Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα βαλεις switch/hub στην πριζα 3 (εξωτερικα). Πανω σε αυτο θα βαλεις το cat5 της πριζας 3 και της 3.1 με κλασικα βυσματα rj45. Και αν θες δικτυο και στη πριζα 3, τοτε θα βαλεις ενα ακομα καλωδιο 1-2μετρων cat5. Οσο για το τηλεφωνο θελει πατεντες, σαν αυτες που λεγαμε στη πρηγουμενη σελιδα με τα περισσευουμενα ζευγη των cat4.

ΦΙλε μου μπορεις να μου εξηγησεις το bold? Γιατι θελω το cat5 των 1-2 μετρων;

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΦΙλε μου μπορεις να μου εξηγησεις το bold? Γιατι θελω το cat5 των 1-2 μετρων;

Θες ενα μικρο καλωδιο για να συνδεσεις το hub με το pc/τηλεοραση που θα εχεις σε εκεινο το δωματιο. Πως αλλιως θα συνδεθει, αφου το καλωδιο της πριζας 3 θα χρησιμοποιειται για να δινει δικτυο στο hub?

YΓ. Μην το κανεις ετσι. ΕΙναι υποχρεωμενος να σου παραδωσει σωστη δουλεια, αν και εφοσον του εξηγησες πριν ξεκινησει να δουλευει με σαφηνεια τι θελεις να κανεις και σου απαντησε οτι θα το κανει. Αλλιως ας παρατησει τη δουλεια του και ας παει να αρμεγει αγελαδες. Μη διανοηθεις να του πληρωσεις τη δουλεια των δικτυων αν δεν σου την παραδωσει οπως πρεπει.

ΥΓ2. Ποσο μου τη δινει που οι ηλεκτρολογοι για να βγαλουν εξτρα χαρτζιλικι αναλαμβανουν να μπαινουν σε ξενα χωραφια, παιρνοντας τη δουλεια (και το μεροκαματο) του τεχνικου δικτυων κλπ. Και το κανουν ακομα κι αν ειναι ασχετοι.

Δημοσ.

αρχικα στο σημειο πριζα 3 που λες οτι θα βαλεις switch, στο switch ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. στο switch θα ριξεις μονο το δικτυο σου. διλπα απο το switch θα εχεις μια αλλη πριζα που θα σου δινει το τηλεφωνο.

οποτε, αυτο που μπορει να γινει ειναι στο τελος του καλωδιου UTP3 θα βαλεις σε ενα switch και απο το switch θα εχεις 2 UTP, ενα για το PC που θα εχεις εκει και αυτο που πηγαινει στο 3,2

Προσπαθω να το καταλαβω λιγο αυτο... οποτε στην πριζα 3 θα βαλω ενα switch. Η πριζα 3 ειναι διπλη δικτυου. Ποιο καλωδιο θα μπει στη μια εξοδο της και ποιο στην αλλη εξοδο της;

επισης η πριζα 3 επικοινωνει με καινουργιο απο εκει UTP με την πριζα 3.1. Αρα για να επικοινωνησει το switch με την πριζα 3.1 δεν θα αρκει να του χωσω ενα καλωδιο στη πριζα 3?

Θες ενα μικρο καλωδιο για να συνδεσεις το hub με το pc/τηλεοραση που θα εχεις σε εκεινο το δωματιο. Πως αλλιως θα συνδεθει, αφου το καλωδιο της πριζας 3 θα χρησιμοποιειται για να δινει δικτυο στο hub?

Ωραια. Και τηλεφωνο πως θα εχω στην πριζα 3?

YΓ. Μην το κανεις ετσι. ΕΙναι υποχρεωμενος να σου παραδωσει σωστη δουλεια, αν και εφοσον του εξηγησες πριν ξεκινησει να δουλευει με σαφηνεια τι θελεις να κανεις και σου απαντησε οτι θα το κανει. Αλλιως ας παρατησει τη δουλεια του και ας παει να αρμεγει αγελαδες. Μη διανοηθεις να του πληρωσεις τη δουλεια των δικτυων αν δεν σου την παραδωσει οπως πρεπει.

ΥΓ2. Ποσο μου τη δινει που οι ηλεκτρολογοι για να βγαλουν εξτρα χαρτζιλικι αναλαμβανουν να μπαινουν σε ξενα χωραφια, παιρνοντας τη δουλεια (και το μεροκαματο) του τεχνικου δικτυων κλπ. Και το κανουν ακομα κι αν ειναι ασχετοι.

Θα κανω τα παντα για να γινει σωστα η δουλεια. απλα αν σπασει ο διαολος το ποδι του και δε γινεται θαθελα να ξερω οτι στην τελικη θα μπορεσω να λειτουργει το σπιτι μου οπως θελω... καλα κανεις και τα λες παντως.

Δημοσ.

Ωραια. Και τηλεφωνο πως θα εχω στην πριζα 3?

Mε τις πατεντες πανω στα περισευουμενα ζευγη του cat5. Αλλα ποιος θα την κανει αυτη τη δουλεια οταν ο ηλεκτρολογος δεν ξερει που παν τα 4...

Οποτε...

Δημοσ.

Προσπαθω να το καταλαβω λιγο αυτο... οποτε στην πριζα 3 θα βαλω ενα switch. Η πριζα 3 ειναι διπλη δικτυου. Ποιο καλωδιο θα μπει στη μια εξοδο της και ποιο στην αλλη εξοδο της;

επισης η πριζα 3 επικοινωνει με καινουργιο απο εκει UTP με την πριζα 3.1. Αρα για να επικοινωνησει το switch με την πριζα 3.1 δεν θα αρκει να του χωσω ενα καλωδιο στη πριζα 3?

εκει υποτίθεται οτι θα σπασεις το UTP σε 2 2πλα ζευγαρια. το ενα ζευγαρι θα παει στο ενα πριζακι δικτυου για το τηλεφωνο σου και τα αλλα 2 ζευγαρια που θα ειναι το δικτυο θα πανε στο αλλο πριζακι που απο εκει θα παει στο switch..που θα δωσει στο UTP ....που παει μεσα στο 3,1.

παντος με τα ημίμετρα εισαι παρα πολυ μακρια απο αυτο που μαλλον ειχες φανταστει.

ετσι μου ερχεται να ερθω και εγω εκει την δευτερα το πρωι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Βοηθεισε με λιγο σε αυτο γιατι θελω να παω να αγορασω και πριζες. οποτε στη πριζα 3 για να κανω οσα ειπαμε καιναχω και τηλεφωνο μου αρκει η διπλη πριζα δικτυου ή χρειαζομαι και αλλη πριζα για το τηλεφωνο;

Γιατι ετσι οπως το καταλαβαινω καια πτους δυο σας μου φαινεται οτι μου λειπει μια πριζα για το τηλεφωνο στη πριζα 3.

Δημοσ.

ξαναφτιαξε την καλωδίωση του σπιτιου ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ.

δεν σου λεω τιποτε αλλο, δεν θελω να συμμετέχω στο εγκλημα....

Δημοσ.

Aυριο πρωι πρωτο πραγμα θα τον παρω να τον ρωτησω αν μπορει να γινει σωστα...

θα ενημερωσω αυριο για το τι εγινε...

ΑΠο περιεργεια παντως αν μπορεις απαντησε στην παραπανω ερωτηση μου. ποσες πριζες χρειαζομαι στη πριζα 3 ωστε να κανω οτι ειπαμε με το switch(να επικοινωνει με την πριζα 3.1) αλλα και να εχω τηλεφωνο στην πριζα3 ?

Δημοσ.

παντος σχετικα με αυτο που ρωτησες παραπανω εαν υποθεσουμε οτι μια πριζα θα παρεις για το τηλεφωνο και αλλη μια για το δικτυο προς το switch, τοτε η θα χρειαστεις αλλη μια πριζα για να δωσεις στο καλωδιο που πηγαινει στο 3.1 η θα βγει απ΄ευθειας απο τον τοιχο και θα το κουμπωσεις επανω στο switch.

