Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aααα ευχαριστω,το ραδιο Κατουμα το ξερω.

Να σου πω...αυτο εδω το τεστερ...

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=5394

δεν γραφει για rj11,λες να κοιταει και τετοια ή μονο rj45?

Επισης κατι ακομα,γιατι το θελω το rj11? Αφου τα καλωδια των τηλεφωνων μου θα ειναι rj45-rj11.Θα τα αναγνωριζει σαν τι αφου θαναι διαφορετικα στις ακρες;τα καλωδια θαναι ειτε ιδιοκατασκευη ειτε αγοραστα σαν αυτα:

http://www.pixmania.gr/gr/gr/06406619/art/tikoo/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%85--rj11-rj45-fcm45---3m.html

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

tester για το rg11 δεν χρειαζεσαι μιας και δεν υπαρχει λογος να τεσταρεις τηλεφωνικο καλωδιο. το tester εχει μεγαλη σημασία για το καλωδιο δικτυου που οταν το τεσταρεις σου λεει οχι μονο το εαν εχει προβλημα, αλλα σου λεει και ΠΟΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ απο τα 4 εχει προβλημα. οποτε πας πολυ συγκεκριμενα για να το διορθώσεις...

για το 2ο μερος της ερωτησης σου σε χανω λιγο. ξανα διατύπωσε το.

Δημοσ.

Επίσης αν δε τα βιαζεσαι μπορείς και να δεις και απο το ebay σε πολυ οικονομικές τιμές σε πακέτο ή ξεχωριστά κομμάτια.

πχ

ebay.com

Δημοσ.

Πηρα μια πρεσα central σημερα απο Αφοι Κωσταντακατοι 13 ευρω.

Εχω και λιγο καλωδιο δικτυου και πηρα και φισακια rj45 και rj11 να πειραματιστω.

Δημοσ.

Φιλε μου πατσαρα ενα καλωδιο απο αυτο που μουβαζε ο ηλεκτρολογος στους τοιχους.

Το δοκιμασα κιολας συνδεσω το λαπτοπ μου στο ρουτερ και δουλευει κανονικοτατα!!

αψογα!!!!

το φτιαξα με την εξης συνδεσμολογια:

1. Άσπρο-πορτοκαλί

2. Πορτοκαλί

3. Άσπρο-πράσινο

4. Μπλε

5. Άσπρο μπλε

6. Πράσινο

7. Άσπρο-καφέ

8. Καφέ

1)εχω μια απορια ομως. διαβαζω οτι ετσι ειναι τα crossover καλωδια.ποτε πρεπει να τα κανουμε crossover και ποτε straight through?

2)Τωρα ειναι αλλη η δυσκολια... εχεις καναν ωραιο οδηγο?

το πως θα περαστουν πισω απτην πριζα τα καλωδια!;;;!!!!

Δημοσ.

1) το straight το βαλεις οταν θες να συνδεσεις 2 PC μεταξυ τους χωρις α μεσολαβει καποια αλλη συσκευη οπως router, switch κλπ. οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι σπανια η περιπτωση που θα σου τυχη.

2) αυτο θα στο καθορισει το πριζακι σου. η λογικη ειναι να κουμπώσεις στα ιδια χρώματα πισω στο πριζακι. τα πριζακια ομως δεν ειναι ολα ιδια. καμια φορα το ιδιο το πραζακι εχει οδηγο για το πως πρεπει να το κανεις.

Δημοσ.

To καλωδιο που εφτιαξα με την παραπανω συνδεσμολογια και στα δυο φυς straight δεν ειναι;

το βαλα και συνδεσω ενα λαπτοπ στο ρουτερ μου για να του δωσει ιντερνετ και δουλευει! συμφωνα μα αυτα που λες δε θαπρεπε ναταν crossover για να γινει αυτο;

Δημοσ.

1) το straight το βαλεις οταν θες να συνδεσεις 2 PC μεταξυ τους χωρις α μεσολαβει καποια αλλη συσκευη οπως router, switch κλπ. οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι σπανια η περιπτωση που θα σου τυχη.

Αναποδα το ειπες :-)

Το crossover ειναι που μπαινει για την απευθειας συνδεση τερματικων.

Το straight χρησιμοποιειται για συνδεση τερματικων συσκευων/καρτων με δικτυακες (switch/router/access point κλπ)

Δημοσ.

Αναποδα το ειπες :-)

Το crossover ειναι που μπαινει για την απευθειας συνδεση τερματικων.

Το straight χρησιμοποιειται για συνδεση τερματικων συσκευων/καρτων με δικτυακες (switch/router/access point κλπ)

σωστος.

ο δαίμων του πληκτρολογιου εκανε την εμφανηση του :confused:

Δημοσ.

Α μαλιστα πολυ ωραια.

Λοιπον οι πριζες που θα παρω αυριο θα ειναι διπλες πριζες rj45 της Legrand απο τη σειρα Valena.

1)Αποτι ειδα ομως αυτες εχουν μονο cat6 πριζες. Μπορω με cat6 πριζα να κανω σωστα τη δουλεια μου με cat5e καλωδιο;

2)τις ξερεις αυτες τις πριζες να μου πεις απο πισω αν θελουν κανα κολπακι ή κανα εξτρα εργαελειο για να τις συνδεσω;

Δημοσ.

.επεξεργαζομαι την πριζα... εχει δυο θυρες. ας πουμε οτι στην Α θελω να βαλω ιντερνετ και στην Β τηλεφωνο.

Εχει δυο στρογγυλα τα οποια τα ξεβιδωνεις οπως θα δεις στη φωτο και περνας το καλωδιο μεσα απαυτο το στρογγυλο που κραταω και μετα βαζεις στη μπλε επιφανεια τα καλωδια με την σειρα που πρεπει.

Στη δευτερη φωτο οπως βλεπεις εχω περασει 2 ζευγη τα οποια χρειαζομαι για το ιντερνετ στη μια θυρα.

1) στην αλλη θυρα που θελω μονο ενα τηλεφωνο θα περασω το ενα ζευγος ή και τα δυο ζευγη που μου μενουν;

2) περνοντας το καλωδιο οπως βλεπεις στη 2η φωτο θα περασω στην Α θυρα αυτα που θελω. για να βαλω τα υπολοιπα ομως στη Β θυρα τα καλωδια του θαναι λιγο χυμα απεξω αναμεσα στην Α και τη Β. εκτεθειμενα εννοω. δε γινεται αλλιως.πειραζει λες αυτο;

1copynf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2copyms.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Αποτι ειδα ομως αυτες εχουν μονο cat6 πριζες. Μπορω με cat6 πριζα να κανω σωστα τη δουλεια μου με cat5e καλωδιο;

Ναι, χωρις κανενα απολύτως προβλημα

στην αλλη θυρα που θελω μονο ενα τηλεφωνο θα περασω το ενα ζευγος ή και τα δυο ζευγη που μου μενουν;

για το τηλεφωνο χρειάζεσαι μονο το ενα ζευγαρι. οποτε εαν το αλλο δεν το βαλεις δεν ειναι προβλημα. εγω ομως στην θεση σου θα εβαζα και το αλλο ζευγαρι επανω στο πριαζακι γιατι ποτε δεν ξερεις. μπορει για καποιο λογο στο μελλον να το χρειαστεις οποτε καλο ειναι να ειναι ετοιμο

περνοντας το καλωδιο οπως βλεπεις στη 2η φωτο θα περασω στην Α θυρα αυτα που θελω. για να βαλω τα υπολοιπα ομως στη Β θυρα τα καλωδια του θαναι λιγο χυμα απεξω αναμεσα στην Α και τη Β. εκτεθειμενα εννοω. δε γινεται αλλιως.πειραζει λες αυτο;

οχι. ουτος η αλλος οτι ζευγαρι εκει μεσα θα ειναι τοποθετημενο επανω στα σιρματακια της πριζας οποτε δεν υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ... αλλη μια ερωτηση. επειδη εκει που ξεκινανε τωρα τα UTP καλωδια ειναι ολα χυμα και κρεμονται απο μια τρυπα.... και επειδη εχω χασει τη μπαλα δε ξερω ποιο απο αυτα παει σε πιο δωματιο...υπαρχει καποιο εργαλειο που να μπαινουν σε αυτο δυο γυμνες ακρες απο UTP και να σου λεει αν οι ακρες ειναι απο το ιδιο καλωδιο;

Δημοσ.

δυστυχώς οχι, θα πρεπει να τα ψαξεις ενα ενα μεχρι να το βρεις....

χε χε αστειεύομαι. το περιεγραψες τοσο καλα που μαλλον ξερεις ηδη οτι υπαρχει. ηθελα να σου το προτείνω μαζι με τα αλλα που πηρες αλλα δεν φανταστηκα οτι δεν θα επεκταθείς τοσο.

αυτα το εργαλειο ειναι η γεννήτρια ηλεκτρικου σηματος.

βαζεις απο την μια ακρη και εκπέμπει και απο την αλλη μερια του που ειναι το καλώδιο που σε ενδιαφέρει να βρεις (μεταξυ αλλων) παράγεται ηχος και ετσι καθοδήγησε στο καλώδιο που σε ενδιαφέρει

Link

συμπτωματικά εχω το πρωτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...