Padaz Bloody Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Κάνω δεξί κλικ στον σκληρό δίσκο - αυτό γίνεται σε όλους μου τους σκληρούς δίσκους - ιδιότητες, έλεγχος, εξέταση δίσκου με επιλογή το πρώτο κουτάκι αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων, και μου βγάζει μόλις τελειώσει τον έλεγχο την αναφορά. "Δεν βρέθηκαν προβλήματα στη συσκευή ή στο δίσκο. Η συσκευή ή ο δίσκος είναι σε κατάσταση προς χρήση" Αν πατήσω όμως την επιλογή εμφάνιση λεπτομερειών, λίγο προς τα κάτω μου λέει το παρακάτω μήνυμα. Ολοκληρώθηκε η επαλήθευση του ημερολογίου USN. Τα windows εξέτασαν και εντόπισαν προβλήματα στο σύστημα αρχείων. <--- Αυτό το μήνυμα εννοώ. Σε εσάς βγάζει το ίδιο ή μόνο σε εμένα? Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κάποιο αυτόματα μήνυμα. Αφού μου βγάζει "Δεν βρέθηκαν προβλήματα στη συσκευή ή στο δίσκο. Η συσκευή ή ο δίσκος είναι σε κατάσταση προς χρήση" το παρακάτω μήνυμα που ακολουθεί λογικά δεν πρέπει να ισχύει.
rohas Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 To μήνυμα αυτό στο βγάζει γιατί ο δίσκος δεν είναι "κλειδωμένος" τη στιγμη που κάνεις το chkdsk και ενδεχομένως να γίνεται προσπέλαση δεδομένων τη στιγμη που ελέγχεται, να αλλάζει το USN και να αντιλαμβανεται αυτό σαν "πρόβλημα στο συστημα αρχειων" (όχι πρόβλημα δίσκου,αλλά στο file system του λειτουργικού). Τουτέστιν κανένας λόγος ανησυχίας
Padaz Bloody Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 thanks για τις info με έβγαλες από τις σκέψεις. Υπάρχει κανένας τρόπος να επιβάλεις να γίνει chkdsk σε όλους τους σκληρούς δίσκους στην επανεκκίνηση του υπολογιστή και όχι κατά την διάρκεια που τα windows είναι φορτωμένα? Θυμάμαι ότι υπάρχει δυνατότητα, αλλά μόνο μέσω msdos, δίνεις κάτι εντολές και στην επανεκκίνηση σου προγραμματίζει να γίνει έλεγχος δίσκων.
rohas Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δοκίμασε το παρακάτω, δεν το εχω τεστάρει όμως (ισχυρίζονται ότι σε windows 7 ειναι tested & working) 1) Aνοίγεις την registry και πηγαινεις στο παρακατω path HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager 2) Δεξιά υπάρχει η τιμή BootExecute. Κανεις double click και την ανοιγεις. Πρεπει να εχει ηδη γραμμενο το παρακατω autocheck autochk * 3) Προσθέτεις πάνω από την γραμμή αυτή τα παρακάτω autocheck autochk /r \??\C: autocheck autochk /r \??\D: autocheck autochk /r \??\E: autocheck autochk /r \??\F: autocheck autochk /r \??\G: autocheck autochk /r \??\H: κλπ εαν εχεις περισσοτερα partitions/hard disks (εαν το D ειναι σε CD/DVD rom το αφαιρεις) Πατάς ΟΚ 4) Παλι double click στο ΒootExecute,θα πρέπει να εμφανιστει μια λιστα σαν την παρακατω autocheck autochk /r \??\C: autocheck autochk /r \??\D: autocheck autochk /r \??\E: autocheck autochk /r \??\F: autocheck autochk /r \??\G: autocheck autochk /r \??\H: autocheck autochk * Πατας ΟΚ 5) Κάνεις επανεκκινηση και ελεγχεις οτι οντως πραγματοποιουνται οι ελεγχοι.
Padaz Bloody Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Thanks man, με βοήθησες πάρα πολύ. Θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή. Απλά θέλω να δω μήπως μου βγάζουνε bad sectors ή να βρεθούνε τίποτα errors. Γιαυτό. Thanks και πάλι.
rohas Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 μπορείς να το δεις αυτό και εάν τρέξεις από command line(CMD) την εντολη (με δικαιωματα διαχειριστη) chkdsk x: /r οπου x: το γραμμα του δισκου που θελεις να κανει ελεγχο ή οταν επιλεξεις να ελεγξεις τον δισκο μέσω δεξι κλικ και εξεταση δισκου να επιλεξεις και τα 2 τετραγωνακια που εμφανιζει προτου πατησεις εναρξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα