TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Kυριοι θα ήθελα την συμβουλή σας για το στήσιμο windows pc με σκοπό το video editing. Τα προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι: Photoshop Edius Avid Studio pinacle 10 Όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά.Η απόδοση προς τιμή είναι το ζητούμενο. Υπάρχει spare hardware που αν χρησιμοποιηθεί θα ήταν ότι καλύτερο. Το hardware που υπάρχει είναι. i5 760+ msi p55 mobo 2x640 wd black hd vga ati 5850 extreme vga ati 5870 vga ati 3650 ram 2x4 gb ddr3 2000 o/c 1.65v psu thermaltake toughpower 750 w psu heroichi 450w psu enermax 500w Eυχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση και συμβουλή από όποιον γνωρίζει τα παραπάνω προγράμματα
pano Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ένα κουτί σου λείπει,ένα αντιγραφικό και αν θέλεις παίρνεις και έναν ssd.
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Εγώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους έχω στήσει το Pc της υπογραφής μου ρίξε μια ματιά μήπως πάρεις καμιά ιδέα.. Tην 5870 την έχεις,με τους 2 δίσκους κάνεις ένα καλό raid,to toughpower έχουμε το ίδιο και είναι εξαιρετικό,...
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Άρα από hardware ότι υπάρχει νομίζεται ότι επαρκεί,σωστά? Τo pc για διάφορους λόγους θα μένει 24/7 ανοικτό. Γνωρίζεται αν τα παραπάνω προγράμματα χρησιμοποιούν 3d acceleration? Aν όχι η 3650 θα κάνει δουλειά με τροφοδοτικό το enermax?;;Eτσι πιστεύω θα κατέβει το κόστος του ρεύματος και θα είναι και αθόρυβο (3650 fanless ,enermax δεν ακούγεται τσικ) Την λυση raid ποτέ δεν την χώνεψα.Ποιόν ssd ? P.S Το pc δεν είναι δικό μου και δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις των ανωτέρων προγραμμάτων
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ολα τα τροφοδοτικα που βαζεις ειναι πολυ καλα. απλα επειδη ανεφερες το κοστος του ρευματος εγω πρεπει να σου πω οτι παιζει ρολο το efficiency του τροφοδοτικου που ολα εχουν πανω απο 80%.αλλα... Σε ενα μεγαλο τροφοδοτικο με πολλα watt συνηθως το καλο efficiency παει περιπατο εαν λειτουργει κατω απο το 70% της δυναμης του.δηλαδη εαν βαλεις ενα pc που θα τραβαει 300 watt σε ενα 750 watt τοτε το efficiency θα ειναι χαλια. οποτε το enermax το 500 ειναι οτι πρεπει για εσενα.
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Αν κάνει montaz το raid είναι μονόδρομος ακόμα,αφού είναι απαραίτητη η χωρητικότητα και η ταχύτητα. Αυτό δεν αναιρεί έναν SSD για το λειτουργικό κ τα προγράμματα άρα 128GB το Avid σίγουρα χρησιμοποιεί 3D αλλά η κάρτα που προείπαμε επαρκεί και είναι και καλή κάρτα γι'αυτη την δουλειά.
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις όλες πολυ κατατοπιστικές.Μάλλον έμπλεξα όμως ανάλαβα να φτιάξω ένα pc με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις από αυτά που ΄ηξερα για gaming και office.Aπό ότι διαβάζω σε ξένα forum κάθε πρόγραμμα έχει τις ιδιαιτερότητές του. π.χ κάρτα capture ειδικά για το edius με κόστος 150 ευρώ !!!!!!!!!!!!$%@$!##@! Αν κάνει montaz το raid είναι μονόδρομος ακόμα,αφού είναι απαραίτητη η χωρητικότητα και η ταχύτητα. Αυτό δεν αναιρεί έναν SSD για το λειτουργικό κ τα προγράμματα άρα 128GB το Avid σίγουρα χρησιμοποιεί 3D αλλά η κάρτα που προείπαμε επαρκεί και είναι και καλή κάρτα γι'αυτη την δουλειά. δίκιο έχεις σε αυτό αλλά σε raid μου τα είχε φτύσει mobo και έψαχνα να βρώ ιδια η με τον ίδιο controler.Aλλα να μου πεις αν είσαι προσεκτικός και κρατάς back up τίποτα δεν είναι πανάκεια
pano Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Σε ενα μεγαλο τροφοδοτικο με πολλα watt συνηθως το καλο efficiency παει περιπατο εαν λειτουργει κατω απο το 70% της δυναμης του. Kάτω από 20%, και αυτό το ποσοστό μπορεί να πέσει κι'άλλο ,αναλόγως το τροφοδοτικό.
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Αναλογικο ειναι το ποσοστο.δεν εχει το ιδιο efficiency (ας υποθεσουμε οτι ειναι 80%).βεβαια εαν υποθεσουμε οτι το enermax ειναι αυτο Link τοτε δεν εχει κανενα προβλημα πουθενα. Δεν διευκρινησε ομως το παλικαρι εαν θα ειναι 24/7 Under load.
pano Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Αναλογικο ειναι το ποσοστο.δεν εχει το ιδιο efficiency (ας υποθεσουμε οτι ειναι 80%). Δεν σε καταλαβαίνω..
akisk Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 To video που θα κάνεις edit σε τι ανάλυση θα είναι κατά κύριο λόγο; Μιλάμε για 1920x1080 ή κάτι άλλο; Πολύ καλή πρόταση ο ssd. Επίσης με τη χρήση θα καταλάβεις (resource monitor) αν χρειάζεσαι +8 gb ram.
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Τούτο είναι παιδιά http://www.hardwareheaven.com/reviews/enermax535/index.htm Under load κανά 8άωρο την ημέρα ,τις άλλες ώρες θα χρησιμοποιηται σαν fax κ.λ.π To video που θα κάνεις edit σε τι ανάλυση θα είναι κατά κύριο λόγο; Μιλάμε για 1920x1080 ή κάτι άλλο; Πολύ καλή πρόταση ο ssd. Επίσης με τη χρήση θα καταλάβεις (resource monitor) αν χρειάζεσαι +8 gb ram. Ουπς!!! Αυτο δεν το ρώτησα. Από ότι ξέρω όμως η λήψη γίνεται με κάτι τεράστιες αναλογικες κάμερες . DVD δικό του έχω που είναι αρχεία .mov 720p.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα