Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω motherboard micro-atx με socket 1155 με 6 θύρες sata3 για να στήσω NAS Server. Έχει κανείς καμιά καλή πρόταση; Μόνο για socket 1155 ψάχνω και τίποτα άλλο. Τις υπόλοιπες επιλογές τις έχω ψάξει ήδη.

//edit: Έστω καμία με 4 θύρες sata3;

Επεξ/σία από non-serviam
Δημοσ.

Έχω ήδη δυο κάρτες και θέλω και άλλες έξι θύρες στην ΜΒ για να πιάσω δέκα σκληρούς. Εκτός αν έχεις υπόψιν σου καμιά κάρτα με 4 sata3.

Δημοσ.

Την λύση κάποιας φθηνής ΜΒ με αντίστοιχο AMD επεξεργαστή δεν σου κάνει αφού το θέλεις μόνο για NAS? (αν και είπες στην αρχή μόνο 1155)

Δημοσ.

Έχω βρει ήδη ένα πακέτο καλό με AMD αλλά θέλω 1155 για να βάλω τον i3 2100t που καίει 35watt και είναι κλάσεις ανώτερος από τους AMD που βρήκα.

Δημοσ.

Η απόδοση; Τι πιο σημαντικό. Μπορεί να βάλω encryption και σίγουρα το RAID θα γίνεται μέσω software οπότε το βάρος θα πηγαίνει στην cpu.

Δημοσ.

Αργησα να σου απαντήσω, γιατί έχω αρκετό καιρό που έστησα NAS και λέω μήπως άλλαξαν τα κόζια. Ψάχτηκα λοιπόν λίγο στο ΝΕΤ και ανάμεσα στα άλλα είδα και αυτό:

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2010/07/23/how-to-build-a-nas-box/1

Για να καταλάβεις πόσο σημασία έχει η CPU, επέλεξαν ως καλύτερη μια AMD X2 την οποία την έκαναν και underclock από 2.0 στα 1.6 για να καίει λιγότερο. Συζητούσαν και ATOM αλλά λένε τελικά πως παραήταν μικρός. Και εστήσαν και RAID φυσικά. Βέβαια εκεί παίζουν με SATA2

Τι να πω όμως. Αν εσύ το έχεις ψάξει αρκετά και υποστηρίζεις πως χρειάζεσαι την επεξεργαστική ισχύ, σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη σύντομα και με μικρό κόστος ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...