Δημοσ.

Λοιπον ,εχω νεα!!!

Περασαμε νεο καλωδιο απο το ρουτερ στο 3.1.

Δυστηχως δε χωραγανε να γινει το ιδιο στη πριζα 2.1 και 2.2

Οποτε στη πριζα 3, πριζα 3.1 και πριζα 1 εχω ανεξαρτητα καλωδια UTP. Αρα σε αυτα τα σημεια εχω ιντερνετ και τηλεφωνο.

Το μεγαλυτερο μου προβλημα λυθηκε. το 80-90% αυτων που ηθελα,εγινε! ευτυχως!

Τωρα το μονο προβλημα ειναι οι πριζες 2, 2.1 και 2.2 που ειναι ολες με το ιδιο καλωδιο με 2 διακλαδωσεις.Αν θα περασει τελικα ιντερνετ σε αυτες ή οχι.

Δημοσ.

ισχυει οτι λεγαμε για ολα τα παραπανω.

δικτυο με διακλαδώσεις δεν μπορεις να εχεις.

σίγουρα θα χρειαστεις switch.

τωρα το θεμα ειναι πως θα το κανεις για να μην χρειαστεις παραπανω απο 1.

- η θεση 2 και 2,1 ειναι στις 2 πλευρες του τοιχου ? (εαν ναι εχει νοημα το παρακατω σεναριο)

- απο τη, 2,1 εως την 2,2 μπορεις να περασεις εξτρα καλωδιο ? εαν ναι, τοτε κανε το εξεις:

στη θεση 2,1 βαλε το switch και απο εκει γυρνα ενα UTP στη 2 και στελνεις και 2 προς τις 2,1 και 2,2

εγινα κατανοητός ?

Δημοσ.

Η θεση 2 με την 2.1 ναι ειναι στις δυο πλευρες του τοιχου.

Δεν το πιασα καλα ομως....

εννοεις να βαλω το switch στην θεση 2 μηπως;

γιατι στη 2.1 που λες εχει ηδη γινει μια διακλαδωση του UTP εκει στην 2 για να παμε στη 2.2.

Δημοσ.

ωραια.

βαζεις το switch στην 2,1. απο εκει επιστρεφεις ενα UTP στη 2, το πολυ 30 ποντους να ειναι.

στην 2,1 θα εχει δικτυο απο το switch και καρφωνεις και στο switch το UTP που παει στην 2,2.

εαν θες να εχεις τηλεφωνα στις 2,1 και 2,2 τοτε με την παρουσα κατασταση εχεις προβλημα.

η λυση ειναι να περασεις ενα ζευγαρι μονο απο την 2 εως την 2,2 οπου θα παιζουν ολα παραλληλα

δεν υπαρχει περιπτωση να μην χωραει ενα μονο ζευγαρι.

Δημοσ.

τηλεφωνα στις 2.1 και 2.2 δεν θελω. Αφου στα ιδια δωματια ειναι κι αλλες πριζες με τηλεφωνο.

δεν καταλαβαινω ομως πως θα γινει αυτο που λες αφου η 2.1 θεωρητικα δε θα δουλευει σωστα γιαστι στη 2 εχει γινει διακλαδωση για να παμε στη 2.1.

Αρα μηπως δε πρεπει να μπει στη 2.1 το switch?

Δημοσ.

σωστη η παρατηρηση σου. ξεχασα να σου διευκρινίσω κατι που το ειχα σαν δεδομενο στο μυαλο μου.

το καλωδιο UTP που ερχεται στη πριζα 2 θα το περασεις στην πριζα 2,1 (γιαυτο σε ρωτησα για το εαν ειναι αντικριστα η 2 και 2,1.)

θα φτασει φηλαδη το UTP στην πριζα 2,1 και απο εκει το switch θα δωσει ενα UTP στην 2 (το γυρισμα που λεγαμε) και αλλο ενα UTP στην 2,2.

εγινε κατανοητό τωρα ?

ετσι με ενα μονο switch κανεις την δουλεια σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...