Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου λενε οτι ΓΙΝΕΤΑΙ να βαλεις καλωδιο rj11 σε πριζα rj45 αρκει η πριζα απο πισω ναναι συνδεδεμενη με το UTP καλωδιο οπως πρεπει ωστε να ειναι για τηλεφωνο.

Ισχυει αυτο,ετσι;

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι ειναι ακριβος αυτο που σου περιγραφω παραπανω σχετικα με τα ζευγαρια.

εαν η πριζα ειναι rj45 τοτε το ξευγαρι που θα δωσει την τηλεφωνια θα πρεπει να ειναι στην θεση 4,5.

για να μην παιδευεσε παντος, μιας και δεν τα ξερεις να τα κανεις μονος σου, ψαξε να βρεις εαν ανθρωπο που να γνωριζει και να στα κανει. ολα γινονυαι. μονο εαν δεν εχεις περασει καλωδια δεν γινεται....

Δημοσ.

ρωταω για να μαθαινω,οχι οτι θα τα κανω εγω. Μια αλλη σημαντικη ερωτηση. Θελω να χω ιντερνετ σε 3 τηλεορασεις σε 3 διαφορετικα δωματια. Ολο αυτο μου το κανε με ενα καλωδιο cat5e με 3 διακλαδωσεις. Θα δουλευει?ειναι σωστο αυτο?

Δημοσ.

ετσι οπως το καταλαβαινω νομιζω οτι θα κανει το εξης,

θα βαλει ενα UTP μεχρι ενα σημειο και μετα απο εκει με καποιο switch θα το στειλει στα 3 σημεια που θες.

εαν λοιπον εχεις καπου 1 UTP που σε καποιο σημειο συναντα αλλα τρια που πηγαινουν στα 3 δωματια, τοτε εισαι ΟΚ.

για δες το.

Δημοσ.

Τι καλωδιωσεις εχετε βαλει για συναγερμο, παγιδες σε πορτες, ρανταρ κινησης , καμερες κτλ? Εχετε αφησει εχτρα αναμονες για μελλοντικες χρησεις τετοιου ειδους...?

Οπως ειπε παραπανω ο φιλος καλο ειναι να εχουμε εχτρα καλωδια σε πριζες παρα να τα περναμε μετα

Αποστολή από το GT-S5830 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Λοιπον παιδια σας παραθετω σχεδιαγραμμα με τι καλωδια περασε σημερα ο ηλεκτρολογος.

εν ολιγοις ειναι 3 καλωδια cat5e τα οποια ξεκινανε ολα απτο δωματιο 1.

Το ενα καλωδιο καταληγει σε μια πριζα και τελειωνει εκει.

Το αλλο καλωδιο καταληγει σε μια πριζα οπου εκει γεφυρωνεται με ενα αλλο καλωδιο και αυτο καταληγει σε αλλη πριζα.

Το τελευταιο γεφυρωνεται δυο φορες.

Ηθελα να ρωτησω...

1)αν στο σχεδιαγραμμα που βλεπετε βαλω το ρουτερ μου εκει οπου ξεκινανε ολα τα καλωδια, θα εχω ιντερνετ σε οποιαδηποτε απο τις παρακατω πριζες θελω;

2)μπορω καποιες απτις παρακατω πριζες να τις κανω διπλες να μου βγαλουν δηλαδη μια πριζα για δικτυο αλλα και μια πριζα για τηλεφωνο; αν ναι ποιες πριζες ειναι αυτες;

sxediospitioy.jpg

Δημοσ.

λοιπον, βαση του σχηματος σου,

α) η πριζα 1 θα εχει δικτυο.

η πριζα 2 θα εχει δικτυο

η πριζα 3 θα εχει δικτυο

οι πριζες 2.1, 2.2 και 3.2 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΤΥΟ.

γιατι ?

γιατι στο δικτυο το καλωδιο θα πρεπει να ξεκιναει απο καπου και να τερματιζει καπου χωρις ενδιαμεσα να κοπει με την εννοια της "μουφας". δεν ειναι δηλαδη οπως κανουμε στα τηλεφωνα τα dublex, οπου ξεκιναει ενα καλωδιο, παει μεχρι ενα σημειο, δινει εκει τηλεφωνο και απο εκει με ενωση επανω στα ιδια ζευγαρια να το παμε και καπου αλλου.

εαν θες να εχεις στα σημεια 2.1, 2.2, 3.2 δικτυο υολογιστων θα επρεπε να εχεις περασε αλλα 3 καλωδια απο το σημειο που ξεκινανε ολα.

εναλλακτικα θα μπορουσες να βαλεις switch στα σημεια "πριζα 2" οπου απο εκει θα φυγουν 2 καλωδια για τις θεσεις 2.1, 2.2 και ενα switch στη θεση "πριζα 3" οπου θα δωσει αλλο ενα καλωδιο προς την πριζα 3,1

εαν του ειχες πει οτι σε αυτα τα σημεια θες δικτυο υπολογιστων τοτε η δικτύωση που εκανε ειναι λαθος

κοιταξε αυτα που εγραψα και τα ξαναλεμε ια αποριες

Δημοσ.

Μου επιμενε αυτος οτι βαζει πολλα χρονια σε σπιτια δικτυα και οτι ετσι θα εχω ιντερνετ και στις πριζες 2.1,2.2 και 3.1.

Ετσι οπως ειναι τα πραγματα, δεν μπορω να βαλω ενα switch εσωτερικα σε καθε "γεφυρωμα"; ωστε να μου εχει ιντερνετ και η επομενη πριζα;

π.χ. αν βαλω ενα switch εσωτερικα ή εξωτερικα στην πριζα 3,δεν θα γινεται να εχει ιντερνετ και η πριζα 3.1?

Παρακαλω επειδη ειναι πολυ σημαντικο το θεμα και δευτερα πρωι ερχονται ηλεκτρολογοι για 1 οριτσα μονο και μετα τα κλεινει ολα ο μπογιατζης απαντειστε μου οσο πιο σιγουρα γινεται.

Υ.Σ. οπου λεω οτι γινεται "γεφυρωμα" σε μια πριζα εννοω οτι τερματιζει εκει ενα καλωδιο cat5e και εκει ξεκιναει καινουργιο ως την επομενη πριζα.

Δημοσ.

λοιπον η λεξη γεφύρωμα στο δικτυου εαν θες να δωσεις σε 2 και παραπανω σημεια, δεν υπαρχει.

ενα καλώδιο οπως σου ειπα αρχίζει απο καπου και καταλήγει καπου. τα 2 αυτα ακρα ειναι σταθμοι. ενδιάμεσα δεν μπορεις να το κοψεις και να δωσεις και αλλου. (τελος)

τωρα εαν σε καθε σημειο που σταματαει το UTP, το γεφύρωμα που λες εσυ, βαλεις ενα switch τοτε μπορεις να κανεις δουλεια. αυτο σου γραφω και παραπανω αλλα μαλλον δεν το καταλαβες.

το θεμα ειναι οτι

- θες 3 switch. τι κοστος εχουν αυτα ?

- τα switch κατα πασα πιθανοτητα δεν χωράνε μεσα στον τοιχο. θελουν και το ρευμα τους κλπ κλπ.

- εαν τα βαλεις εξωτερικα θα φαινονται πραγμα που σημαίνει οιτι τελικα εκανες μια ολοκληρη ιστορια με καλωδια απο την αρχη και τελικα τα καλωδια εξωτερικα δεν τα γλυτώνεις.

με τεραστια επιφύλαξη στο οτι μπορει να μην εχω καταλαβει την κατασταση η οτι δεν μας εχεις δωσει να καταλαβουμε σωστα, θα ελεγα οτι ο ανθρωπος αυτος περναει 2η αντε 3η φορα δικτυα στη ζωη του. και το λεω παλι με επιφυλαξη, εαν του τα ειχες πει ολα αυτα και προτίμησε να σου βαλει 3 switch αντι να περασει + 3 καλωδια παραπανω μιλαμε για επαγγελματία απο αλλο πλανήτη.

πολυ θα ηθελα να δω πως θα το κανει και τι τελικα εννοουσε.

και κατι ακομα, τα καναλια που εχει περασει τα UTP και τα κουτι στον τοιχο τα εχει στοκάρει ? δεν εχει, εστω και τωρα, την δυνατότητα να σου περασει τα παραπανω καλωδια που χρειαζεσε ?

μην ντραπεις να του το πεις. πριν σου κανει οτιδηποτε αλλο ρωτα τον πως θα το κανει και πως τελικα εχει στο νου του το τελικο αποτελεσμα

Δημοσ.

To "γεφυρωμα" ειναι δικη μου λεξη. νομιζω διακλαδωση μου ειπε. αλλα ρε γαμωτο οταν τον ρωτησα αν ειναι σιγουρος μουπε οτι 10+ χρονια ετσι τα φτιαχνει. διακλαδωνει ενα καλωδιο UTP σε μια πριζα δικτυου με ενα αλλο και αυτο μετα καταληγει σε μια αλλη πριζα δικτυου.και με αυτο τον τροπο εχουν και οι δυο πριζες δικτυου ιντερνετ.

Ναι ταχει στοκαρει τα καναλια πουχει βαλει στον τοιχο πουχουν τα UTP μεσα. Oμως τα κουτια ειναι ανοιχτα. Δεν γινεται κουτι με κουτι να βαλει εξτρα καλωδιο;αν το σπρωξει απτο κεντρικο ρακ δε μπορει να παει απο κουτι σε κουτι;

Δημοσ.

εαν ανοιξει τα κουτια μπορει με ατσαλινα να περασει τα παραπάνω καλωδια που θελεις. τεχικα ετσι γινεται παντος. τωρα θελει να το κανει η θελει παραπανω χρηματα συζητησε το μαζι του.

σχετικα τωρα με την διακλάδωση που μου λες

- ουτε που το εχω ξαναακουσει ποτε μα ποτε και δεν το εχω δει και πουθενα χρονια τωρα που ασχολούμαι με δικτυα.

- ακομα και εαν γινεται τεχνικα (πραγμα που ειμαι κατηγορηματικός στο οτι δεν γινεται) ειναι περα ως περα λαθος να το κανει καποιος απο αποψη αποδοσης δικτυου.

Δημοσ.

Eαν αυτος ο ηλεκτρολογος που σου εφτιαξε την καλωδιωση καταφερει να κανει αυτα που λεγαμε στη προηγουμενη σελιδα εγω θα κανω κωλοτουμπες για οσο υπαρχουν δικτυα Η/Υ στον πλανητη γη.

Μονο ενα θεμα θα θελα να διευκρινιστει γιατι πιθανως να εχει γινει παρανοηση, αν και δε νομιζω.

Στην πριζα 3, εισαι βεβαιος οτι υπαρχει ενα cat5? Μηπως υπαρχει και 2ο που συνεχιζει προς την πριζα 3.1 περνωντας απλως απο την 3?

Ομοιως και για τις 2.1/2.2/2.3

ΥΓ. Πριν τον πληρωσεις, ελεγξε (με τον ηλεκτρολογο παρων) τις μπριζες 3.1, 2.1, 2.2 αν φερνουν δικτυο. Οχι και τσαμπα κερατιατικα στους αμπαλους ηλεκτρολογους που νομιζουν οτι το cat5 συμπεριφερεται σαν καλωδιο 220V...

Δημοσ.

πολυ ωραια αρα πρωτη προτεραιοτητα να τον παρω τηλ το πρωι να τον ρωτησω προτου ερθει ο μπογιατζης να μου βαψει αν μπορει αυτος να μου περασει κι αλλα καλωδια.

Να σε ρωτησω κατι αλλο τωρα. πες οτι τελικα για καποιο λογο δε μπορεσει να μου κανει κατι αλλο και τα αφησει ετσι....

Αν εγω θελω ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να εχω και ιντερνετ και τηλεφωνο στη πριζα 3 και στην πριζα 3.1

Πηγαινε λιγο στο σχεδιο μου απο πανω και δες...

πως μπορω να to κανω με switchακια?

μπορω ας πουμε στη πριζα 3 να βαλω ενα switch και πανω σε αυτο να μπει ενα τηλεφωνο και σε μια αλλη υποδοχη του να βγει καλωδιο οπου θα ξαναμπει στην ιδια πριζα ωστε να παει μετα ιντερνετ και τηλεφωνο σωστα και στην πριζα 3.1?

Μονο ενα θεμα θα θελα να διευκρινιστει γιατι πιθανως να εχει γινει παρανοηση, αν και δε νομιζω.

Στην πριζα 3, εισαι βεβαιος οτι υπαρχει ενα cat5? Μηπως υπαρχει και 2ο που συνεχιζει προς την πριζα 3.1 περνωντας απλως απο την 3?

Στην πριζα 3 φτανει ενα καλωδιο UTP απτον κεντρικο πινακα. Απο την πριζα εκει μετα,ξεκιναει καινουργιο UTP Καλωδιο που φτανει στην πριζα 3.1.

Δημοσ.

Στην πριζα 3 φτανει ενα καλωδιο UTP απτον κεντρικο πινακα. Απο την πριζα εκει μετα,ξεκιναει καινουργιο UTP Καλωδιο που φτανει στην πριζα 3.1.

Χαχαχα θεε μου ο τυπος εκανε πριζα διελευσης την πριζα του cat5!!!Μιλαμε για ΚΑΘΗΓΗΤΗ! Aδυνατουσα να το πιστεψω, γιαυτο ειπα να ρωτησω για σιγουρια, κι ομως το κανε ετσι ο ανθρωπος...

Σχετικα με το αλλο που ρωτας:

Θα βαλεις switch/hub στην πριζα 3 (εξωτερικα). Πανω σε αυτο θα βαλεις το cat5 της πριζας 3 και της 3.1 με κλασικα βυσματα rj45. Και αν θες δικτυο και στη πριζα 3, τοτε θα βαλεις ενα ακομα καλωδιο 1-2μετρων cat5. Οσο για το τηλεφωνο θελει πατεντες, σαν αυτες που λεγαμε στη πρηγουμενη σελιδα με τα περισσευουμενα ζευγη των cat5.

Το θεμα ειναι οτι η πριζα δεν εχει νοημα υπαρξης πλεον! Ολα θα ειναι εξωτερικα, θα κρεμονται καλωδια, θα εχεις hub, ρευματα για το hub. Μπακαλοδουλειες. Φερε τον ηλεκτρολογο να τεσταρετε και μη του πληρωσεις μια μεχρι να δεις δικτυο και τηλ ΣΤΙΣ ΜΠΡΙΖΕΣ που του ειπες εξαρχης. Το πιθανοτερο ειναι να σου πει οτι δε χωρανε οι σωληνες τα καλωδια που χρειαζονται, ως δικαιολογια. Να κοψει το λαιμο του, αν εσυ του ειχες πει εξαρχης τι θες και πως το θες. Αλλιως αφου ειναι μπακαλης στα δικτυα, να μην αναλαμβανε να στα "φτιαξει".

Δημοσ.

Eαν αυτος ο ηλεκτρολογος που σου εφτιαξε την καλωδιωση καταφερει να κανει αυτα που λεγαμε στη προηγουμενη σελιδα εγω θα κανω κωλοτουμπες για οσο υπαρχουν δικτυα Η/Υ στον πλανητη γη.

:lol: :lol: :lol:

σε αυτο που ρωτας,

αρχικα στο σημειο πριζα 3 που λες οτι θα βαλεις switch, στο switch ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. στο switch θα ριξεις μονο το δικτυο σου. διλπα απο το switch θα εχεις μια αλλη πριζα που θα σου δινει το τηλεφωνο.

οποτε, αυτο που μπορει να γινει ειναι στο τελος του καλωδιου UTP3 θα βαλεις σε ενα switch και απο το switch θα εχεις 2 UTP, ενα για το PC που θα εχεις εκει και αυτο που πηγαινει στο 3,2

και ξαναλεω, εαν εχει κανει στοιχειωδος καλη δουλεια μπορει να περασει με ατσαλινα επιπλεον καλωδια. εχεις κανει τοσο κοπο και εχεις ξοδεψει χρηματα και το αποτελεσμα ειναι χειροτερο απο μελετη ηλεκτρολογου που δεν πάτησε ποτε στο πανεπιστήμιο και δουλευει σε σουβλατζιδικο.

δεν θελω να σε σταχορισω αλλα στα λεμε αυτα μπας και τελευταια στιγμη προλαβεις την κατασταση. μετα απο ολα αυτα και να εχεις σε καποια σημεία να κρέμονται switch και καλωδια ειναι απλος απαραδεκτο απο μερος του και κριμα για εσενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...