ilias_97 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Έχω ξεκινήσει είδη να μαθαίνω python (βασικά πράγματα τώρα άρχισα). Ακούω πως είναι πιο φιλική από την java για έναν αρχάριο. Διάβασα και μου είπαν όμως και κάτι άλλο που με έβαλε σε σκέψεις. Εαν θες να μάθεις μία γλώσσα θα πας σε C/C++ ή java. Οι άλλες απλά δεν έχουν ακόμα πολύ μέλλον. Ο τίτλος γράφει python vs java επειδή από ότι (πάλι) μου έχουν πει η c/c++ είναι αρκετά δύσκολη για αρχάριο και πως αν δεν έχεις κάποιον να στην μάθει δεν θα την καταλάβεις ποτέ ολοκληρωτικά. Για την java όμως δεν ξέρω τι παίζει. Εσείς τι λέτε; Αν είπα βλακείες (στο ότι οι γλώσσες δεν έχουν μέλλον) sorry και εμένα μου φάνηκε περίεργο αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για αυτό. Η γλώσσα προγραμματισμού που θα επιλέξω τελικά θα είναι η πρώτη που θα αρχίζω να μαθαίνω.
Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Όπως σου είπα και στο status update σου, με την Python (και γενικά interpreted γλώσσες) θα έχεις πολύ πιο εύκολα αποτελέσματα στα χέρια σου, άρα και δε θα μειωθεί το ενδιαφέρον σου. Εάν από την άλλη ξεκινήσεις με C/C++ και πέσεις με τα μούτρα σε δείκτες, μνήμη, δομές και άλλα τέτοια όμορφα, το πιο πιθανό είναι να ξενερώσεις. Οπότε η πρότασή μου είναι αυτή: ξεκίνα με κάτι εύκολο (π.χ. με την Python που θέλεις) για να μάθεις δυο πράγματα, να γουστάρεις και να κολλήσεις. Θα ασχοληθείς πολύ παραπάνω με τον προγραμματισμό όταν μπορείς να φτιάξεις κάτι χρήσιμο, έστω και απλό, παρά όταν η διαδικασία του να μάθεις περιορίζεται σε "διάβασε νούμερα - αποθήκευσε εκεί - δείξε στην οθόνη". Μετά όμως από αυτό το στάδιο εννοείται πας σε C (πρώτα) και Java/C++ μετά, διότι η βαθύτερη κατανόηση του "πως δουλεύουν τα πράγματα" είναι άκρως απαραίτητη. Βέβαια έχε στο νου σου ότι η C στις μέρες μας έχει πολύ περιορισμένη χρήση. Η ακαδημαϊκή της αξία όμως είναι ακόμα μεγάλη, μιας και με την Python ας πούμε, δε μπορείς να μπεις και πολύ βαθιά. Τέλος, αφού έχεις φτάσει σε ένα ΧΥ επίπεδο και κατανοείς κάποιες έννοιες και μπορείς να υλοποιήσεις αρκετά πράγματα, αποφασίζεις με ποια γλώσσα-τεχνολογία-μέθοδο θα ασχοληθείς περισσότερο. Είναι άπειρες, μπορεί να μην έχει καμία σχέση η μία με την άλλη και το μόνο σίγουρο είναι πως αν σου αρέσει όλο αυτό δε θα βαρεθείς ποτέ.
ilias_97 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Όπως το περίμενα μάλλον αυτό θα κάνω. Θα συνεχίσω python αφού (απο videos που εχω δει με java) μου αρέσει περισσότερο και μετά πηγαίνω στα πιο "βαθιά" έτσι ώστε όπως λες και εσύ να μην βαρεθώ!Θα περιμένω και άλλες γνώμες για να οριστικοποιήσω την απόφασή μου αλλά έχω ψιλοκολλήσει με python και δε βλέπω να ξεκολάω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα