεξηγηση, 13 σελιδες γραφουμε τα ιδια και τα ιδια με καθε λεπτομερεια στις περιπου ιδιες αποριες που επαναλαμβανονται συνεχως. Κι επειδη και σε αυτο και σε αλλα θρεντ σου, μηνες τωρα, εχουμε ξεφυγει απο τα ορια της "βοηθειας-υποστηριξης κλπ", γιατι δεν καλεις εναν τεχνικο να σου τα κανει? Σπιτι απο φορουμ δεν χτιζεις. Ουτε δικτυο στηνεις απο φορουμ, τουλαχιστον των απαιτησεων που εχεις. Και παροτι καταβαλουμε προσπαθεια για να σε βοηθησουμε, πεφτουμε συνεχως στην λουπα των ιδιων αποριων... Δεν γινεται με γραπτο λογο, να γινουν ολα αυτα, προφανως καποια δε θα τα καταλαβαινεις ουτε και 10 φορες να τα ρωτησεις. Με καλη διαθεση τα παραπανω και χωρις παρεξηγηση. edit: http://www.eager.gr/product.php?productid=7093 Το κατα ποσο κανει τη δουλεια του, θα σε γελασω, δεν το εχω δοκιμασει γιαυτο προτεινα δοκιμασμενες μεθοδους
Hamurabi Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Φιλε μου με την βοηθεια του φορουμ εφτιαξα την καλωδιωση σε 6 διπλες πριζες δικτυου και τηλεφωνου. Εβαλα και τις πριζες σε ολο το σπιτι μου πραγμα που δεν ειχα κανει ποτε στη ζωη μου ξανα. Αυτη τη στιγμη δηλαδη εχω δικτυο και τηλεφωνο σε καθε γωνια του σπιτιου μου που λειτουργει αψογα. Αφου εγινε το 98% της δουλειας τωρα στην τακτοποιηση των καλωδιων θα φωναξω τεχνικο; δε μου ακουγεται λογικο. Λυπαμαι αν σε κουρασα, αν οντως εγινε ετσι απλα μην συνησφερεις αλλο στο συγκεκριμενο thread. Δεν μπορω να σε αδικησω εχεις ηδη βοηθησει.
geioannou Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 ψυχραιμία παιδια.... ο MiDi_MiLiZ σου ειπε να κανεις κατι που δεν ειναι κατι δυσκολο απλος οπως πολλα δεν ειχες ξανακανει ετσι και αυτο δεν το καταλαβες αμεσως. θα προσπαθήσω να στο πω και εγω με δικα μου λογια. απο την μια μερια εχεις την τελεφωνικη πριζα του ΟΤΕ που σου δίνει με ενα ζευγαρι την γραμμη (απο το PHONE που ειπες δηλαδη). απο την αλλη μερια, θες να καταλήξεις στο patch panel 3-4 η και περισσοτερα ζευγαρια που θα δωσουν μέσω του patch panel τηλεφωνια στο σπιτι. σωστα μεχρι εδω ?? οποτε τι σου ειπε ο MiDi_MiLiZ, να παρεις το ζευγαρι με την τηλεφωνικη γραμμη που ερχεται απο τον ΟΤΕ και να το γυμνωσεις (να βγαλεις 4-5 ποντους απο την ακρη την πλαστικη προστασια του χαλκου). και να παρεις και 3-4 ζευγαρια (αυτα που θα κατέληγαν ουτος η αλλος στο patch panel και να τα γυμνώσεις και αυτα. και φτασαμε στο επίμαχο σημειο του τι θα ενωσεις. θα ενώσεις τα χρώματα με τα χρώματα και τα ασπρα χρώμα με τα ασπρα χρώμα. ετσι θα εχεις δωσει στα UTP σου την γραμμη απο τον ΟΤΕ. το μονο που μενεις εινι να βαλεις clip's kai na κουμπωσεις τα ζευγαρια στο patch panel στις θεσεις που δινεις τηλεφωνα. νομιζω δεν ειναι δυσκολο, οπως σου εχω ξαναπει ριξτου 1-2 ματιες και μετα τις αποριες. δεν τα εχεις ξανακανει και θελει το χρονο του. τωρα εαν αυτο παραμενει να σου φαινεται πολυπλοκο το μοναδικο απλο πραγμα θα ηταν να παιξεις με ταφ που λες και εσυ. ισως για να ειναι πολυ πιο ευκολο για εσενα ριξε ταφ επανω σε ταφ μεχρι παρεις ολες τις απαραίτητες εξοδους που χρειαζεσε και να δεις οτι εχεις καλυψει ολα τα UTP σου που θελαν τηλεφωνια.
Hamurabi Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 παιδια εχω θεμα. Στη πριζα 2 εβαλα σαν ΝΑΣ ενα media player με ενσωματωμενο σκληρο δισκο. Στη πριζα 2.1 ειναι το πισι μου και "βλεπει" το σκληρο του media player απτο δικτυο ομως του στελνει αρχειο με 7mb/s. Τα switches που χρησιμοποιω ειναι gigabit ,η καρτα δικτυου του pc μου το ιδιο και το media player μου υποστηριζει gigabit. τι μπορει να φτιαει για την τοσο χαμηλη ταχυτητα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2012 2 περιπτώσεις υποθέτω: είτε η καλωδίωση σου δεν υποστηρίζει gbit είτε ο ελεγκτής του media player δεν είναι αρκετά ισχυρός για να πιάσει μεγαλύτερες ταχύτητες... btw 100mbps=10-12ΜΒ/sec
Hamurabi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Βασικα αποτι διαβασα σε review το media player μου λεει πως ειναι αρκετα αργο... φτου σου γαμωτο καιδ ε τοξερα πριν το παρω. Οποτε τωρα ψαχνω ενα γρηγορο NAS να streamαρω απο εκει. υ.σ. ο σκληρος δισκος πουναι στο media player μου ειναι ενας παμπαλαιος sata,μηπως παιζει και αυτο;
Hamurabi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Παιδια θελω βοηθεια για να συνδεσω στο patch panel τα τηλεφωνα. Λοιπον. Πες οτι εχουμε ενα UTP καλωδιο που βγαζει και ιντερνετ και τηλεφωνο. Στο πατσ πανελ θα πιασει δυο θεσεις λοιπον. Στη μια συνδεσα το ιντερνετ και δουλευει κανονικα. Στην αλλη που ειναι το τηλεφωνο πριν τοχω πατσαρει σε rj11 με τον εξης χρωματικο κωδικα 1.ασπρο-καφε 2.ασπρο-μπλε 3.μπλε 4.καφε Τωρα που στο πατσ πανελ εχει 1,2,3,4,5,6,7,8 ποια ειναι η αντιστοιχια με τους απο πανω αριθμους;
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Λοιπον προβλημα. Εχω το ρουτερ. τουχω κανονικα το καλωδιο του ΟΤΕ πουρχεται απεξω. Μετα εχω ενα Patch panel που εβαλα ολα τα UTP καλωδια (ολα λειτουργουν σωστα τα τεσταρα ενα-ενα). Τωρα πηγα να συδνεσω ενα dlink gigabit switch. Συνδεω λοιπον το switch με το Patch panel,ολα τα UTP. Μετα βαζω ενα utp kαλωδιο στο LAN toυ ρουτερ και το συνδεω με το switch για να δωσει internet αλλα εκει που συνδεσω royter και switch το switch μουχει πορτοκαλι λαμπακι και δεν δινει ιντερνετ. Δοκιμασα αλλο καλωδιο,αλλη θυρα του switch τιποτα τα ιδια. Τι μπορει να φταιει;;;
Hamurabi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 ΤΟ δοκιμασα αλλου αυτο το switch και δουλευει τελεια. Μονο στη συνδεση με το ρουτερ μου δε δουλευει. τι να φταιει ρε γαμωτο μου;;; Eπειδη εχω κι αλλα switch εκανα διαφορες δοκιμες. Μονο το συγκεκριμενο switch δε δουλευει με το ρουτερ μου. το θεμα ειναι οτι ειναι8αρι αυτο ενω τα αλλα 5αρια και σε αυτη τη θεση ηθελα το 8αρι. Με αυτο τωρα (το οτι δε δουλευει μονο με το ρουτερ μου) θα μπορεσουν να μου τα αλλαξουν;
Nikos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μήπως στο router σου θέλει σύνδεση με crossover cable: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable
Hamurabi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Θα το δοκιμασω και θα επανελθω,ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα