Hamurabi Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ευχαριστω και παλι. και συνεχιζω να πυροβολαω... Αμα βαλω switch διπλα στο ρουτερ... δε θα μπορω να αποφυγω το Patch panel? δηλαδη ολα τα καλωδια που θα μπαιναν στο patch panel να μπουνε στο switch. Τι λες;
geioannou Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 χμμμμ. το patch panel ειναι για περιπτωσεις αρκετα πιο πολύπλοκες με την εννοια ενος δικτυωμένου χορου και των επιλογων σε αυτον. βεβαια δεν ξερω τι θες να κανεις. ενα patch panel δεν αντικαθιστά το switch. δεν ειναι αυτη η δουλεια του. στο patch panel ουσιαστικα τερματιζεις τα καλωδια σου και ανα πασα στηγμη μπορεις να τα επισημοποιήσεις με οποιο τροπο θες. ειτε να στειλεις τηλεφωνο ειτε δικτυο κλπ. στην δικη σου περιπτωση, απο οτι φαντάζομαι, εαν εχεις μαζεψει καπου 10 UTP στα οποια θες να δωσεις το εσωτερικο δικτου Η/Υ του σπιτιου σου δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας στην λυση του patch panel μιας εκτος του οτι κοστιζει παραπανω, με ενα swtitch κανεις αυτο που θες. βαζεις τα 10 UTP επανω στο swtitch στελνεις το δικτυο που θες και καθαρισες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 ευχαριστω πολυ... αλλη μια ερωτηση. επειδη εκει που ξεκινανε τωρα τα UTP καλωδια ειναι ολα χυμα και κρεμονται απο μια τρυπα.... και επειδη εχω χασει τη μπαλα δε ξερω ποιο απο αυτα παει σε πιο δωματιο...υπαρχει καποιο εργαλειο που να μπαινουν σε αυτο δυο γυμνες ακρες απο UTP και να σου λεει αν οι ακρες ειναι απο το ιδιο καλωδιο; Αν εχεις ενα προχειρο cat5 απο αυτα της αγορας του 1μετρου κοψε τη μια ακρη, ξεγυμνωσε το ζευγος του καφε και ενωνε το με το αντιστοιχο ζευγος του καφε στα καλωδια που κρεμονται, δενοντας τα συρματακια προχειρα. Στη συνεχεια χρησιμοποιησε ενα κλασσικο τεστερ και επανελαβε τη διαδικασια για ολα τα καλωδια μεχρι να τα μαρκαρεις που παει το καθενα. Διαφορετικα πρεπει να μπουν φυσες rj45 πανω και μετα να κανεις τη διαδικασια με το tester. Σχετικα με το patch panel επειδη εχεις συγχιστει. Το patch panel αυτο που κανει ειναι να σου δινει τη δυνατοτητα καθε υποδοχη rj45 στο σπιτι, να την κανει να λειτουργει οπως θες ανα πασα στιγμη. Ειτε τηλεφωνο,ειτε δικτυο (ειτε fax, αν βαλεις και τετοιο). Το switch απλα στελνει δικτυο και μονο δικτυο σε οποιο καλωδιο συνδεσεις πανω του. Και κατι αλλο ασχετα, αλλα σχετικο: Καλο ειναι τα σημεια τηλεφωνου να μην ξεπερνουν τα 6 συνολικα
Hamurabi Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ευχαριστω πολυ! εχω και μια αλλη απορια... ας πουμε οτι εχω ena switch στο ρουτερ τελικα.... ενα καλωδιο UTP ξεκιναει λοιπον απαυτα και καταληγει σε μια διπλη πριζα οπου δινει ιντερνετ και τηλεφωνο. Στην πλευρα του switch το καλωδιο αυτο θα βγαζει 2 διαφορετικα φισακια rj45 ή ενα;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Η διπλη πριζα θελει 2 καλωδια UTP και οχι ενα. Υπαρχει η πατεντα με ενα UTP να μεταφερεις 2 γραμμες δικτυου ή 1 γραμμη + 1 τηλεφωνο στις 2 φυσες της ιδιας μπριζας, αλλα εν προκειμενω το 1ο νομιζω δε το χρειαζομαστε και το 2ο νομιζω οτι ειναι δυσκολο να γινει στη δικη σου περιπτωση, εκτος αν το router+switch με τη γραμμη τηλεφωνου τοποθετηθουν παρα πολυ κοντα. Συνεπως σε μια διπλη πριζα αν καταληγει μονο ενα UTP θα δουλευει μονο η μια υποδοχη της. Στην αλλη ακρη θα υπαρχει μια φυσα rj45 που θα μπαινει στο switch. Αν θες το ιδιο το καλωδιο να μεταφερει 2 γραμμες δικτυου τοτε στην πλευρα του switch θα καταληγουν 2 φυσες rj45 απο το ιδιο καλωδιο το οποια θα χωριστει σε ζευγη.
Hamurabi Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Χωρο για δευτερο καλωδιο δεν υπηρχε οποτε περαστηκε ενα. Μου ειπαν οτι με αυτο το ενα μπορει να μου βγαλει και δικτυο και τηλεφωνο. ερωτησεις 1)γιατι το ρουτερ και τ switch πρεπει ναναι πολυ κοντα με τη γραμμη τηλεφωνου; η αποστασςη μου εμενα ειναι 5 μετρα. ειναι τοσο μεγαλη; δε θα δουλευει δηλαδη το τηλεφωνο; 2)στην περιπτωση που το ΕΝΑ καλωδιο UTP βγαλει σε μια διπλη πριζα τηλεφωνο και ιντερνετ... η αλλη πλευρα του καλωδιου πως θα μπει στο switch? με ενα μονο φισ rj45?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Χωρο για δευτερο καλωδιο δεν υπηρχε οποτε περαστηκε ενα. Μου ειπαν οτι με αυτο το ενα μπορει να μου βγαλει και δικτυο και τηλεφωνο. ερωτησεις 1)γιατι το ρουτερ και τ switch πρεπει ναναι πολυ κοντα με τη γραμμη τηλεφωνου; η αποστασςη μου εμενα ειναι 5 μετρα. ειναι τοσο μεγαλη; δε θα δουλευει δηλαδη το τηλεφωνο; 2)στην περιπτωση που το ΕΝΑ καλωδιο UTP βγαλει σε μια διπλη πριζα τηλεφωνο και ιντερνετ... η αλλη πλευρα του καλωδιου πως θα μπει στο switch? με ενα μονο φισ rj45? Θα το πω οσο πιο απλα μπορω. Ενα cat5/utp καλωδιο εχει 4 ζευγη καλωδιων μεσα του, οπως εχεις παρατηρησει. Για το δικτυο χρησιμοποιουνται μονο τα 2! Συνεπως τα αλλα 2 ειναι διαθεσιμα και μπορουμε να τα κανουμε οτι επιθυμουμε. Για παραδειγμα μια γραμμη τηλεφωνου θελει μονο 1 ζευγος. Αρα δικτυο + τηλεφωνο = 3 απο τα 4 ζευγη του utp και σου μενει και ενα καβατζα που λεει ο λογος. Θεωρητικα δηλαδη εισαι μια χαρα. Ομως το θεμα ποιο ειναι. Πρωτον πρεπει να ανοιξεις το καλωδιο στις 2 ακρες του (πριζα και switch). Στην πριζα λοιπον πες οτι για δικτυο βαζεις το ζευγος του πορτοκαλι και του πρασινου. Και για τηλεφωνο το ζευγος του καφε. Πρεπει ομως αυτα τα ζευγη να ενωθουν κι απτην αλλη πλευρα. Ετσι στο ζευγος του πορτοκαλι και του πρασινου πρεπει να βαλεις μια φυσα rj45 και να τα τοποθετησεις στο switch. Θα πρεπει επισης να ξεχωρισεις και το ζευγος του καφε σε εκεινο το σημειο και το βαλεις πανω στην τηλεφωνικη γραμμη του σπιτιου. Αρα, οπως καταλαβαινεις η αποσταση switch και τηλεφωνικης γραμμης δε μπορει να ειναι 5 μετρα, διοτι μιλαμε για ενα κοινο καλωδιο. Πως θα παει ενα ζευγος του καλωδιου 5 μετρα παραπερα?
Hamurabi Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ααααα αυτο εννοουσες τηλεφωνικη γραμμη; παρεξηγησα,αλλο καταλαβα πριν!!! Ναι η τηλεφωνικη γραμμη και το switch ειναι κολητα διπλα διπλα. Εχω μια αλλη απορια. Πες οτι εχουμε 3 διαφορετικα UTP καλωδια τα οποια πανε σε 3 διαφορετικες διπλες πριζες. Η καθε πριζα βγαζει ιντερνετ και τηλεφωνο. Στην αρχη των 3 αυτων καλωδιων ειναι εκει μαζι ενα switch,ενα ρουτερ και εκει ερχεται και το καλωδιο του οτε. Πως ακριβως θα γινουν οι συνδεσεις εκει;
geioannou Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 τα τρια UTP δικτυου θα κουμπωσουν επανω στο switch και αυτο με την σειρα του θα ειναι επανω στο router για να παρει inet. για το τηλεφωνο τωρα θα χρειαστεις να ενώσεις τα 3 ζευγαρια που πανε το τηλεφωνο στα 3 δωματια, με την τηλεφωνικη παροχη του σπιτιου. αυτο θα το κανεις με εναν 3πλο ανταπτορα.
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Εχεις καποιο λινκ αυτου του ανταπτορα; να καταλαβω πως ειναι
geioannou Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Εχεις καποιο λινκ αυτου του ανταπτορα; να καταλαβω πως ειναι θα χρειαστεις 2 πραγματα. μια μουφα και ενα τριπλο ανταπτορα. 1)μουφα 2)τριπλος ανταπτορας ενώνεις την μουφα με τον ανταπτορα και απο την μια ριχνεις επανω στην μουφα την τηλεφωνικη σου γραμμη και απο την αλλη ριχνεις επανω στον τριπλο ανταπτορα τα 3 ζευγαρια που πανε στα δωματια. εννοειτε οτι στα 3 ζευγαρια θα πρεπει να βαλεις rg11 clip's στα 2 μεσαια. γιαυτο σου ειχα πει να παρεις πρεσα που να πατσαρει και rg11. ειδες που ηρθε πολυ συντομα η ωρα να το χρειαστεις !
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 χαχα ναι οντως. η πρεσσα που πηρα κανει και για rj11 οποτε ειμαστε κομπλε. Εχω μια απορια... στο σημειο εκει θα βαλω συναγερμο σε λιγες μερες... και μουχανε πει να βαλω την τηλεφωνικη γραμμη στο συναγερμο... πως θα αλαλξει μετα εκει η συνδεσμολογια; αν βαλω δηλαδη την τηλεφωνικη γραμμη στο συναγερμο μετα που θα βαλω τα 3 rj11 που θαρχονται απτα δωματια;
geioannou Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 συμβουλεψου τον συναγερματζη σου. συνήθως το κεντρο του συναγερμου εχει εισοδο και εξοδο γραμμης. ριχνεις δηλαδη μεσα την γραμμη και στην βγαζει μετα εξω και την πας οπου θες. αλλιως θα θες 4απλο ανταπτορα (δεν ξερω εαν υπαρχει ομως. αλλιώς 2 διπλους. την λογικη την ξερεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 χαχα ναι οντως. η πρεσσα που πηρα κανει και για rj11 οποτε ειμαστε κομπλε. Εχω μια απορια... στο σημειο εκει θα βαλω συναγερμο σε λιγες μερες... και μουχανε πει να βαλω την τηλεφωνικη γραμμη στο συναγερμο... πως θα αλαλξει μετα εκει η συνδεσμολογια; αν βαλω δηλαδη την τηλεφωνικη γραμμη στο συναγερμο μετα που θα βαλω τα 3 rj11 που θαρχονται απτα δωματια; Χωρις να ξερω απο συναγερμους σχεδον τιποτα, απλα θα σου πω οτι σε εγκαταστασεις οι συναγερματατζηδες ζηταν απλως ενα ζευγος καλωδιων που να κουβαλανε τηλεφωνικη γραμμη. Με λιγα λογια οπως θα εχεις 3 σημεια για τα UTP θες αλλη μια εξοδο να βγαζεις για αυτον. Αλλα δεν ειμαι βεβαιος, οποτε συμβουλεψουν τον ειδικο αφου του εξηγησεις πως εχει η κατασταση με τις ενωσεις τηλεφωνων κλπ.
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Και να σου και τα προβληματαααα... σημερα ηταν η μερα που θα ξεκιναγα να βαλω τις πριζες με τη βοβθεια ενος φιλου ηλεκτρολογου. Η σειρα valena της Legrand που πηρα ,αποτι μουπαν στο μαγαζι που της πηρα, εχει καταργησει τις cat5e (τετοια καλωδιο εχω βαλει στο σπιτι) και εχει μονο cat6, μου λενε παρε αυτο κανει κανονικα. Ελα ομως που το κατ 6 καλωδιο ειναι λιγο πιο λεπτο απτο cat5e... με αποτελεσμα το κατ5 που εχω σπιτι οταν περναγε καθε καλωδιακι μεσα στη πριζα αναμεσα στα σιδερακια να σκιζεται το καλωδιο γιατι τα σιδερακια κοβουν σα λεπιδες και πρεπει ναναι πιο λεπτο προφανως το καλωδιο για να χωραει πιο ανετα μεσα και να μη κοβονται. Οποτε...πακετο! τι κανουμε τωρα; αλλαγη ολες οι πριζες; 300ευρω εδωσα να παρω legrand ναχω το κεφαλι μου ησυχο και να τα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα