Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ή τέλος πάντων, τι προτείνει ο κάθε κατασκευαστής; Θα ήθελα όποιοι γνωρίζουν να συνεισφέρουν για να φτιάξουμε μια αντιστοιχία με πλατφόρμες - γλώσσες προγραμματισμού και τεχνολογίες. Για iOS devices έχουμε Objective-C μαζί με το SDK της Apple. Για Android devices έχουμε Java και το αντίστοιχο SDK της Google. Στα Windows χρησιμοποιούμε .NET και το παιχνίδι γίνεται με C#, C++ και VB. Στο OS X; Στο Windows Phone; Στο GNU/Linux; Καλά, στο τελευταίο και τι δε παίζει, δε ξέρω καν αν υπάρχει κάτι "στάνταρ". Και να υπάρχει απλά θα συνηθίζεται, μιας και δεν υπάρχει κάποιος να πει "προτείνω αυτό".
computeras13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Όταν αναφέρεσαι σε ένα λειτουργικό σύστημα (πχ windows, linux και λογικά OSX) δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι native. Συνήθως μπορείς να γράψεις με όλες (σχεδόν) τις γλώσσες. Το .NET που αναφέρεσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα framework. Αν δεν κάνω λάθος ο τρόπος που λειτουργεί είναι παρόμοιος με το πως λειτουργεί η Java (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Όταν αναφέρεσαι σε ένα λειτουργικό σύστημα (πχ windows, linux και λογικά OSX) δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι native. Συνήθως μπορείς να γράψεις με όλες (σχεδόν) τις γλώσσες. Το .NET που αναφέρεσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα framework. Αν δεν κάνω λάθος ο τρόπος που λειτουργεί είναι παρόμοιος με το πως λειτουργεί η Java (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Native είναι η γλώσσα μηχανής. Μάλλον εννοείς τα επίσημα developing platforms της κάθε πλατφόρμας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο μια γλώσσα. Για τα Windows είναι όσες γλώσσες υποστηρίζει το Visual Studio. Για το android επίσημη dev-platform είναι η Java, ενώ εκεί όταν λένε "native" εννοούν την C/C++ με την οποία είναι γραμμένο το api της dev-platform. Στο iPhone η επίσημη dev-platform είναι η Objective-C, και πάει λέγοντας.
computeras13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί συνδέετε τον προγραμματισμό σε windows ΜΟΝΟ με Visual Studio. Εφόσον μπορείς πολύ άνετα να γράψεις και σε python, delphi, java ή οτιδήποτε άλλο.
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί συνδέετε τον προγραμματισμό σε windows ΜΟΝΟ με Visual Studio. Εφόσον μπορείς πολύ άνετα να γράψεις και σε python, delphi, java ή οτιδήποτε άλλο. Διότι η επίσημη πλατφόρμα ανάπτυξης στα Windows είναι το Visual Studio. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία ή ότι είναι κατώτερα.
computeras13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Υπάρχει κάποια πηγή που το έχεις διαβάσει αυτό; Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το θέμα.
Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Τη λέξη native δε τη χρησιμοποίηση με την κανονική της έννοια, γι αυτό και είναι σε εισαγωγικά. Στην ουσία αυτό που ψάχνω είναι αυτό που γράφω στην αρχή, δηλαδή "τι προτείνει ο κάθε κατασκευαστής". Φίλε computeras13 δε νομίζω να υπάρχει τοποθέτηση της Microsoft σχετικά με το αν είναι ή όχι το .NET framework και το Visual Studio "επίσημος" τρόπος ανάπτυξης για τα Windows. Οι κινήσεις της όμως αυτό δείχνουν. Ολοένα και βαθύτερη ενσωμάτωσή του στο λειτουργικό, προσπάθειες για ανάπτυξη λειτουργικού που θα τρέχει ολόκληρο πάνω του, κλπ. Φυσικά και μπορούμε όλοι μας να γράψουμε σε ό,τι θέλουμε (τόσο στα Windows όσο και στις υπόλοιπες πλατφόρμες), απλά σε αυτό το thread ψάχνω-(ουμε) κάτι συγκεκριμένο.
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Τι πηγή να σου βρω ρε συ; Δεν αρκεί πως τα Windows είναι της Microsoft και η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών εφαρμογών καθώς και της βιβλιογραφίας έχουν όλα σαν σημείο αναφοράς το SDK της Microsoft?
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 ΟΚ, χαλάρωσε. Δεν σε είπαμε και καμπούρη... Χαλαρός είμαι. Γιατί το λες;
computeras13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Φαίνεσαι να γράφεις με εκνευρισμό Εκεί που ήθελα να κατασταλλάξω είναι ότι το Visual Studio είναι σχετικά νέο προίόν. Η πρώτη του έκδοση βγήκε το 1995. Η πρώτη δε έκδοση του .ΝΕΤ το 2002. Η έκδοση 1.0 των windows βγήκε το 1985. Οπότε δεν είναι κάτι που ήταν μαζί με τα windows από την αρχή. Είναι προϊόντα συνεχούς εξέλιξης. Θα μου πεις τώρα οτι λέω μαλακίες και οτι είναι σαν να κάνεις update το eclipse πχ. Ναι, έχεις δίκιο αν το πεις. Απλά είναι καλό να θυμόμαστε και πως πήγε η ιστορία της εξέλιξης.
Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μα δεν έχει καμία σχέση το αν ήταν μαζί από την αρχή ή όχι. Σκέψου το αλλιώς. Το Microsoft Security Essentials δεν είναι το "επίσημο" antivirus των Windows; Είναι όμως νεότατο προϊόν, το οποίο ακόμα δεν έχει καν ενσωματωθεί στο λειτουργικό (και μάλλον δε θα γίνει ποτέ λόγω ΕΕ). Τα άλλα στην τελική έχουν 17 (το Visual Studio) και 10 χρόνια ζωής (το .NET framework), δε βγήκαν και τώρα δα.
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Φαίνεσαι να γράφεις με εκνευρισμό Δεν γράφω με κανέναν εκνευρισμό. Εκεί που ήθελα να κατασταλλάξω είναι ότι το Visual Studio είναι σχετικά νέο προίόν. Η πρώτη του έκδοση βγήκε το 1995. Η πρώτη δε έκδοση του .ΝΕΤ το 2002. Η έκδοση 1.0 των windows βγήκε το 1985. Οπότε δεν είναι κάτι που ήταν μαζί με τα windows από την αρχή. Είναι προϊόντα συνεχούς εξέλιξης. Θα μου πεις τώρα οτι λέω μαλακίες και οτι είναι σαν να κάνεις update το eclipse πχ. Ναι, έχεις δίκιο αν το πεις. Απλά είναι καλό να θυμόμαστε και πως πήγε η ιστορία της εξέλιξης. Το VS είναι η μετεξέλιξη της Visual Basic που πρωτοεμφανίστηκε το 1991.
παπι Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δεν γράφω με κανέναν εκνευρισμό. Το VS είναι η μετεξέλιξη της Visual Basic που πρωτοεμφανίστηκε το 1991. sry αλλα facepalm
migf1 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 sry αλλα facepalm Δεν ξέρω για σένα, αλλά έτυχε να έχω παρακολουθήσει δια ζώσης την εξέλιξη της γραφικής RAD πλατφόρμας της MS για Windows Programming, από τη γέννησή της με τις VB και την VC++ του 1991 έως το συνολικό integration των πάντων στο VS του 2012. Οπότε το facepalm ίσως είναι καλό να το απευθύνεις κάπου αλλού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα