Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας.εχω εναν σκληρο ο οποιος ξαφνικα σταματησε να δουλευει δηλ δεν επερνε καθολου ρευμα.μου ειπαν οτι μπορει να αλλαχτει το τροφοδοτικο του.το θεμα ειναι οτι εγω αμοιξα τον σκληρο δισκο απο επανω το καπακι και κουνησα (απο περιεργεια)την κεφαλη.τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?

Δημοσ.

Να ξέρεις , άπαξ και ανοιχτεί ο δίσκος στο πάνω μέρος είναι θέμα χρόνου πότε θα πεθάνει. Το τροφοδοτικόυ του δίσκου βρίσκεται στο κάτω μέρος του δίσκου , το οποίο μπορεί να αλλαχτεί αν υπάρχει εκεί το πρόβλημα.

Εν ολίγοις , δεν έπρεπε να ανοίξεις απο πάνω το δίσκο γιατι έχει μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης τώρα , 2ον υπάρχει μικρή πιθανότητα να σώσεις ότι είχεσ μέσα.

Δημοσ.

Άμα τον είχες ανοίξει προσεκτικά και δεν έβαλες μέσα σκόνες σκουπιδάκια κτλπ και μετά κατα την μετακίνηση της κεφαλής δεν έκανες γραμμές στην πλατίνα του δίσκου πρέπει να είσαι οκ.

Είχα ανοίξει έναν συγκεκριμένο δίσκο κάμποσες φορές γιατί είχε θέμα και εν τέλει του έβαλα Win7 και τα έτρεχε κανένα 6μηνο χωρίς πρόβλημα. Μετά λόγο του οτι ήταν αργός τον άλλαξα, δεν είχε θέμα.

Εσένα τι έχει ο δίσκος; Όταν τον βάζεις στο PC τι γίνεται;

Δημοσ.

τιποτα δεν κανει ουτε καν παιρνει ρευμα.δεν μου δεν εδειχνε σημαδια οτι θα εβγαζε προβλημα μια χαρα δουλευε.επισης ενας τεχνικος μου ειπε αν ανοιχτει και πειραχτει πρπει ξανα να προγραμματιστει η κεφαλη.

Δημοσ.

Τι εννοείς δεν παίρνει ρεύμα; Μέτρησες κάπου και δεν πάει; Πολύμετρο και τα σχετικά έχεις;

Επίσης, ποιος είναι ο δίσκος; Μην είναι κανένας .11 και το ψάχνεις άδικα...

Κεφαλή και επαναπρογραμματισμό δεν έχω ακούσει κάτι... Πάρκαρε την κεφαλή (άμα έχει θέση αλλιώς άστο) με το χέρι (χαλαρά και με προσοχή) και βάλε τον μπρος οταν είναι.

Δημοσ.

Φιλε μου,εχω την αμυδρη εντυπωση,οτι εσβησες και τις τελευταιες ελπιδες να ξαναδουλεψει ο δισκος σου και το χειροτερο οτι,το ποιο πιθανο να, εχασες και οτι ειχε.

Θελω να πιστευω οτι ειχες αποθηκευσει και αλλου,τα σημαντικα αρχεια σου.

Ας περιμενουμε και απαντησεις,απο παιδια που ειναι πολυ περισοτερο σχετικοι με το συγκεκριμενο αθλημα.

Δωσε πληρη στοιχεια του δισκου.

Δημοσ.

Πλακέτα τότε το πιο πιθανό όντως...

Άμα έχεις πολύμετρο μέτρησε τις TVS διόδους που είναι στα 5 και τα 12 μετά πιο κάτω άμα έχει θέμα βράσε ρύζι....

Δίσκος; Ποιος είναι;

Δημοσ.

δεν θυμαμαι ετσι οπως τον ανοιξα εσκισα και το χαρτι που ειχε απο επανω παντως ειναι ιδιος με αυτων των λαπτοπ.(μικρος sata)

Δημοσ.

To έσκισες; Αυτό είναι χοντρό αλουμίνιο... Anyway... Άμα δεν μπορείς να ψάξεις τις τάσεις πας καπάκι σε πλακέτα.

Μόνο άμα τον βάλεις σε USB θήκη αλλά και πάλι δεν βλέπω να παίρνει, αυτός κάτι θα έχει ψήσει στην πλακέτα λογικά... Άμα την βγάλεις δώσε μια φωτογραφία απο την κάτω της μεριά να δούμε αμα φαίνεται τίποτα (HD ε; :P). Άλλο καλώδιο ρεύματος και sata βάλε καλού κακού... Και δες άμα δουλεύει και σε κανένα άλλο PC.

Εναλλακτικά στην τελική αμα δεν θες να πάρεις και πλακέτα (που δεν είναι και σίγουρο οτι θα δουλέψει μιας έχει ανοιχθεί κιόλας και άμα πήρε τίποτα μέσα...) δες εδώ άμα βρεις το μοντέλο και δες αμα υπάρχει πλακέτα αλλιώς βάλε τον και εσύ στο thread σαν Jonh Doe με καμιά φωτογραφία μπας και θέλει κανένας τίποτα κεφαλές...?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.ebay.co.uk/itm/FUJITSU-MHY2120BH-See-list-PN-s-FWs-REV-S-120GB-2-5-Sata-Hard-Drive-/190574620210

αυτος εδω ειναι ο σκληρος.εχει καει τ chip στο οποιο ενωνεται η πλακετα με τον σκληρο ..θα ανεβασω φωτογραφιες

το βρηκα στο internet ακριβως ιδιο pcb

http://www.ebay.com/itm/Fujitsu-160GB-MHY2160BH-PN-CA06889-B30700C1-SATA-2-5-PCB-/150779748270?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231b2c5fae#ht_1298wt_1037

μπορω να το βρω απο ελλαδα?

Δημοσ.

γεια σας.εχω εναν σκληρο ο οποιος ξαφνικα σταματησε να δουλευει δηλ δεν επερνε καθολου ρευμα.μου ειπαν οτι μπορει να αλλαχτει το τροφοδοτικο του.

kick%20eyes%20party%20glasses%20-%20pop%20-%20nono%20muaks.jpg

...το θεμα ειναι οτι εγω αμοιξα τον σκληρο δισκο απο επανω το καπακι

John-Tams-001.jpg

και (απο περιεργεια)...

6a00d8341c630a53ef0120a6fe923a970b-300wi

...κουνησα την κεφ

Shaking_head.gif

...τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?

alfred,hitchchock,digging,grave,shovel-bc8074a1e4e6ed46846d94a2978de49d_m.jpg

Rip_cat.jpg

Μη χαλάς τώρα ΚΑΙ τα λεφτά σου για αγορά πλακέτας απ' το eBay (ή απ' οπουδήποτε)

Δημοσ.

..συμπονω τον φιλο με το προβλημα του δισκου,ζητω συγνωμη για το εκτος θεματος σχολιο,αλλα,

washcloud, εισαι ..Θ Ε Ο Σ!!!.

:lol: :lol: :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...